Klassieke klanken aan de Donau

Reisleidster Gyöngyi Mulder:
‘Lente in Boedapest wordt altijd groots gevierd met een prachtig festival. Twee weken lang worden er concerten en opera’s uitgevoerd en zijn er beroemde orkesten uitgenodigd om hier op te treden. Al meer dan 30 jaar trekt het Lentefestival jaarlijks vele muziekliefhebbers uit de hele wereld. U kunt met SRC Reizen dit beroemde festival in Boedapest bezoeken en genieten van klassieke klanken aan de Donau.

Tijdens deze muziekreis woont u twee schitterende concerten bij. Afhankelijk van uw vertrekdatum bezoekt u in het moderne Paleis der Kunsten een concert van het Wiener Philharmoniker en in het Erkel Theater Die Zauberflöte van Mozart, of geniet u in het Erkel Theater van Een gemaskerd bal van Verdi en luistert u naar Dessay & Cassard in Concert in de Franz Liszt Academy, een prachtig jugendstilgebouw.

Naast de muziek zult u ook de stad zelf waarderen. U bekijkt opmerkelijke jugendstilgebouwen in het stadsdeel Pest, ziet het fraaie parlementsgebouw en wandelt over de burchtheuvel van Boeda. Daarnaast bezoekt u bijzondere plaatsen buiten de stad, zoals het paleis in Gödöllo, waar keizerin Sisi kind aan huis was, en het stadje Visegrád. U maakt dus kennis met de bruisende hoofdstad van Hongarije én bezoekt twee schitterende concerten in een prachtige entourage! Gaat u mee de lente vieren in Boedapest?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal gelegen hotel
4x ontbijt en 2x diner
twee concertkaarten
vrije dag voor eigen invulling
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
concert Erkel Theater
concert Paleis van de Kunsten
rondleiding Franz Liszt Academy
historisch centrum Boedapest
Vissersbastion en Matthiaskerk
koninklijk slot Gödöllő
ruïne koninklijk paleis Visegrád
basiliek van Esztergom
Reisleidster Gyöngyi Mulder
SRC-reisleidster sinds 2011
Favoriete plek: ruïne van het koninklijk paleis Visegrád
In prachtige gebouwen kunnen we telkens weer van bijzondere muziek genieten. Dit festival is prachtig in combinatie met een stad zo rijk aan cultuur en geschiedenis als Boedapest!
Ontmoet onze beste reisleiders in Hongarije
Reisleidster Elisabeth Csermely
Reisleidster sinds 1991
Reisleidster Gabriëlla Hubert
Reisleidster sinds 1985
Reisleider Tibor Bérczes
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Gyöngyi Mulder
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht naar Boedapest, Vissersbastion en Matthiaskerk in Boeda
Uitgebreide stadsrondrit Pest en concert van het Wiener Philharmonic in het Paleis der Kunsten
Vrije dag en concert in het Erkel Theater
Basiliek van Esztergom en Visegrád
Kasteel van Gödöllö en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boedapest

We vliegen naar Boedapest. Na aankomst in de Hongaarse hoofdstad maken we een rondrit door het stadsdeel Boeda. We zien de burchtwijk, een historisch kasteelcomplex. We bezichtigen hier onder meer het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Vanaf de Gellértberg hebben we een zeer mooi uitzicht op de stad. Hierna gaan we naar ons centraal gelegen hotel. (ca. 40 km)

dag 2: Stadstour Boedapest en concert in het Paleis der Kunsten

We maken kennis met Pest, het kloppende stadshart met brede boulevards en statige gebouwen. We zien onder andere het imposante Heldenplein en bezichtigen de Sint Istvanbasiliek. Tijdens een rondleiding in de Franz Liszt Academy leren we meer over dit schitterende jugendstilgebouw. Deze avond wonen we in het Paleis der Kunsten een concert bij van het Wiener Philharmonic. Een vroeg diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 50 km)

dag 3: Vrije dag en concert in het Erkel Theater

U kunt deze dag volop genieten van Boedapest. Zo kunt u bijvoorbeeld de fascinerende joodse wijk bezoeken, waar de grote synagoge staat. Dit 19e-eeuwse bouwwerk in Moors-Byzantijnse stijl is een van de grootste synagogen ter wereld. Of bezoekt u een van de vele musea, zoals het nationaal museum of het kunsthistorisch museum? Het is ook mogelijk een optionele boottocht over de Donau te maken (kosten niet inbegrepen). Op deze avond bezoeken we een concert in het Erkel Theater, het moderne zusje van het operagebouw. We genieten van Mozart’s beroemde stuk ‘Die Zauberflöte’. Vroeg in de avond, voorafgaand aan het concert, genieten we van een gezamenlijk diner. (ca. 40 km)

