050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Verlaat de gebaande paden en ga op avontuur langs de Zijderoute

Beleef in het hart van Centraal-Azië een sprookje aan de Zijderoute! Deze individuele privéreis door Oezbekistan en Kirgizië is een waar avontuur, waarbij u kennis maakt met het mooiste van beide landen. Samen met verschillende lokale gidsen ontdekt u de fraaie paleizen, de prachtig versierde Koranscholen en de schitterende moskeeën. Maar daarnaast geniet u ook van de kleurrijke tradities en gebruiken van deze bijzondere landen. Ontdek het dagelijks leven vanuit de schaduwrijke theehuizen en struin over de plaatselijke bazaars. De vriendelijke bevolking laat u graag kennismaken met hun prachtige land.

Uw privéreis start in Oezbekistan, eeuwenlang een belangrijke stop op de legendarische Zijderoute. Hier komen de verhalen van Marco Polo en 1.001-nacht in de turkooiskleurige moskeeën en paleizen weer tot leven! In steden als Samarkand en Bukhara bloeiden de handel en floreerden de kunsten. En dat kunt u nog altijd bewonderen. Door hun geïsoleerde ligging, te midden van woestijnen en bergen, zijn deze bruisende steden verrassend intact gebleven. Als u door de smalle straatjes wandelt en geniet van de kleurrijke architectuur met de typerende decoraties, waant u zicht terug in de tijd. Het is niet moeilijk om u voorstellen hoe de karavaanreizigers moe en dorstig aankwamen op de pleisterplaatsen. Ook hoort u over het verleden van Timur Lenk, die in Oezbekistan als een grote held wordt gezien, maar waar de rest van de wereld nogal z’n bedenkingen over heeft. In de hoofdstad Tashkent staat u oog in oog met zijn standbeeld.

Kirgizië heeft zijn eigen held, Manas. Een legendarisch personage die vocht tegen de uitbuiting van zijn volk. In Kirgizië laat u de woestijn van Oezbekistan achter u en komt u terecht in het bergachtige gebied van Tjensian, waar koude winters en hete zomers elkaar afwisselen en zorgen voor behoorlijke temperatuurverschillen. Hier maakt u kennis met de nomadische cultuur van de Kirgiezen. U reist langs de oevers van Issyk-Kul, het diepblauwe meer dat te midden van besneeuwde bergtoppen nooit bevriest en daardoor de naam ‘het warm meer’ heeft gekregen. De ongerepte natuur met indrukwekkende bergen en met bloemen bedekte valleien van Kirgizië zal u verbazen!

Samen met gidsen en reizend met trein, auto en vliegtuig ontdekt u op deze compacte individuele reis twee prachtige landen in Centraal-Azië. Van Sovjetarchitectuur tot imposante Koranscholen, paleizen en minaretten en van uitgestrekte woestijnen tot rotsformaties, bergweides en kloven; u zult het allemaal ontdekken! Dus verlaat de gebaande paden en reis in het spoor van handelaren naar de turkooizen schoonheid van Oezbekistan en de besneeuwde bergen van Kirgizië. Deze privéreis zal u zeker niet teleurstellen!

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
binnenlandse vlucht Osh – Bishkek
ruimbagage
3 treinreizen
auto met privéchauffeur
diverse transfers
toeristenklassehotels
9x ontbijt
Engelssprekende privégids in Oezbekistan
Engelssprekende privégids in Kirgizië
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief entreegelden volgens programma
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tashkent, Samarkand en Bukhara
Osh en Karakol
meer van Issyk-Kul
Registan in Samarkand
Lyabi-Hauz-complex in Bukhara
Samaniden-mausoleum in Bukhara
Salomoberg in Osh
rotstekeningen Cholpon-Ata
houtarchitectuur in Karakol
Skazka-kloof
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: De hartverwarmende bevolking
Ontdek naast alle bijzondere monumenten ook het dagelijks leven. In de schaduwrijke theehuizen en op de plaatselijke bazaars zal de gastvrije bevolking u graag welkom heten in hun prachtige land.

