050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Jordanië | Jordanië

Adembenemende landschappen en eeuwenoude cultuur

Jordanië is een klein en gastvrij land in het Midden-Oosten. Het land beschikt over adembenemende landschappen, vriendelijke bevolking en een eeuwenoude cultuur met monumenten, prachtige burchten en bouwwerken uit elke periode van de menselijke geschiedenis. Deze privéreis begint in Amman, waar u de oude stad leert kennen. In het noorden van Jordanië verkent u Um Qais en Jerash, de goed bewaard gebleven Grieks-Romeinse stad. Een absoluut hoogtepunt is natuurlijk de prachtige antieke stad Petra. De weg van Amman naar het zuiden voert u langs de 5.000 jaar oude Koningsroute die een aantal antieke steden aandoet: een van de meest fascinerende routes van Jordanië.

Maar er is in Jordanië meer dan cultuur! Hier vindt u onmetelijk grote woestijnvalleien met indrukwekkende stiltes en de Jordaan met haar vruchtbare rivierdal. En er zijn ook prachtige bossen met altijd groene eiken, pijnbomen, cipressen, acacia’s en eucalyptusbomen. U gaat naar Mount Nebo, waar u, net als Mozes, het beloofde land aanschouwt. Het indrukwekkende Wadi Rum, een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet, verkent u met een 4-wheel drive. Laat u hier betoveren door de geheimzinnige sfeer van de woestijn. U sluit de reis af bij de Dode Zee, de befaamde zee waarop u kunt blijven drijven.

Op deze bijzondere privéreis ontdekt u met uw auto met privéchauffeur dit prachtige land. Alles is voor u geregeld, zodat u Jordanië ontspannen kunt bezoeken. Uw chauffeur brengt u langs de mooiste plaatsen, waardoor u de hoogtepunten van dit land kunt zien. En natuurlijk zijn alle hotels geregeld en zijn ook de entreegelden voor de genoemde excursies inbegrepen. In Jordanië ervaart u de fascinerende geheimen van het Midden-Oosten! Gaat u mee?

Pluspunten
vluchten Lufthansa en Austrian Airlines
ruimbagage
9 dagen auto met privéchauffeur
centraal gelegen toeristenklassehotels
9x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
nacht bij ingang Petra
nacht in woestijnkamp
nacht in resort Dode Zee
diverse excursies
woestijntocht 4x4 Wadi Rum
lunch bij Jordaanse familie thuis
entreegelden zijn inclusief
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Mount Nebo
rozerode stad Petra
Wadi Rum
Dode zee
Madaba en Shobak
Beida, klein Petra
Amman en Um Qais
opgraving Jerash
Ivo van der Veer, SRC Reizen
Ivo van der Veer
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: overnachting in de woestijn
De woestijn van Wadi Rum is een magische plek. Stilte, heldere luchten en sterren, glinsterende vergezichten, intense kleuren en enorme duinen. Een overnachting in de woestijn is een magische ervaring.

De reis in het kort

Amsterdam – Amman
Amman
Jerash – Ajloun – Amman
Amman – Um Qais – Pella – Amman
Amman – Madaba – Mount Nebo – Shobak – Petra
Petra
Petra
Petra – Beida – Wadi Rum
Wadi Araba – Dode Zee
Dode Zee – Amman – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Amman

U vliegt van Amsterdam naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. Na aankomst wordt u door een vertegenwoordiger van ons agentschap ter plaatse naar uw hotel in Amman gebracht, waar u vier nachten verblijft. (reisafstand ca. 40 km)

dag 2: Amman

Op deze dag ontmoet u uw chauffeur, die u op komt halen bij uw hotel. Uw chauffeur neemt u mee voor een kennismaking met Amman. Amman is een van de oudste continu bewoonde steden in de wereld. Moderne gebouwen van de florerende stad worden afgewisseld met de overblijfselen van oude beschavingen. De overvloed aan glanzend witte huizen, kebabkraampjes en kleine cafés, waar van rijke koffie wordt genipt in de middagzon, roepen typisch Arabische sfeer op. Tijdens de stadstour door de oude stad bezoekt u het Romeinse amfitheater, het archeologische museum en de King Abdullah-moskee. Amman is gebouwd op zeven heuvels en op de hoogste heuvel staat de citadel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad. Na de stadstour kunt u de kleurrijke bazaar bezoeken en Amman verder verkennen. (reisafstand ca. 30 km)