dag 4: Esztergom en koninklijk paleis in Visegrád

We rijden langs de Donau naar Esztergom en bezoeken de machtige basiliek met haar fraaie interieur en bijzondere schatkamer. Buiten heeft u een fantastisch uitzicht over de Donau met aan de overzijde Slowakije. We reizen verder naar het stadje Visegrád, waar we de overblijfselen van de middeleeuwse zomerresidentie van koning Mathias, naar wie de beroemde kerk in Boedapest is genoemd, bezoeken. Rond de 15e eeuw was dit gotische paleis een van de mooiste koninklijke paleizen van Hongarije. (ca. 130 km)

dag 5: Gödöllő en afscheid van Boedapest

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd. Flaneert u langs de Donau, gaat u winkelen of bezoekt u een van de vele koffiehuizen? Aan het eind van de ochtend rijden we naar Gödöllő. In een heuvelachtige omgeving, op zo’n 25 kilometer van Boedapest, bevindt zich het prachtige kasteel Gödöllő, dat een geliefd buitenverblijf was van keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. In de meer recente geschiedenis verbleven Russische troepen in het kasteel, maar inmiddels is het hoofdgebouw in oude luister hersteld. Na dit bezoek worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 120 km)

Programma vertrekdatum 19 april
Voor de reis met vertrek op 19 april geldt een afwijkend programma. Hieronder vindt u het beknopte reisprogramma voor deze datum.
dag 1: Vlucht naar Boedapest, bezoek Gellértberg en concert Natalie Dessay (zang) en Philippe Cassard (piano) in de Franz Liszt Academy.
dag 2: Uitgebreide stadsrondrit Boedapest met rondleiding Franz Liszt Academy en optionele boottocht over de Donau
dag 3: Basiliek van Esztergom en Visegrád
dag 4: Vrije dag en operavoorstelling 'Een gemaskerd bal' van Verdi in het Erkel Theater
dag 5: Kasteel van Gödöllö en terugvlucht naar Amsterdam

NB
De genoemde voorstellingen in deze reis zijn onder voorbehoud van programmawijzigingen van het Lentefestival. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een overzicht van de definitieve voorstellingen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Donou
Boottocht over de Donau
Genieten van Boedapest vanaf het water
Duur: 2 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 14,- per persoon
U kunt een boottocht over de Donau maken. Onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige uitzichten op de stad vanaf de rivier de Donau. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden glijden voorbij, zoals het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Vrijheidsbeeld en de prachtige bruggen over de Donau. Bij het Margiteiland stopt de boot. U kunt daar dan één uur lang wandelen en genieten van deze prachtige groene oase in de Donau. Deze excursie duurt ongeveer twee uur, en u krijgt een kopje koffie en een drankje.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Boedapest10:20 - 12:15 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Leonardo
Hotel Leonardo - Boedapest
Hotel Leonardo ligt zeer centraal, op slechts 15 minuten lopen van het centrum van Pest. Er zijn openbaarvervoersvoorzieningen in de buurt van het hotel: de tramhalte van centrumlijn 4 en 6 ligt op 200 meter en de metrohalte op 400 meter afstand. Het 4-sterrenhotel beschikt over een restaurant, een bar, een 24-uurs-receptie, een sauna, een fitnessruimte en een lift. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Leonardo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis ‘Lentefestival in Boedapest’ was prima door een goede mix van met elkaar op stap gaan en de vrijheid om zelf dingen te doen! De concerten geven het geheel een feestelijk tintje. Het hotel was keurig en de bediening zeer vriendelijk.
Mevrouw Van Veldhuizen
Fijne en mooie dagen gehad. Een prima reisleidster, leuke spontane meid en een geweldige informatie gekregen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Familie Hovers
Zeer tevreden over deze reis. 2 keer een avondprogramma (concert en een opera) is heel aantrekkelijk. Dit kan je, vanwege de taal, lastig zelf boeken.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
M. Heijnsbroek
Het is niet goedkoop, maar alles heeft zijn prijs. Het is het ons waard! Prima!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!