U bent hier: Home | Canada | Winters Canada

Betoverende sneeuwlandschappen in de Rocky Mountains

Reisleider Noël Creemers:
‘Het landschap van de Rocky Mountains in West-Canada is in de zomer adembenemend mooi. Maar wanneer de winter arriveert en het landschap wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig sneeuwlandschap, dan is dit gebied pas echt van onovertroffen schoonheid! Tijdens deze reis bezoekt u de wereldberoemde nationale parken Jasper en Banff, maakt u een slederit rond Lake Louise en ziet u de bizons en elanden grazen in Elk Island National Park.

Het Banff National Park is in de winter een paradijs van bevroren ijssculpturen en met poedersneeuw bedekte bomen. De altijd indrukwekkende bergen zijn vaak volledig in sneeuw gehuld: een waar winterwonderland! Via de betoverende Icefields Parkway reist u naar Jasper National Park. Vanaf deze weg kunt u het magnifieke landschap in al zijn pracht bewonderen. Terwijl de weg klimt over bergpassen en langs ijzige gletsjers en onaangeroerde spierwitte sneeuw, ziet u hopelijk ook het vele wild dat het park bevolkt. Ook in Jasper kunt u genieten van het winterse landschap: u bewondert immense watervallen, die nagenoeg bewegingsloos in de rivier zijn vastgevroren. Zeer bijzonder!

U eindigt de reis in Edmonton, waar u hopelijk het bijzondere natuurspektakel van het Noorderlicht ziet. Voor liefhebbers van winterse activiteiten en betoverende landschappen, gesierd door bevroren watervallen en meren, is een trip in de winter naar de Canadese Rocky Mountains een must. Reis deze winter met mij mee en beleef een onvergetelijke winters avontuur!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 4x diner
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn inclusief
Bezienswaardigheden
Banff National Park
Icefields Parkway
Jasper National Park
slederit bij Lake Louise
Elk Island National Park
Edmonton en Calgary
Noorderlicht-excursie
diverse optionele winterexcursies
Reisleider Noël Creemers
SRC-reisleidster sinds 2012
Favoriete plek: Jasper National Park
Voor liefhebbers van betoverende winterlandschappen, gesierd door bevroren watervallen en meren, is een trip in de winter naar de Canadese Rocky Mountains een must!
Ontmoet onze beste reisleiders in Canada
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleidster Martine Delver
Reisleidster sinds 1999
Reisleider Stephan Peters
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Calgary met aansluitend stadsrondrit
Verkenning van Banff National Park
Vrije dag in Banff, verschillende optionele excursies
Via de beroemde Icefields Parkway naar Jasper National Park
Vrije dag Jasper en mogelijkheid tot het boeken van optionele excursies
Elk Island National Park en noorderlicht
Stadsrondrit Edmonton en terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Calgary

Vanaf Amsterdam vliegen we rechtstreeks naar Calgary. Na een korte stadsrondrit worden we naar het hotel gebracht voor de overnachting. (ca. 15 km)

dag 2: Banff National Park

Deze dag verkennen we het oudste nationale park van Canada. Kletterende watervallen zijn in de winter omgetoverd tot bevroren ijssculpturen en de groene bomen en imposante bergen zijn in deze tijd van het jaar volledig met poedersneeuw bedekt. We gaan met een gondelbaan in een kleine acht minuten naar de top van Sulphur Mountain. Op 2.281 meter hoogte heeft u een overweldigend uitzicht over het spectaculaire berglandschap. Geniet u in het restaurant van een warm kopje koffie ‘with a view’? (ca. 140 km)

dag 3: Vrije dag in Banff National Park

De dag is ter vrije besteding. U kunt in het levendige plaatsje Banff blijven en de directe omgeving verkennen. Ook kunt u deelnemen aan een optionele excursie (kosten niet inbegrepen). U kunt een sneeuwschoenwandeling maken en heeft de keuze uit twee verschillende wandelingen. Gaat u naar de Great Divide, een gebied dat zich erg goed leent voor een mooie wandeling door een sneeuwrijk landschap? Of gaat u naar Kootenay National Park, naar de feeërieke Marble Canyon?

dag 4: De adembenemende Icefields Parkway

We beginnen de dag bij het op 1.575 meter gelegen, dichtgevroren Lake Louise, waar we een romantische slederit rondom het meer maken. Met de bevroren watervallen overal om u heen waant u zich in een ware sprookjesfilm! Via Highway 93, ook wel de Icefields Parkway genoemd, reizen we richting Jasper National Park. Dit is een van de mooiste routes van Canada. De weg wordt omgeven door majestueuze bergen en smaragdgroene meren, die in deze tijd van het jaar bedekt zijn met een laag ijs en sneeuw. Onderweg maken we diverse fotostops om het spectaculaire landschap of ‘wildlife’ vast te leggen. We verblijven twee nachten in Jasper. (ca. 300 km)

dag 5: Jasper National Park

Jasper National Park staat net als Banff National Park op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is het grootste nationale park van de Canadese Rockies. Het park is iets onbekender dan Banff, maar wellicht van een nog grotere schoonheid! Het park is vooral bekend vanwege het grote en diverse wildleven. U kunt op deze dag twee optionele excursies maken (kosten niet inbegrepen). Tijdens een ‘wildlife tour’ kunt u samen met een deskundige gids op zoek naar rendieren, coyotes en de zeldzame dikhoornschapen en wolven. Of maakt u een hondensledetocht? Dan beleeft u een dag vol knisperende sneeuw, frisse berglucht en enthousiaste honden!