dag 3: Jerash – Ajloun – Amman

Vanuit Amman rijdt uw chauffeur u noordwaarts richting de archeologische site van het oude Gerasa, zoals Jerash vroeger heette. Jerash is te vergelijken met Pompeï: in de 8e eeuw werd de stad door een aardbeving geheel door zand bedolven. Hierdoor zijn de gebouwen goed bewaard gebleven. U bezoekt Jerash met een Engelssprekende gids. Samen met de gids loopt u door oude straten van deze Romeinse stad. U bekijkt de resten van het hippodroom, het forum, het theater, de met zuilen getooide hoofdstraat en verschillende tempels, waaronder de fraaie tempel van Artemis. Ook ziet u de triomfboog van Hadrianus, waarvan wordt beweerd dat hij is gebouwd ter herinnering aan het bezoek van keizer Hadrianus aan de stad in 129-130. Onderweg naar Ajloun stopt u voor een bezoek aan een Jordaanse familie. Deze familie maakt een lunch voor u, die bestaat uit typische Arabische gerechten. Na de lunch vervolgt u uw weg naar Ajloun, waar u de middeleeuwse burcht die u gaat bezoeken, al van verre op de heuvel ziet liggen. Deze burcht is gebouwd in opdracht van een generaal uit het leger van Saladin, in een poging de kruisvaarders tegen te houden. Aan het einde van de middag bent u terug in Amman. (reisafstand ca. 155 km)

dag 4: Amman – Um Qais – Pella – Amman

Op deze dag bezoekt u eerst Umm Qais, het oude Gadara. Umm Qais ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over het meer van Tiberias en de Jordaanvallei. De Romeinen stichten de stad in de 3e eeuw. Het uit zwart basalt stenen opgetrokken theater en de byzantijnse kerk zijn samen met het Romeinse mausoleum en het badencomplex de moeite waard om te bezoeken. Via de oude stad Pella, waar u tijdens een korte stop kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de Jordaanvallei, rijdt u terug naar Amman. (reisafstand ca. 240 km)

dag 5: Amman – Madaba – Mount Nebo – Shobak – Petra

Het is tijd om afscheid te nemen van Amman. Uw eerste stop van deze dag is Madaba. Hier bezoekt u de Grieks-orthodoxe Sint Joriskerk. Deze kerk heeft een 6e-eeuwse mozaïekvloer die een kaart van het Heilige Land weergeeft. Mount Nebo is de volgende stop. Dit is volgens de Bijbel (Deuteronomium 34:1) de plaats waar Mozes, nadat hij zijn volk veertig jaar lang door de wildernis had geleid en voordat hij stierf op 120-jarige leeftijd, uitkeek over het Beloofde Land. Deze plaats is voor zowel joden, christenen als moslims van belang. Volgens de joodse traditie ligt het graf van Mozes op de berg. Boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. De stad Jericho ligt aan de horizon. Op een erg heldere dag kunt u ook Jeruzalem van hieruit zien! Via de Koningsroute gaat u verder naar Shobak. Hier bezoekt u het indrukwekkende Montreal-kasteel. Dit kruisvaarderskasteel werd in 1115 gebouwd, toen Boudewijn I van Jeruzalem op expeditie was in het gebied. Het lag strategisch op een rots en nabij de vlakte waarlangs pelgrims en karavanen van Syrië naar Arabië gingen. Het einddoel van deze dag is Petra, waar u drie nachten verblijft. U verblijft in een centraal gelegen hotel op loopafstand van de ingang van het oude Petra. (reisafstand ca. 285 km)

