050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Rusland

Rondreis Rusland - Ontdek de ziel van dit grootse land

In de 19e eeuw schreef de Russische dichter Tsjoetjew: “Door het verstand valt Rusland niet te begrijpen, je moet erin geloven.” En zo is het nog steeds! Rusland is een land dat u moet ervaren met SRC Reizen! Dit land van tsaren, kozakken, gouden koepels, houten huisjes en eindeloze toendra’s, laat zich niet makkelijk beschrijven. Alleen tijdens een groepsrondreis door Rusland kunt u de ziel van dit uitgestrekte grootse land ontdekken! Maar waar moet u beginnen? Bij de machtige hoofdstad Moskou of bij die andere hoofdstad van tsaar Peter de Grote, Sint Petersburg? Of kiest u voor de eindeloze uitgestrektheid van het verstilde binnenland? Welke reis naar Rusland u ook kiest, u weet zeker dat u op de culturele groepsreizen van SRC méér ziet!

Maak een stedentrip naar Moskou en Sint Petersburg

Iedereen kent de twee bekendste Russische steden: Moskou en Sint Petersburg. Hier vindt u de beroemdste bezienswaardigheden van Rusland! Deze twee totaal verschillende steden hebben ieder unieke karakteristieke kenmerken die u tijdens een stedentrip Rusland kunt verkennen. Moskou, het machts- en bestuurscentrum van Rusland, heeft vele Stalinistische bouwwerken, het Rode Plein met het mausoleum van Lenin en het beroemde Kremlin. Tijdens uw stedentrip ofwel citytrip naar Moskou wandelt over het uitgestrekte Rode Plein waar in de communistische tijd grote militaire parades plaatsvonden. De vrolijk kleurrijke Basiliuskathedraal is hier een lust voor het oog! Achter de rode muren ligt natuurlijk het Kremlin, het versterkte hart van de stad waar al eeuwen de machthebbers zetelen. Het paleis van Poetin kunt u van een afstandje bekijken, maar veel interessanter zijn de prachtige Kremlin-kathedralen met hun gouden koepels en overdadig versierde interieurs. Met de beroemde metro (bewonder onderweg zeker verschillende rijkversierde metrostations, ook wel paleizen van het volk genoemd) reist u tijdens uw Moskou-stedentrip eenvoudig naar andere hoogtepunten zoals het 16e-eeuwse Nieuwe Maagdenklooster en de Tretjakovgalerij. Vakantie in Moskou is natuurlijk niet alleen cultuur snuiven. In deze hippe moderne stad kunt u ook uitstekend winkelen. Warenhuis Gum is natuurlijk het bekendste voorbeeld, maar er zijn nog veel meer plekjes waar u uw roebels kunt uitgeven.

Heeft u genoeg bewondert in Moskou, vervolg dan uw vakantie in Rusland met een stedentrip Sint Petersburg. Dit is de stad is van de Hermitage, van tsaren en tsarina’s die door vele buitenlandse architecten (waaronder Carlo Rossi en Bartolomeo Rastrelli) is vormgegeven met pastelkleurige paleizen en overdadig versierde kerken. Een citytrip naar Sint Petersburg is een feest voor de liefhebber van kunst: in de Hermitage kijkt u uw ogen uit! Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is dit het mekka van de kunst. Werken van Hollandse meesters als Rembrandt en Vermeer worden afgewisseld met rijkversierde zalen uit het oude Winterpaleis. Steek ook het Paleisplein over om in de gebouwen van de Generale Staf de werken van Monet, Matisse, Cezanne en Rodin te bewonderen. Maar ook buiten de Hermitage valt er genoeg te beleven tijdens uw Sint Petersburg-stedentrip. Bewonder de indrukwekkende St. Isaakkathedraal, bezoek de Petrus en Paulusvesting waar in de gelijknamige kathedraal de tsaren begraven liggen of wandel over de gezellige en mooie winkelstraat Nevsky Prospekt. De stad van tsaar Peter de Grote is absoluut een must see tijdens uw vakantie naar Rusland!

Kortom, op uw reis door Rusland kunt u niet om deze twee grootheden heen! En tegenwoordig reist u in zo’n vierenhalf uur met de Sapsan-hogesnelheidslijn van de ene naar de andere stad. Een citytrip naar Moskou en Sint Petersburg, de twee bruisende hoofdsteden van Rusland, wordt zo wel heel eenvoudig! En wilt u echt iets bijzonder? Ontdek dan Moskou en Sint Petersburg in de winter! Het knisperende sneeuwdek wordt heerlijk gecombineerd met de warmte van de mooiste musea en kerken. Een aanrader!

Ontdek de Gouden en Zilveren Ring tijdens onze Rusland-reizen

Maar op uw vakantie in Rusland valt nog vele meer te ontdekken. Moskou en Sint Petersburg zijn niet de enige steden die schitteren in dit grootse land. Minder bekend maar absoluut de moeite waard zijn de oude steden van de zogenaamde Gouden en Zilveren Ring. Vladimir en Soezdal maken deel uit van deze stedenring ten noordoosten van Moskou en waren al machtig ver voordat Moskou en Sint Petersburg dat werden. Maar ook Sergejev Posad, waar de kleurrijke koepels van het Drievuldigheidsklooster doen denken aan een sprookje van Poesjkin, is onderdeel van de Gouden Ring. In deze oude Russische vorstendommen zijn talloze kerken en kloosters te zien, die zelfs de strijd tegen de Tataren hebben overleefd! Dit schitterende, onbekende plattelandsgebied komt tot leven tijdens de culturele groepsreizen naar Rusland van SRC Reizen.

