050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Rusland

Rondreis Rusland - Ontdek de ziel van dit grootse land

In de 19e eeuw schreef de Russische dichter Tsjoetjew: “Door het verstand valt Rusland niet te begrijpen, je moet erin geloven.” En zo is het nog steeds! Rusland is een land dat u moet ervaren met SRC Reizen! Dit land van tsaren, kozakken, gouden koepels, houten huisjes en eindeloze toendra’s, laat zich niet makkelijk beschrijven. Alleen tijdens een groepsrondreis door Rusland kunt u de ziel van dit uitgestrekte grootse land ontdekken! Maar waar moet u beginnen? Bij de machtige hoofdstad Moskou of bij die andere hoofdstad van tsaar Peter de Grote, Sint Petersburg? Of kiest u voor de eindeloze uitgestrektheid van het verstilde binnenland? Welke reis naar Rusland u ook kiest, u weet zeker dat u op de culturele groepsreizen van SRC méér ziet!

Ontdek de mooiste steden tijdens uw Rusland-reis

Iedereen kent de twee bekendste Russische steden: Moskou en Sint Petersburg. Hier vindt u de beroemdste bezienswaardigheden van Rusland! Deze twee totaal verschillende steden hebben ieder unieke karakteristieke kenmerken. Moskou, het machts- en bestuurscentrum van Rusland, heeft vele Stalinistische bouwwerken, het Rode Plein met het mausoleum van Lenin en het beroemde Kremlin. Terwijl Sint Petersburg de stad is van de Hermitage, van tsaren en tsarina’s die door vele buitenlandse architecten (waaronder Carlo Rossi en Bartolomeo Rastrelli) is vormgegeven met pastelkleurige paleizen en kerken. Op uw reis door Rusland kunt u niet om deze twee grootheden heen! En tegenwoordig reist u in zo’n vierenhalf uur met de Sapsan-hogesnelheidslijn van de ene naar de andere stad. Een reis naar beide hoofdsteden van Rusland, Moskou en Sint Petersburg, wordt zo wel heel eenvoudig!

Minder bekend maar absoluut de moeite waard zijn de oude steden van de zogenaamde Gouden en Zilveren Ring. Vladimir en Soezdal maken deel uit van deze stedenring ten noordoosten van Moskou en waren al machtig ver voordat Moskou en Sint Petersburg dat werden. Maar ook Sergejev Posad, waar de kleurrijke koepels van het Drievuldigheidsklooster doen denken aan een sprookje van Poesjkin, is onderdeel van de Gouden Ring. In deze oude Russische vorstendommen zijn talloze kerken en kloosters te zien, die zelfs de strijd tegen de Tataren hebben overleefd! Dit schitterende, onbekende plattelandsgebied komt tot leven tijdens de culturele groepsreizen naar Rusland van SRC Reizen.

Hoor de legendes tijdens onze reizen door Rusland

Net zo bijzonder als de steden en het uitgestrekte platteland is de rijke cultuur van Rusland. Wereldschrijvers als Tolstoj en Tsjechov, componisten als Tsjaikovski en Moesorgski, en schilders als Repin en Malevich hebben dit land kleur gegeven. Bezoek tijdens uw groepsreis zeker de Tretjakovgalerij in Moskou en de Hermitage en het Russisch Staatsmuseum in Sint Petersburg, waar u kunt genieten van de grootste Russische meesters. En op de begraafplaatsen van verstilde kloosters komt u de muzikale en literaire grootmeesters tegen. Uw rondreis door Rusland wordt zo ook een culturele ontdekkingstocht langs hoogtepunten uit de kunst en de geschiedenis.

Het grootste land ter wereld heeft een enorme diversiteit aan landschappen, volkeren en tradities. Rusland bruist, verandert elke dag maar blijft toch een eigen charme en typische eigenheid houden! Europees maar ook Aziatisch. Ervaar tijdens een groepsrondreis dat in Rusland oud en nieuw nooit ver van elkaar vandaan liggen. Dit is het land van contrasten, maar ook van gemeenschapsgevoel, trots en doorzettingsvermogen. Duizend jaar oude kloosters en kerken, overdadige tsarenpaleizen, gebouwen uit de Sovjet-Unie, musea met de grootste hoeveelheden kunstschatten, maar ook moderne winkelcentra, hippe uitgaansgelegenheden en extreme verschillen in rijkdom: in Moskou en Sint Petersburg ervaart u het allemaal!

Tijdens onze culturele groepsreizen naar Rusland vertellen de enthousiaste reisleiders van SRC Reizen u de verhalen, anekdotes en legendes rondom de rijke historie en leggen zo de Russische ziel voor u bloot. Samen met de lokale Russische gidsen die verplicht alle excursies begeleiden laten zij u méér van Rusland zien! En dat is ook nodig, want dit grootse land moet u bezocht hebben om het enigszins te kunnen begrijpen. Door de verhalen van de reisleiders komt dit moeilijk te begrijpen land, zo herkenbaar Europees aan de ene kant en toch ook zo onbekend en anders dan u verwacht, een beetje dichterbij. Gaat u mee op reis naar Rusland? We hebben de mooiste reizen naar Rusland voor u!

Boek uw rondreis naar Rusland bij SRC Reizen

Al 35 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n dertig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in cijfers. Op de onafhankelijke beoordelingssite Reisgraag.nl en Trustpilot krijgen we hoge beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld een 8,6 in de laatste jaren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Rusland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Rusland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!