050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Afwisselende landschappen, een gevarieerd dierenleven en uitgestrekte wijngaarden

Met zijn indrukwekkende en afwisselende landschappen en gevarieerde dierenleven lijkt Zuid-Afrika wel ‘een wereld in een land’. Hier vindt u prachtige stranden, ruige bergen en uitgestrekte, rijke wijngaarden en wildparken vol met prachtige dieren. Tijdens deze individuele reis maakt u onder andere kennis met de prachtige natuur in de bergketen van de Drakensbergen en de Sani Pass, een bergpas met een indrukwekkend uitzicht. U gaat natuurlijk op safari: in het hart van Zululand en in het befaamde Kruger. Ook op de Panoramaroute zult u uw ogen uitkijken!

Behalve adembenemend natuurschoon heeft Zuid-Afrika ook een veelbewogen geschiedenis, een rijke cultuur en bijzondere tradities. Zo ontdekt u de Hollandse historie wanneer u de Drakensbergen passeert. Deze bergketen dankt haar naam aan de Nederlandstalige Afrikaner Boeren, de voortrekkers, die hier naartoe trokken om te ontsnappen aan de Britse overheersing in het gebied rond de Kaap. Zij vergeleken de grillige pieken van de bergen met de rug van een draak... Ook maakt u op deze fly drive kennis met twee buurlanden. U gaat naar Lesotho, een land dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika, waar u een Basothodorp bezoekt. En in het kleine koninkrijk Swaziland leert u meer over de daar geldende gewoontes en gebruiken.

De route van deze fly drive voert u in uw huurauto langs de hoogtepunten van het schitterende oosten van Zuid-Afrika. Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. Met een routekaart en informatiepakket ontdekt u dit prachtige land op uw eigen manier. De excursie naar de Sani Pass en Lesotho maakt u met een internationaal gezelschap in een 4-wheel drive. U verblijft op prachtige locaties, zoals aan de voet van de Drakensbergen, bij het strand van Durban, in het Krugerpark en aan de Panoramaroute! Ontdek de veelzijdigheid van Zuid-Afrika! Gaat u mee?

Pluspunten
vluchten Emirates
ruimbagage
13 dagen huurauto met airconditioning en gps
toeristenklassehotels
10x ontbijt
1 nacht aan strand
1 nacht aan voet Drakensbergen
2 nachten in Kruger National Park
2 nachten aan Panoramaroute
excursie Sani Pass en Lesotho
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Krugerpark en Drakensbergen
Swaziland en Panoramaroute
Umhlanga Rock
St.Lucia, Zululand en Mkuze
koninkrijk Lesotho
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: dagexcusie Drakenbergen via de Sani Pass naar Lesotho
Via een onverharde kronkelende weg bereikt u uiteindelijk de top van Drakensbergen op 2.900 meter hoogte! Een spectaculaire toch met als eindbestemming Lesotho.

De reis in het kort

Amsterdam – Durban
Durban – Umhlanga Rocks
Durban – Drakensbergen
Drakensbergen – Sani Pass – Lesotho – Drakensbergen
Underberg – St.Lucia
St.Lucia en Isimangaliso of Hluhluwe
St.Lucia – Mkuze
Mkuze en omgeving
Mzuke – Swaziland
Swaziland – Kruger National Park
Kruger National Park
Krugerpark – Graskop aan de Panoramaroute
Panoramaroute
Graskop – Johannesburg – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Durban

U vliegt van Amsterdam naar Durban.

dag 2: Durban – Umhlanga Rocks

Op de luchthaven van Durban wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hij geeft u alle documenten die u nodig heeft voor uw reis, en brengt u naar het verhuurbedrijf op de luchthaven, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. Daarna rijdt u naar het strand van Umhlanga Rocks, waar u een nacht verblijft. Deze noordelijke buitenwijk van Durban is een goede plek voor strandliefhebbers en avonturiers. U kunt hier heerlijk genieten van het strand en watersporten. Vlak buiten de kust liggen trekroutes van walvissen en dolfijnen, die u kunt gaan spotten. Of gaat u liever golfen? Op nog geen 30 minuten rijden van uw lodge liggen verschillende schitterende golfbanen. (reisafstand ca. 25 km)