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Istanbul – Tashkent
Kennismaking Tashkent
Treinreis Tashkent – Samarkand en verkenning Samarkand
Privéauto Samarkand – Bukhara en verkenning Bukhara
Excursie Bukhara en treinreis Bukhara – Tashkent
Treinreis Tashkent – Andijan, overnachting Osh in Kirgizië
Vlucht Osh – Bishkek en transfer naar Issyk-Kul
Langs de oevers van Issyk-Kul en naar Karakol
Rotsformaties, bergweides en kloven, overnachting in Bishkek
Vlucht Bishkek – Istanbul – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tashkent

U vliegt via Istanbul naar Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Na aankomst op de luchthaven van Tashkent wordt u verwelkomd door een Engelssprekende chauffeur, die u naar uw hotel brengt. U verblijft hier twee nachten. (ca. 10 km)

dag 2: Kennismaking met Tashkent

Deze ochtend maakt u samen met uw gids kennis met Tashkent, een stad die wordt gekenmerkt door de bijzondere Sovjetarchitectuur met groots opgezette pleinen en brede straten. U start met een bezoek aan het Khast-Imam-complex, waar u verschillende bouwwerken zoals de Barak-khan medrese en het Kafal-al-Shashi-mausoleum kunt bewonderen. Na de lunch gaat u naar het moderne gedeelte van de stad, waar u een kijkje neemt op het immense Plein van de Onafhankelijkheid. Ook kunt u het oude Uzbekistan Hotel bezoeken, dat terug gaat naar de Sovjettijd. Uw hotel ligt aan het Amir Timur-plein, waar het grootse beeld van Timur Lenk staat. (ca. 20 km)

dag 3: Met de trein naar sprookjesachtig Samarkand

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids naar het treinstation van Tashkent voor uw treinreis naar Samarkand. In ongeveer twee uur bereikt u de mooiste stad van de Zijderoute. Op het treinstation van Samarkand wacht een chauffeur u op voor een eerste kennismaking met de stad. Samarkand heeft een geschiedenis van duizenden jaren. De stad hoorde lange tijd bij het Perzische rijk, werd ooit door Alexander de Grote veroverd en later door Dzjengis Khan verwoest. Een bezoek aan het mausoleum van Timur Lenk mag niet ontbreken. Hij heeft in de 14e eeuw de beste ambachtslieden en architecten van heinde en verre laten komen om Samarkand weer glorieus op te bouwen. Hierna brengt u samen met uw gids een bezoek aan het prachtige Registanplein dat aan drie zijden omringd wordt door weelderig gedecoreerde Koranscholen. Registan was in de tijd van de Zijderoute een pleisterplaats, waar de vele karavanen halt hielden om handel te bedrijven. Vervolgens bezoekt u de Bibi-Khanum-moskee. Deze beroemde vrijdagmoskee dankt zijn naam aan de lievelingsvrouw van Timur Lenk. Als de tijd het toelaat kunt u in Samarkand ook nog een bezoek brengen aan de necropolis Shah-i-Zinda en het observatorium van Ulug Beg, de kleinzoon van Timur Lenk, die naast heerser van het rijk van de Timoeriden een belangrijke astronoom is geweest. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht, waar u een nacht verblijft. (ca. 320 km)

dag 4: Monumenten en theehuizen in Bukhara

U verlaat Samarkand en wordt met een privéauto naar Bukhara gebracht. Het historische centrum van Bukhara is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Na aankomst in deze levendige stad brengt u met uw gids een bezoek aan het Lyabi-Hauz-complex, een waterbassin dat wordt omringd door met mozaïeken gedecoreerde Koranscholen. Het complex bevindt zich in het centrum van de stad en de Oezbeken komen hier graag tegen het einde van de middag om op een van de vele terrassen thee te drinken. Vlak bij ligt de kleurrijke bazaar van Bukhara, hier kunt u heerlijk rondwandelen en souvenirs aanschaffen. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht, waar u een nacht verblijft. (ca. 280 km)