dag 6: Elk Island National Park

We verlaten Jasper en rijden naar Elk Island National Park, dat op ongeveer een half uur rijden van het centrum van Edmonton ligt. Door de vele bizons die hier oorspronkelijk leefden, was Elk Island lange tijd een jachtgebied van de indianen. Met de komst van de kolonisten echter werd de wildstand ernstig bedreigd. Nadat het gebied tot nationaal park werd uitgeroepen, is de bizonpopulatie langzaam groter geworden: er leven nu ongeveer 600 van deze impostante grazers. Naast bizons kunt u hier ook elanden, herten en coyotes zien. De laatste nacht verblijven we in Edmonton. Na het diner zoeken we de duisternis op en kunnen we hopelijk het magische Noorderlicht aanschouwen. (ca. 460 km)

dag 7: Edmonton – Amsterdam

Nadat we een korte stadsrondrit door Edmonton hebben gemaakt, worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

dag 8: Aankomst in Nederland

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Snowshoeing door Marble Canyon
Snowshoeing door Marble Canyon
Sneeuwwandeling in Banff National Park
Duur: circa 4 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa CA$ 75,- per persoon, inclusief transfer, begeleiding door een professionele gids, sneeuwschoenen, warme chocolademelk en een Canadese lekkernij.
De populariteit van ‘snowshoeing’ is de laatste jaren enorm gegroeid, en terecht! Het is laagdrempelig, u bent actief bezig maar bovenal is het ontzettend leuk! U kunt op de vrije dag in Banff National Park ook een ‘sneeuwschoenwandeling’ onder begeleiding van een professionele gids maken. Met een paar sneeuwschoenen aan wandelt u in de feeërieke Marble Canyon. Ontdek de rust en stilte om u heen terwijl u geniet van het uitzicht met een prachtig schouwspel van kleuren!
Snowshoeing door The Great Divide
Snowshoeing door The Great Divide
Sneeuwwandeling in Banff National Park
Duur: circa 4 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa CA$ 75,- per persoon, inclusief transfer, begeleiding door een professionele gids, sneeuwschoenen, wandelstokken, warme chocolademelk en een snack.
De populariteit van ‘snowshoeing’ is de laatste jaren enorm gegroeid, en terecht! Het is laagdrempelig, u bent actief bezig maar bovenal is het ontzettend leuk! U kunt op de vrije dag in Banff National Park een ‘sneeuwschoenwandeling’ in The Great Divide maken; een groot gebied dat op de grens van de provincies Alberta en Britsh Columbia ligt. De grote hoeveelheden sneeuw en schitterende setting van witbesneeuwde dennenbossen en hoge bergen maken dit tot een perfect gebied voor een bijzondere wandeling door de sneeuw!

Hondensledetocht in Jasper N.P.
Hondensledetocht in Jasper N.P.
Sneeuw, frisse berglucht en enthousiaste honden
Duur: circa 4 uur (hondensledetocht circa 1 uur)
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa CA$ 152,- per persoon, inclusief transfer, begeleiding door een professionele gids, warme drankjes en huisgemaakte snacks.
Als u een onvergetelijke ervaring wilt, maak dan een hondensledetocht in Jasper National Park! U rijdt dan door de ongeëvenaarde natuur van de Rocky Mountains. Een schitterende excursie met knisperende sneeuw, frisse berglucht en enthousiaste honden!
Wildelife tour in Jasper N.P.
Wildlife tour in Jasper N.P.
Winterse safari op zoek naar wildlife
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa CA$ 73,- per persoon, inclusief transfer en begeleiding door een professionele gids.
Onder begeleiding van een gids gaat u in Jasper National Park op zoek naar elanden, coyotes en de zeldzamere dikhoornschapen en wolven. Houd uw ogen ook open voor andere dieren die naar voedsel zoeken en geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen!

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Calgary12:50 - 13:45 uur
Edmonton - Amsterdam18:30 - 10:15 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Vrijwel alle hotels beschikken over een lift en gratis wi-fi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Coast Plaza Hotel
Hotel Coast Plaza - Calgary
Het Coast Plaza Hotel ligt tussen de internationale luchthaven en het bruisende centrum van Calgary. Het hotel beschikt over een lounge, een restaurant en gratis wifi. De kamers zijn ruim en comfortabel.

Bekijk de website van Coast Plaza Hotel
Inss of Banff
Hotel Inns of Banff - Banff
Dit hotel is omringd door bergen en ligt vlak bij de toegangspoort tot Banff National Park. Inns of Banff beschikt over gratis wifi en heeft drie restaurants.

Bekijk de website van Inss of Banff
Jasper inn and suites
Hotel Jasper Inn and Suites - Jasper
Dit hotel, dat in Jasper National Park ligt, is van alle gemakken voorzien: spa met hot tub om heerlijk te ontspannen en een restaurant om een hapje te eten. Hier kunt u optimaal genieten van de pracht van de Canadese Rockies!

Bekijk de website van Jasper Inn and Suites
Coast Edmonton Plaza
Hotel Coast Edmonton Plaza - Edmonton
Vanuit Coast Edmonton Plaza, dat in downtown Edmonton ligt, bent u zo in de levendige winkelstraat. Het hotel heeft een binnenzwembad en spa-faciliteiten.

Bekijk de website van Coast Edmonton Plaza

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 20 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 39 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.