Van Soestdijk tot Schwerin

‘Mijn liefde voor landhuizen, kastelen en paleizen heb ik al met veel mensen kunnen delen tijdens mijn rondleidingen op kasteel De Haar, paleis Het Loo en paleis Soestdijk. Fantastisch om deze indrukwekkende gebouwen tot leven te brengen met mooie verhalen. Vooral over het huis van Oranje valt zo veel te vertellen… meer dan in een rondleiding past.

Natuurlijk kan ik veel van mijn passie al kwijt tijdens mijn reizen voor SRC naar verschillende vakantielanden. Maar nu heb ik een hele reis mogen bedenken, waarin ik mijn passie met u kan delen! We beginnen in “mijn paleis Soestdijk en gaan vervolgens naar Duitsland. Hier heb ik een aantal bijzondere plaatsen van de Oranjeroute uitgekozen, zoals het paleis in Bad Arolsen waar Emma van Waldeck-Pyrmont werd geboren. En het slot Oranienbaum, gebouwd door Nederlanders in opdracht van de dochter van stadhouder Frederik Hendrik. Maar ik neem u ook mee naar Berlijn, waar nauwelijks banden met de Oranjes zijn, maar waar in het hart van de stad een groots, historisch stadspaleis wordt herbouwd. Hoe en waarom…is een fascinerend verhaal, ik vertel het u graag!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 3x diner
audiosysteem
rondleidingen door verschillende paleizen
de beste reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
paleis Soestdijk
slot Braunfels en slot Arolsen
slot Oranienbaum
paleizenpark Potsdam
Hollandse wijk Potsdam
stadspaleis Berlijn
slot Oranienburg
slot Schwerin
Bad Pyrmont
Reisleider Antoon van Balveren
SRC-reisleider sinds 2012
Favoriete plek: Bad Arolsen
Het is fantastisch om de indrukwekkende paleizen tot leven te brengen met mooie verhalen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleider Antoon van Balveren
Reisleider sinds 2002

De reis in het kort

Rondleiding paleis Soestdijk en naar Duitsland
Bezoek slot Braunfels en slot Arolsen
Slot Oranienbaum en overnachting in Dessau
Paleizen en parken in Potsdam en wandeling door de Hollandse wijk
Korte stadsrondrit door Berlijn en het herrezen stadspaleis van Berlijn
Het slot Oranienburg en het slot Schwerin
Bezoek aan het kuuroord Bad Pyrmont en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Paleis Soestdijk

Velen zullen zich nog de koninginnendagen van weleer herinneren: het defilé op Soestdijk met de koninklijke familie op het bordes. Het paleis wordt niet meer bewoond, maar het is fascinerend om een kijkje te nemen in het paleis van koningin Juliana en prins Bernhard. We krijgen een uitgebreide rondleiding door de representatieve stijlkamers en enkele privévertrekken. Het is waarschijnlijk niet het mooiste paleis van deze reis, maar wel een prachtig manier om in het leven van de Oranjes te duiken. Na ons bezoek rijden we naar Duitsland voor onze overnachting in Giessen (ca. 400 km)

dag 2: Slot Braunfels en slot Arolsen

Het slot dat hoog boven het schilderachtige stadje Braunfels ligt, lijkt op een sprookjeskasteel. Tijdens ons bezoek horen we hoe dit prachtige slot verweven is met het Nederlandse koningshuis.
We vervolgen onze weg naar Bad Arolsen, waar we het 18e-eeuwse barokke slot Arolsen bezoeken. Dit was tot 1918 de residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. In 1858, 160 jaar geleden, werd Emma van Waldeck-Pyrmont hier geboren, de latere koningin-regentes Emma. We overnachten in Göttingen. (ca. 270 km)

dag 3: Slot Oranienbaum

Het slot Oranienbaum ligt in het hart van het dorp met dezelfde naam. Dorp en slot maken deel uit van het Parklandschap Dessau-Wörlitz, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een dochter van stadhouder Frederik Hendrik, Henriëtte Catharina van Oranje-Nassau, kreeg in 1660 het dorp Nischwitz cadeau van haar echtgenoot. Ze noemde dit geschenk Oranienbaum, daarmee verwijzend naar haar afkomst. Vervolgens liet ze door Nederlandse architecten en ingenieurs hier een soort ‘Gesamtkunstwerk’ maken door het dorp, het nieuwe slot en het park met elkaar te verenigen. We overnachten in het nabijgelegen Dessau. (ca. 260 km)

