050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ghana | Ontdek Ghana

Het kleurrijke Akwisidae-festival in Kumasi

Reisleidster Caroline:
‘Eens in de zes weken is het feest in de straten van de Ghanese stad Kumasi. Hier, in het centrum van de Ashanti-regio, wordt de Ashanti-cultuur gevierd tijdens het Akwisidae-festival! Het is een dag vol dans en cultuur, en tijdens religieuze ceremonies worden er offers gebracht aan de voorouders. Hoogtepunt van deze bijzonder kleurrijke viering, is de processie van de Ashanti-koning, de Asantehene. Op een prachtig versierde troon rijdt hij door de straten van Kumasi, gevolgd door zijn hofhouding in traditionele Ashanti-kleding. Een werkelijk bont spektakel en uniek om hier getuige van te zijn!

Ons avontuur in Ghana start in de hoofdstad Accra waar we het bijzondere Kwame Nkrumah Mausoleum bekijken. Vervolgens reizen we langs de voormalige Goudkust, waar u tijdens het bezoek aan de slavenforten wordt u geconfronteerd met de verschrikkingen van de trans-Atlantische slavenhandel. Een verhaal om stil van te worden! Na de kleurrijke levendigheid van het Akwisidae-festival in Kumasi is de stilte van het Mole National Park overweldigend. In dit grootste natuurreservaat van het land, gaat u tijdens een game drive en een wandelsafari in een schitterende omgeving op zoek naar de ‘gentle giants’: olifanten. Ook maken we een prachtige wandeling langs de Tagbo Falls, waarbij u de mogelijkheid heeft om te zwemmen in de waterpoelen. De lokale cultuur ontdekt u niet alleen tijdens ons bezoek aan een Dagomba-dorp, maar ook in een batik-workshop, waarbij u meer leert over deze methode om textiel en kleding te versieren. U gaat ook zelf aan de slag!

Tijdens deze unieke rondreis door het West-Afrikaans Ghana ervaart u een unieke cultuur, bewondert u de natuurlijke schoonheid, ontdekt u de donkere bladzijdes van haar geschiedenis en ontmoet u de vriendelijke Ghanezen! Prachtige stranden, levendige markten, kletterende watervallen, ongerepte wildernis, historische forten en bijzondere projecten passeren de revue op deze intensieve ontdekkingstocht. Reis mee naar Ghana en beleef een onvergetelijk avontuur!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
vervoer in een lokale coasterbus
verblijf in toeristenklasse-accommodaties
12x ontbijt, 9x lunch en 8x diner
wandelsafari en game drive Mole NP
batikworkshop
canopy walk bij Amedzofe
boottochtje bij Atimpoku
inclusief entreegelden
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Akwisidae-festival in Kumasi
forten van Elmina en Cape Coast
Accra, Tamale en Liati Wote
Mole National Park
Larabanga-moskee en Dagomba-dorp
Kintampo Falls en Tagbo Falls
Tafi Atome Monkey Sanctuary
duurzaam toerisme-project Atsiekpoe
ontmoeting met diverse bevolkingsgroepen
Caroline in Tanzania
SRC-reisleidster sinds 2011
Dat we in Kumasi getuige mogen zijn van het kleurrijke Akwisidae-festival maakt deze reis door het onbekende Ghana extra bijzonder!
Ontmoet onze beste reisleiders in Ghana
Caroline in Madagaskar
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Accra
+ lees meer
Stadsrondrit Accra, Ghanese doodskisten, het fort van Cape Coast en naar Elmina
+ lees meer
Township en fort van Elmina, bijzondere heiligdommen en batik-workshop
+ lees meer
Naar Kumasi in de Ashanti-regio, Assin Manso Slave River en bezoek Ashanti-ambachtsdorpje
+ lees meer
Het Akwisidae-festival, bezoek Manhyia Palace Museum en het cultureel centrum
+ lees meer
Via de Kintampo Falls naar Mole National Park
+ lees meer
Wandelsafari en game drive in Mole National Park
+ lees meer
De Larabanga-moskee, een Dagomba-dorp en naar Tamale
+ lees meer
Lange reisdag naar Liati Wote
+ lees meer
Omgeving van Liati Wote met Tagbo Falls en palmwijn
+ lees meer
Tafi Atome Monkey Sanctuary, avontuurlijke canopy walk en boottochtje in Atimpoku
+ lees meer
Duurzaam toerisme in Atsiekpoe
+ lees meer
Terugvlucht Accra – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst op Schiphol
+ lees meer
Routekaart Ontdek Ghana
1860 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Accra14:25 - 19:55 uur
Accra - Amsterdam22:10 - 05:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 16 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.