050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Spanje

Rondreis Spanje - Een paradijs onder de Spaanse zon!

De Moren noemden hun tuinen een paradijs waar de vijf zintuigen werden gestreeld. Spanje is ook zo’n paradijs, een lusthof, waar u tijdens uw rondreis met SRC Reizen constant kunt genieten. Laat tijdens de vakantie uw ogen prikkelen: bekijk de Moorse schoonheid van het Alhambra in Granada of de pracht van de Sagrada Família in Barcelona. Vanaf het balkon van uw hotel worden uw oren verwend met de Spaanse gitaarmuziek en de olé’s van de passionele flamenco. En tijdens een groepsrondreis door Spanje in het voorjaar kunt u uw neus laven aan de heerlijke geur van jasmijn en sinaasappelbloesem in de straten van Sevilla en Córdoba. En uw handen en mond? Loop een tapasbar binnen in Baskenland en pak zelf een van die heerlijke hapjes van de bar. De mond blijft sowieso open staan van verbazing van alle pracht en praal van de bezienswaardigheden van Spanje.

Ontdek de mooiste Spaanse bezienswaardigheden tijdens een rondreis

Spanje is een groot openluchtmuseum boordevol indrukwekkende monumenten die u tijdens een fly drive of een groepsrondreis door Spanje kunt bewonderen. Zo is de voormalige grote moskee in Córdoba, de Mezquita, een wonder van rust en schoonheid met zijn honderden marmeren zuilen en roodwitte bogen. Het door Philips II gebouwde kloosterpaleis El Escorial vlak bij Madrid heeft een totaal andere sfeer: immens, grimmig en ascetisch. Maar u voelt hier nog echt de aanwezigheid van deze ‘Nederlandse’ koning. In Santiago de Compostela ziet u hoe pelgrims van over de hele wereld in tranen of juist in luid gejuich uitbarsten als ze eindelijk de beroemde barokke kathedraal bereiken. Maakt u een rondreis door Catalonië, dan ziet u in Barcelona het meesterwerk van Antoni Gaudí, de Sagrada Família, waar men nog steeds aan bouwt. In Valencia heeft de moderne architect Calatrava ultramoderne, witte gebouwen neergezet die scherp afsteken tegen de blauwe luchten. U leest het: voor een culturele rondreis langs grootse architectuur, de mooiste cultuur en kunst is Spanje een ideaal vakantieland!

Spanje heeft toeristen dus héél veel schoonheid te bieden en het klimaat van Spanje is ook nog eens heerlijk zonnig! En in een prachtig natuurrijk decor, waar u met een rondreis of groepsreis en verblijf in de pittoreske hotels van kunt genieten. In Spanje liggen meerdere fraaie berggebieden, zoals de Pyreneeën langs de grens met Frankrijk, de Picos de Europa in Asturias en Cantabrië of de Sierra Nevada in Andalusië. Naast de lange kust van de Middellandse Zee met zijn subtropisch klimaat, heeft Spanje ook nog eens ongerepte ruige kusten aan de Atlantische Oceaan. Met eindeloze hoogvlaktes in het binnenland, rivierdelta’s bij de Ebro en de Guadalquivir en zelfs de enige Europese woestijnen in Aragón en Almería, komt u hier vrijwel alle soorten landschappen tegen. Tijdens een reis door Spanje zult u verrast zijn over de variëteit en uitgestrektheid van dit land. Hier is nog echt ruimte! Rijdt u straks zelf met uw huurauto en een routekaart door de ruige en prachtige natuur tijdens een fly drive naar Spanje?

De paseo is een must do tijdens uw Spanje-reis

Waar wij Noord-Europeanen om zes uur ’s avonds thuis zijn om te eten, begint in Spanje het tweede deel van de middag. Overal gaat men de straat op: het is tijd voor de paseo, het flaneren, een moment waarop iedereen elkaar ontmoet. Men kletst wat met buurtbewoners, zit op een bankje, kijkt wat om zich heen en ontmoet vrienden en familie op een terras voor een gesprek en een maaltijd. Sluit u tijdens uw vakantie in Spanje aan bij dit heerlijke fenomeen en geniet van de smaakvolle hapjes bij de talloze tapasbars en de overheerlijke Spaanse wijnen. Hier wordt geleefd, en dat ervaart u zeker tijdens een rondreis door Spanje!

Want Spanje bestaat eigenlijk niet. Volkeren als de Galiciërs, Basken, Catalanen en Andalusiërs hebben hun eigen geschiedenis, cultuur, keuken, bouwstijl en taal door de eeuwen heen behouden. Deze verschillen tussen de Spaanse regio’s zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Verschillen die de enthousiaste reisleiders van SRC u graag verder uitleggen zodat uw cultuurvakantie in Spanje nog meer kleur krijgt. Een reis door Spanje laat u kennismaken met kunst, cultuur en lekker eten in de mooiste steden zoals Barcelona, Sevilla en Madrid. Het is kortom een ideale bestemming voor de meest ontspannen vakanties. Spanje heeft alles onder de zon!