dag 4: Paleizen in Potsdam en Berlijn

Aan de rand van Potsdam liggen een aantal bijzondere paleizen bij elkaar in het prachtige park van Sanssouci. We wandelen door het uitgestrekte park met prachtige borders, bijzondere planten en bloemen en vele stadbeelden, en krijgen een rondleiding door een van de paleizen. In Potsdam zelf wandelen we door de charmante straatjes van de Hollandse wijk. Hierna rijden over de Glienicke Brücke en langs de Wannsee Berlijn binnen, waar we twee nachten verblijven. Vanuit ons hotel lopen we een stukje door het centrum van voormalig West-Berlijn en zien de Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche en het beroemde Kaufhaus des Westens. (ca. 130 km)

dag 5: Het herrezen stadspaleis van Berlijn

We maken een korte rondrit door de imposante Duitse hoofdstad en wandelen een stuk over de pronkboulevard Unter den Linden. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de wederopbouw van het stadspaleis. De fascinerende geschiedenis van Berlijn komt in dit stadspaleis samen: van de familie Hohenzollern, het einde van het keizerrijk, de Tweede Wereldoorlog, de communistische DDR tot aan de hereniging van Duitsland na de val van de Muur. ’s Middags heeft u tijd om Berlijn zelf verder te verkennen. Dwaalt u door een van de fraaie parken van deze groene stad, kiest u voor een heerlijk terras of duikt u een van de vele musea in? (ca. 20 km)

dag 6: Oranienburg en Schwerin

In Oranienburg ten noorden van Berlijn, komen we de erfenis van de oudste dochter van Frederik Hendrik tegen: Louise Henriette. Zij was getrouwd met de keurvorst van Pruisen en gaf opdracht tot het bouwen van het slot. Haar zoon werd later de eerste koning van Pruisen en liet het slot uitbouwen en verfraaien. Rond 1700 werd het gezien als het mooiste paleis van het land. Verder naar het noorden vinden we in Schwerin een prachtig sprookjesslot, omringd door water. We overnachten in Spornitz. (ca. 270 km)

dag 7: Bad Pyrmont

Aan het einde van onze reis keren we terug bij koningin-regentes Emma. We bezoeken Bad Pyrmont, een kuuroord met een haast mediterrane sfeer. De familie Waldeck-Pyrmont bracht hier hun zomers door. Het fraaie, aan het water gelegen slot is nu een museum, met een kamer gewijd aan Emma. Daarna keren we terug naar Nederland. (ca. 650 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstappllaatsen

De opstapplaats voor deze reis is:
Amersfoort | vertrek 10.00 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel. NB Op deze reis is Amersfoort i.v.m. het programma de enige opstapplaats. Op de terugweg is het wel mogelijk om in Oldenzaal uit te stappen.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels waar u verblijft tijdens deze reis. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Köhler, Duitsland
Hotel Köhler - Giessen
Hotel Köhler ligt in het centrum van het stadje Giessen. Het hotel heeft een restaurant, een bar en een eigen konditorei. Op het dak is er zelfs nog een biertuin, waar u heerlijk van een drankje kunt genieten. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het hotel beschikt over gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Köhler
Hotel Rennschuh, Duitsland
Hotel Rennschuh - Göttingen
Het familiehotel Rennschuh ligt aan de rand van Göttingen. Het hotel heeft een restaurant, een bar en een terras en een kleine welnessruimte waar u ’s avonds gratis gebruik van kunt maken. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. U kunt gratis gebruik maken van de wifi.

Bekijk de website van Hotel Rennschuh
Radisson Blu Fürst Leopold, Duitsland
Hotel Fürst Leopold - Dessau
Het Radisson Blu Fürst Leopold ligt in het hart van Dessau, direct tegenover het vermaarde Anhaltisches Theater. Het hotel heeft restaurant, een bar en een zonnig terras met uitzicht over het park. De ruime kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het hotel beschikt over gratis wifi.

Bekijk de website van Radisson Blu Fürst Leopold
Park Plaza Berlin, Duitsland
Hotel Park Plaza Berlin Kudamm - Berlijn
Het Park Plaza ligt in een zijstraat van de bekende Kurfürstendamm, in het hart van voormalig West-Berlijn. De Gedächtniskirche bevindt zich op 400 meter afstand. Het hotel beschikt over een bar en in de directe omgeving van het hotel zijn talloze winkels en restaurantjes te vinden. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het hotel beschikt over gratis wifi.

Bekijk de website van Park Plaza Berlin Kudamm
Landhotel Spornitz, Duitsland
Hotel Landhotel Spornitz - Spornitz
Het landhotel ligt aan de rand van het rustige plaatsje Spornitz. Aan de verzorgde inrichting is te zien dat het tot de Van der Valk keten behoort. De kamers zijn voorzien van een flatscreen tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet. U kunt in uw kamer gratis gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van Landhotel Spornitz

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!