050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Mysteriën in de woestijn

Reisleidster Willy:
‘‘Jordanië is al eeuwenlang een kruispunt van culturen. In dit mooie land, met zijn vriendelijke gastvrije bevolking, ziet u in een betoverend mooi landschap de overblijfselen van oude beschavingen. Natuurlijk bezoekt u de rozerode stad Petra: absoluut een hoogtepunt van uw reis! Na een wandeling door een bijna twee kilometer lang ravijn met rotswanden van wel 150 meter hoog, ontwaart u een felgele streep zonlicht die zich moeizaam door de donkere spleet perst. Zodra uw ogen gewend zijn aan de felle zonnestralen, ziet u de adembenemende façade van de schatkamer. De eerste aanblik is onvergetelijk!

Maar Jordanië is meer dan Petra. U dwaalt door de ruïnes van het Romeinse Jerash, langs imposante stadspoorten en over met zuilen omzoomde pleinen. Langs de Koningsroute ziet u Byzantijnse mozaïeken en de plek waar Mozes het beloofde land aanschouwde. Ook kunt u zwemmen in de Rode Zee en gewichtloos drijven op de Dode Zee, het diepste punt op aarde. Een tocht met een 4-wheel drive door Wadi Rum, bekend van de film Lawrence of Arabia, ontbreekt natuurlijk niet. Jordanië zal u betoveren!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
4 overnachtingen Amman
2 overnachtingen Petra
1 overnachting Akaba
7x ontbijt en 6x diner
inclusief visum
audiosysteem
gids tijdens de hele reis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Petra en Beida, ‘klein Petra’
Dode Zee en Rode Zee
Amman en Romeins Jerash
4-wheel drive Wadi Rum
mozaïekvloer van Madaba
Nymphaeum en amfitheater in Amman
kruisvaarderskasteel van Kerak
woestijnkastelen nabij Amman
Wadi Araba en Mount Nebo
middeleeuwse burcht Ajlun
Wadi Mujib, de 'Canyon van Jordanië'
SRC-reisleidster Willy
SRC-reisleidster sinds 2000
Omdat we in Petra overnachten, kunnen we ons bezoek aan de rozerode stad van de Nabateeërs al vroeg starten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Jordanië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Amman
Woestijnkastelen Qasr al-Kharanah en Qasr Amra
Bezoek aan Romeins Jerash en middeleeuws Ajlun
Tocht naar Mount Nebo, bezoek aan Madaba en kruisvaarderskasteel Kerak
Sprookjesachtige rozerode stad Petra
Jeeptocht door Wadi Rum en naar Akaba aan Rode Zee
Drijven op de Dode Zee en naar Amman
Vrije tijd en vlucht Amman – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Amman

We vliegen naar de Jordaanse hoofdstad. Na aankomst in Jordanië worden we naar het hotel in Amman gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Woestijnkastelen Qasr al-Kharanah en Qasr Amra

Ten oosten van Amman, op de oude handelsroute naar Irak en Saudi-Arabië, bevinden zich eeuwenoude bouwwerken, de woestijnkastelen. Deze indrukwekkende kastelen werden vroeger gebruikt als fort, maar ook wel als badhuis, moskee of karavanserai. We bezichtigen Qasr al-Kharanah, dat met maar liefst zestig kamers het grootste en meest imposante woestijnkasteel is. Het is waarschijnlijk gebouwd aan het begin van de 8e eeuw. Hierna gaan we naar het bekendste woestijnkasteel: Qasr Amra. Dit badhuis, het enige overgebleven gebouw van een groter complex, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de 250 bijzondere fresco’s. We bewonderen scènes uit onder meer de badcultuur, de jacht en de sterrenhemel. Bij terugkomst in Amman maken we een stadsrondrit en bezichtigen we onder meer de citadel, het Nymphaeum en het amfitheater. (ca. 270 km)