dag 5: Historisch Bukhara en terug naar Tashkent

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan het Samaniden-mausoleum. De Samaniden heersten in de 10e eeuw in Centraal-Azië. De dynastie wordt door de Tadzjieken, die verwant zijn aan de Perzen, beschouwd als de grondleggers van hun land Tadzjikistan. Doordat het complex lange tijd onder woestijnzand bedolven is geweest, is het in goede staat gebleven. Na een korte wandeling komt u aan bij de markt van Bukhara. Hier doet men de dagelijkse boodschappen. Wilde u nog wat kruiden, stoffen of saffraan aanschaffen? Dan is dit een uitstekende plek! Vervolgens gaat u naar het Poi Kalon-complex, waar u de ruim 45 meter hoge minaret ziet die waarschijnlijk in de tijd van Zoroastriërs dienst deed als vuurtempel. De naastgelegen moskee is ook een bezoek waard. Tegenover de moskee ligt de Mir-i Arab medrese die tot vandaag de dag nog steeds als opleidingscentrum in gebruik is. Na de lunch brengt u een bezoek aan het zomerpaleis van de emir van Bukhara, wat net buiten de stad ligt. In de loop van de middag neemt u afscheid van uw Oezbeekse gids en reist u met de hoge snelheidstrein in ongeveer vier uur terug naar Tashkent, waar u in de avond aankomt. Na aankomst brengt een chauffeur u naar uw hotel in de Oezbeekse hoofdstad, waar u een nacht verblijft. (ca. 580 km)

dag 6: Van Oezbekistan naar Kirgizië

In de ochtend brengt uw privéchauffeur u van uw hotel naar het station en reist u met de trein in ongeveer zes uur naar Andijan, gelegen in de Fergana-vallei. Na aankomst op het station wacht een chauffeur u op en brengt u naar de grens met Kirgizië. Als alle grensformaliteiten zijn afgehandeld ontmoet u uw Kirgizische gids en chauffeur die u naar de 1.100 meter hoge Salomoberg brengen. Deze berg wordt door de Kirgiezen de Troon van Salomo genoemd. Volgens de legende bevindt het graf van koning Salomo zich op de top van de berg dat een pelgrimsoord voor moslims is geworden. Vrouwen die door een opening in de rotsen kruipen, krijgen volgens het lokale bijgeloof gezonde kinderen. De berg ligt in het centrum van de stad Osh en vanaf de top van de berg heeft u een mooi uitzicht op de stad en de omgeving. U verblijft een nacht in Osh. (ca. 320 km)

dag 7: Het warme meer

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Osh, waar vandaan u in 50 minuten vliegt naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië. Vanaf de luchthaven rijdt u in oostelijke richting naar Issyk-Kul, het grootste meer in Kirgizië. Hoewel het wordt omringd door met sneeuw bedekte bergpieken, bevriest het diepblauwe meer nooit. Hierom heeft het de naam Ysykköl, warm meer, gekregen. Onderweg maakt u een stop bij de ruïnes van de oude stad Balasagyn. Hier bevindt zich de Burana-toren, een 24-meter hoge minaret uit de 11e eeuw, die oorspronkelijk 46 meter hoog was maar door vele aardbevingen is beschadigd. Naast de minaret zijn vele bal-bals, grafstenen met menselijke gezichten er op, te zien. Aan het eind van de middag komt u aan in uw hotel in Issyk-Kul, waar u een nacht verblijft. (ca. 280 km)

dag 8: Langs de oevers van Issyk-Kul

Uw eerste stop vandaag is bij de petrogliefen van Cholpon-Ata. Deze rotstekeningen zijn vermoedelijk aangebracht door de Scythen in de periode tussen 2.000 voor Christus tot 400 na Christus en tonen jachtscenes en afbeeldingen van nu uitgestorven of bedreigde diersoorten. De volgende stop is bij het museum van de 19e-eeuwse Russische ontdekkingsreiziger Przewalski, die een vijftal expedities naar Centraal-Azië organiseerde. Ook ontdekte hij een paardensoort dat zijn naam heeft gekregen, het Przewalski-paard. In Karakol brengt u een bezoek aan de houten Russisch-orthodoxe kerk van de Heilige Drie-eenheid en aan een 19e-eeuwse Chinese moskee die gebouwd is zonder dat er één spijker aan te pas kwam. U verblijft een nacht in Karakol. (ca. 150 km)

dag 9: Rotsformaties, bergweides en kloven

Na het ontbijt gaat u naar de zuidkant van het meer van Issyk-Kul en slaat daar af naar de kloof van Djeti Oguz, dat zeven stieren betekent. Dit zijn een zevental rode hoge rotsformaties naast elkaar, waar veel legendes over bestaan. U bevindt zich hier op de hoge bergweides en als u geluk heeft, zult u onderweg regelmatig kuddes paarden zien. Ook brengt u een bezoek aan de Skazka-kloof, waar de zandsteenformaties een sprookjesachtig uiterlijk geven aan het landschap. Het is hier een prachtige plek om een wandeling te maken. Vervolgens rijdt u door naar de Bishkek, waar u na aankomst een korte stadstour heeft. De laatste nacht van deze privéreis verblijft u in Bishkek. (ca. 470 km)

