050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Cees

SRC-Reisleider Cees

Het leuke van reizen is dat je nooit stopt met leren. Ook al reis ik vaak in bepaalde landen, ik kom ook altijd weer thuis met nieuwe wetenswaardigheden, hoe klein soms ook. Vooral historische feitjes van een land, regio of stad blijven mij fascineren.

Immers: een kleine gebeurtenis in het verleden kan bepalend zijn (geweest) voor hoe een reisbestemming er nu uitziet. Je kunt een land of stad nooit leren kennen zonder haar geschiedenis tot je te nemen! Daarom neem ik u graag mee op reis, op zoek naar die vaak onbelicht gebleven historische kant van steden, van Stockholm tot Zagreb of van Dresden tot Talinn. Was het niet Goethe die ooit zei: "Het beste dat de geschiedenis ons nalaat, is het enthousiasme dat zij veroorzaakt"?

Bestemmingen: Kroatië, Montenegro, Duitsland, Groot-Brittannië, Letland, Litouwen, Estland, Rusland, Oostenrijk, Noorwegen, Finland, IJsland

Cees
Reisleider sinds 1999

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Van Servië tot Slovenië
Donderdag 13 juni 2019
15 dagen
1759,-Boek
De historische Hanzeroute
Zaterdag 13 juli 2019
19 dagen
2598,-Boek
Van Servië tot Slovenië
Donderdag 01 augustus 2019
15 dagen
1819,-Boek
Hoogtepunten Schotland
Zondag 01 september 2019
10 dagen
1579,-Boek
Van Servië tot Slovenië
Donderdag 12 september 2019
15 dagen
1739,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Cees

Zagreb, hoofdstad van Kroatië
Door reisleider Cees | 03-08-2018
Ik vind het altijd fijn om weer in de Kroatische hoofdstad Zagreb te zijn, in mijn ogen toch de mooiste stad op de Balkan. Dwalend door de benedenstad kom je, hoe je ook loopt, op een gegeven moment altijd op het centrale plein terecht. Hier is het altijd druk: acht straten komen op dit plein uit en talloze trams hebben hier hun halte.
Het Lourdes van Kroatië
Door reisleider Cees | 23-06-2018
Jaarlijks ben ik diverse malen te vinden in de Kroatische kustplaats Makarska, in de zomer een van de populairste en best bezochte badplaatsen in Dalmatië. Wil je de drukte voor even vermijden, dan is er net buiten de stad een plek waar iedereen, gelovig of niet, tot rust kan komen: het heiligdom Svetište Vepric. Het ligt een halve kilometer ten westen van Makarska, in een heuvelachtig en bosrijk gebied aan de voet van het Biokovo-gebergte.
Gorgeous Ginger
Door reisleider Cees | 19-06-2018
Eind mei 2015 werd op de Grote Markt in de Belgische stad Poperinge een standbeeld onthuld van Eliane Cossey. Zij was tijdens de Eerste Wereldoorlog een jong meisje die de harten van talloze militairen sneller deed kloppen…
De beroemdste sportman van Kroatië
Door reisleider Cees | 07-06-2018
Op 7 juni 2018 was het 25 jaar geleden dat de beroemdste sportman van Kroatië, de basketballer Dražen Petrović, bij een auto-ongeluk om het leven kwam.
Bijgeloof op de Balkan
Door reisleider Cees | 25-11-2016
Op de Balkan is bijgeloof een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Hoewel er natuurlijk genoeg mensen zijn die zich er absoluut niet mee bezighouden, kan het best moeilijk zijn om bijgeloof buiten de deur te houden. Men zegt op de Balkan ook niet voor niets: ‘als het geloof in politici is verdwenen, doet het bijgeloof zijn intrede’. Om het dan nog wat ingewikkelder te maken, gaan tradities en christelijke festiviteiten vaak ook hand in hand met bijgeloof.
Kroatië en Milka chocolade
Door reisleider Cees | 30-08-2016
Enige jaren geleden, op een zonnige dag tijdens de reis Kroatië, bezocht ik met mijn gasten het nationale park Plitvicemeren. Bij de prachtige wandeling door het park, langs meren en talloze watervallen, hadden we een lokale gids. Zij vertelde over de geschiedenis van het park, over alles wat er groeide en bloeide, de in het gebied voorkomende dieren, maar ook iets over cultuur.
Het zonnestelsel in Zagreb
Door reisleider Cees | 04-02-2016
De hoofdstad van Kroatië, Zagreb, behoort niet alleen tot de mooiste steden op de Balkan. Zagreb is ook een unieke stad met een groot en gevarieerd aanbod aan cultuur, schoonheid, amusement en zelfs natuur. Elke bezoeker zou zich in deze stad thuis moeten kunnen voelen.