050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Klassieke klanken aan de Donau

Reisleidster Elisabeth:
‘Lente in Boedapest wordt altijd groots gevierd met een prachtig festival. Twee weken lang worden er concerten en opera’s uitgevoerd en zijn er beroemde orkesten uitgenodigd om hier op te treden. In dit jubileumjaar is het de veertigste keer dat het Lentefestival gevierd wordt. Het gerenommeerde muziekfestival trekt jaarlijks vele muziekliefhebbers uit de hele wereld. U kunt met SRC Reizen dit beroemde festival in Boedapest bezoeken en genieten van klassieke klanken aan de Donau.

Tijdens deze muziekreis woont u twee schitterende voorstellingen bij. Geniet van concerten van de Russische trompetvirtuoos Sergei Nakariakov in de Franz Liszt Academy en van het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir in de Bela Bartók Concertzaal, in het voormalige Paleis der Kunsten.

Naast de muziek zult u ook de stad zelf bewonderen. U bekijkt opmerkelijke jugendstilgebouwen in het stadsdeel Pest, ziet het fraaie parlementsgebouw en wandelt over de burchtheuvel van Boeda. Daarnaast bezoekt u bijzondere plaatsen buiten de stad, zoals het koninklijk paleis in Gödöllő, waar keizerin Sisi kind aan huis was, en het stadje Visegrád. U maakt dus kennis met de bruisende hoofdstad van Hongarije én bezoekt twee schitterende voorstellingen in een prachtige entourage! Gaat u mee de lente vieren in Boedapest?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal gelegen hotel
4x ontbijt en 2x diner
concertkaart Sergei Nakariakov in Frans Liszt Academy
concertkaart Amsterdam Baroque Orchestra and Choir in Bela Bartók Concertzaal
vrije dag voor eigen invulling
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
twee concerten Lentefestival
rondleiding Franz Liszt Academy
historisch centrum Boedapest
Vissersbastion en Matthiaskerk
koninklijk slot Gödöllő
ruïne koninklijk paleis Visegrád
basiliek van Esztergom
SRC-reisleidster Elisabeth
SRC-reisleidster sinds 1991
Een rondleiding in de Franz Liszt Academy en twee concertkaarten zijn inclusief!
Ontmoet onze beste reisleiders in Hongarije
SRC-reisleidster Elisabeth
Reisleidster sinds 1991
Reisleidster Gabriëlla
Reisleidster sinds 1985
Reisleider Tibor
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleidster Gyöngyi
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht naar Boedapest, Vissersbastion en Matthiaskerk in Boeda
Uitgebreide stadsrondrit Pest
Basiliek van Esztergom, Visegrád en concert Franz Liszt Academy
Vrije dag en concert Lentefestival
Kasteel van Gödöllö en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boedapest

We vliegen naar Boedapest. Na aankomst rijden we naar de Gellértberg vanwaar we een schitterend uitzicht hebben over de Hongaarse hoofdstad. Tijdens onze verkenning van het stadsdeel Boeda zien we de burchtwijk, een historisch kasteelcomplex. Hier bezichtigen we onder meer het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Hierna gaan we naar ons centraal gelegen hotel. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. (ca. 40 km)

dag 2: Stadstour Boedapest

We maken kennis met Pest, het kloppende stadshart met brede boulevards en statige gebouwen. We zien onder andere het imposante Heldenplein en bezichtigen de Sint Istvanbasiliek. Tijdens een rondleiding in de Franz Liszt Academy leren we meer over dit schitterende jugendstilgebouw. (ca. 50 km)

dag 3: Esztergom, koninklijk paleis in Visegrád en concert

We rijden langs de Donau naar Esztergom en bezoeken de machtige basiliek met haar fraaie interieur en bijzondere schatkamer. Buiten heeft u een fantastisch uitzicht over de Donau met aan de overzijde Slowakije. We reizen verder naar het stadje Visegrád, waar we de overblijfselen van de middeleeuwse zomerresidentie van koning Mathias, naar wie de beroemde kerk in Boedapest is genoemd, bezoeken. Rond de 15e eeuw was dit gotische paleis een van de mooiste koninklijke paleizen van Hongarije. 's Avonds genieten we van een concert in de Franz Liszt Academy van trompettist Sergei Nakariakov en het Dohnányi Orchestra Budafok. Een vroeg diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 130 km)

