050 - 3 123 123

Ontdek het mysterie van Vietnam op uw eigen manier!

Vietnam heeft schitterende groene rijstvelden, exotische witte stranden, rivierdelta’s en rijzende bergen. In dit land wordt u overweldigd door de sublieme schoonheid van de natuur, de bijzondere culturele schatten en de charme van de bevolking! En de overheerlijke Vietnamese keuken, uiteraard! Prachtige gebouwen, complexen en tempels getuigen van een rijke geschiedenis, zoals de Cham-torens uit het Champa-koninkrijk en de tempels en mystieke graftombes van de voormalige keizerlijke hoofdstad Hue.

Het prille verleden toont de nog altijd helende wonden van oorlogen. Deze privéreis door Vietnam laat u kennismaken met Hanoi en haar brede lanen, statige gebouwen en sfeervolle straatjes. Ook bezoekt u het pittoreske Hoi An, een stad die een Franse koloniale sfeer uitstraalt. In Mai Chau maakt u een prachtige wandeltocht door de natuur en leert u veel over het leven en de cultuur van volken als de Witte Thai. Het sprookjesachtige Halong Bay, met haar ‘drakenrotsen’, is een waar natuurwonder met bijna tweeduizend eilandjes. Na uw bezoek in Ho Chi Minh-Stad reist u door naar buurland Cambodja.

Cambodja heeft uitgestrekte rijstterrassen, mystieke berglandschappen en traditionele plattelandsdorpjes. Eeuwenoude tempelruïnes zijn overwoekerd door de jungle. Angkor is het absolute hoogtepunt: deze erfenis van het machtige Khmerrijk bestaat uit goed bewaarde tempels uit de 9e tot 13e eeuw. Phnom Penh heeft, door haar Franse koloniale verleden, elegante villa’s en brede boulevards. Hier vindt u ook andere bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Zilveren Pagode en het koninklijke paleis. Een bezoek aan de Killing Fields van Choeung Ek is zeer aangrijpend. Hier leert u over de misdaden van Pol Pot en zijn Rode Khmer. Cambodja is rustig en landelijk, en de bevolking is uiterst vriendelijk.

Tijdens deze veelzijdige privéreis maakt u kennis met al deze facetten van Vietnam. We hebben de praktische zaken voor u geregeld, zodat u alleen maar hoeft te genieten. Uw privéchauffeur rijdt u langs een prachtige route, zodat u gegarandeerd het mooiste van het land ontdekt. De grootste afstanden overbrugt u met het vliegtuig. We hebben alvast een aantal mooie excursies in het programma opgenomen, waarmee u dit land leert kennen. U maakt bijvoorbeeld verschillende boottochten, waaronder in Halong Bay. Ook alle overnachtingen zijn voor u geregeld. U verblijft zelfs een nacht op een traditionele jonk. Ontdek het mysterie van Vietnam op uw eigen manier!

Pluspunten
vluchten met Singapore Airlines
3 binnenlandse vluchten
ruimbagage
11 dagen auto met privéchauffeur
diverse transfers luchthaven – hotel en vice versa
sfeervolle middenklassehotels
15x ontbijt, 2x lunch en 1x diner in Vietnam
nacht op jonk in Halong Bay
ontmoeting Thaise minderheden
diverse excursies
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hanoi, Halong Bay en Hoi An
vallei van Mai Chau
Wolkenpas en Marble Mountains
Ho Chi Minh-Stad
Muang-dorp Giang Mo
Parfumrivier in Hue
Cu Chi-tunnels
Cao Dai-tempel
Angkor Wat en Angkor Thom
drijvende markt Cai Be
drijvende markt Can Tho
Mekong-delta
Phnom Penh en Killing Fields
Germa Seinen, SRC Reizen
Germa Seinen
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: Angkor Wat
Angkor Wat is één van de hoogtepunten van uw reis, dit enorme tempelcomplex is een van de belangrijkste overblijfselen van het Khmer-rijk.

