050 - 3 123 123

Mysteriën in de woestijn

Reisleidster Willy Siegers:
‘Na een wandeling door een bijna twee kilometer lange ravijn met rotswanden van wel 150 meter hoog, ontwaart u een felgele streep zonlicht die zich moeizaam door de donkere spleet perst. Zodra uw ogen gewend zijn aan de felle zonnestralen, bewondert u langzaam de adembenemende façade van de schatkamer. Ook al heeft u het bekendste gebouw van de antieke stad Petra al in menig film of documentaire langs zien komen, de eerste aanblik is onvergetelijk!

De rozerode rotsstad Petra van de Nabateeërs, die pas in de 19e eeuw aan de vergetelheid werd ontrukt, is absoluut een hoogtepunt van uw bezoek aan Jordanië. Maar dit fascinerende land heeft nog veel meer moois te bieden! Eeuwenlang was Jordanië een kruispunt van culturen én dat ziet u in de geschiedenis van dit prachtige land overal terug!

In de schitterende berg- en woestijnlandschappen ontdekt u overblijfselen van oude beschavingen en indrukwekkende woestijnkastelen. U dwaalt door de elegante ruïnes van Jerash langs Romeinse stadspoorten en over met zuilen omzoomde pleinen. En langs de Koningsroute ziet u prachtige Byzantijnse mozaïeken en de plek waar Mozes het beloofde land aanschouwde. Ook kunt u zwemmen in de Rode Zee of gewichtsloos drijven in de Dode Zee, het diepste punt op aarde. Een tocht met 4-wheel drives door de spectaculaire Wadi Rum, bekend van de film Lawrence of Arabia, ontbreekt natuurlijk niet. Jordanië zal u betoveren!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Royal Jordanian
ruimbagage
middenklassehotels
2 overnachtingen Petra
1 overnachting Akaba
7x ontbijt en 6x diner
gids tijdens de hele reis
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Nymphaeum en amfitheater in Amman
Petra en Beida, ‘klein Petra’
Dode Zee en Wadi Araba
4-wheel drive Wadi Rum
woestijnkastelen nabij Amman
Jerash en Mount Nebo
kruisvaarderskasteel van Kerak
middeleeuwse burcht Ajlun
mozaïekvloer van Madaba
Reisleidster Willy Siegers
SRC-reisleidster sinds 2000
Samen met de gids laat ik u kennismaken met het echte Jordanië. We dineren zelfs bij de gastvrije bevolking thuis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Jordanië
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
SRC -reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleidster Willy Siegers
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marianne van Weezel
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Amman
Woestijnkastelen Qasr al-Kharanah en Qasr Amra
Bezoek aan Romeins Jerash en middeleeuws Ajlun
Tocht naar Mount Nebo, bezoek aan Madaba en kruisvaarderskasteel Kerak
Sprookjesachtige rozerode stad Petra
Jeeptocht door Wadi Rum en naar Akaba aan Rode Zee
Drijven op de Dode Zee en naar Amman
Vlucht Amman – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Amman

We vliegen naar de Jordaanse hoofdstad. Na aankomst in Jordanië worden we naar het hotel in Amman gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Woestijnkastelen Qasr al-Kharanah en Qasr Amra

Ten oosten van Amman, op de oude handelsroute naar Irak en Saudi-Arabië, bevinden zich eeuwenoude bouwwerken, de woestijnkastelen. Deze indrukwekkende kastelen werden vroeger gebruikt als fort, maar ook wel als badhuis, moskee of karavanserai. We bezichtigen Qasr al-Kharanah, dat met maar liefst zestig kamers het grootste en meest imposante woestijnkasteel is. Het is waarschijnlijk gebouwd aan het begin van de 8e eeuw. Hierna gaan we naar het bekendste woestijnkasteel: Qasr Amra. Dit badhuis, het enige overgebleven gebouw van een groter complex, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de 250 bijzondere fresco’s. We bewonderen scènes uit onder meer de badcultuur, de jacht en de sterrenhemel. Bij terugkomst in Amman maken we een stadsrondrit en bezichtigen we onder meer de citadel, het Nymphaeum en het amfitheater. (ca. 270 km)

dag 3: Romeins Jerash en middeleeuws Ajlun

Jerash is een van de best bewaarde Romeinse steden van het Midden-Oosten. We wandelen door de oude straten, die met colonnades zijn omgeven, en bewonderen de tempels en het prachtige theater. Vervolgens rijden we richting Ajlun: al van verre zien we de middeleeuwse burcht op de heuvel liggen. Deze burcht is gebouwd in opdracht van een generaal uit het leger van Saladin, in een poging de kruisvaarders tegen te houden. (ca. 130 km)

