Reisbeschrijving
dag 1: Amsterdam – Bengaluru
We vliegen naar Bengaluru, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka.
dag 2: Bengaluru – Mysore
In de vroege ochtend arriveren we in Bengaluru en na het ontbijt in ons hotel vervolgen we onze reis naar Srirangapatnam, de oude hoofdstad van de beruchte moslimkoning Tipu Sultan, bijgenaamd de ‘tijger van Mysore’. We bewonderen de prachtige muurschilderingen in zijn voormalige zomerpaleis. We verblijven twee nachten in de ruim opgezette en groene stad Mysore. (ca. 135 km)
dag 3: Mysore
In de ochtend staat een bezoek aan het paleis van de maharadja van Mysore op het programma. Het is een indrukwekkend en gracieus gebouw met koepels, torentjes, bogen en zuilengalerijen in de Indo-Saraceense stijl. Helaas mogen hier binnen geen foto’s worden gemaakt. Vervolgens bezoeken we de Somnathpur-tempel (UNESCO), een van de beroemdste en mooiste Hoysala-tempels (13e eeuw). We sluiten de dag af met een bezoek aan de berg Chamundi. We genieten van het prachtige uitzicht over de stad en begeven ons tussen de hindoegelovigen in de lokale tempel. (ca. 85 km)
dag 4: Mysore naar Bandipur National Park
We beginnen de dag met een bezoek aan de kleurrijke Devaraja-markt in het centrum van Mysore. Hierna rijden we naar Bandipur National Park, dat eens het jachtgebied van de maharadja van Mysore was. In de late middag genieten we tijdens een jeepsafari van de prachtige tropische omgeving van het West-Ghats-gebergte. Er leven hier talloze dieren, waaronder olifanten, apen en… de tijger. We overnachten in Bandipur. (ca. 85 km)
dag 5: Bandipur National Park – Coorg
Via een prachtige route door de West-Ghats rijden we naar de regio Coorg die, vanwege de mistige heuvels, ook wel het Schotland van India wordt genoemd. Ook is de regio beroemd vanwege de koffieteelt. We verblijven twee nachten in Coorg. (ca. 195 km)
dag 6: Coorg
In de ochtend bezoeken we het fort Madikeri, de voormalige zetel van de koningen van Coorg. Ook gaan we naar Raja’s Seat, waar de koningen ooit genoten van de zonsondergang. Vervolgens krijgen we een rondleiding over een koffieplantage. Voor wie de prachtige bergachtige omgeving verder wil ontdekken is er nog de mogelijkheid om een avontuurlijke jeepsafari te maken (kosten niet inclusief). (ca. 20 km)
dag 7: Chennakeshava-tempel in Belur
Door de heuvels rijden we naar Belur, waar we in de middag de Chennakeshava-tempel (UNESCO) bezoeken. Deze Hoysala-tempel, gewijd aan Vishnu, is vermaard vanwege zijn bijzondere reliëfs, friezen en inscripties, die onder meer dansers en muzikanten en scènes uit de oude hindoeïstische geschriften zoals de Ramayana en de Mahabharata afbeelden. We overnachten in het nabijgelegen Hassan. (ca. 155 km)
dag 8: Hassan – Hampi
Vandaag is een lange reisdag over het platteland van Karnataka naar een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van deze reis: de ruïnes van de 15e-eeuwse stad Vijayanagara (UNESCO). Ooit was het de hoofdstad van een machtig hindoerijk en een van de mooiste, rijkste en grootste steden van het middeleeuws India, maar in 1565 werd het in twee dagen door de strijdkrachten van verschillende moslimsultanaten verwoest. We verblijven twee nachten in Hampi. (ca. 330 km)
dag 9: Vijayanagara
Vijayanagar is een magische plaats van ontelbare ruïnes, gelegen in een bijzonder landschap van enorme rotsblokken en bananenplantages. Tijdens ons bezoek zien we onder andere de Virupaksha-tempel, de voormalige oude bazaar, de koninklijke vertrekken en natuurlijk het hoogtepunt van de stad, de Vittala-tempel. (ca. 20 km)
dag 10: Hampi – Hyderabad
We rijden naar de luchthaven van Hampi voor onze binnenlandse vlucht naar Hyderabad, de vierde metropool van India en de hoofdstad van de deelstaten Andhra Pradesh en Telangana. We verblijven twee nachten in Hyderabad. (ca. 40 km)
dag 11: Hyderabad
