050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

2 Eigenzinnige steden in Baskenland

Reisleider Ronald:
‘‘Deze compacte stedenreis neemt u mee naar het noordelijk deel van Spaans-Baskenland. De moeilijke Baskische taal en de geheel eigen cultuur, die zo veel afwijkt van de romaanse ‘buren’ Frankrijk en Spanje, hebben het prachtige Baskenland een sterk nationalistisch karakter gegeven. Deze grensoverschrijdende regio aan de Golf van Biskaje heeft veel te bieden: prachtige kunststeden, weelderig begroeide bergen, een grillige kustlijn en de overheerlijke Baskische keuken. De Basken hebben de gastronomie tot levenskunst verheven. Dit ziet u in iedere willekeurige bar, waar de kleurrijke pintxos – heerlijke hapjes aan een prikkertje – royaal op de toog staan uitgestald.

U bezoekt op deze cultuurreis de twee belangrijkste Baskische steden: Bilbao en San Sebastián! In Bilbao gaat uw aandacht uiteraard uit naar het Guggenheim, dat dé trots van de stad is. Dit museum is gevestigd in een opzienbarend gebouw, dat is ontworpen door Frank O. Gehry. De tentoonstellingen, die vaak worden samengesteld uit de eigen kunstcollectie van het Guggenheim, blinken uit in schoonheid.

Ook in de fraaie kuststad San Sebastián, of Donostia op z’n Baskisch, kunt u volop genieten van kunst en cultuur. In het museum San Telmo ziet u kunstwerken van bekende kunstenaars als Rubens, Picasso, Goya en Le Corbusier. Het is sowieso goed toeven in deze mondaine badplaats. De prachtige baai met goudgeel zandstrand en hoge golven zorgt voor een ontspannen sfeer. Niet vreemd dus dat de Spaanse koninklijke familie haar zomers hier graag doorbracht. Reist u met mij mee naar Spaans-Baskenland om in de twee mooiste steden fraaie kunst te bewonderen en van een heerlijke atmosfeer te genieten?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel bij centrum
3x ontbijt en 1x diner
e-book 50 tips voor Bilbao
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Bilbao
Guggenheimmuseum in Bilbao
baai en Parte Vieja van San Sebastián
San Telmomuseum in San Sebastián
uitzichtpunt van Artxanda
SRC-reisleider Ronald
SRC-reisleider sinds 2000
Wandel vanuit ons hotel langs de Nervión-rivier naar het Guggenheim en de gezellige tapasbarretjes in het centrum.
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Gerben
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Bilbao en uitzicht over de stad
+ lees meer
Wandeling door historische en moderne centrum van Bilbao en bezoek Guggenheimmuseum
+ lees meer
Mondain San Sebastián met het San Telmomuseum, de oude stad en strand
+ lees meer
Vrije ochtend en terugvlucht Bilbao - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Bilbao en San Sebastián
170 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bilbao09:15 - 11:15 uur
Bilbao - Amsterdam17:15 - 19:20 uur
Amsterdam - Bilbao14:25 - 16:30 uur
Bilbao - Amsterdam17:20 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Erg genoten van het Bilbao-reisje, fijn programma en een geweldige reisleider
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Gelijkgestemden in leeftijd en interesse. Dat er meer dames waren dan heren had geen invloed op de reis. De sfeer was gemoedelijk. En de groep was niet te groot. De reisleider was een deskundig persoon met leerzame en boeiende verhalen. Het was een mooie reis waar we met plezier op terug kunnen kijken.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
SRC reizen ook geschikt voor ouderen. Gekwalificeerde goed onderlegde en contactueel gerichte gids op onze reis naar Bilbao en San Sebastian van 5 t/m 8 september 2019... een aanrader.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
De stedentrip naar Bilbao bestond al langer, maar de extra bestemming San Sebastian was voor mij de aanleiding om te boeken. Prachtige stad! Het mindere weer van die dag deed daar niets aan af. Verder alle lof voor de behulpzame medewerkers van het kantoor en de uitstekende reisbegeleiding van Martine!
Mooie reis, geweldige gids!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Wat een uitgebreid en goed verzorgd ontbijt!
Beoordeling reis: 7
Beoordeling reisleider: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.