050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Kleurrijke tradities

Reisleidster Cristína:
'Pasen is een van de belangrijkste feesten in het orthodox-christelijke geloof. Een hele bijzondere periode om Roemenië te leren kennen! Juist in deze dagen kunt u ervaren hoezeer de oorspronkelijke tradities nog altijd leven. Zo ziet u het beschilderen van eieren, dat hier zo kunstzinnig gebeurt dat beschilderde eieren als een van de meest typische souvenirs van Roemenië wordt beschouwd.

Op Goede Vrijdag woont u ’s avonds de dienst bij in de 15e-eeuwse Johannes de Doperkerk in Piatra Neamt. Een hele andere sfeer heeft de traditionele, middernachtelijke paasdienst die u in de 12e-eeuwse orthodoxe kerk van Bistrita bijwonen. Na een korte dienst gaan veel mensen met brandende kaarsjes richting het kerkhof om het licht aan de doden te brengen, een indrukwekkend gezicht.

Tijdens deze paasreis gaat u ook naar het uiterste noordwesten van Roemenië, de Maramures. Vanuit het centrum van de macht bezien lag deze streek altijd ver achter de Karpaten, waardoor hier tradities en gebruiken veel langer behouden konden blijven. In deze fraaie streek ziet u de vele kenmerkende houten poorten in de dorpen, evenals de uitzonderlijke houten kerken én het vrolijke kerkhof van Sapinta. Wilt u het echte Roemenië leren kennen met zijn authentieke dorpen en oude kloosters, maar ook de tradities en gebruiken? Vier dan orthodox Pasen met ons!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
2 nachten bij de Roemenen thuis in pensions
8x ontbijt en 8x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Mis op Goede Vrijdag in Piatra Neamt
nachtelijke paasdienst in Bistrita
kloosters van de Boekovina
vrolijke kerkhof van Sapinta
Pelespaleis in Sinaia
Moldovita- en Voronetklooster
Zwarte Kerk in Brasov
Sighisoara en Sibiu
houten kerken in de Maramures
openluchtmuseum in Boekarest
paleis van Ceausescu in Boekarest
Reisleidster Crístina
SRC-reisleidster sinds 2000
Tijdens alle paasfestiviteiten houden mijn landgenoten bijzondere tradities volop in ere!
Ontmoet onze beste reisleiders in Roemenië
Reisleidster Crístina
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Manette
Reisleidster sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht naar Boekarest, overnachting in Sinaia
Pelespaleis en via Brasov naar Sighisoara
Jugendstil in Targu Mures, de spectaculaire Bicazkloof en Goede Vrijdagmis in Piatra Neamt
Voronetklooster, de Sixtijnse kapel van het oosten, Moldovitaklooster en middernachtdienst in Bistrita
Houten kerken in de Maramures en het vrolijke kerkhof in Sapinta
Dwars door Transsylvanië, overnachting bij de Roemenen thuis in Sibiel
Naar Sibiu voor een stadswandeling en vrije tijd
Naar Boekarest voor uitgebreide stadsrondrit, openluchtmuseum en overnachting
Bezoek Paleis van de Republiek en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boekarest

We vliegen naar de Roemeense hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven van Boekarest worden we naar het hotel in Sinaia gebracht, waar we overnachten. (ca. 125 km)

dag 2: Pelespaleis, Brasov en naar Sighisoara

We bezoeken het Pelespaleis. Deze rijke 19e-eeuwse zomerresidentie, genoemd naar het riviertje Peles dat door het omliggende park stroomt, is door koning Carol I in Zuid-Duitse renaissancestijl gebouwd. Vervolgens bezoeken we in Brasov de Zwarte Kerk. In Sighisoara, waar we overnachten, wandelen we door de middeleeuwse bovenstad. (ca. 170 km)

dag 3: Natuurpracht en Goede Vrijdagmis in Piatra Neamt

In de Transsylvaanse stad Targu Mures zien we het bijzondere cultuurpaleis in jugendstil. Vervolgens maken we een prachtige natuurtocht. De spectaculaire 300 meter diepe Bicazkloof is een van de bijzondere hoogtepunten van onze tocht. Op deze Goede Vrijdag wonen we een mis bij in de 15e-eeuwse Johannes de Doperkerk in Piatra Neamt. We overnachten in Piatra Neamt. (ca. 250 km)