We beginnen deze dag met een bezoek aan de indrukwekkende vestingstad Golconda uit de 14e eeuw. Ook bekijken we de nabijgelegen Qutub Shahi-tombes, een reeks islamitische graven en moskeeën gebouwd door de koningen van de Qutub Shahi-dynastie en een prachtig voorbeeld van Indo-islamitische architectuur. De middag brengen we door in de levendige oude binnenstad van Hyderabad. We bewonderen de Charminar, de Mekka-moskee en de voormalige residentie van de lokale heersers. (ca. 50 km)
dag 12: Hyderabad – Aurangabad
We vliegen vanuit Hyderabad naar Aurangabad, waar we twee nachten zullen verblijven. Na aankomst bezoeken we de schitterende Ellora-grotten (UNESCO). Deze vierendertig in de rotsen uitgehakte grotten zijn tussen de 6e en 12e eeuw uitgehouwen door volgelingen van het boeddhisme, brahmanisme (hindoeïsme) en jaïnisme. Terug in Aurangabad bekijken we de Bibi-ka-Maqbara, de ‘tombe van de dame’. Deze imitatie van de wereldberoemde Taj Mahal werd in 1678 door de zoon van Mogolkeizer Aurangzeb gebouwd, ter nagedachtenis aan zijn moeder. (ca. 50 km)
dag 13: Rotsgrotten van Ajanta
Vandaag staat opnieuw in het teken van beroemde rotsgrotten: ditmaal die van Ajanta, die sinds 1983 op de Werelderfgoed van UNESCO staan. Pas in 1819 werden de grotten ontdekt, door een groep Britse officieren tijdens de jacht op een tijger. De oudste grotten dateren uit de 2e en 1e eeuw voor Christus. Tijdens de Gupta-periode (5e en 6e eeuw na Christus) werden er veel meer rijkelijk versierde grotten toegevoegd. De beeldhouwwerken en met name de goed behouden schilderingen van Ajanta worden beschouwd als meesterwerken van de boeddhistische kunst. (ca. 200 km)
dag 14: Aurangabad – Nashik
Halverwege Aurangabad en Ellora bewonderen we de ruïnes van het spectaculaire fort van Daulatabad. In 1338 maakte de excentrieke sultan Mohammed Tughlag deze stad niet alleen tot hoofdstad van zijn rijk, maar beviel hij bovendien de gehele bevolking van Delhi 1.100 kilometer zuidelijker te verhuizen om het te bevolken. Hierna rijden we door naar Nashik, dat niet alleen een belangrijke hindoe-tempelstad is, maar ook de ‘wijn-hoofdstad’ van India. We sluiten onze dag dan ook in stijl af, met een wijnproeverij. (ca. 185 km)
dag 15: Nashik
Nashik is een van de belangrijkste hindoe-pelgrimsplaatsen van het subcontinent. We wandelen langs de trapvormige badplaatsen (ghats) aan de oever van de heilige Godavari-rivier en bezoeken de belangrijkste tempel van de stad. Ook bewonderen we de indrukkende gebeeldhouwde sculpturen en de uitgebeitelde waterreservoirs van de nabij Nashik gelegen Pandavleni-grotten, een heilige plek voor zowel boeddhisten als jaïns. (ca. 30 km)
dag 16: Nashik – Mumbai
Vanuit Nashik rijden we naar de hectische metropool Mumbai, waar we de laatste twee nachten van deze reis verblijven. Na aankomst bezoeken het belangrijkste museum van de stad The Museum Mumbai, vroeger bekend als het Prince Of Wales Museum Of Western India. In het prachtige gebouw, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn objecten te zien die de hele geschiedenis van India omvat. (ca. 170 km)
dag 17: Stadstour Mumbai
Op deze laatste dag van ons verblijf in India maken we een uitgebreide stadsrondrit door Mumbai. We zien onder meer de imposante façade van Victoria Terminus (UNESCO) en andere Victoriaanse gebouwen van de stad. Ook bezoeken we het Dr. Bhau Daji Lad Museum, het oudste museum in Mumbai, met een collectie die bestaat uit archeologische vondsten, kostuums, kaarten en zilver- en koperwaren. Tenslotte is er nog wat vrije tijd, bijvoorbeeld om uw laatste aankopen te doen. Aan het eind van de avond wordt u naar de luchthaven van Mumbai gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland. U kunt tot aan vertrek gebruik maken van uw kamer. (ca. 50 km)
dag 18: Aankomst Nederland
In de ochtend komen we aan in Nederland.
(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.)
(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)
Volg ons