De reis in het kort

Amsterdam – Hanoi
Aankomst
Hanoi
Hanoi – Mai Chau
Mai Chau
Mai Chau - Hoa Lu – Ninh Binh
Ninh Binh – Halong Bay
Halong Bay – Hai Phong – Danang – Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An – Hue
Hue
Hue – Ho Chi Minh-Stad
Ho Chi Minh-Stad – Tay Ninh – Ho Chi Minh-Stad
Ho Chi Minh-Stad – Can Tho
Can Tho – Tra Vinh – Ho Chi Minh-Stad
Phnom Penh
Phnom Penh en Killing Fields
Phnom Penh – Oudong – Siem Reap
Angkor Wat
Angkor Thom
Naar Nederland
Aankomst in Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Hanoi

U vliegt van Amsterdam naar Hanoi, met een overstap in Singapore.

dag 2: Aankomst

Op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door uw chauffeur die u naar uw hotel in de stad brengt, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 35 km)

dag 3: Hanoi

Hanoi is een mooie groene stad met brede lanen en statige gebouwen, maar ook met intieme straatjes. In Hanoi wordt het oude, exotische Azië gecombineerd met het dynamische, nieuwe Azië. Middeleeuws en modern bestaan hier naast elkaar. Uw chauffeur staat bij uw hotel voor u klaar voor een rondrit door deze sfeervolle stad. U ziet onder andere het plein waar het mausoleum van Ho Chi Minh staat, de Een Pilaar-pagode, het kunstmuseum en de Tempel van de Literatuur. Vergeet zeker niet om ook een kijkje te nemen in de oude wijk met zijn talrijke ambachtsstraatjes. U kunt op deze dag ook een optioneel bezoek brengen aan de beroemde waterpoppenshow. (reisafstand ca. 45 km)

¡ Extra
Breng een bijzonder bezoek aan de beroemde waterpoppenshow (kosten ca. € 45,-)! Bij deze wereldberoemde show, onder begeleiding van traditionele muziek, lijkt het alsof de poppen over het water zweven.

dag 4: Hanoi – Mai Chau

Als u wilt, kunt u deze dag starten in het etnologische museum in Hanoi. Het boeiende museum is ondergebracht in een gebouw uit het tijdperk van de Franse kolonisatie. Het biedt inzicht in de enorme etnische variatie die Vietnam kenmerkt. Dit is een goede introductie tot het leven en de tradities van de Muong die u in Hoa Binh gaat ontmoeten, en de Witte Thai die u in Mai Chau gaat zien. Daarna brengt uw privéchauffeur u naar Mai Chau, ten zuidwesten van Hanoi. Onderweg brengt u een bezoek aan het dorp Giang Mo, waar de Muong leven, de grootste groep van de 54 erkende etnische minderheden van Vietnam. U overnacht in Mai Chau. Mai Chau ligt in een idyllische vallei met weelderige rijstvelden, die wordt omgeven door een karstgebergte. Het gebied staat bekend om de paalwoningen van bamboe en hout. De huizen kunnen wel 10 meter boven de grond staan! (reisafstand ca. 140 km)

dag 5: Mai Chau

’s Ochtends maakt u een uitgebreide wandeling onder leiding van een gids door de feeërieke vallei van Mai Chau. Paadjes door de rijstvelden bieden een fraai uitzicht op de dorpjes Lac en Poom Coong. In de vallei van Mai Chau wonen verschillende bergvolken, die hier nog op traditionele wijze leven, omdat ze tot voor kort vrij geïsoleerd woonden. U brengt een bezoek aan de omliggende dorpjes en maakt kennis met bergstammen en hun leefwijze. De witte Thai hebben woningen op palen, met een rieten dak. Wellicht wordt u onderweg nog uitgenodigd om een kopje thee te komen