Verken prachtige natuur en bruisende steden met een rondreis Noord-Spanje

Spanje is een bijzonder veelzijdig land. Dat ontdekt u des te meer tijdens een rondreis door Noord-Spanje. Zelfs het noorden van Spanje is namelijk niet in een zin te omschrijven. Van soms ruige kust, vruchtbare hoogvlakten, prachtig groene natuur, heerlijke authentieke steden, maar ook kleine vissersdorpjes: u vindt het allemaal in Noord-Spanje. Er valt oneindig veel te ontdekken in deze regio! Boek bijvoorbeeld een fly drive en start in bruisend Barcelona, de stad vol cultuur, goed eten en mooie stranden. Verken tijdens uw rondreis door Noord-Spanje ook zeker de schoonheid van Compostela. Maak wandelingen langs de bekende pelgrimsroute zie het prachtige noorden van Spanje vanuit een onvergetelijk perspectief. Gaat u graag buiten de gebaande paden? Ga op verkenningstocht en maak een rondreis door Spaans Baskenland! Begin uw reis in het artistieke Bilbao en laat de route u leiden langs de verrassende natuur van Cantabrië en het wijnparadijs de Riojastreek.

Ontdek het zinderende zuiden tijdens een rondreis door Andalusië

Andalusië is een ware schatkamer vol bekende en onbekende parels. Van zonnige costa’s tot besneeuwde bergen, het komt allemaal voorbij tijdens een rondreis door Andalusië. Typisch Zuid-Spaanse steden als Sevilla, Córdoba en Granada zijn natuurlijk onmisbaar tijdens een rondreis door Zuid-Spanje. Maar het heerlijke Andalusië heeft nog zo veel meer te bieden! Duik in de geschiedenis en bezoek de ‘pueblos blancos’ tijdens uw rondreis door Zuid-Spanje: kleine witte dorpjes die vroeger soms als grenspost dienden tussen de gebieden van de christenen en de Moren. Dwaal door olijfboomgaarden, slenter door schilderachtige dorpjes en verwen uzelf naderhand met heerlijke Spaanse tapas en een goed glas lokale wijn. Ziet u uzelf al rijden door het prachtige landschap van Andalusië en genieten in de warme Zuid-Spaanse zon? Kies voor een rondreis door Spanje en ontdek Andalusië! SRC Reizen helpt u graag met het kiezen van de ideale reis. U kunt zelfs uw rondreis door Andalusië zelf samenstellen, bijvoorbeeld als u met een groep wilt reizen. Wilt u voor uw vriendengroep, vereniging of klas een rondreis naar Andalusië zelf samenstellen? Neem dan contact met ons op: onze medewerkers helpen u graag verder!

Keuze uit heel veel reizen naar Spanje

Spanje heeft de in cultuur geïnteresseerde reiziger dus heel veel te bieden. De SRC-reisleiders in Spanje zullen met prachtige verhalen en boeiende anekdotes op al onze groepsreizen de cultuur van Spanje tot leven brengen. Alles komt aanbod, van de Moorse geschiedenis en de kunst van Gaudí en van plaatselijke culinaire specialiteiten tot de bijzondere tradities in de week voorafgaande aan Pasen. Want cultuur in de breedste zin van het woord, van kunst tot lekker eten, is hét belangrijkste ingrediënt van al onze reizen, of u nu kiest voor een cultuurvakantie door Spanje, een wandelreis naar Compostela of een kunstreis naar Madrid.

Gaat u mee op een kunstreis naar Spanje van SRC Reizen? Dan gaat u mee op een bijzondere korte groepsreis naar Madrid, Valencia of Bilbao waarin u wordt ondergedompeld in schoonheid. U geniet van de mooiste kunst in de beroemdste musea van de Spaanse hoofdstad of bezoekt het wereldberoemde Guggenheim in Bilbao dat ontworpen is door Frank O Gehry. Ook in Valencia bewondert u prachtige moderne architectuur in de Stad van de Kunst en Wetenschap van Santiago Calatrava.

Wilt u op uw vakantie echt iets bijzonder meemaken, ga dan mee op een themareis naar Spanje om de Heilige Week voor Pasen samen met de Spanjaarden te vieren. Semana Santa betekent Goede Week en wordt in Spanje door zowel jong als oud, religieus en niet-religieus gevierd. Iedereen neemt deel aan dit grootse evenement, dat in het teken staat van de boetedoening. Het is een religieuze gebeurtenis, maar tegelijkertijd een groot feest dat buiten op straat wordt gevierd met heel veel processies. Een uniek gebeuren dat u een prachtig inkijkje in de Spaanse ziel geeft!

Boek uw rondreis naar Spanje bij SRC Reizen

Al 40 jaar is SRC Reizen gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen naar Spanje en tal van andere reisbestemmingen binnen én buiten Europa. Zo’n twintig ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR. Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Spanje in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een culturele groepsreis of individuele reis door Spanje bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden!

Bekijk alle reizen naar Spanje