U bent hier: Home | Myanmar

Rondreis Myanmar - De verborgen schoonheid van Birma

In het zuidoosten van Azië ligt een van de laatste authentieke reisbestemmingen, Myanmar. Hier kunt u op een rondreis Azië in zijn pure vorm proeven: een weelde aan oeroude, met goud beklede pagodes waar boeddhistische monniken in hun oranjerode pijen een offer brengen, prachtig natuurschoon met bergpartijen en vruchtbare valleien en hele vriendelijke mensen. Myanmar is lange tijd geïsoleerd geweest. Zo heeft het land echter wel zijn authenticiteit weten te bewaren. Toeristen zijn er nog gasten die met nieuwsgierigheid worden bekeken en gastvrij worden ontvangen. Ga mee naar Myanmar, of Birma zoals het ook wel wordt genoemd, en ontdek op uw rondreis een van de laatste geheimen van de wereld.

Ontdek Myanmar op een culturele rondreis

Uw groepsreis of privéreis door Myanmar start in de hoofdstad Yangon. Bezoek hier zeker de 2.500 jaar oude Shwedagon-pagode, wellicht de oudste pagode ter wereld. Tijdens een wandeling door dit complex springt de kegelvormige pagode die met 50.000 kilo goud en duizenden kostbare edelstenen bedekt is, direct in het oog! Reis daarna door naar die andere beroemde bezienswaardigheid van Myanmar: de Golden Rock. Op de rand van een klif en op de top van de 1.100 meter hoge Kyaikto-berg staat een van de drie belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden van Myanmar. Deze ‘gouden rots’ van enkele meters hoog is door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. Bovenop balanceert de een 7,3 meter hoge, gouden pagode: erg bijzonder! Vervolg uw rondreis door Myanmar naar Bagan. 200 jaar lang lieten de Birmese koningen hier elk jaar ongeveer 40 pagodes bouwen. Het resultaat is onvoorstelbaar: honderden en honderden van de mooiste pagodes. Als de zon ondergaat, laat Bagan zich van haar mooiste kant zien. De rode steen waarmee de ontelbare pagodes zijn gebouwd, lijkt op te bloeien door de laatste krachtsinspanningen van de zon. Een magisch ogenblik! Uw reisleider of gids zal u zeker alle verhalen over deze bijzondere plek vertellen!

Beleef het boeddhisme op uw reis door Myanmar

Op uw reis door Myanmar ervaart u dat het boeddhisme een intrinsiek onderdeel van het dagelijks leven van de Birmezen is. De rituelen, plichten en uitingen worden als volkomen vanzelfsprekend ervaren. Het is niet alleen een spiritueel proces, maar ook een manier van leven. Dit ervaart u het beste als u tijdens uw groepsrondreis of autorondreis een van de vele pagodes van Myanmar bezoekt. Mensen mediteren er, kletsen met elkaar, betuigen hun respect aan een afbeelding van de Boeddha of zijn aan het schoonmaken. En dat alles door elkaar heen: de pagode is een onderdeel van het dagelijks leven. Daarnaast is Myanmar ook rijk aan vele boeddhistische kloosters waar Birmese jongens een bepaalde periode als monnik leven. Hoe belangrijk deze kloosters zijn, ervaart u op uw groepsreis of privéreis door het land. Overal ziet u de oranjerode gewaden van de monniken en ervaart u het respect waarmee zij tegemoet worden getreden. Niet alleen ’s ochtends, als de monniken met hun bedelnappen langs de weg de giften van de Birmezen ontvangen, maar altijd en overal.

Naast alle bijzondere cultuur kunt u in Myanmar ook genieten van de mooie natuur. Zoals het meer van Inle dat als een betoverende oase ingeklemd ligt tussen de bergen. Lokale vissers, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op een been in hun bootje en bedienen met hun andere been de roeispaan. Zo hebben ze hun handen vrij om hun netten uit te gooien en in te halen: uniek! Hier ziet u ook de drijvende tuintjes, waarop de Birmezen groenten en bloemen kweken. De zonsondergang aan het meer is prachtig, en als uit de nabijgelegen pagode boeddhistische mantra’s klinken, is de sfeer oosters en mysterieus. Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis door Myanmar! Als deze schoonheid wordt u gepresenteerd door de vriendelijke Birmezen. Dat is iets dat sowieso opvalt in Birma: hoe ongelofelijk aardig en benaderbaar de mensen zijn. Zij zullen u op uw reis wellicht nog het meest betoveren.

Myanmar is een van de meest authentieke landen. Na een jarenlange politieke isolatie maken voorzichtige hervormingsmaatregelen de weg voor toenadering vrij. Heel gauw zal de rest van de wereld de pracht van dit land ontdekken. Dus wees er snel bij en ga op reis naar Myanmar! Als u er eenmaal bent geweest, zult u er altijd naar terugverlangen!