¡ Voorverlenging Durban
Wilt u langer genieten van het strand en van het subtropische klimaat van Durban? Dan kunt u een extra overnachting in deze stad bijboeken (kosten vanaf € 63,- per persoon per nacht in een 2-persoonskamer, inclusief een extra dag autohuur).

dag 3: Durban – Drakensbergen

U laat de stranden van Durban achter u en reist het binnenland in. Geleidelijk gaat de weg omhoog en rijdt u het gebied van de Drakensbergen in. Deze bergketen dankt haar naam aan de Nederlandstalige Afrikaner Boeren, de voortrekkers. De Boeren trokken hier naartoe om te ontsnappen aan de Britse overheersing in het gebied rond de Kaap. De voortrekkers vergeleken de grillige pieken van de bergen met de rug van een draak. In de taal van de Zulu’s, de oorspronkelijke bewoners, heet de bergketen ‘uKhahlamba’, wat ‘barrière van speren’ betekent. U verblijft twee nachten in het plaatsje Underberg, dat aan de voet van een berg ligt in het zuidelijke deel van de bergketen. In het gebied rond Underberg kunt u prachtige wandelingen maken. Vooral vogelliefhebbers zullen hier hun ogen uitkijken. Verschillende vogelsoorten die hier voorkomen, zijn nergens anders te vinden. Houdt u van vissen? De riviertjes en stroompjes in de omgeving van Underberg bieden de beste mogelijkheden in Zuid-Afrika om op forel te vissen. (reisafstand ca. 230 km)

dag 4: Drakensbergen – Sani Pass – Lesotho – Drakensbergen

U wordt opgehaald bij het hotel. Op deze dag maakt u in een klein internationaal gezelschap een dagexcursie naar de bekendste grensovergang tussen Zuid-Afrika, Sani Pass, en het kleine koninkrijk Lesotho: de Sani Pass. De weg naar de pas is alleen geschikt voor auto’s met vierwielaandrijving. Van oudsher werd het pad gebruikt als migratieroute door dieren, en door mensen die hier leefden als jager-verzamelaars. Tot in de eerste helft van de vorige eeuw werd het pad gebruikt als route voor lastdieren die handelswaar vervoerden tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Dit is de enige weg waarover auto’s door de Drakensbergen naar Lesotho kunnen rijden. De spectaculaire onverharde weg kronkelt zich als een slang omhoog naar de top op bijna 2.900 meter hoogte. Bovenaan de pas staat de hoogste pub van Afrika. Vergeet u vooral uw paspoort niet mee te nemen, want u gaat daadwerkelijk de grens over. Lesotho is niet alleen een ander land, maar ook een totaal andere wereld. Het Basothovolk dat hier leeft, heeft een unieke cultuur die wel iets weg heeft van de Tibetaanse. U maakt een excursie naar een Basothodorp. Hier ziet u hoe de mensen schapen en geiten houden. U maakt een korte wandeling naar een uitzichtpunt, vanwaar u een blik kunt werpen op de hoogste berg van zuidelijk Afrika: Thabana Ntlenyana. Hier gaat u ook picknicken. Tegen het einde van de middag wordt u terug gebracht naar het hotel in Underberg. (reisafstand van deze dagexcursie ca. 150 km)

dag 5: Underberg – St.Lucia

U rijdt terug in de richting van Durban. Op een kleine 300 kilometer ten noordwesten van deze stad ligt het dorpje St.Lucia, waar u twee nachten verblijft. St.Lucia ligt in het zuidelijke deel van het Greater St.Lucia Wetland Park, aan de Indische Oceaan. Van hieruit rijdt u gemakkelijk naar het moeraslandpark waar u kunt wandelen over de schijnbaar eindeloze (en verlaten) stranden. Uiteraard kunt u ook op zoek naar wilde dieren. Vanuit St.Lucia kunt u diverse activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken op het gelijknamige meer en op zoek gaat naar nijlpaarden en krokodillen. Als u tussen juni en november in het dorp bent, kunt u ook een boottocht maken over zee waarbij u walvissen gaat spotten. St.Lucia ligt namelijk aan de trekroute van de bultrugwalvis. (reisafstand ca. 450 km)

