U bent hier: Home | Rusland

Rondreis Rusland - Ontdek de ziel van dit grootse land

In de 19e eeuw schreef de Russische dichter Tsjoetjew “Door het verstand valt Rusland niet te begrijpen, je moet erin geloven.” En zo is het nog steeds! Rusland is een land dat u moet ervaren! Dit land van tsaren, kozakken, gouden koepels, houten huisjes en eindeloze toendra’s, laat zich niet makkelijk beschrijven. Alleen tijdens een rondreis door dit uitgestrekte grootse land kunt u de ziel van Rusland ontdekken! Maar waar moet u beginnen? Bij de machtige hoofdstad Moskou of bij die andere hoofdstad van tsaar Peter de Grote? Of kiest u voor de eindeloze uitgestrektheid van het verstilde binnenland? Welke reis naar Rusland u ook kiest, u weet zeker dat u op de culturele groepsreizen van SRC méér ziet!

Ontdek de mooiste steden tijdens uw Rusland-reis

Iedereen kent de twee bekendste Russische steden: Moskou en Sint Petersburg. Twee totaal verschillende steden met unieke karakteristieke kenmerken. Moskou, het machts- en bestuurscentrum van Rusland, heeft vele stalinistische bouwwerken, het Rode Plein met het mausoleum van Lenin en het beroemde Kremlin. Terwijl Sint Petersburg de stad is van de Hermitage, van tsaren en tsarina’s die door vele buitenlandse architecten (waaronder Carlo Rossi en Bartolomeo Rastrelli) is vormgegeven met pastelkleurige paleizen en kerken. Op uw reis door Rusland kunt u niet om deze twee grootheden heen! En tegenwoordig reist u in zo’n vierenhalf uur met de Sapsan-hogesnelheidslijn van de ene naar de andere stad. Een reis naar beide hoofdsteden van Rusland wordt zo wel heel eenvoudig!

Hoor de legendes tijdens onze reizen door Rusland

Minder bekend maar absoluut de moeite waard zijn de oude steden van de zogenaamde Gouden en Zilveren Ring. Vladimir en Soezdal maken deel uit van deze stedenring ten noordoosten van Moskou en waren al machtig ver voordat Moskou en Sint Petersburg dat werden. Maar ook Sergejev Posad, waar de kleurrijke koepels van het Drievuldigheidsklooster doen denken aan een sprookje van Poesjkin, is onderdeel van de Gouden Ring. In deze oude Russische vorstendommen zijn talloze kerken en kloosters te zien, die zelfs de strijd tegen de Tataren hebben overleefd! Dit schitterende, onbekende plattelandsgebied komt tot leven tijdens de culturele groepsrondreizen van SRC. De enthousiaste reisleiders van SRC vertellen u de verschillende legendes rondom de rijke historie van deze regio en leggen zo de Russische ziel voor u bloot. Met onze reizen ziet u méér van Rusland !

Net zo bijzonder als de steden en het uitgestrekte platteland is de rijke cultuur van Rusland. Wereldschrijvers als Tolstoj en Tsjechov, componisten als Tsjaikovski en Moesorgski, en schilders als Repin en Malevich hebben dit land kleur gegeven. Bezoek tijdens uw groepsrondreis zeker de Tretjakovgalerij in Moskou en de Hermitage en het Russisch Staatsmuseum in Sint Petersburg, waar u kunt genieten van de grootste Russische meesters. En op de begraafplaatsen van verstilde kloosters komt u de muzikale en literaire grootmeesters tegen. Uw busrondreis door Rusland wordt zo ook een culturele ontdekkingstocht langs hoogtepunten uit de kunst en de geschiedenis.

Het grootste land ter wereld heeft een enorme diversiteit aan landschappen, volkeren en tradities! Rusland bruist, verandert elke dag maar blijft toch een eigen charme en typische eigenheid behouden! Europees maar ook Aziatisch. Ervaar tijdens een groepsreis dat in Rusland oud en nieuw nooit ver van elkaar vandaan liggen. Dit is het land van contrasten, maar ook van gemeenschapsgevoel, trots en doorzettingsvermogen. Duizend jaar oude kloosters en kerken, overdadige tsarenpaleizen, gebouwen uit de Sovjet-Unie, musea met de grootste hoeveelheden kunstschatten, maar ook moderne winkelcentra, hippe uitgaansgelegenheden en extreme verschillen in rijkdom. Rusland moet u bezocht hebben om het enigszins te kunnen begrijpen! Gaat u mee op reis?