U kunt ook verder reizen in Rusland, naar het oosten! Daar ontdekt u bijvoorbeeld Kazan en Jekatarinaburg. Kazan is een van de oudste steden in het oosten van Europees Rusland en de hoofdstad van de regio Tatarstan. Het kremlin van Kazan, aan de rivier Kazanka, is een uniek complex van grote architectonische en historische schoonheid. Jekaterinaburg, de geboortestad van Boris Jeltsin, heeft een zwaarbeladen geschiedenis. Hier werd het laatste tsarenpaar, de tsarevitsj en hun vier dochters na de Russische revolutie in juli 1918 vermoord. Op een half uurtje rijden van de stad, op een serene plek in het bos, staat het klooster van Ganina Yama. Dit klooster is verrezen op de plek waar de lichamen van het tsarengezin na hun executie door de bolsjewieken zijn achtergelaten. Op uw rondreis door Rusland is zo veel cultuur te ontdekken, u zult versteld staan!

Treinreis naar Siberië met de Transsiberië Express

Wilt u Rusland in al zijn grootsheid en met al zijn uitersten ontdekken? Maak dan een treinreis door Rusland. De beroemde Transsiberische spoorlijn is de manier om dit grootse land van Moskou tot diep in Siberië te doorkruisen. SRC Reizen biedt u de kans om dit avontuur goed verzorgd aan te gaan! De avontuurlijke treinreis wordt in etappes afgelegd, waardoor u tijd heeft om de steden langs de spoorlijn, ieder met een eigen verhaal, te leren kennen. Voor uw comfort worden de overnachtingen in de trein afgewisseld met hotelovernachtingen.

Na een paar dagen reizen door Rusland met slechts uitzicht op het oneindige landschap van de uitgestrekte taiga en de vele naaldbomen en berken is het een verademing om uit te stappen in Irkoetsk. Dit is het hart van Rusland! Deze grote Russische stad heeft echt een eigen karakter: overal staan houten huisjes, sommige oud en wat vervallen, anderen kleurrijk opgeknapt. En vanuit Irkoetsk reist u door naar Baikalmeer. Het oudste, diepste en grootste zoetwatermeer ter wereld is een populaire vakantieplaats voor de Russen. Door de ongerepte natuur, de idyllische landschappen met houten datsja’s en de uitgestrekte bossen met dennen en berken wordt het Baikalmeer terecht de parel van Siberië genoemd. Een mooier eindpunt van uw groepsreis door Rusland kunt u zich niet wensen!

Hoor de verhalen tijdens onze reizen door Rusland

Net zo bijzonder als de steden en het uitgestrekte platteland is de rijke cultuur van Rusland. Wereldschrijvers als Tolstoj en Tsjechov, componisten als Tsjaikovski en Moesorgski, en schilders als Repin en Malevich hebben dit land kleur gegeven. Bezoek tijdens uw groepsreis in Rusland zeker de Tretjakovgalerij in Moskou en de Hermitage en het Russisch Staatsmuseum in Sint Petersburg, waar u kunt genieten van de grootste Russische meesters. En op de begraafplaatsen van verstilde kloosters komt u de muzikale en literaire grootmeesters tegen. Uw rondreis door Rusland wordt zo ook een culturele ontdekkingstocht langs hoogtepunten uit de kunst en de geschiedenis.

Het grootste land ter wereld heeft een enorme diversiteit aan landschappen, volkeren en tradities. Rusland bruist, verandert elke dag maar blijft toch een eigen charme en typische eigenheid houden! Europees maar ook Aziatisch. Ervaar tijdens een groepsreis in Rusland dat oud en nieuw nooit ver van elkaar vandaan liggen. Dit is het land van contrasten, maar ook van gemeenschapsgevoel, trots en doorzettingsvermogen. Duizend jaar oude kloosters en kerken, overdadige tsarenpaleizen, gebouwen uit de Sovjet-Unie, musea met de grootste hoeveelheden kunstschatten, maar ook moderne winkelcentra, hippe uitgaansgelegenheden en extreme verschillen in rijkdom: in Moskou en Sint Petersburg maar ook in het uitgestrekte binnenland ervaart u het allemaal. Een Rusland-vakantie is een grootse belevenis!

Tijdens onze reizen naar Rusland vertellen de enthousiaste reisleiders van SRC Reizen u de verhalen, anekdotes en legendes rondom de rijke historie en leggen zo de Russische ziel voor u bloot. Samen met de lokale Russische gidsen die verplicht alle excursies tijdens uw rondreis in Rusland begeleiden laten zij u méér van dit prachtige land zien! En dat is ook nodig, want dit grootse land moet u bezocht hebben om het enigszins te kunnen begrijpen. Door de verhalen van de reisleiders komt dit moeilijk te begrijpen land, zo herkenbaar Europees aan de ene kant en toch ook zo onbekend en anders dan u verwacht, een beetje dichterbij. Gaat u mee op vakantie naar Rusland? We hebben de mooiste reizen naar Rusland voor u!

Boek uw rondreis naar Rusland bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis.Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Rusland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Rusland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Rusland