dag 3: Romeins Jerash en middeleeuws Ajlun

Jerash is een van de best bewaarde Romeinse steden van het Midden-Oosten. We wandelen door de oude straten, die met colonnades zijn omgeven, en bewonderen de tempels en het prachtige theater. Vervolgens rijden we richting Ajlun: al van verre zien we de middeleeuwse burcht op de heuvel liggen. Deze burcht is gebouwd in opdracht van een generaal uit het leger van Saladin, in een poging de kruisvaarders tegen te houden. (ca. 130 km)

dag 4: Mount Nebo, Madaba en Kerak

Een zeer indrukwekkende tocht brengt ons naar Mount Nebo, de plek waar Mozes ooit stond en ook gestorven zou zijn. Van hieruit is het uitzicht over de Dode Zee en de bergen van Judea fenomenaal! In het christelijke Madaba bezoeken we de Grieks-orthodoxe kerk, die een 6e-eeuwse mozaïekvloer heeft die een kaart van het Heilige Land weergeeft. Via Wadi Mujib, de indrukwekkende canyon van Jordanië, komen we aan bij het bijzonder fraai gelegen Kerak. Dit is hét kruisvaarderskasteel van Jordanië. Na ons bezoek rijden we naar Petra, waar we twee nachten verblijven. (ca. 350 km)

dag 5: De rozerode stad Petra

Pas in 1812 werd Petra bij toeval opnieuw ontdekt. Deze unieke rozerode rotsstad is gebouwd door de Nabateeërs, een volk uit de vroege oudheid. Ons bezoek aan Petra is het onbetwiste hoogtepunt van deze reis! Het moment waarop u uit de kloof komt en ineens voor deze schatkamer staat, zult u niet snel vergeten. We wandelen langs de verschillende bezienswaardigheden en horen de vele verhalen en legendes over deze unieke plaats. (ca. 10 km)

dag 6: Klein Petra en jeeptocht door Wadi Rum

Ten noorden van Petra ligt Beida, door de bedoeïenen Klein Petra genoemd. Ook hier hebben de Nabateeërs grotwoningen uit de rotsen gehakt. Vervolgens rijden we naar Wadi Rum, misschien wel het mooiste woestijnlandschap van Jordanië. Massieve bergen verrijzen uit het rozerode zand waarover de karavanen sinds mensenheugenis zijn langsgetrokken. Met 4-wheel drives maken we een rondrit door dit adembenemende landschap, waar het hoogste punt op 1754 meter boven zeeniveau ligt. ’s Middags komen we aan in Akaba, de enige badplaats van het land, waar we overnachten. Gaat u heerlijk ontspannen in het hotel of wandelt u het centrum in? (ca. 220 km)

dag 7: De Dode Zee

Tussen de Rode en de Dode Zee ligt Wadi Araba, een woestijn met zandduinen en rondtrekkende bedoeïenen. Via dit gebied bereiken we de Dode Zee, die met 400 meter onder zeeniveau het laagste meer ter wereld is. Het is een bijzondere belevenis om te drijven op het zoute water! Hierna keren we terug naar Amman voor de laatste overnachting. (ca. 350 km)

dag 8: Vrije tijd en vlucht Amman – Amsterdam

Vandaag heeft u de tijd om van Amman te genieten. Gaat u rustig ontbijten en uw koffer inpakken? Of bezoekt u de Grote Moskee of het nieuwe museum? Het is ook een ware belevenis om over de kleurrijke groente- en fruitmarkt in het centrum te wandelen. De laatste souvenirs inkopen of lokale zoetigheden proeven in kleine winkeltjes, is natuurlijk ook mogelijk! In de middag worden we naar de luchthaven van Amman gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Afhankelijk van het vluchtschema landen we 's avonds of de volgende dag. (ca. 30 km)

dag 9: Aankomst in Nederland

We landen in de nacht op Schiphol (afhankelijk van het vluchtschema).