dag 6: Mai Chau - Hoa Lu – Ninh Binh

U wordt door uw chauffeur naar Hoa Lu gebracht. Hoa Lu was ooit de hoofdstad van Vietnam, voordat de legendarische Ly Thai To de keizerlijke hoofdstad naar Hanoi verhuisde. U bezoekt twee tempels die in een fraaie vallei liggen. De tempels herdenken de stichters van de Dinh-dynastie en de vroege Le-dynastie. De stad ligt in een van de mooiste streken van Vietnam, en wordt ook wel ‘het Halong Bay van het vasteland’ genoemd, omdat u ook hier ook omgeven wordt door kalkstenen rotsformaties. Hoa Lu ligt aan de rand van het natuurreservaat Trang-An. Hier gaat u aan boord voor een fascinerend tochtje in een roeiboot. U vaart door een prachtig landschap met rijstvelden en omhoog rijzende karststeenformaties. In de loop van de jaren heeft het water diverse gangen uit de rotsen geslepen, waar uw bootje doorheen vaart. Onderweg ziet u vissers in actie, en inwoners die met hun voeten roeien. Na afloop brengt de chauffeur u naar Ninh Binh. (reisafstand ca. 160 km)

dag 7: Ninh Binh – Halong Bay

Op deze dag brengt de auto met chauffeur u naar Halong Bay. Dit is een prachtige baai bij de stad Hạ Long in de Golf van Tonkin, dicht bij de grens met China. Vinh Ha Long betekent in het Vietnamees ‘baai van de dalende Chinese draak’. Volgens een legende heeft een draak gezorgd voor het ontstaan van de meer dan 2.000 kalkstenen eilanden, die spectaculair uit de oceaan oprijzen. Allemaal hebben ze dichte begroeiing op de top, en meerdere eilanden zijn hol, met enorme grotten binnenin. In deze 120 kilometer lange baai varen de mooiste vissersboten. In Halong Bay gaat u rond het middag uur aan boord van een jonk, een Chinese zeilboot, opgetuigd met bruine en witte zeilen. U maakt, samen met andere gasten, een boottocht in dit fascinerende gebied. Tijdens de boottocht bezoekt u een van de mooiste grotten in de baai. Ook kunt u heerlijk zwemmen en relaxen op een strandje. Na het diner geniet u van de rust en een prachtige sterrenhemel. U overnacht aan boord van de jonk, in een comfortabele hut in de baai van Ha long. (reisafstand ca. 170 km)

dag 8: Halong Bay – Hai Phong – Danang – Hoi An

U wordt wakker op het water! Geniet van het leven aan boord en het prachtige uitzicht op de baai, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een verlaat ontbijt is het tijd om te ontschepen in Halong Bay. Uw chauffeur brengt u naar Hai Phong. Door de boulevards, koloniale gebouwen en ontspannen sfeer is deze stad een korte stadstour meer dan waard! Uw chauffeur laat u de bezienswaardigheden zien en brengt u vervolgens naar de luchthaven van Hai Phong voor de binnenlandse vlucht naar Danang. Na aankomst in Danang wordt u naar uw hotel in Hoi An gebracht, waar u drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 100 km)

dag 9: Hoi An

Hoi An, een kuststad in centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee, is een stad die deels autovrij is. De stad was een belangrijk handelscentrum in de 16e en 17e eeuw. Toen kwamen er handelaren uit China, Japan, Nederland en India. Veel huizen dateren uit de tijd dat de haven werd aangedaan door die handelaren. De oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost-Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw, met gebouwen die een unieke mix van lokale en buitenlandse invloeden hebben. Hier vindt u veel winkeltjes, zoals die van kleermakers, en goede restaurants. U kunt deze dag op eigen gelegenheid Hoi An verkennen. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het plaatsje en een bezoek brengen aan de beroemde overdekte Japanse brug, een van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Wilt u samen met een gids wandelen? Dan kunt u voor een klein bedrag een gids inhuren.

dag 10: Hoi An

Fietsen zijn niet weg te denken in Vietnam. U ontdekt samen met een gids en een internationaal gezelschap op de fiets de omgeving van Hoi An. U brengt onder andere een bezoek aan de boeddhistische Pagoda, een rustgevende plaats waar veel te ontdekken valt over het spirituele leven van de Vietnamezen. Verderop ligt Tra Que, een leuk dorpje om even doorheen te wandelen. Er is veel te ontdekken voordat u weer terug fietst naar Hoi An!

