050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Ballet en klassieke klanken aan de Donau

Reisleidster Elisabeth:
‘Lente in Boedapest wordt sinds 1981 groots gevierd met een prachtig festival. Twee weken lang worden er concerten, opera’s en balletvoorstellingen uitgevoerd op de meest bijzondere locaties en zijn er beroemde orkesten en solisten uitgenodigd hier op te treden. Het gerenommeerde festival trekt jaarlijks vele muziekliefhebbers uit de gehele wereld. U kunt met SRC Reizen dit beroemde festival in Boedapest bezoeken en genieten van klassieke klanken aan de Donau.

Tijdens deze reis woont u twee schitterende voorstellingen bij. In de Bela Bartók-concertzaal van het Paleis der Kunsten, Müpa, brengt het beroemde ensemble l'Arpeggiata de opera Il rè pastore (de koning-herder) ten gehore onder de bezielende leiding van de Oostenrijkse dirigente, teorbiste en harpiste Christina Pluhar. Het wonderkind Mozart schreef deze opera in zes weken op 19-jarige leeftijd! En niemand minder dan de wereldberoemde tenor Rolando Villazòn vertolkt de rol van de Macedonische koning Alexander de Grote. Daarnaast woont u in de onlangs gerenoveerde Staatsopera van Hongarije de schitterende balletvoorstelling Classical Bravura (ballet in drie delen) bij, uitgevoerd door het Hongaars nationaal ballet. U zult genieten van de virtuoze solo’s en duetten van onder andere de beroemde choreograaf Jiri Kylian.

Naast de muziek en het ballet zult u ook de stad zelf bewonderen. U bekijkt opmerkelijke jugendstilgebouwen in het stadsdeel Pest, ziet het fraaie parlementsgebouw en wandelt over de burchtheuvel van Boeda. Daarnaast bezoekt u bijzondere plaatsen buiten de stad, zoals het koninklijk paleis in Gödöllő, waar keizerin Sisi kind aan huis was, en het stadje Visegrád. U maakt dus kennis met de bruisende hoofdstad van Hongarije én bezoekt twee schitterende voorstellingen in een prachtige entourage! Gaat u mee de lente vieren in Boedapest?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal gelegen hotel
4x ontbijt en 2x diner
opera il re pastore van Mozart
balletvoorstelling Classical Bravura
vrije dag voor eigen invulling
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opera in Paleis der Kunsten, Müpa
ballet in Hongaarse Staatsopera
Franz Liszt Academy
historisch centrum Boedapest
Vissersbastion en Matthiaskerk
koninklijk slot Gödöllő
ruïne koninklijk paleis Visegrád
basiliek van Esztergom
SRC-reisleidster Elisabeth
SRC-reisleidster sinds 1991
Een opera met de tenor Rolando Villazòn en een balletvoorstelling van het Hongaars nationaal ballet zijn inclusief!
Ontmoet onze beste reisleiders in Hongarije
SRC-reisleidster Elisabeth
Reisleidster sinds 1991
Reisleidster Gabriëlla
Reisleidster sinds 1985
SRC-reisleidster Gyöngyi
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht naar Boedapest, Vissersbastion en Matthiaskerk in Boeda
+ lees meer
Uitgebreide stadsrondrit Pest en balletvoorstelling in de Staatsopera
+ lees meer
Basiliek van Esztergom en Visegrád
+ lees meer
Vrije dag en opera in Müpa
+ lees meer
Kasteel van Gödöllö en terugvlucht naar Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Lentefestival Boedapest
360 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Boottocht over de Donou
Boottocht over de Donau
Genieten van Boedapest vanaf het water
Duur: 2 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 14,- per persoon
U kunt een boottocht over de Donau maken. Onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige uitzichten op de stad vanaf de rivier de Donau. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden glijden voorbij, zoals het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Vrijheidsbeeld en de prachtige bruggen over de Donau. Bij het Margiteiland stopt de boot. U kunt daar dan één uur lang wandelen en genieten van deze prachtige groene oase in de Donau. Deze excursie duurt ongeveer twee uur, en u krijgt een kopje koffie en een drankje.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boedapest11:25 - 13:20 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Boedapest een prachtige stad met veel mogelijkheden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben Boedapest en de Hongaarse gewoontes heel goed leren kennen door onze in Boedapest geboren en getogen reisleidster. Dit heeft voor ons veel meerwaarde gehad.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis met veel extra informatie over het land en zijn geschiedenis. Erg genoten van het concert en de opera.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben Boedapest en de Hongaarse gewoonten heel goed leren kennen door onze in Boedapest geboren en getogen reisleidster. Dit heeft voor ons veel meerwaarde gehad.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis ‘Lentefestival in Boedapest’ was prima door een goede mix van met elkaar op stap gaan en de vrijheid om zelf dingen te doen! De concerten geven het geheel een feestelijk tintje. Het hotel was keurig en de bediening zeer vriendelijk.
De reis is ons heel goed bevallen. Mooie voorstellingen, goede begeleiding (een pluim voor de reisleidster). Prettig hotel, de ligging ervan was ook heel gunstig, heerlijk rustig met een mooi parkje voor de deur. Boedapest is een prachtige stad!!!
Fijne en mooie dagen gehad. Een prima reisleidster, leuke spontane meid en een geweldige informatie gekregen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Zeer tevreden over deze reis. 2 keer een avondprogramma (concert en een opera) is heel aantrekkelijk. Dit kan je, vanwege de taal, lastig zelf boeken.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Het is niet goedkoop, maar alles heeft zijn prijs. Het is het ons waard! Prima!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.