050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oekraïne

Rondreis Oekraïne – Het Oost-Europese land met lange historie

Oekraïne ontdekken is een must! Dit land met een lange historie, oude stadjes en ongerepte natuur is voor veel toeristen een onbekende, maar prachtige vakantiebestemming. Of u nu groene bosgebieden wilt verkennen of wilt genieten van de traditionele rode bietensoep ‘borsjtsj’, tijdens een rondreis door Oekraïne kan het allemaal. In bijna elke stad kunt u wel een oude kerk of kathedraal bezichtigen. Vergeet niet om tijdens uw reis naar Oekraïne de beroemde Transfiguratiekathedraal en de Potjomkintrappen in Odessa te bezoeken. Ontdek zelf dat Oekraïne een geweldig vakantieland is!

Hoogtepunten op uw reis naar Oekraïne: multiculturele stad Lviv en hoofdstad Kiev

Tijdens een rondreis door Oekraïne is het een must om het charmante Lviv te bezoeken! Deze stad met lange geschiedenis heeft veel Habsburgse, Hongaarse en Poolse invloeden. Lviv viel voor een geruime tijd onder Pools gezag, waardoor de pleinen in Lviv veel op de marktpleinen van Krakau en Wroclaw lijken. Een prachtige bezienswaardigheid in Oekraïne is het Rynok-plein. Rondom dit plein staan woningen met allerlei verschillende bouwstijlen: van de renaissance tot het modernisme. Wanneer u wilt ontspannen, kunt u van een heerlijk kopje koffie genieten bij een van de traditionele mobiele koffiekraampjes!

Kiev is de bakermat van de Russische cultuur en heeft een turbulente historie. Tussen 822 en 1169 bloeide de stad op en was het de hoofdstad van het Oost-Slavische Kievse rijk. In deze tijd is het bekende Holenklooster van Kiev en de Sint Sofiakathedraal gebouwd die u vandaag de dag kunt bezichtigen. Kiev wordt in de Slavische cultuur ook wel ‘de moeder aller steden’ genoemd!

Ontdek ongerepte natuur en cultuur op uw rondreis door Oekraïne

De reisbestemming Oekraïne kent naast haar historische steden ook overweldigende natuurgebieden. Tijdens uw vakantie in Oekraïne geniet u bijvoorbeeld van het beeldschone Karpatengebergte. Deze halfcirkelvormige bergketen in Midden-Europa begint in het noorden ter hoogte van Bratislava in Slowakije en eindigt tussen de grens van Servië
en Roemenië.

Eindig uw rondries door Oekraïne in de parel van de Zwarte Zee, Odessa. Hier bewondert u de Primorsky-boulevard met haar vele kliffen, kastanjebomen en linden. Bij de boulevard bevinden zich ook de beroemde Potemkin-trappen, een indrukwekkende bezienswaardigheid in Oekraïne. Na het beklimmen van 192 treden wordt uw inzet beloont en heeft u een prachtig uitzicht over de haven!

Kortom, in Oekraïne is genoeg te ontdekken dat onze reisleiders u graag laten zien! Dankzij het enthousiasme van onze reisleiders en passievolle verhalen komt de cultuur van uw vakantieland écht tot leven! Ga mee op een cultuurvakantie naar Oekraïne en beleef de pracht van dit Oost-Europese land. U weet zeker dat u op de culturele groepsreizen van SRC méér ziet!

Boek uw rondreis naar Oekraïne bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele groepsreizen. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Servië in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis naar Oekraïne bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!