dag 10: Bishkek – Istanbul – Amsterdam

Vroeg in de ochtend wordt u naar het luchthaven van Bishkek gebracht. Na een tussenstop in Istanbul komt u in de loop van de dag terug in Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Turkish Airlines. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze reis. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul12:00 - 17:20 uur
Istanbul - Tashkent19:25 - 01:55 uur
Bishkek - Istanbul10:15 - 13:20 uur
Istanbul - Amsterdam15:15 - 16:55 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u toersitenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Orient Inn Hotel in Tashkent, Oezbekistan
Hotel Orient Inn - Tashkent
Hotel Orient Inn ligt in de hoofdstad van Oezbekistan nabij verschillende restaurants en musea. Het hotel beschikt over een restaurant, een 24-uursreceptie, een lift en gratis wifi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, een waterkoker en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Orient Inn
Hotel Minor in Samarkand, Oezbekistan
Hotel Minor - Samarkand
Hotel Minor ligt in Samarkand. Het hotel beschikt over een restaurant, een dakterras en er is een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een föhn, een minibar en er is wifi.
Khurjin in Bukhara, Oezbekistan
Hotel Khurjin - Bukhara
Het mooie hotel Khurjin ligt in het centrum van Bukhara en is gevestigd in een prachtig gerestaureerd gebouw uit de 18e eeuw. Het hotel heeft een sfeervolle binnenplaats en een dakterras waar u heerlijk kunt zitten. De kamers zijn sfeervol ingericht.
Hotel SunRise in Osh, Kirgizië
Hotel Sunrise - Osh
Dit hotel ligt in het centrum van Osh. Het hotel heeft een klassieke uitstraling en beschikt over een restaurant en een hotelbar. De hotelkamers zijn voorzien van een koelkast en airconditioning.

Bekijk de website van Sunrise Hotel
Kapriz in Cholpon Ata
Hotel Kapriz Issyk-Kul - Cholpon Ata
Dit hotelcomplex ligt aan de noordoever van het meer van Issuk-Kul, in het dorpje Baktuu Dolonotu, op zo’n 500 meter van het strand. Het hotel is beschikt over een zwembad, een terras en een mooie ruime tuin. Er zijn geen liften aanwezig in het complex. De kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van hotel Kapriz Issyk-Kul
Green Yard Hotel, Kirgizië
Hotel Green Yard - Karakol
Het moderne Green Yard Hotel ligt centraal maar rustig aan de zuidkant van Karakol, aan de voet van het Tian-Shian-gebergte. Het hotel heeft verschillende prijzen gewonnen en wordt geroemd om zijn gastvrijheid en uitstekende service. Het hotel beschikt over een restaurant, een sauna, een bar en een terras. Er is geen lift aanwezig. De kamers beschikken over een tv, wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Green Yard Hotel
Garden Hotel, Kirgizië
Hotel Garden - Bishkek
Het keurige Garden Hotel ligt rustig en centraal in Bishkek. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Er is een lift aanwezig in het hotel. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, gratis wifi, een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Garden Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Tashkent en Bishkek – Amsterdam met Turkisch Airlines, met op de heen- en terugvlucht een overstap in Istanbul.
Binnenlandse vlucht Osh – Bishkek.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Transfer luchthaven Tashkent – hotel Tashkent.
Transfer hotel Bishkek – luchthaven Bishkek.
Treinreizen Tashkent – Samarkand, Bukhara – Tashkent en Tashkent – Andijan.
Vervoer in een auto met privéchauffeur.
Engelssprekende privégidsen volgens programma op dag 2 t/m 9.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Stadstour in Tashkent.
Bezoek aan het Registan in Samarkand.
Bezoek aan het Lyabi-Hauz-Complex.
Bezoek aan Samaniden-mausoleum.
Bezoek aan een markt in Bukhara.
Wandeling Salomoberg in Osh.
Bezoek aan meer van Issyk-Kul.
Bezoek aan rotstekeningen Cholpon-Ata.
Bezoek aan houtarchitectuur in Karakol.
Wandeling Skazka-kloof.
Entreegelden volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.