dag 6: St.Lucia en Isimangaliso of Hluhluwe

Deze dag kunt doorbrengen in St.Lucia en het moeraslandpark Isimangaliso. Niet ver van St.Lucia ligt het bekende Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Dit is het oudste park van Zuid-Afrika en het enige park in KwaZulu-Natal waar de big five leeft: de leeuw, de neushoorn, de buffel, de olifant en het luipaard. De term big five slaat niet op de grootte van de dieren (een giraffe is bijvoorbeeld groter): het gaat om de dieren die het moeilijkst tijdens de jacht te doden zijn. Jarenlange bescherming van de neushoorn heeft ervoor gezorgd dat hier een gezonde populatie neushoorns leeft. Beide Afrikaanse soorten zijn hier vertegenwoordigd: de witte en de zwarte neushoorn. Anders dan de naam doet vermoeden, hebben beiden soorten dezelfde kleur. De naam van de witte neushoorn is afgeleid van het Nederlandse woord ‘wijd’, dat betrekking heeft op de brede bek van deze soort. U kunt hier ook veel andere diersoorten tegenkomen, zoals giraffes, jakhalzen, wrattenzwijnen, verschillende apen- en schildpadsoorten, hyena’s en wildebeesten. Het park is de thuisbasis van zo’n 340 vogelsoorten. Er loopt een verharde hoofdweg door het park, maar de meeste wegen zijn onverhard. Optioneel kunt u hier een game drive in een 4-wheel drive maken.

dag 7: St.Lucia – Mkuze

Vandaag heeft u een ontspannen reisdag. Op ongeveer 125 kilometer van St.Lucia ligt Mkuze, waar u twee nachten verblijft. Wellicht heeft u gisteren doorgebracht in St.Lucia of heeft u een bezoek gebracht aan Ismangaliso, dan heeft u op deze dag de tijd om onderweg naar Mkuze een bezoek te brengen aan Hluhluwe. Uiteraard kunt u ook in een keer doorrijden naar Mkuze, waar u een game drive kunt maken in het Mkuze Game Reserve. U verblijft twee nachten aan de voet van de Ghost Mountain. (reisafstand ca. 125 km)

dag 8: Mkuze en omgeving

Deze dag kunt u naar eigen inzicht vullen in of om Mkuze. In de omgeving van Mkuze liggen diverse wildparken die een bezoek zeker waard zijn. Het meest nabije park is het Mkuze Game Reserve. Dit park is een uitloper van het Greater St.Lucia Wetland Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mkuze is een mekka voor vogelliefhebbers: er leven hier meer dan 420 vogelsoorten. In dit gebied met savannes, bossen, rivieren, grasland, en rotsachtige bergruggen leven onder andere de zwarte en witte neushoorn, de giraffe, het luipaard, de zebra, het wildebeest en de leeuw. U mag met uw eigen auto het park in. Hou er wel rekening mee dat u over onverharde wegen rijdt.

dag 9: Mzuke – Swaziland

U verlaat Zuid-Afrika en gaat naar Swaziland. Het koninkrijk Swaziland is een bergstaatje dat half zo groot is als Nederland. Het ligt tussen Mozambique en Zuid-Afrika in. Het bergachtige noorden met toppen tot 1.800 meter heeft een gematigd klimaat, het subtropisch zuiden is heuvelachtig. Vanuit de hoofdstad Mbabane regeert koning Mswati III als absolute heerser over het koninkrijk. De koning heeft dertien vrouwen: in Swaziland is polygamie nog toegestaan. De koning duldt geen politieke partijen of oppositie, maar Swaziland is niettemin een rustig en veilig land. De koning personifieert de Swazi-cultuur en symboliseert de eenheid van het land, waardoor onderlinge twisten als in andere Afrikaanse landen uitblijven. U verblijft in een regio die bekendstaat om het schitterende houtsnijwerk, dus hou plaats over in uw koffer voor mooie souvenirs! U overnacht nabij het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier kunt u heerlijk wandelen in een prachtige vallei. Wellicht spot u tijdens de wandeling nog antilopen. (reisafstand ca. 220 km)