dag 4: Vrije dag en concert Bela Bartók Concertzaal

U kunt deze dag volop genieten van Boedapest. Een aanrader is de fascinerende joodse wijk, waar de grote synagoge staat. Dit 19e-eeuwse bouwwerk in Moors-Byzantijnse stijl is een van de grootste synagoges ter wereld. Of bezoekt u een van de vele musea, zoals het nationaal museum of het kunsthistorisch museum? Het is ook mogelijk een optionele boottocht over de Donau te maken (kosten niet inbegrepen). Op deze avond bezoeken we een tweede concert in de Bela Bartók Concertzaal, in het voormalige Paleis der Kunsten. Op het podium staat het Amsterdam Baroque orchestra and Choir, onder leiding van dirigent Ton Koopman. Vroeg in de avond, voorafgaand aan het concert, genieten we van een gezamenlijk diner. (ca. 40 km)

dag 5: Gödöllő en afscheid van Boedapest

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd. Flaneert u langs de Donau, gaat u winkelen of bezoekt u een van de vele koffiehuizen? Aan het eind van de ochtend rijden we naar Gödöllő. In een heuvelachtige omgeving, op zo’n 25 kilometer van Boedapest, bevindt zich het prachtige kasteel Gödöllő, dat een geliefd buitenverblijf was van keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. In de meer recente geschiedenis verbleven Russische troepen in het kasteel, maar inmiddels is het hoofdgebouw in oude luister hersteld. Na dit bezoek worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 120 km)

NB
De voorstellingen in deze reis zijn onder voorbehoud van programmawijzigingen van het Lentefestival. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een overzicht van de definitieve voorstellingen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Donou
Boottocht over de Donau
Genieten van Boedapest vanaf het water
Duur: 2 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 14,- per persoon
U kunt een boottocht over de Donau maken. Onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige uitzichten op de stad vanaf de rivier de Donau. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden glijden voorbij, zoals het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Vrijheidsbeeld en de prachtige bruggen over de Donau. Bij het Margiteiland stopt de boot. U kunt daar dan één uur lang wandelen en genieten van deze prachtige groene oase in de Donau. Deze excursie duurt ongeveer twee uur, en u krijgt een kopje koffie en een drankje.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boedapest08:50 - 10:50 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Leonardo
Hotel Leonardo - Boedapest
Hotel Leonardo ligt zeer centraal, op slechts 3 metrohaltes van het centrum van Boedapest. Er zijn openbaar vervoer voorzieningen in de buurt van het hotel: de tramhalte van centrumlijn 4 en 6 ligt op 200 meter afstand en de metrohalte op 500 meter afstand. De levendige straat Ráday Utca, met vele winkeltjes, restaurants en barretjes, ligt op loopafstand van het hotel. Dit viersterrenhotel beschikt over een restaurant, een bar en bistro, een zomerterras, een sauna, een fitnessruimte en een lift. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Leonardo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Boedapest een prachtige stad met veel mogelijkheden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben Boedapest en de Hongaarse gewoontes heel goed leren kennen door onze in Boedapest geboren en getogen reisleidster. Dit heeft voor ons veel meerwaarde gehad.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis met veel extra informatie over het land en zijn geschiedenis. Erg genoten van het concert en de opera.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben Boedapest en de Hongaarse gewoonten heel goed leren kennen door onze in Boedapest geboren en getogen reisleidster. Dit heeft voor ons veel meerwaarde gehad.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis ‘Lentefestival in Boedapest’ was prima door een goede mix van met elkaar op stap gaan en de vrijheid om zelf dingen te doen! De concerten geven het geheel een feestelijk tintje. Het hotel was keurig en de bediening zeer vriendelijk.
De reis is ons heel goed bevallen. Mooie voorstellingen, goede begeleiding (een pluim voor de reisleidster). Prettig hotel, de ligging ervan was ook heel gunstig, heerlijk rustig met een mooi parkje voor de deur. Boedapest is een prachtige stad!!!
Fijne en mooie dagen gehad. Een prima reisleidster, leuke spontane meid en een geweldige informatie gekregen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Zeer tevreden over deze reis. 2 keer een avondprogramma (concert en een opera) is heel aantrekkelijk. Dit kan je, vanwege de taal, lastig zelf boeken.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Het is niet goedkoop, maar alles heeft zijn prijs. Het is het ons waard! Prima!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.