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Avondwandeling naar Petra
Avondwandeling naar Petra
Een magische wandeling naar de schatkamer
Duur: ongeveer 2 uur
Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Kosten: ca. € 25,00 per persoon
Kunt u niet genoeg krijgen van de rozerode stad Petra? In de avond beleeft u een magische ervaring wanneer u in het donker naar het beroemdste monument, de schatkamer, wandelt. De weg is verlicht met kaarsjes en onder het genot van een kopje thee kunt u genieten van Arabische muziek en mooie verhalen die door bedoeïenen worden verteld.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Amman13:45 - 20:25 uur
Amman - Amsterdam20:50 - 01:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Toledo Hotel
Hotel Toledo - Amman
Dit stadshotel ligt aan de rand van het oude stadscentrum en op loopafstand van de nieuwe binnenstad. Het hotel heeft een 24-uurs receptie, gratis wifi, een restaurant en een coffee shop. Het hotel beschikt verder nog over een binnenzwembad met een jacuzzi, een sauna en een fitnessruimte. Op de kamer zijn koffie- en theefaciliteiten en een tv aanwezig. De badkamer heeft een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Toledo hotel
Hotel Seven Roses, Amman
Hotel Seven Roses - Amman
Hotel Seven Roses ligt in Amman. Het hotel ligt op 45 minuten rijden van de Dode Zee. Het hotel beschikt over een terras, meerdere restaurants, een lift, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een waterkoker, een minibar en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.
Petra Palace, Jordanië
Hotel Petra Palace - Wadi Musa
Dit comfortabele hotel ligt in het centrum van Wadi Musa (Petra). Het hotel ligt op steenworp afstand van de ingang van de oude stad Petra. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en 2 zwembaden (gratis) en een turks stoombad (tegen betaling). Op de ruime kamers maakt u gratis gebruik van wifi. Er is een tv aanwezig. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Petra Palace Hotel
Al Raad Hotel, Jordanië
Hotel Al Raad - Akaba
Akaba is de enige badplaats van Jordanië. Hotel Al Raad ligt gunstig in het centrum van de stad. Het hotel biedt gratis wifi aan. Een restaurant, koffiebar en geldautomaat zijn ook aanwezig. Tevens biedt het hotel een shuttleservice (tegen betaling) naar het eigen privéstrand. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een koffiezetapparaat en een tv. De badkamer is uitgerust met een bad of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Al Raad