dag 10: Swaziland – Kruger National Park

U doorkruist Swaziland en verlaat het kleine koninkrijk via het noorden. Daarna is het niet ver meer naar het Kruger National Park. Dit nationale park werd aan het einde van de 19e eeuw gesticht door de eerste president van Zuid-Afrika, Paul Kruger. Het is ontegenzeggelijk een van de bekendste natuurparken ter wereld. De verschillende ecosystemen en de ontelbare riviertjes en meertjes bieden een ongelooflijke verscheidenheid aan planten- en diersoorten: 137 verschillende zoogdieren, 500 vogelsoorten, meer dan 100 soorten reptielen en natuurlijk de bekende big five leven hier. Dit grootste park van Zuid-Afrika strekt zich uit over het 'Laagveld' van Mpumalanga en de Northern Province, en heeft een subtropisch klimaat, met zomerregens die van noord naar zuid steeds vaker voorkomen. De regentijd begint rond september/oktober. Van december tot februari valt de meeste regen. Het park is zo groot dat een bezoek het beste enkele dagen kan duren, zodat u in alle rust de olifanten, nijlpaarden, apen, krokodillen, leeuwen, impala’s, giraffen en nog vele andere dieren kunt bewonderen. U verblijft twee nachten in het Krugerpark. (reisafstand ca. 250 km)

dag 11: Kruger National Park

U kunt een volle dag in het Krugerpark kunt doorbrengen. U kunt verschillende routes volgen met uw auto, of ter plekke een van de georganiseerde safari-activiteiten boeken (kosten niet inbegrepen). Het Krugerpark is een enorm wildpark, dus er is voldoende te zien! Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hier leeft onder andere de big five en de grootste populatie Afrikaanse olifanten ter wereld: meer dan 10.000! Er zijn hier ook veel andere dieren te vinden, zoals de giraffe, het nijlpaard, de koedoe, de impala, de wilde hond, de zebra, de jachtluipaard, de hyena, de krokodil, de baviaan en diverse vogelsoorten.

dag 12: Krugerpark – Graskop aan de Panoramaroute

U verlaat het Krugerpark. Op weg naar de uitgang heeft u nog een laatste kans om wilde dieren te spotten. Daarna rijdt u naar het spectaculaire gebied van de Panoramaroute, een route langs de landschappelijke grens tussen het ‘Hoogveld’ en het ‘Laagveld’. Het Hoogveld, een plateau, loopt grofweg van de Drakensbergen tot voorbij Johannesburg. Het Krugerpark ligt in het Laagveld en bij het verlaten van het park kunt u het Hoogveld als een muur in het landschap zien liggen. Door het abrupte hoogteverschil heeft dit gebied veel ‘dramatische’ natuurfenomenen, zoals steile rotswanden waar watervallen de diepte in razen, door water uitgesleten kloven en schitterende vergezichten. De regio is schitterend groen, voornamelijk doordat hier meer regen valt dan in andere delen van Zuid-Afrika. U rijdt naar uw hotel in het dorpje Graskop aan de Panoramaroute, waar u de komende twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 100 km)

