050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Gebaseerd op de bestseller van Bart van Loo

Reisleider Bart:
‘Natuurlijk gaan bij Bourgondië de gedachten eerst uit naar de prachtige streek in Frankrijk met die heerlijke hoofdstad Dijon en de mooie wijnen, maar na het overweldigende succes van De Bourgondiërs van Bart van Loo weten we dat er ook een directe link ligt naar onze eigen geschiedenis met een hoofdrol voor de Vlaamse steden Gent en Brugge. Meer dan 300.000 exemplaren gingen over de toonbank en het boek kreeg vertalingen in het Frans, Duits en Engels. Velen genoten ook van de theatervoorstellingen van de schrijver of luisteren naar zijn zelf ingesproken podcast.

Zelf heb ik altijd een passie gehad voor Frankrijk en voor geschiedenis en beide werden aangewakkerd bij het lezen van dit fantastische boek. Het leest als een thriller waarin schizofrene koningen en ambitieuze hertogen huwelijken arrangeren om zoveel mogelijk land en macht te bundelen. Van Loo vertelt over veldslagen, riddertoernooien, brandstapels en natuurlijk ook de banketten waarmee wij de Bourgondiërs vaak associëren. Maar ook de kunstenaars, een grootheid als Jan van Eyck net zozeer als een vergeten meester als Klaas Sluter, worden prachtig neergezet.

Heel veel moois uit de Bourgondische periode is nog te bewonderen in steden als Dijon, Brugge en Gent en dat vraagt natuurlijk om een themareis van SRC waarvoor ik u graag uitnodig. Op deze historische tour treedt u in de voetsporen van de Bourgondische hertogen en reist u naar prachtige locaties uit hun geschiedenis. Het gezellige Dijon met zijn indrukwekkende Musée des Beaux Arts, sfeervol Gent en Brugge met volop bourgondische cafés, maar ook met de meesterwerken van Jan van Eyck, zoals het Lam Gods. En natuurlijk mag ook de Franse hoofdstad op deze reis niet ontbreken. Ik kwam er al zo vaak en dat geldt voor u ook vast, maar wat kom ik er graag steeds weer terug! Ik kan me nu alweer enorm verheugen en hoop van harte u ook te mogen verwelkomen op deze Bourgondische reis.’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in middenklassehotels
7x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Dijon, Parijs en Gent
Mechelen, Brugge en Brussel
Musée des Beaux Arts in Dijon
Tour Jean-sans-Peur in Parijs
De Aanbidding van het Lam Gods van Jan van Eyck
Sint-Baafskathedraal in Gent
Lakenhalle en Belfort van Gent
Museum KBR in Brussel
Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge
Stadhuis in Brugge
SRC -reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Reis mee door een geschiedenis vol schizofrene koningen en ambitieuze hertogen, die aan de basis stonden van de Nederlanden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

Reisprogramma

Naar Dijon
+ lees meer
Dijon met klooster van Champmol, Klaas Sluter en praalgraven van de hertogen
+ lees meer
Via de brug in Montereau-Fault-Yonne naar de Tour Jean-sans-Peur in Parijs
+ lees meer
Naar Gent in Vlaanderen
+ lees meer
Gent en het Lam Gods van Jan van Eyck in de Sint-Baafskathedraal
+ lees meer
Kennismaking met Brugge, het stadhuis en Onze-Lieve-Vrouwekerk
+ lees meer
Het Hof van Savoye in Mechelen en Museum KBR in Brussel
+ lees meer
Vrije ochtend Gent en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart De Bourgondiërs in de Lage Landen
1905 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.