050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De mooiste musea en gezelligste kerstmarkt

Reisleider Stephan:
‘Het Grand’Place is een van de mooiste pleinen van het Noord-Franse Lille: het 17e-eeuwse beursgebouw, la vieille Bourse, geeft het flair. Voeg hier in de decembermaand een grootse kerstboom, een mooi verlicht reuzenrad en talloze kerstlichtjes aan toe en u bent direct in de kerststemming! Op het Place du Théâtre, waar de opera en het nieuwe beursgebouw gevestigd zijn, is het net zo gezellig. Vanuit ons hotel in Lille wandelt u er zo naar toe! En als u verder loopt door de feestelijk verlichte straten stuit u op het gezellig drukke Place Rihour. Hier strijkt ieder jaar de kerstmarkt met talloze chalets neer, die de stad omtovert in een ‘Village de Noël’. U voelt het overal: het is bijna kerst!

Tijdens deze heerlijke reis kunt u genieten van het in kerstsfeer omgetoverde Lille. Deze voormalige grauwe industriestad is nu een bruisende artistieke hotspot en in de decembermaand een van de leukste steden van Frankrijk. Nadat de stad in 2004 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd uitgeroepen, is veel van de rijke historische binnenstad in oude luister hersteld. Maar behalve heel veel kerstlichtjes en gezelligheid vindt u in en om Lille verrassend mooie musea, die wachten om door u ontdekt te worden! U bewondert in het schitterende Palais des Beaux Arts de Lille een indrukwekkende collectie 12e- tot en met 20e-eeuwse Franse kunst. Ook het Musée du Louvre-Lens, dat gebruikmaakt van de onuitputtelijk rijke collectie van het Louvre in Parijs, is een aangename verrassing. In de iconische Galerie du Temps kunt u zo’n 200 kunstwerken van de oudheid tot nu bewonderen.

Daarnaast bezoekt u in Roubaix het bijzondere Musée La Piscine. Zoals de naam al doet vermoeden is het gevestigd in een oud zwembad, gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw in art deco-stijl. Tegenwoordig kunt u in de oude douchecabines en badkamers en rond het vroegere zwembad genieten van een interessante collectie 19e- en 20e-eeuwse kunst met werken van Picasso, Chagall en Rodin. Een mooiere start van deze kunst-kersttrip kunt u zich niet wensen! Ook de afsluiting van deze reis mag er wezen: in Croix, vlakbij Lille, bezoekt u het avantgardistische meesterwerk Villa Cavrois. Kortom, het is een cadeautje om de kunst in en rondom Lille te mogen bewonderen in deze feestelijke periode van het jaar!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen hotel in Lille
2x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerstmarkt en stadswandeling in Lille
Palais des Beaux Arts de Lille
Musée de la Piscine in Roubaix
Musée du Louvre-Lens
Villa Cavrois in Croix
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
In de decembermaand wordt Lille omgetoverd tot een sfeervolle ‘Village de Noël’. Een bijzonder sfeervol decor voor deze prachtige museumreis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Bezoek aan het Musée de la Piscine in Roubaix en naar ‘Village de Noël’ Lille
+ lees meer
Kerstsfeer in Lille; stadswandeling en Palais des Beaux Arts
+ lees meer
Musée du Louvre-Lens, Villa Cavrois in Croix en naar huis
+ lees meer
Routekaart Musea Noord-Frankrijk
630 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is, wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.