dag 13: Panoramaroute

anuit uw hotel rijdt u makkelijk de Panoramaroute op. Langs deze route is veel te zien en te doen! U zult zich zeker verbazen over het natuurschoon, de natuurlijke bezienswaardigheden en charmante plaatsjes. Een must see aan de Panoramaroute is God’s Window. Dit is een van de mooiste uitzichten. Bij helder weer kunt u kilometers ver over het laagveld kijken. In de buurt ervan staan de Three Rondavels. Deze drie vrijstaande ronde rotsformaties lijken op traditionele lokale hutten die ‘rondavels’ worden genoemd. Andere bijzondere plekken zijn de watervallen van Lisbon, de Berlin Falls en de Bourke’s Luck Potholes. Deze kolkgaten zijn overblijfsels van het hardere gesteente dat zichtbaar werd nadat de Blyde Rivier hier het zachte kalksteen had weggesleten. Het kolkende water dat hier door een nauwe passage in de kloof werd geperst, zorgde voor bijzondere ronde gaten in het gesteente. Deze gaten zijn vernoemd naar de goudzoeker Tom Bourke. Hij voorspelde terecht dat hier in de regio veel goud te vinden was. Een mooi voorbeeld daarvan is Pilgrim’s Creek. In dit riviertje werd veel goud gevonden. Al snel ontstond hier een stadje: Pilgrim’s Rest. Nu is het een nationaal monument waar u de oude gebouwen kunt zien die bijna honderd jaar lang gebruikt zijn door mijnwerkers. Langs de route en vooral bij de bezienswaardigheden hebben lokale verkopers stalletjes neergezet waar ze souvenirs verkopen. Vergeet vooral niet af te dingen!

dag 14: Graskop – Johannesburg – Amsterdam

U rijdt naar Johannesburg, waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven. Aansluitend vliegt u via Istanbul terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 375 km)

dag 15: Aankomst Amsterdam

U landt in de ochtend op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Emirates vanaf Amsterdam. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals British Airways, KLM of Lufthansa, of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
emirates.png

Amsterdam - Dubai22:00 - 07:45 uur
Dubai - Durban10:35 - 17:05 uur
Johannesburg - Dubai18:50 - 05:05 uur
Dubai - Amsterdam08:10 - 12:40 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto cat. BB inbegrepen, inclusief gps-systeem, airconditioning en alle verzekeringen. U kunt tegen betaling van een toeslag van € 6,- per dag een upgrade naar hogere categorieën boeken. Vraag bij uw reservering naar de actuele prijzen. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Hotels en accommodaties

We hebben voor u goede toeristenklassehotels en -accommodaties geselecteerd. Alle kamers hebben een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. In de meeste accommodaties kunt u (tegen betaling) gebruikmaken van wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Fairlight Beach House, Zuid-Afrika
Hotel Fairlight Beach House - Durban
Het Fairlight Beach House ligt ongeveer 20 meter van de stranden van de Indische Oceaan en op ongeveer 500 meter van het centrum van Umdloti, waar u kunt dineren in een van de restaurants en cafés die het stadje rijk is. Het strand van Umdloti leent zich uitstekend voor een strandwandeling. Misschien ziet u tijdens een wandeling wel een dolfijn, die regelmatig te zien zijn vanaf het strand! De sfeervol ingerichte kamers van dit pension zijn van alle gemakken voorzien en beschikken tevens over gratis wifi. ’s Ochtends kunt u aanschuiven bij het ontbijtbuffet dat wordt geserveerd op het terras bij het buitenbad.

Bekijk de website van Fairlight Beach House
Sanchia Guesthouse, Zuid-Afrika
Guesthouse Sanchia - Durban
Dit stijlvolle hotel is centraal gelegen in een van de meest populaire wijken van Durban. Op een steenworp afstand vindt u grote golfbanen en een groot winkelcentrum. Dit hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Durban, Umhlanga of het strand. Het hotel heeft vele faciliteiten waardoor uw verblijf nog aangenamer wordt. Het hotel biedt zowel indoor als outdoor activiteiten aan haar gasten aan. U kunt een duik nemen in het zwembad of een wandeling maken in de mooi aangelegde tuin.

Bekijk de website van Sanchia Guesthouse
Moorcroft Manor, Zuid-Afrika
Hotel Moorcroft Manor - Kwazulu Natal
Dit hotel is rustig gelegen in een prachtige omgeving. Moorcroft Manor beschikt over een groot park met uitzicht op het meer en de bergen. De kamers zijn comfortabel ingericht met houten meubels en zachte kleuren. Het hotel kan voor u vele activiteiten in en rondom het hotel organiseren, zoals vissen op forel, klimmen of kajakken. Heeft u meer behoefte aan ontspanning? Laat u dan verwennen in de spa.