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een mooie en afwisselende reis waarbij je een goede indruk van Jordanië krijgt. Van zijn geschiedenis, cultuur en culinaire lekkernijen. Met Claudia hadden we een ervaren reisleidster die alles in goede banen leidde.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Jordanië wil je alleen al bezoeken vanwege Petra. Daarnaast zijn de vele overblijfselen uit een ver verleden heel indrukwekkend. Voor aanvang van de reis wist ik niet veel van het land, maar gaandeweg werd het mij natuurlijk duidelijk dat het land ook in de Bijbelse tijd een historische rol heeft gespeeld. De meeste indruk hebben op mij gemaakt de Wadi Rum en vooral de Wadi Mujib. Wat een bijzonder indrukwekkend en apart landschap dat van bovenaf in schoonheid en weidsheid viel te bewonderen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een van de eerste dingen die de gids uitdeelde was een A4'tje met wat belangrijke Arabische woorden. Iedere ochtend begroette ze ons in het Arabisch, waardoor ik al snel ṣabāha l-ḫair verstond (goedemorgen) en het met een beetje oefenen, eest aarzelend, later met wat meer zelfvertrouwen, ook zelf kon zeggen. Daardoor kon ik tijdens onze vele excursies lokale mensen begroeten, wat verrassende reacties opriep. Mensen verwachten niet dat een toerist hen in hun taal aanspreekt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Wij vonden deze reis perfect georganiseerd, veel gezien en volop tijd overal waar we geweest zijn.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Ik heb aan mijn reisgenoten geschreven dat het de charme is van de SRC-reizen dat zij dankzij een uitstekende reisorganisatie de groepen in staat stelt zich te concentreren op de culturele inhoud waaraan je dus ook even hoge eisen mag stellen
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De tocht door de woestijn per 4w. drive was de moeite waard.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Jordanië is waard om te zien. Vele oude Romeinse gebouwen en theaters. De mensen zijn aardig en het land is democratisch islamitisch. Men kan dat zien aan de verschillende soorten kerken: de Koptische kerk en de Grieks orthodoxe kerk de katholieke kerk. De hotels waren goed, zo ook het eten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Onze reis was enerverend en prachtig. Jordanië is een prachtig land met veel lieve en inspirerende mensen. De kennis en contacten van reisleidster Willy en gids Adel maakten dat de reis soepel en aangenaam verliep. Evacuatie uit Petra was een hele belevenis. Door de saamhorigheid van de groep en de daadkracht en het regeltalent van onze reisleidster en chauffeur werd het een aparte avontuur. Waar wij nog lang van konden nagenieten.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
De laatste dagen van de reis zijn door het weer, (zand)storm en regen etc., niet volgens planning verlopen, wat erg jammer was! Maar daar kon niemand iets aan doen. De reisleider heeft haar uiterste best gedaan alles toch zo goed mogelijk te laten verlopen; daarvoor dank!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mooie boeiende interessante reis door Jordanië. Met Willy als geweldige reisleidster. Prijs - kwaliteit verhouding is uitstekend. Deze reis is een echte aanrader !!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Adembenemende reis, prettige reisleider en gids en uitstekend busvervoer! Ook goede accomodaties.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Goed gezelschap.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Het is een heel mooie reis, waarbij de eerste dag tegenvalt. Persoonlijk zou ik de eerste dag schrappen en daarvoor een extra dag in de woestijn inzetten in de buurt van Akaba.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
In het verleden regelde ik alles zelf voor onze reizen. Het was mijn eerste keer met een groepsreis, wat is het ontspannend wanneer het allemaal zo goed is geregeld, je ziet meer en hoeft zelf niets te doen! Alle lof voor onze gids Willy, vakkundig, gezellig, betrokken, slim en zorgzaam.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Neem een creditcard mee om te pinnen, een gewone betaalkaart werkt vaak niet, vooral op het vliegveld. Als je in de Dode Zee wilt zwemmen, neem dan een handdoek en slippers mee.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Prachtige reis die aan onze verwachtingen voldeed met een erg prettige groep die niet te groot was.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Een reis staat of valt met een reisleider die begeesterd kan vertellen over het land, de cultuur, het leven van de bewoners, et cetera. Reisleidster Willy is er zo een! Op de Jordanië-reis worden best wel veel kilometers met de bus gemaakt, en zo was het heel mooi om dan wat verhalen te horen van de reisleidster en de plaatselijke gids!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Neem voor de zekerheid een verloopstekker mee, 3-puntsstopcontacten kunnen wel omgezet worden naar 2-punts, maar daar heb je een monteur voor nodig. Het aantal stopcontacten wisselt per hotel.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis geweest waar wij met veel plezier aan terugdenken!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Als alle reisleidster zo betrokken zijn, weten wij wel waar we onze volgende reis boeken.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Reis beantwoordde aan onze verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prachtige reis, heel goed georganiseerd met een heel professionele maar ook betrokken reisleider (Willy), een kundige plaaselijke gids en een heel goede chauffeur. Hotels en maaltijden heel goed. Een dissonant: het hotel in Aqaba had iets verzorgder gekund. Aqaba had voor mij overigens geen toegevoegde waarde. Veel tijd heb je ook niet om iets te doen. Het was ook Ramadan.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dit land is inderdaad betoverend, zoals de naam van deze cultuurvakantie zegt. Maar tijdens deze reis zag ik behalve het sprookje ook het echte, hedendaagse Jordanië. Dat maakte deze reis voor mij belangrijk. Elke dag was een avontuur, mede door reisleidster Willy, een echte rots in de branding. Ik heb van mijn reis genoten!
Het was een prachtige reis. Ik heb grote bewondering en waardering voor de reisleider en haar samenwerking met de lokale gids en chauffeur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dit was een goed georganiseerde en een fantastische reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een prachtige reis met veel nieuwe indrukken. Onze reisleidster, Willy, was zeer gemotiveerd, zorgzaam en hartelijk. Ze ging goed om met de lokale gids die vaak te veel informatie gaf. Leuke groep ook!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien