050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Feest van het licht

Reisleidster Astrid:
‘Het is zaterdagavond en alle Grieken verzamelen zich buiten de kerk, waar iets voor twaalven alle lichten doven. Om twaalf uur precies komt de priester terug met het Heilige Licht. Dit licht wordt aan elkaar doorgegeven en gedeeld door middel van kaarsen, die men van huis heeft meegebracht. Het licht is teruggekeerd op aarde. Binnen een mum van tijd baadt de hele kerk en het plein ervoor in een zee van kaarslicht.

Het Griekse paasfeest is een indrukwekkend gebeuren en u bent daar getuige van tijdens deze unieke themareis. Drie dagen lang beleeft u samen met de plaatselijke bevolking van het traditionele bergdorpje Metsovo de festiviteiten. U bekijkt op Goede Vrijdag de processie van de epitafios (geborduurde afbeelding van de graflegging van Christus), ziet hoe het licht ontstoken wordt tijdens de nachtelijke Paasmis en ervaart het feest op paaszondag: erg bijzonder!

Daarnaast maakt u een grootse rondreis door het land van de goden en mythes en van prachtige tempels en kerkjes. U bezoekt beroemde juweeltjes als de heiligdommen van Delphi en Olympia, de Meteorakloosters en de Akropolis, maar ontdekt ook minder bekende hoogtepunten, zoals de Byzantijnse kerkjes in Maní, de vestingstad Monemvasia en het prachtig gelegen theater van orakelplaats Dodoni. Naast al dit prachtige cultuurschoon geniet u ook van adembenemende vergezichten op het wondermooie Griekse landschap dat zich in het voorjaar op zijn mooist aan u toont. U reist langs grillige kusten en azuurblauwe zeeën en komt u oog in oog te staan met indrukwekkende bergketens. Reis mee en beleef een onvergetelijk paasfeest in prachtig Griekenland!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
13x ontbijt en 13x diner
Grieks-orthodox Pasen
lokale gidsen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
paasfeest in Metsovo
Thessaloniki, Ioannina en Athene
koningsgraven van Vergina
opgravingen Messini, Delphi en Olympia
kloosters van Ossias Loukas en Meteora
onbekend Maní en Monemvasia
orakel van Dodoni
Akropolis en -museum in Athene
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Het is een magisch moment als de priester op zaterdagnacht het Heilige Licht doorgeeft aan de gelovigen en het plein voor de kerk binnen een mum van tijd in een zee van kaarslicht baadt. Erg bijzonder om mee te maken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Ineke
Reisleidster sinds 2008

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Athene
+ lees meer
Akropolis en -museum in Athene, overnachting in Tolon
+ lees meer
Monemvasia en Areopolis
+ lees meer
De woeste Binnen-Máni met de grotten van Dirou, Gerolimenas en Vathia
+ lees meer
Buiten-Máni, antiek Messini, Methoni en overnachting in Pylos
+ lees meer
De opgraving en het museum van Olympia
+ lees meer
Via Patras naar Arachova op het Griekse vasteland
+ lees meer
Opgraving en museum van Delphi en het klooster van Ossias Loukas
+ lees meer
Goede Vrijdag, Zwevende Metorakloosters en Metsovo
+ lees meer
Stille Zaterdag, bezoek aan Ioannina, orakel Dodoni en bijwonen Paasmis in Metsovo
+ lees meer
Paasfeest in het bergdorp Metsovo
+ lees meer
De koningsgraven van Vergina en naar Perea bij Thessaloniki
+ lees meer
Kennismaking met Thessaloniki
+ lees meer
Terugvlucht Thessaloniki – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Pasen in Griekenland
1880 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene05:50 - 10:05 uur
Thessaloniki - Amsterdam11:10 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

We hebben een onbekend stuk Griekenland leren kennen, waarvan we niet wisten dat dit bestond. Geweldig boeiende reis.
We hebben een onbekend stuk Griekenland leren kennen, waarvan we niet wisten dat dit bestond. Geweldig boeiende reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik vond deze reis bijzonder mooi. Heb erg genoten van het natuurschoon in de Maní, de bergen, bloemen, planten, maar vooral indrukwekkend was het orthodoxe paasfeest. Deze reis is in alle opzichten aan te raden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik vond deze reis bijzonder mooi. Heb erg genoten van het natuurschoon in de Mani, de bergen, bloemen, planten, maar vooral indrukwekkend was het orthodoxe paasfeest. Deze reis is in alle opzichten aan te raden.
Er is geen betere manier om kennis te maken met het Griekse paasgebeuren, de Griekse mythologie en cultuurhistorie, en het prachtige landschap dan tijdens de reis Pasen in Griekenland.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.