Bekijk de website van Moorcroft Manor
The Old Hatchery, Zuid-Afrika
Hotel The Old Hatchery - Underberg
Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de zuidelijke Drakensbergen. Vanuit hier heeft u toegang tot de Drakensbergen en de Sani Pass. Vanuit het hotel kunt u verschillende wandelroutes volgen door de Drakensbergen, waar u diverse soorten vogels, zoogdieren en zeldzame plantsoorten kunt zien. Dit hotel bezit diverse zitruimtes om te ontspannen en te genieten van een boek.

Bekijk de website van The Old Hatchery
St.Lucia Wetlands Guesthouse, Zuid-Afrika
Guesthouse St.Lucia Wetlands - St. Lucia
Dit heerlijke viersterrenpension ligt op loopafstand van zowel het strand als de hoofdstraat van St. Lucia, waar u restaurants en winkels vindt. Het pension helpt u graag met het boeken van excursies en activiteiten zoals boottochten, paardrijden en gamedrives. De wifi is gratis en u parkeert uw auto bij de accommodatie.

Bekijk de website van St. Lucia Wetland Guest House
Buya Futhi Bed&Breakfast, Zuid-Afrika
Hotel Buya Futhi - St. Lucia
Buya Futhi Bed & Breakfast is rustig gelegen aan de rand van het stadje St. Lucia en toch op loopafstand van de hoofdstraat, waar u restaurants en winkels vindt. Deze accommodaties beschikt over slecht vijf kamers, dus er heerst een relatieve rust. St. Lucia dient als uitvalsbasis voor diverse wildparken in de regio. Vanuit deze accommodatie boekt u gemakkelijk diverse activiteiten zoals boottochten en gamedrives. U kunt uw auto bij de accommodatie parkeren en overal in de bed & breakfast kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van Bua Futhi Bed & Breakfast
Ghost Mountain Inn, Zuid-Afrika
Hotel Ghost Mountain Inn - Mkuze
Aan de voet van de legendarische Ghost Mountain in Mkuze, noordelijk KwaZulu-Natal, ligt de Ghost Mountain Inn. Dit intieme en mooie hotel is de ideale locatie om game drives te maken, te genieten van de overweldigende natuur en de wilde dieren. Ook kunt u (tegen betaling) onder begeleiding een wandeling, culturele excursies en boottochten in het gezelschap van deskundige rangers maken. ’s Avonds kunt u bijkomen in de spa of ontspannen in de prachtige tuinen met op de achtergrond het geluid van vogels. Of maakt u een spannende 'night game drive'? Alle kamers kijken uit over de glooiende gazons, de Lebombobergen en Ghost Mountain.

Bekijk de website van Ghost Mountain Inn
Mvubu Falls Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Mvubu Falls - Ezulwini
Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht op de heuvels. De romantische ligging, naast het Mvubu riviertje (Mvubu betekent nijlpaard), is de ideale plek om te genieten en heerlijk te ontspannen. In Ezulweni vindt u een groot aanbod van verschillende kunstnijverheidsmarktjes, een kaarsenfabriekje en het Mlilwane natuurreservaat. De omringde natuur met vele natuurlijke watervallen en wandelroutes is prachtig. Alle kamers zijn ruim en smaakvol ingericht met natuurlijke materialen. De kamers zullen uw de comfort bieden die u na een dag vol avontuur nodig heeft.

Bekijk de website van Mvubu Falls Lodge
Forester Arms Hotel, Zuid-Afrika
Hotel Forester Arms - Mhlambanyatsi
Het Forester Arms hotel dateert uit de koloniale tijd en is een plek met veel karakter en charme. Het hotel is gelegen op een landgoed in de bergen dichtbij Mbabane. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het gunstige klimaat en de kleurrijke tuinen zijn ideaal om te wandelen, paard te rijden en te fietsen. Het hotel staat bekend om zijn goede eten wat met zorg en trots wordt bereid.

Bekijk de website van Forester Arms Hotel
Skukuza Restcamp, Zuid-Afrika
Lodge Skukuza Restcamp - Kruger National Park
Dit kamp is gelegen aan de oevers van de rivier de Sabie nabij de hoofdtoegang Paul Kruger. Dit grootste restcamp van het Krugerpark is goed onderhouden en wordt omringd door een aantal hoge bomen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en de faciliteiten helpen mee om uw verblijf nog prettiger te laten verlopen. Op het terrein zijn diverse plant- en boomsoorten te vinden en door het nabijgelegen water is er in de omgeving van het restcamp veel wild te vinden.

Bekijk de website van Skukuza Restcamp
Bongani Mountain Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Bongani Mountain - Nelspruit
Indien u kiest voor de hotelupgrade verblijft u op dag tien en elf niet in het Krugerpark, maar in een aangrenzend privéreservaat. U verblijft hier op basis van volpension met inbegrip van twee game drives per dag. U parkeert uw auto bij de ingang van het reservaat en u wordt met een wagen van de lodge naar uw accommodatie gebracht. Zorg ervoor dat u op tijd bent, want in de middag van dag tien maakt u voor de eerste keer een game drive. In een 4-wheel drive neemt de ranger u mee door het 8000 hectare Mthetomusha Game Reserve. Er zijn geen hekken tussen het Krugerpark en het Mthetomusha wildreservaat. Dieren kunnen dus vrijelijk migreren tussen de verschillende gebieden. Het reservaat is de thuisbasis van de big five en een grote verscheidenheid aan vogels, alsmede vele soorten antilopen en verschillende roofdieren. Op dag elf maakt u vroeg in de ochtend een game drive in een 4-wheel drive door het reservaat onder leiding van een ervaren ranger. De ranger kent het reservaat als zijn broekzak en zijn ervaring zal meespelen in het vinden van het vele wild dat hier voorkomt. Maar er staan natuurlijk geen hekken rond het park en het is geen dierentuin, dus het zal iedere game drive weer een verrassing zijn welke dieren u kunt spotten. De ranger zal u niet alleen het grote wild tonen, hij zal ook aandacht besteden aan het kleinere en minder voor de hand liggende natuurschoon. Denkt u hierbij aan de mierenleeuw en de nuttige mestkevers. Na afloop van de game drives keert u terug naar de lodge waar u zult ontbijten. Overdag kunt u genieten bij het zoutwaterzwembad met uitzicht over de omliggende bush. Het is niet ondenkbaar dat u daar olifanten zult spotten. Tegen het einde van de middag maakt u een tweede game drive. Het wild is vooral actief rond zonsopkomst en tegen zonsondergang. De kans is groot dat u ook nu weer diverse soorten wild tegenkomt. Op dag twaalf maakt u in de ochtend uw laatste game drive voordat u uw reis vervolgt richting het spectaculaire gebied van de Panoramaroute.

Bekijk de website van Bongani Mountain Lodge
Graskop Hotel, Zuid-Afrika
Hotel Graskop - Graskop
Dit hotel is gelegen in de uitlopers van de Drakensbergen en biedt de bezoeker een spectaculair landschap en een adembenemend uitzicht. Vanaf hier leidt de Panoramaroute noordwaarts naar de Blyde River Canyon en het historische stadje Pilgrim’s Rest. Alle comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een badkamer. De inrichting en de goede sfeer zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van uw verblijf hier.

Bekijk de website van Graskop Hotel
Chestnut Country Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Chestnut Country - Mpumalanga
Deze lodge ligt op iets meer dan tien kilometer buiten Hazyview middenin de Panoramaroute. Vanuit de lodge rijdt u gemakkelijk naar de belangrijkste bezienswaardigheden als Blyde River Canyon, de Three Rondawels, Bourkes Luck Potholes en Gods Window. Om de accommodatie te bereiken rijdt u over een onverharde weg. Iedere kamer heeft een eigen terrasje met uitzicht over de Sabie-vallei.

Bekijk de website van Chestnut Country Lodge

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Dag Bjorn,
Het heeft even geduurd, maar ik wil je nogmaals heel hartelijk bedanken voor het samenstellen van de prachtige reis. We hebben alle dagen van de reis zo genoten. Alles was goed op elkaar afgestemd. Twee dagen Dubai was een hete belevenis. Prima om zo te doen, alleen te heet in de zomer voor ons. Desalniettemin hebben we op deze manier genoten van de stad. Anders zouden we er nooit naartoe zijn gegaan. De opbouw van de vakantie was helemaal naar onze zin. De lodges in Zuid-Afrika waren stuk voor stuk prachtig. Alleen de logde bij Origstad lag erg ver van alles. Ondertussen zijn we verliefd geworden op Afrika. Elke dag bracht zoveel moois en belevenissen. Ook de laatste twee dagen in Pretoria en Johannesburg waren fijn. Veel informatie over de geschiedenis. Alles viel op zijn plaats. Als kers op de taart mochten we de tweede helft business vliegen. Wie weet over twee jaar Namibië?
Hartelijk groet, Richard en Ellen ReuverReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Durban met Emirates (in de laagste boekingsklasse), met een overstap in Dubai.
Vucht Johannesburg – Amsterdam met Emirates (in de laagste boekingsklasse), met een overstap in Dubai
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
13 dagen vervoer in een huurauto categorie BB, inclusief alle verzekeringen, airconditioning en gps.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en toilet.
2 overnachtingen in het Krugerpark op basis van self-catering (uw kamer heeft een keukentje waar u zelf maaltijden kunt bereiden. In het Restcamp is een supermarktje en een restaurant.).
Verzorging op basis van logies en ontbijt, uitgezonderd tijdens uw verblijf in het Krugerpark (self-catering).
Dagexcursie in een internationaal gezelschap door de Drakenbergen via de Sani Pass naar Lesotho, met bezoek aan Basothodorp, wandeling en picknicklunch.
Route langs de bezienswaardigheden: Durban, Drakensbergen, Zululand, Mkuze, Swaziland, Kruger en de Panoramaroute.
Informatiepakket en routekaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op twee prachtige locaties. U kunt na uw eerste dag in Durban nog een extra nacht bijboeken, om te genieten van alles van alles wat deze subtropische kustplaats te bieden heeft. Na uw reis kunt u uw vakantie met 2 of meer nachten verlengen in het prachtige Kaapstad. Ook kunt u deze reis combineren met de individuele reis ‘Zuiden van Zuid-Afrika’. Kijk daarvoor bij de reis 'Zuid-Afrika compleet'. Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Voorverlenging Durban
Na uw eerste nacht in Durban kunt u uw verblijf met één of meerdere nachten verlengen in het prachtige Durban. Hieronder vindt u meer informatie over Durban en het voor u geselecteerde hotel. De rest van het programma schuift vervolgens een of meerdere dagen op.

Het zonnige Durban is, na Johannesburg en Kaapstad, de grootste stad van het land. De stad heeft vele kilometers strand. Daardoor is Durban een heerlijke plaats voor strand- en zeeliefhebbers. De stranden van de stad worden beveiligd door netten en op het strand zelf houden lifeguards een oogje in het zeil. Zwemmers en surfers worden van elkaar gescheiden door aparte secties. In Durban kunt u ook het grootste dolfinarium van Afrika bezoeken.

Verlenging Kaapstad
U kunt deze reis verlengen met een 3-daags bezoek aan het prachtige Kaapstad. Tijdens deze verlenging kunt u Kaapstad in uw eigen tempo bezichtigen. U vliegt van Johannesburg naar Kaapstad, waar u uw huurauto ophaalt. Daarna rijdt u, afhankelijk van uw hotelkeuze, naar uw hotel in of nabij Kaapstad. Standaard bestaat deze verlenging uit twee nachten (drie dagen). Uiteraard kunt u dit pakket uitbreiden met extra nachten. Na afloop van de verlenging vliegt u van Kaapstad terug naar Amsterdam. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.