¡ Extra
U kunt op deze dag een ‘sunset-boottocht’ maken (kosten ca. € 32,-). U maakt dan ’s avonds een boottocht in een typische sampan, een platte houten boot, over de Thu Bon-rivier. U ziet onder andere een indrukwekkende riviermond, grote visnetten die in het water hangen en kleurrijke boten.

dag 11: Hoi An – Hue

U reist over een prachtige route langs de kust naar Hue. Onderweg passeert u de Marble Mountains, vijf bergrotsen die oprijzen uit het vlakke land. Het is zeker de moeite waard om een van de bergrotsen te beklimmen! Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over het omringende gebied, met de zee en landinwaarts zicht op de andere vier Marble Mountains. U rijdt door Danang, waar u een stop kunt maken, bijvoorbeeld om het Cham-museum met zijn collectie antieke kunst te bezoeken. U reist vervolgens via de Hai van Pass, die ook wel de Wolkenpas wordt genoemd, langs de zee met spectaculaire uitzichten, naar Hue, waar uw hotel voor de komende twee nachten staat. Hue is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Uw chauffeur brengt u tijdens een stadsrondrit onder andere naar de citadel, de keizerlijke verboden stad, waarin de keizerlijke familie totaal afgezonderd van het volk leefde. Vergeet niet zelf ook een kijkje te nemen op de Dong Ba-markt. Wilt u samen met een gids Hue ontdekken? Tegen een kleine vergoeding kan een gids u veel vertellen over deze plaats. (reisafstand ca. 140 km)

dag 12: Hue

U heeft nog een dag om kennis te maken met deze prachtige stad, die typisch Vietnamees is. Hue was ooit de nationale hoofdstad en het culturele en religieuze centrum van Vietnam onder de Nguyen-dynastie. De stad bevat meerdere monumenten die van grote historische waarde zijn en op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U ziet het verdwenen Vietnamese feodale keizerrijk terug in de vele monumenten, tombes en pagodes. U maakt op deze dag een boottocht over de Parfumrivier, die de stad in tweeën deelt. Zo krijgt u een goed beeld van deze stad. U kunt op deze dag ook een optionele excursie maken.

¡ Extra
Veel Vietnamese gerechten zijn internationaal bekend. De gevarieerde Vietnamese keuken gebruikt vooral heel veel groenten en kruiden. Leer nu zelf Vietnamees koken (kosten ca. € 60,-)!

Inmiddels heeft u er al heel wat dagen opzitten in Vietnam. Een verkwikkende ‘herbal’ voetmassage in een massagesalon is dan ook zeker een aanrader (kosten ca. € 23,-).

dag 13: Hue – Ho Chi Minh-Stad

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Hue voor uw vlucht naar Ho Chi Minh-Stad, de grootste stad van Vietnam, waar u twee nachten verblijft. Deze stad, die officieel Thanh pho Ho Chí Minh, is ook wel bekend als Saigon. Het zal even wennen zijn aan de drukte van deze grote stad! Tijdens een stadstour met uw chauffeur krijgt u een goed beeld van het schitterende en rumoerige heden en verleden van Ho Chi Minh-Stad. U ziet hier onder andere het Herenigingspaleis, het voormalige huis van de presidenten van Zuid-Vietnam, het klassieke postkantoor en de Notre-Dame. Talloze marktjes en tempels voor de duizenden Chinezen die in deze stad wonen, vindt u in de Chinese wijk, Cholon. (reisafstand ca. 25 km)

dag 14: Ho Chi Minh-Stad – Tay Ninh – Ho Chi Minh-Stad

U verlaat de stad en reist naar de provincie Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-godsdienst. Dit is een kleurrijke mengelmoes van het boeddhisme, de islam, het confucianisme, het taoïsme, het Vietnamese spiritualisme en het christendom. ‘Cao Dai’ betekent ‘hoge toren’, waarmee wordt verwezen naar God. De Cao Dai-tempel is een origineel bouwwerk en een mix van architectuurstijlen van verschillende godsdiensten, waaronder het christendom, hindoeïsme, boeddhisme en taoïsme. U kunt een van de indrukwekkende ceremonies bijwonen die meerdere malen per dag in deze tempel worden gehouden. Op ongeveer een uur rijden liggen de legendarische tunnels van Cu Chi. Dit imposante ondergrondse netwerk, met een lengte van ruim 200 kilometer, werd tijdens de Vietnamoorlog door de Vietcong gegraven. Ze fungeerden als een perfecte schuilplaats. U ziet de plaatsen die ooit de woonruimtes, keukens en opslagruimtes waren. Na dit indrukwekkende bezoek gaat u terug naar Ho Chi Minh-Stad. (reisafstand ca. 200 km)

dag 15: Ho Chi Minh-Stad – Can Tho

U verlaat Ho Chi Minh-Stad en rijdt richting de Mekong-delta, het vruchtbaarste deel van Vietnam, op ongeveer 3 uur rijden van de hoofdstad. De Mekong is een rivier in Zuidoost-Azië die, behalve door Vietnam, ook door China, Laos, Thailand en Cambodja stroomt. De Mekong-delta is een gebied in het zuidwesten van Vietnam, waar de rivier Mekong met een net van zijtakken doorheen stroomt. In het indrukwekkende gebied liggen veel rijstvelden. In Cai Be ervaart u het leven in de delta. Vanaf een bamboeboot ziet u de kleurrijke drijvende markt met boten vol groenten en fruit. U legt vervolgens aan in Vinh Long. Vanaf de haven in Vinh Long rijdt u in een klein uurtje naar uw hotel in Can Tho, waar u een nacht verblijft. De ‘tropische’ stad in de delta ligt aan de Hau, een van de zijrivieren van de Mekong. De stad is, behalve om haar drijvende markten, ook beroemd om de boeddhistische pagodes, het heerlijke eten, vers fruit en de schoonheid van de Mekong-delta. (reisafstand ca. 180 km)

dag 16: Can Tho – Tra Vinh – Ho Chi Minh-Stad

Vroeg opstaan is geen straf op deze dag! U kunt op deze dag namelijk de meest kleurrijke markt van de Mekong-delta zien: de drijvende markt van Can Tho, een van de grootste drijvende markten ter wereld. In een boot geniet u van het kleurrijke schouwspel. Op de boten staan lange stokken, met daaraan voorwerpen geknoopt. Deze stokken geven aan wat de verkoper van die boot aanbiedt. Het zijn veelal meloenen en ander soorten fruit. De bewoners van de boten zijn naast de verkoop van hun handelswaar ook bezig met hun dagelijkse bezigheden, zoals het wassen van kleding in de rivier en het maken van eten. Op de terugweg naar Ho Chi Minh-Stad bezoekt u de afgelegen provincie Tra Vinh. In dit deel van de Mekong-delta wonen veel Khmer, een volk dat qua taal, uiterlijk en cultuur sterk afwijkt van de andere Vietnamezen. De mensen om u heen zien er daardoor duidelijk anders uit, maar het verschil merkt u het duidelijkst aan de prachtige Khmer-pagodes, die her en der het landschap verfraaien. De laatste nacht in Vietnam verblijft u in Ho Chi Minh-Stad. (reisafstand ca. 220 km)

dag 17: Phnom Penh

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Phnom Penh. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Phnom Penh gebracht, waar u twee nachten verblijft.

dag 18: Phnom Penh en Killing Fields

U maakt met uw privéchauffeur een stadsrondrit langs de belangrijkste monumenten van Phnom Penh, zoals het nationale museum, het koninklijke paleis en de Zilverpagode. Het Tuol Sleng-museum is een buitengewoon indrukwekkend museum. Door de foto’s wordt u heel direct met de gebeurtenissen uit de geschiedenis geconfronteerd. ’s Middags wordt u naar de beruchte Killing Fields bij Choeung Ek gebracht, waar meer dan 17.000 mensen door de Rode Khmer zijn vermoord.

dag 19: Phnom Penh – Oudong – Siem Reap

De rit van Phnom Penh naar Siem Reap gaat grotendeels over plattelandswegen. Onderweg geniet u van het boerenleven, en ziet u buffels en spelende kinderen. U bezoekt Oudong, een kleine berg in een verder vlak landschap. In de 18e eeuw was Oudong kort de hoofdstad. Veel tempels en stoepa’s zijn in de loop van de jaren verwoest, maar heel veel zijn gelukkig ook weer herbouwd. De uitzichten over de omgeving zijn prachtig. U verblijft drie nachten in Siem Reap.

