050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Myanmar

Rondreis Myanmar - De verborgen schoonheid van Birma

In het zuidoosten van Azië ligt een van de laatste authentieke reisbestemmingen, Myanmar. Hier kunt u op een rondreis Azië nog proeven in zijn pure vorm: een weelde aan oeroude, met goud beklede pagodes waar boeddhistische monniken in hun oranjerode pijen een offer brengen, prachtig natuurschoon met bergpartijen en vruchtbare valleien en hele vriendelijke mensen. Myanmar is lange tijd geïsoleerd geweest. Zo heeft het land echter wel zijn authenticiteit weten te bewaren. Toeristen zijn er nog gasten die met nieuwsgierigheid worden bekeken en gastvrij worden ontvangen. Ga mee Birma, zoals het ook nog wel wordt genoemd, en ontdek op uw rondreis door Myanmar een van de laatste geheimen van de wereld.

Ontdek Myanmar op een culturele rondreis

Uw groepsreis of individuele reis door Myanmar start in de hoofdstad Yangon. Bezoek hier zeker de 2.500 jaar oude Shwedagon-pagode, wellicht de oudste pagode ter wereld. Tijdens een wandeling door dit complex springt de kegelvormige pagode, die met 50.000 kilo goud en duizenden kostbare edelstenen bedekt is, direct in het oog! Reis daarna door naar die andere beroemde bezienswaardigheid van Myanmar: de Golden Rock. Op de rand van een klif en op de top van de 1.100 meter hoge Kyaikto-berg staat een van de drie belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden van Myanmar. Deze ‘gouden rots’ van enkele meters hoog is door gelovigen volgeplakt met bladgoud. Bovenop balanceert de een 7,3 meter hoge, gouden pagode: erg bijzonder! Vervolg uw reis door Myanmar naar Bagan. 200 jaar lang lieten de Birmese koningen hier elk jaar ongeveer 40 pagodes bouwen. Het resultaat is onvoorstelbaar: honderden en honderden van de mooiste pagodes. Als de zon ondergaat, laat Bagan zich van haar mooiste kant zien. De rode steen waarmee de ontelbare pagodes zijn gebouwd, lijkt op te bloeien door de laatste krachtsinspanningen van de zon. Een magisch ogenblik! Uw gids of SRC-reisleider in Myanmar zal u zeker alle verhalen over deze bijzondere plek vertellen!

Beleef het boeddhisme op uw reis door Myanmar

Op uw reis door Myanmar ervaart u dat het boeddhisme een intrinsiek onderdeel van het dagelijks leven van de Birmezen is. De rituelen, plichten en uitingen worden als volkomen vanzelfsprekend ervaren. Het is niet alleen een spiritueel proces, maar ook een manier van leven. Dit ervaart u het beste als u tijdens uw groepsrondreis of een individuele reis een van de vele pagodes van Myanmar bezoekt. Mensen mediteren er, kletsen met elkaar, betuigen hun respect aan een afbeelding van de Boeddha of zijn aan het schoonmaken. En dat alles door elkaar heen: de pagode is een onderdeel van het dagelijks leven. Daarnaast is Myanmar ook rijk aan vele boeddhistische kloosters waar Birmese jongens een bepaalde periode als monnik leven. Hoe belangrijk deze kloosters zijn, ervaart u tijdens uw reis. Overal ziet u de oranjerode gewaden van de monniken en ervaart u het respect waarmee zij tegemoet worden getreden. Niet alleen ’s ochtends, als de monniken met hun bedelnappen langs de weg de giften van de Birmezen ontvangen, maar altijd en overal.

Naast alle bijzondere cultuur kunt u tijdens uw reis door Myanmar ook genieten van de mooie natuur. Zoals het meer van Inle dat als een betoverende oase ingeklemd ligt tussen de bergen. Lokale vissers op het meer van Inle, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op een been in hun bootje en bedienen met hun andere been de roeispaan. Zo hebben ze hun handen vrij om hun netten uit te gooien en in te halen: uniek! Hier ziet u ook de drijvende tuintjes, waarop de Birmezen groenten en bloemen kweken. De zonsondergang aan het meer is prachtig, en als uit de nabijgelegen pagode boeddhistische mantra’s klinken, is de sfeer oosters en mysterieus. Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis door Myanmar! Al deze schoonheid wordt u gepresenteerd door de vriendelijke Birmezen. Dat is iets dat sowieso opvalt in Birma: hoe ongelofelijk aardig en benaderbaar de mensen zijn. Zij zullen u op uw reis wellicht nog het meest betoveren.

Myanmar is een van de meest authentieke landen. Na een jarenlange politieke isolatie maken voorzichtige hervormingsmaatregelen de weg voor toenadering vrij. Heel gauw zal de rest van de wereld de pracht van dit land ontdekken. Dus wees er snel bij en ga op rondreis door Myanmar! Als u er eenmaal bent geweest, zult u er altijd naar terugverlangen!

Boek uw rondreis naar Myanmar bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis.Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Myanmar in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een privéreis naar Myanmar bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Myanmar