dag 6: Petra

Het bezoek aan Petra is onmiskenbaar het hoogtepunt van uw reis door Jordanië! Petra is gekozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De antieke stad ligt tussen rotswanden die tot wel 150 meter hoog zijn. De stad was rond het begin van onze jaartelling de hoofdstad van het rijk van de Nabateeërs. Hun badhuizen, tempels en paleizen zijn stuk voor stuk uit de rotsen gehouwen en met trappen, wegen en gangen met elkaar verbonden. U loopt door de kloof van het riviertje de Siq. Na een tocht van twee kilometer ontwaart u aan het einde een felgele streep zonlicht, die zich moeizaam door een donkere spleet perst. Zodra uw ogen gewend zijn aan de zonnestralen, ziet u langzaam de contouren van de schatkamer voor u opdoemen. De adembenemende, 30 meter hoge façade van Al Khazneh is van boven naar beneden uit de honingkleurige rots gehakt. U heeft ongetwijfeld foto’s gezien, maar de werkelijkheid overtreft het beeld dat u heeft! De eerste westerling die dit wonder aanschouwde was Johann Burckhardt. Zijn herontdekking van de ‘rozerode stad’ (de kleur die de stad heeft bij zonsopkomst en zonsondergang), ontrukte Petra aan de vergetelheid. Een Engelssprekende gids neemt u mee voor een wandeling van ongeveer twee uur langs de verschillende bezienswaardigheden. Daarna kunt u op eigen gelegenheid door Petra dwalen.

¡ Extra
Petra by Night – bezoek Petra verlicht met kaarsen! U kunt ter plaatse deze optionele excursie bijboeken (kosten ca. US$ 30,-).

dag 7: Petra

Er is zo veel te zien in Petra! Het is onmogelijk om alles in een dag te bekijken! Daarom kunt op deze dag de stad zelf nog een keer te bezoeken. Een mooie gelegenheid om het grootste monument van Petra te bekijken: Al-Deir, het klooster. Het klooster ligt afgelegen op een berg. De weg er naar toe is een slingerend pad en u overbrugt een hoogte van ongeveer 800 treden. De aanblik van het klooster is deze moeite zeker waard! Al-Deir werd door de Nabateeërs in het midden van de 1e eeuw gebouwd en is ongeveer 50 meter breed en 39 meter hoog. Het bouwwerk diende, anders dan de huidige naam doet vermoeden, aanvankelijk niet als klooster. Vermoed wordt dat het een mausoleum van de toenmalige heerser was.

dag 8: Petra – Beida – Wadi Rum

U reist door naar Beida, een belangrijke archeologische site een paar kilometer ten noorden van Petra. Hier hebben de Nabateeërs ook grotwoningen uit de rotsen gehakt. Beida wordt door de bedoeïen daarom ook wel ‘klein Petra’ genoemd. Hier kunt u langs de uitgehouwen tempels dwalen. Het einddoel van deze dag is Wadi Rum. ‘Wadi’ is de Arabische naam voor een drooggevallen rivierdal in droge gebieden, zoals de woestijn. In natte periodes en na regenbuien stroomt er veel water door de wadi. Wadi’s zijn vooral bekend en geliefd omdat ze voor een prachtig decor zorgen. Wadi Rum, in het zuidwesten van Jordanië, is het mooiste woestijnlandschap ter wereld: massieve bergen en rotsformaties verrijzen uit het rozerode, rollende zand, waar karavanen al sinds mensenheugenis langstrekken. Dit adembenemende landschap is vooral bekend doordat de Britse officier Thomas Edward Lawrence zijn Arabische troepen hier voorbereidde op de aanval op Akaba tijdens de Arabische opstand van 1917 tot 1918. Het is dan ook niet vreemd dat een groot deel van de film ‘Lawrence of Arabia’ in dit spectaculaire decor is opgenomen. U stapt bij het informatiecentrum van Wadi Rum over op een 4-wheel drive met chauffeur en maakt een rondrit door het adembenemend landschap. Hierna wordt u naar een woestijnkamp in bedoeïenenstijl gebracht voor de overnachting. Er staat u een luxe, volledig ingerichte tent ter beschikking met 2-persoonsbedden (inclusief beddengoed) en met gedeelde sanitaire voorzieningen. Een overnachting onder een felle sterrenhemel in de rust van de woestijn is een unieke ervaring! (reisafstand ca. 125 km)