dag 20: Angkor Wat

Een tuk tuk staat voor u klaar om u naar Angkor Wat te brengen. Dit enorme tempelcomplex is gewijd aan de hindoegod Vishnu. Angkor Wat is een hindoeïstische tempel die wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel, die gebouwd werd tussen 1113 en 1145, is een van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk.

dag 21: Angkor Thom

Spectaculaire overblijfselen van de 9e-eeuwse koninklijke hoofdstad treft u aan in Angkor Thom. Uw chauffeur brengt u hier naartoe. Hierna brengt u een bezoek aan de tempel van Ta Phrom, waar de wortels van bomen langs de muren groeien.

dag 22: Naar Nederland

U wordt naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor uw vlucht (met overstap in Singapore) naar Amsterdam.

dag 23: Aankomst in Amsterdam

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Waterpoppenshow in Hanoi
Waterpoppenshow – Hanoi
De wereldberoemde waterpoppenshow
Duur: 3 uur
Inclusief: show, diner en transfers
kosten: € 45,00 per persoon
U kunt in het Thang Long Water Puppet Theatre de wereldberoemde waterpoppenshow bekijken. Tijdens deze show lijkt het alsof de poppen over het water bewegen. Ze worden begeleid door een Vietnamees orkest, dat traditionele muziek speelt. Door middel van liedjes wordt een verhaal verteld over het oude dorpsleven en de landbouw.
Voetmassage in Hue
Voetmassage – Hue
Na een lange reis eindigen met een verkwikkende voetmassage
Duur: 1 uur
Inclusief: voetmassage
Exclusief: transfers
kosten: € 23,00 per persoon
Inmiddels heeft u er al heel wat dagen in Vietnam op zitten, met aardig wat wandelkilometers. Een verkwikkende ‘herbal’ voetmassage in een speciale massagesalon is dan ook zeker een aanrader!
Kookworkshop in Hue
Kookworkshop – Hue
Genieten van de Vietnameese keuken
Duur: 4 uur
Inclusief: marktbezoek, kookles, lunch en transfers
kosten: € 60,00 per persoon
Veel Vietnamese gerechten zijn internationaal bekend. De gevarieerde Vietnamese keuken gebruikt vooral heel veel groenten en kruiden. U kunt Vietnamees leren koken in the Y Thao Cooking School. Op de lokale markt koopt u eerst alle benodigde ingrediënten. Vervolgens bereidt u zelf onder begeleiding van een kok een heerlijke lunch. Daarna kunt u uiteraard genieten van al het lekkers dat u gemaakt heeft.
Sunset-boottocht in Hoi An
Sunset-boottocht – Hoi An
Avond boottocht
Duur: 2 uur
Inclusief: cruise, diner en transfers
kosten: € 32,00 per persoon
U kunt een ‘sunset-boottocht’ maken. U maakt ’s avonds een tocht in een typische sampan, een platte houten boot, over de Thu Bon-rivier.

Vluchten

Deze vlucht heeft een standaard vlucht van Singapore airlines. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste klasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Singapore airlines. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
singapore_airlines.png

Amsterdam - Singapore10:25 - 05:55 uur
Singapore - Hanoi09:20 - 11:40 uur
Siem Reap - Singapore15:50 - 19:20 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 06:45 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en een 24-uursreceptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Skylark Hotel, Vietnam
Hotel Skylark - Hanoi
Dit hotel ligt dicht bij de Don Xuan markt in het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, wifi, een receptie en een bagageopslag. De kamer zijn voorzien van airconditioning, een kluisje en een minibar.

Bekijk de website van Skylark Hotel
Valley View Hotel, Vietnam
Hotel Mai Chau Valley View - Mai Chau
In een prachtige vallei ligt dit kleine, sfeervolle hotel. Het hotel beschikt over moderne faciliteiten, maar heeft ook een authentieke sfeer. Vanuit uw kamer en het openluchtrestaurant heeft u een adembenemend uitzicht over de rijstvelden en de bergen. Uw kamer heeft onder andere een balkon, airconditioning en thee- en koffiefaciliteiten. De eigenaar, een witte Thai, kan u veel over het deze regio vertellen.

