050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De goden achterna

Reisleider Arjiris:
‘Maak kennis met Griekenland en zijn rijke, unieke geschiedenis! Tijdens deze cultuurvakantie hoort u de verhalen over de prehistorische Myceense beschaving uit de Ilias van Homerus. Natuurlijk vertel ik u ook over de geboorte van de klassieke stadstaten, de Atheense democratie, het Griekse theater, de Olympische Spelen en het orakel van Apollo in Delphi! Alle goden en helden zullen in de vele verhalen de revue passeren.

Bijzonder is ons bezoek aan het antieke Messini. Het is niet de bekendste opgraving van Griekenland, maar wel een van de belangrijkste. En werkelijk prachtig bewaard gebleven! Maar Griekenland biedt meer dan de mythes over helden, goden en wijsgeren. Al wandelend door het verlaten Mistras en tijdens ons bezoek aan het klooster van Ossios Loukas ontdekt u het Byzantijns-orthodoxe Griekenland. Hier bewondert u prachtige iconen en fresco’s.

En al dit moois ligt in een onovertroffen natuurlijk decor en wordt begeleid door de hartverwarmende Griekse gastvrijheid! Deze onvergetelijke reis is een ideale combinatie van cultuur en natuur voor iedereen die in korte tijd “de Griekse mythe” wil ervaren. Gaat u mee op ontdekkingstocht?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
kookdemonstratie
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Akropolis en Akropolismuseum in Athene
heiligdom van Olympia
heiligdom en museum Delphi
burcht van Agamemnon in Mycene
antiek Messini
Byzantijns Mistras
klooster van Ossios Loukas
theater van Epidauros
havenstadje Nauplion
Reisleider Arjiris
SRC-reisleidster sinds 2000
Naast de bekende antieke hoogtepunten bezoeken we ook de opgraving van Messini. Het is niet de bekendste opgraving van Griekenland, maar wel een van de belangrijkste. En werkelijk prachtig bewaard gebleven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Athene
+ lees meer
Korte stadsrondrit Athene en bezoek Akropolis en Akropolismuseum
+ lees meer
Burcht van Agamemnon in Mycene en theater van Epidauros
+ lees meer
Byzantijns Mistras
+ lees meer
Bezoek aan antiek Messini en kijkje in de Griekse keuken
+ lees meer
Heiligdom van Olympia
+ lees meer
Wijze raad in Delphi, Ossios Loukas en naar Athene
+ lees meer
Terugvlucht Athene – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Antiek Griekenland
1100 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene15:55 - 20:10 uur
Athene - Amsterdam21:00 - 23:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Als u kennis wil maken met de oorsprong van de olympische spelen, onze Europese cultuur, theater en Griekse filosofie ga dan op reis met Argiris van SRC. Argiris is een reisleider, na 40 jaar ervaring als gids nog steeds vol enthousiasme. In het algemeen heeft deze reis een grote indruk op mij gemaakt!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prachtige, goed georganiseerde reis met goede hotels, prima eten en geweldige reisleidster Wendy. Zeer kundig en behulpzaam.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Nette hotels, vriendelijke en behulpzame mensen. Kwaliteit hotels iets lager dan bij mijn eerdere Andalusie en Portugal rondreis, maar dat is waarschijnlijk 's lands eer.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dit was de 29e keer dat ik met de SRC een reis heb gemaakt en ook deze keer was het een mooie reis met een goede reisleidster en een heel fijne groep medereizigers en dus zal ik ook weer een reis boeken bij de SRC de volgende keer.
Beoordeling reis: 8
De naam antiek klopt helemaal: ik heb echt schitterende hoogtepunten uit het antieke verleden van Griekenland gezien, zoals de Akropolis in Athene, het ommuurde paleiscomplex in Mycene, het theater in Epidauros en natuurlijk de opgravingen van Olympia en Delphi. Echt heel indrukwekkend!
Nieuwsgierig? Lees mijn volledige reisverslag naar Griekenland!
Een mooie reis gehad, prachtige excursies, een zeer goede reisleidster, heel veel informatie gekregen op verschillende vlakken. Alles was zeer goed geregeld. Zelfs het programma wat uitviel vanwege de 1 mei viering werd goed opgevuld. Een vol programma, dus best een beetje vermoeiend. Een week was precies goed. Prima ligging van de hotels. Goede bus met genoeg ruimte. En heel prettig reisgezelschap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Allemaal zeer veel interesse in het gebodene. De reisleidster was vriendelijk en behulpzaam.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Schitterende rondreis met veel hoogtepunten. De goed onderlegde reisleider zorgde met zijn uitgebreide informatie dat de reis nog meer ging leven. Zijn verhalen gaven een verrassende inkijk op het Griekse leven en zijn geschiedenis. Een aangenaam reisgezelschap zorgde mede voor een plezierige sfeer. Het weer werkte voor de maand mei goed mee. Twee minpuntjes te melden, op de eerste dag vertrokken we pas om 20.50 uur vanaf Schiphol, dus dat het werd nachtwerk voordat we het bed op konden zoeken en op de laatste dag werd een reisgenoot in Athene beroofd van zijn portemonnee.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat een prachtige reis en wat heben wij geboft met reisleider Arjiris, de griekse chauffeur en de groep mensen tijdens deze reis. Als alleengaande (voor het eerst als weduwe op reis) voelde ik mij nooit alleen. Onze groep had een unieke kippenvel-ervaring: in het theater van Asklepios ging een dame uit het gezelschap op de middenstip staan en begon te zingen. Ongelooflijk prachtig en een bewijs van de perfecte geluidsweergave in zo'n antiek theater. Unieke ervaring!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Geweldige vakantie met goed gezelschap. Een boost van energie en levenslust!
Beoordeling reis: 9
Dit was reeds onze 6e reis met SRC. Steeds goede reisleiders en cultureel interessante reizen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Fantastisch mooie reis gehad omdat de excursies prachtig waren, de reisleider zeer deskundig en aardig en de bus en de chauffeur uitstekend waren.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Goede reisleidster die veel weet te vertellen. Ook de gidsen waren prima, net als de hotels. Gewoon een geweldige cultuurreis waarbij je in korte tijd veel ziet en geniet. SRC, mijn complimenten.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Ik ben zeer tevreden: uitstekende reis! Goede verdeling van reizen en bezienswaardigheden enerzijds en rust en individuele tijd anderzijds. Zeer uitgebreide culturele uitleg van reisleidster Claudia. Kortom; een fantastische reis.
Beoordeling reisleider: 10+
Beoordeling reis: 9
Ruim 45 jaar geleden als daar werkend student medicijnen al eens interessante plaatsen in Griekenland bezocht, en bijna al diezelfde plaatsen nu met mijn vrouw. Gezelschap was merendeels 65+, waaronder wij ook. Veel bezoeken in een week tijd gepland, was heftig, maar de moeite meer dan waard. Reisleidster Helma een geweldige bron van informatie en organisatie. We kunnen het iedereen met gelijksoortige interesses aanraden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wat een bijzondere reis! Heel veel gezien en gehoord in een korte tijd. Een reis met veel cultuur. Ook door Maaike, die veel vertelde!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze cultuurvakantie kunt u individueel verlengen op het eiland Aegina of het eiland Andros. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Aegina
Iets zuidelijker en op slechts een uur varen van Piraeus, ligt het mooie eiland Aegina, met zijn pijnbomen, intieme strandjes en de beroemde tempel van Aphaia. Aegina heeft een bedrijvige haven met kleurrijke visserstaferelen. Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: de pijnboombossen in het oosten, de roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge landschap in het noorden. Verspreid over het eiland liggen kleine boomgaarden met olijfbomen en pistachebomen, de specialiteiten van het eiland.

Andros
Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen en ligt op ongeveer 2 uur varen van Athene. Naast grillige kustlijnen en spierwitte huisjes ziet u op Andros steile bergketens met beekjes en ravijnen, begroeid met prachtige olijfbomen en fruitbomen. Batsi, een plaats aan de westkust van het eiland, staat bekend om de gezelligheid. In de vele tavernes kunt u 's avonds heerlijk eten en in de haven heerst een fijne sfeer.

Danae
Hotel Danae - Aegina
Het charmante hotel ligt aan de kustweg van Aegina, vlak bij de tempel van Apollo en ongeveer 1 kilometer van het centrum van Aegina-Stad. Het dichtstbijzijnde strand bevindt zich op 50 meter. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een zwembad met een zonneterras met ligbedden, een ‘pool bar’, waar snacks, drankjes en cocktails verkrijgbaar zijn en een excursiebalie. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn voorzien van een kluisje, airconditioning, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Alle kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de zee of het zwembad.

Bekijk de website van Hotel Danae
Mare e Vista
Hotel Mare e Vista - Andros
Dit kleinschalige, fraai gelegen hotel biedt een prachtig uitzicht over de baai en de haven van Batsi. Het hotel ligt op 200 meter van het strand en op 600 meter van het centrum van Batsi, dat gezellige bars en restaurants heeft. U kunt het strand en het dorp bereiken via een hellende weg of trappen. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een bar en een buitenzwembad. De standaardkamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Deze kamers hebben een ‘loftstijl’. De entree en de slaapkamer zijn door 15 treden van elkaar gescheiden. U kunt ook een superiorkamer boeken. De superiorkamer is gelijkvloers. Deze kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon, een kitchenette en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mare e Vista