dag 9: Wadi Araba – Dode Zee

Maakt u op deze ochtend de zonsopkomst in de woestijn mee? De zon komt op, en de zandduinen kleuren langzaam van diep roze naar lichtrood en uiteindelijk naar geel… Een authentieke woestijnervaring! Na het ontbijt brengt uw chauffeur van de 4-wheel drive u terug naar het informatiecentrum, waar uw privéchauffeur op u staat te wachten. Via de Wadi Araba, een andere prachtige wadi met rondtrekkende bedoeïenen die tussen de Rode Zee en de Dode Zee ligt, rijdt u naar de Dode Zee. De Dode Zee ligt meer dan 400 meter beneden de zeespiegel en is daarmee het laagste punt op aarde. De hoeveelheid water die uit dit meer verdampt is groter dan dat de hoeveelheid die erin stroomt, zodat dit water de hoogste zoutconcentratie ter wereld bevat. Daarom kunt u op het water blijven drijven! De rest van de dag kunt u drijven en genieten van de omgeving. U overnacht in een resort aan de Dode Zee. (reisafstand ca. 290 km)

dag 10: Dode Zee – Amman – Amsterdam

U wordt door uw privéchauffeur naar de luchthaven van Amman gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 110 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Lufthansa en Austrian Airlines. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Lufthansa en Austrian Airlines. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
lufthansa.png

Amsterdam - Frankfurt18:20 - 19:30 uur
Frankfurt - Amman20:55 - 02:05 uur
Amman - Wenen16:20 - 19:15 uur
Wenen - Amsterdam20:05 - 22:00 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Alle kamers hebben een badkamer met een bad en/of douche en toilet. In de meeste hotels kunt u gebruik maken van gratis wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Toledo Hotel
Hotel Toledo - Amman
Dit stadshotel ligt nabij het centrum en heeft ruime kamers. Het hotel beschikt over een binnenzwembad met een jacuzzi, sauna en een fitnessruimte.

Bekijk de website van Toledo hotel
Petra Palace, Jordanië
Hotel Petra Palace - Wadi Rum
Dit comfortabele hotel ligt in het centrum van Wadi Mousa (Petra). Het hotel ligt op loopafstand van de ingang van de oude stad Petra. Het hotel heeft een zwembad en u maakt gratis gebruik van wifi.

Bekijk de website van Petra Palace Hotel
Night Luxury Desert Camp, Jordanië
Lodge Night Luxury Desert Camp - Wadi Rum
Rust, luxe en de gastvrijheid van de vriendelijke bedoeïenen midden in de woestijn, dat vindt u in Wadi Rum Nacht Luxe Desert Camp. De woestijn van Wadi Rum is een magische plek. Stilte, heldere luchten en sterren, glinsterende vergezichten, intense kleuren en enorme duinen. Een overnachting in de woestijn is een magische ervaring. Hiervan kunt u in alle comfort genieten in het Wadi Rum Nacht Luxe Desert Camp. Dit kamp is een mix van traditionele bedoeïenen en modern comfort. Het kamp ligt naast de hoogste duinen in beschermd gebied van Wadi Rum. Er staat u een luxe, volledig ingerichte tent ter beschikking met 2-persoonsbedden (inclusief beddengoed) en met gedeelde sanitaire voorzieningen

Bekijk de website van Night Luxury Desert Camp
Dead Sea Spa Hotel, Jordanië
Hotel Dead Sea Spa -
Het Dead Sea Spa hotel ligt in Sweimeh, de laagste plek ter wereld. De Dode Zee is via trappen en diverse terrassen te bereiken. Het hotel beschikt over diverse zwembaden, een tuin en een terras.

Bekijk de website van Hotel Dead Sea Spa

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Amman en vice versa met Lufthansa of Austrian – Airlines (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
8 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur, voorzien van airconditioning.
Privétransfer luchthaven Amman – hotel en vice versa.
Verblijf in centraal gelegen toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
Een overnachting in een luxe, volledig ingerichte tent in de woestijn van Wadi Rum, de tent heeft 2-persoonsbedden met gedeelde sanitaire voorzieningen.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief een lunch en twee diners.
Stadstour door Amman.
Tocht met een 4-wheel drive door Wadi Rum.
Bezoek aan Jerash met een Engelssprekende gids.
Bezoek aan en lunch bij een familie.
Bezoek aan Petra met een Engelssprekende gids en bezoek aan Petra zonder gids.
Bezoek Beida.
Bezoek aan de Dode Zee.
Entreegelden, circa € 140,- voor het bezoek aan Jerash, Umm Qais, citadel Amman, Madaba, Mount Nebo en twee dagen Petra.
Assistentie door een vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis met 1 of meerdere nachten verlengen bij de Dode Zee. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.