Bekijk de website van Mai Chau Valley View
Tam Coc Eco Lodge, Vietnam
Lodge Tam Coc Eco - Ninh Binh
Omgeven door een prachtig berglandschap is het hier heerlijk verblijven in dit hotel met kamers die voorzien zijn van een tv, een minibar en een badkamer.
Ancient House Village in Hoi An
Hotel Ancient House Village - Hoi An
Elke dag gratis fruit, pantoffels die klaar staan aan de rand van uw ligbad, een prachtig ingerichte kamer met hardhout en een wellnesscentrum: het Ancient House Village verwent u! En dat alles in een schitterende omgeving van rijstvelden met kraanvogels en buffels. Bekijk de website van Ancient House Village.
Monidial Hotel, Vietnam
Hotel Mondial - Hue
In de buurt van de Dong Ba-markt ligt dit middenklassehotel met een buitenzwembad, een ‘healthclub’ en een spa. U kunt hier kiezen uit drie restaurants, een drankje nuttigen in de loungelobby of tot rust komen in uw comfortabele kamer, die is voorzien van airconditioning, een minibar en koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Mondial Hotel
La Jolie Hotel, Vietnam
Hotel La Jolie - Ho Chi Minh-Stad
Het La Jolie Hotel ligt in ‘downtown’ Ho Chi Minh-Stad, maar toch op een rustig plek, met uitzicht op de Saigon-rivier. Het hotel heeft een restaurant, een bar en spafaciliteiten. Uw kamer is ingericht in koloniale stijl en voorzien van alle gemakken.

Bekijk de website van La Jolie Hotel
Ninh Kieu2, Vietnam
Hotel Ninh Kieu 2 - Cantho
Dit goede hotel is een prima uitvalsbasis in Can Tho en beschikt over een restaurant, een bar/lounge, een spa. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. In de omgeving van het hotel treft u een ruim aanbod van restaurants.

Bekijk de website van Ninh Kieu Hotel
Sunway Hotel, Cambodja
Hotel Sunway hotel - Phnom Penh
Sunway Hotel ligt op een schilderachtige locatie: midden in het groen en tussen koloniale gebouwen. In 10 minuten loopt u naar de Mekong-rivier, de centrale markt en de tempel van Wat Phnom. Het hotel beschikt over een bar, een café en een restaurant. De moderne kamers zijn voorzien van een tv, een zithoek en een badkamer met een bad en een toilet.

Bekijk de website van Sunway Hotel
Saem Siem Reap Hotel in Siem Reap
Hotel Saem Siemreap - Siem Reap
Dit elegante viersterrenhotel ligt op vijf minuten rijden van de oude markt. In het hotel kunt u genieten van Aziatische en continentale gerechten in het restaurant, van een cocktail in de lounge of van een high tea in de lobbybar. Ook kunt u zwemmen of fitnessen. Uw kamer is voorzien van airconditioning en gratis wifi. Vanuit uw kamer kijkt u uit op de tuin, het zwembad of de stad. De kamer heeft een tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een douche of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Saem Siem Reap Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Beste SRC,
Het was een fantastische reis. Mijn complimenten voor het afwisselende en kwalitatief goede programma. Het zat erg goed in elkaar en was veel uitgebreider dan beschreven, We werden verschillende keren zeer aangenaam verrast. Verder prima hotels, goede service, ook van Tulip Tours, nette auto's, ervaren chauffeurs
Beoordeling reis: 9
Beoordeling excursies: 9
Beste SRC,
Na een aantal SRC-groepsreizen hadden we nu voor het eerst gekozen voor een privéreis met chauffeur, waarmee we de gezelligheid van de groepsreis inruilden voor onze individuele vrijheid. Het is allemaal wat spannender, maar daardoor ook wel erg leuk. En het gaf de vrijheid om zo nu en dan wat van het programma af te wijken. We hadden besloten geen gids te nemen; het leek ons niet prettig de hele reis iemand bij ons te hebben om ons te begeleiden. Wel hadden we ons goed voorbereid en vooraf flink gelezen.