dag 4: Mount Nebo, Madaba en Kerak

Een zeer indrukwekkende tocht brengt ons naar Mount Nebo, de plek waar Mozes ooit stond en ook gestorven zou zijn. Van hieruit is het uitzicht over de Dode Zee en de bergen van Judea fenomenaal! In het christelijke Madaba bezoeken we de Grieks-orthodoxe kerk, die een 6e-eeuwse mozaïekvloer heeft die een kaart van het Heilige Land weergeeft. Via Wadi Mujib komen we aan bij het bijzonder fraai gelegen Kerak. Dit is hét kruisvaarderskasteel van Jordanië. Na ons bezoek rijden we naar Petra, waar we twee nachten verblijven. (ca. 250 km)

dag 5: De rozerode stad Petra

Pas in 1812 werd Petra bij toeval aan de vergetelheid ontrukt. Deze unieke rozerode rotsstad is gebouwd door de Nabateeërs, een volk uit de vroege oudheid. Ons bezoek aan Petra is het onbetwiste hoogtepunt van deze reis! Het moment waarop u uit de kloof komt en ineens voor deze schatkamer staat, zult u niet snel vergeten. We wandelen langs de verschillende bezienswaardigheden en horen de vele verhalen en legendes over deze unieke plaats. (ca. 10 km)

dag 6: Klein Petra en jeeptocht door Wadi Rum

Ten noorden van Petra ligt Beida, door de bedoeïenen Klein Petra genoemd. Ook hier hebben de Nabateeërs grotwoningen uit de rotsen gehakt. Vervolgens rijden we naar Wadi Rum, misschien wel het mooiste woestijnlandschap van Jordanië. Massieve bergen verrijzen uit het rozerode zand waarover de karavanen sinds mensenheugenis zijn langsgetrokken. Met 4-wheel drives maken we een rondrit door dit adembenemende landschap. ’s Middags komen we aan in Akaba, de enige badplaats van het land, waar we overnachten. Gaat u heerlijk ontspannen in het hotel of neemt u een duik in de Rode Zee? (ca. 220 km)

dag 7: De Dode Zee

Tussen de Rode en de Dode Zee ligt Wadi Araba, een woestijn met zandduinen en rondtrekkende bedoeïenen. Via dit gebied bereiken we de Dode Zee, die met 400 meter onder zeeniveau het laagste meer ter wereld is. Het is een bijzondere belevenis om te drijven op het zoute water! Hierna keren we terug naar Amman voor de laatste overnachting. (ca. 350 km)

dag 8: Amman – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Amman gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Avondwandeling naar Petra
Avondwandeling naar Petra
Een magische wandeling naar de schatkamer
Duur: ongeveer 2 uur
Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Kosten: ca. € 25,00 per persoon
Kunt u niet genoeg krijgen van de rozerode stad Petra? In de avond beleeft u een magische ervaring wanneer u in het donker naar het beroemdste monument, de schatkamer, wandelt. De weg is verlicht met kaarsjes en onder het genot van een kopje thee kunt u genieten van Arabische muziek en mooie verhalen die door bedoeïenen worden verteld.

Vluchtschema
royal_jordanian.png

Amsterdam - Amman15:40 - 21:25 uur
Amman - Amsterdam10:45 - 14:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet. In sommige hotels is wifi alleen in de openbare ruimtes aanwezig. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Toledo Hotel
Hotel Toledo - Amman
Dit stadshotel ligt nabij het centrum en heeft ruime kamers. Het hotel beschikt over een binnenzwembad met een jacuzzi, sauna en een fitnessruimte.

Bekijk de website van Toledo hotel
La Maison Hotel
Hotel La Maison - Wadi Musa
Het charmante hotel ligt vlakbij de ingang van Petra. In de hotelbar of op het dakterras kunt u heerlijk bijkomen van de indrukken van de dag.

Bekijk de website van La Maison Hotel
Al Raad Hotel, Jordanië
Hotel Al Raad - Akaba
Aqaba is de enige badplaats van Jordanië. Het hotel ligt gunstig in het centrum van de stad. Tevens biedt het hotel een shuttleservice (tegen betaling) naar het eigen privéstrand.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een prachtige reis. Ik heb grote bewondering en waardering voor de reisleider en haar samenwerking met de lokale gids en chauffeur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
L. Steenbeek
Dit was een goed georganiseerde en een fantastische reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
N. de Witte
Een prachtige reis met veel nieuwe indrukken. Onze reisleidster, Willy Siegers, was zeer gemotiveerd, zorgzaam en hartelijk. Ze ging goed om met de lokale gids die vaak te veel informatie gaf. Leuke groep ook!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
J. Pesman
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!