Het verblijf in Vietnam bestond uit drie ongeveer even lange – door twee binnenlandse vluchten onderbroken - gedeelten: het noorden met Hanoi en omgeving (o.a. Mai Chau en Halong Bay), het midden (Danang, met Hoi An (prachtige, gemakkelijke fietstocht) en Hue) en tenslotte het zuiden (Ho Chi Min Stad (tempels, tunnels en drijvende markten Can Tho) met in elk gebied een nieuwe, vaste chauffeur. Daarmee kregen we een goed beeld van een groot deel van het land. De reisinformatie vermeldde dat de chauffeurs het Engels niet of beperkt machtig zouden zijn. Dat klopte, maar na een korte gewenningsperiode, handen- en voetenwerk, en briefjes verliep bij alle drie de chauffeurs alles prima.

We genoten van de afwisseling, de Aziatische drukte van de grote steden met het leven op straat en een gigantisch aantal scooters en bromfietsen, en de rust en de natuur van het leven daarbuiten. De temperaturen (november) waren aangenaam, ook al was het in het zuiden wel behoorlijk warm, waardoor de – enkele - soms heftige tropische regenbuien niet heel erg stoorden. Als zo'n bui begon stopte het scooter/brommer-verkeer onmiddellijk en werden de capes aangetrokken om zodra de bui over was weer onder de zadels te worden opgeborgen.

De hele reis verliep prima, alle afspraken met de hotels en de excursies waren gemaakt, de vluchten waren op tijd. De inbegrepen en ook de door ons bijgeboekte excursies (Waterpoppenshow in Hanoi en dinner-cruise in Hoi An) waren zeer compleet en de moeite waard. Vietnam is een prachtig land met heel veel vriendelijke en behulpzame mensen. De hotels waren goed tot zeer goed, overal met uitgebreide ontbijtbuffetten. We hebben heerlijk gegeten en vonden het geen enkel probleem om ook de andere maaltijden bij elkaar te scharrelen. Vietnam is zeker geen duur land. Contant geld opnemen bij ATM’s was geen probleem en de creditcard was ook overal bruikbaar. Al met al: een mooi avontuur met heel veel prettige ontmoetingen met heel veel vrolijke mensen in een zeer afwisselend land.
De heer H. Terburg uit AssenReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Hanoi en Siem Reap – Amsterdam met Singapore airlines in de laagste boekingsklasse, met op de heen- en terugreis een overstap in Singapore.
Vlucht Ho Chi Ming-Stad – Phnom Penh.
Binnenlandse vlucht Hai Phong – Danang.
Binnenlandse vlucht van Hue naar Ho Chi Minh-Stad.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
11 dagen vervoer in een middenklassenauto met privéchauffeur en airconditioning.
Vervoer in een auto met privéchauffeur tijdens de excursies in Cambodja.
Transfers luchthaven Hanoi – hotel Hanoi en hotel Ho Chi Minh-Stad – luchthaven Ho Chi Minh-Stad.
Transfer luchthaven Phnom Penh – hotel Phnom Penh.
Transfer hotel Siem Reap – luchthaven Siem Reap.
14 overnachtingen in Vietnam en 5 overnachtingen in Cambodja in middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Overnachting op een jonk in Halong Bay.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief twee lunches en een diner.
Bezoek aan het Muong-dorp Giang Mo.
Wandeling met gids door vallei van Mai Chau met bezoek bergvolken .
Boottocht door Halong Bay op een traditionele jonk .
Fietstocht door Hoi An met gids en in internationaal gezelschap.
Boottocht over Parfumrivier in Hue.
Bijwonen van een ceremonie in een Cao Dai-tempel in de Tay Ninh-provincie.
Bezoek Cu chi-tunnels.
Bezoek en boottocht drijvende markt van Ca Be.
Bezoek en boottocht drijvende markt van Can Tho.
Bezoek Khmer-pagodes in provincie Tra Vinh.
Tuk tuk-rit naar Angkor Wat.
Excursies volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.