dag 4: Tradities en kloosters van Boekovina en middernachtdienst in Bistrita

Deze dag staan de prachtige beschilderde kloosters van Boekovina op het programma. We beginnen met een uitgebreid bezoek het beroemdste klooster van Roemenië, het Voronetklooster. Dit imposante 15e-eeuwse klooster bevat honderden fresco’s en wordt de Sixtijnse kapel van het oosten genoemd. De vele afbeeldingen op de binnen- en buitenmuren vormen een hoogtepunt van deze reis! We bezoeken vervolgens het Moldovitaklooster, dat samen met Voronet beschermd wordt door UNESCO. Onderweg aanschouwen we een demonstratie van het beschilderen van eieren. We rijden naar Bistrita, waar we twee nachten verblijven. Om middernacht wonen we een paasdienst bij in de oude 12e-eeuwse orthodoxe kerk van Bistrita. (ca. 300 km)

dag 5: Houten kerken in de Maramures

De regio Maramures is bekend om de bijzondere volkscultuur. Vooral hier zien we nog ossen- en paardenwagens in het straatbeeld. De bewoners, soms nog gekleed in klederdracht, zijn ware meesters in de houtsnijkunst. We zien uitzonderlijk mooie houten poorten. In Bogdan Voda bezoeken we een van de vele houten kerken die in deze streek te vinden zijn. Ook bezichtigen we het uitzonderlijke houten klooster van Barsana, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ten slotte bekijken we in Sapinta het vrolijke kerkhof, met zijn mooi beschilderde houten kruizen, waarop het leven van de overledene is weergegeven. (ca. 300 km)

dag 6: Door Transsylvanië naar Sibiel

We rijden dwars door Transsylvanië naar het zuiden. We verblijven twee nachten in kleine pensions in het dorpje Sibiel, bij de boeren thuis. De keurige kamers zijn voorzien van een eigen douche en een toilet. De gastvrije inwoners zullen u met open armen ontvangen. Naast het plaatselijk kerkje is een bijzondere verzameling van glasiconen te zien. (ca. 340 km)

dag 7: De ogen van Sibiu

Vlak bij het dorpje Sibiel ligt Sibiu, het voormalige Hermannstadt. Tijdens een stadswandeling zien we de drie centrale pleinen met hun gotische en Weens-barokke patriciërshuizen en bekijken we de ijzeren Brug der Leugens. Veel huizen hebben grappige dakramen, de zogenaamde ogen van Sibiu. Na de wandeling kunt u op eigen gelegenheid het overzichtelijke centrum verkennen. (ca. 30 km)

dag 8: Boekarest, Parijs van het oosten

We rijden naar Boekarest, waar we overnachten, en maken een uitgebreide rondrit door de stad die ooit bekendstond als het Parijs van het oosten. Hoewel veel van de oude glorie tijdens de Tweede Wereldoorlog en het regime van Ceausescu verloren is gegaan, is men de laatste jaren weer volop bezig de hoofdstad te renoveren. Ook brengen we een bezoek aan het openluchtmuseum, waar boerderijen en traditionele woningen vanuit het hele land opnieuw zijn opgebouwd. (ca. 310 km)

dag 9: Paleis van de Republiek en terugvlucht

Wanneer de tijd het toelaat bezoeken we het bizarre Paleis van de Republiek, een megalomaan bouwwerk dat ooit in opdracht van Ceausescu werd gebouwd. We gaan naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Gezamenlijke lunch
Gezamenlijk lunches
Een gezellige en smaakvolle groepslunch
Prijs: Vanaf €10 per persoon per lunch
Tijdens deze reis bieden wij u een aantal keren de gelegenheid om gezamenlijk te lunchen. Uw reisleider is uitstekend op de hoogte van de meest sfeervolle restaurants, waarin smaakvolle maaltijden worden geserveerd. Soms is een drankje bij de lunch inbegrepen. Voor de lunches is een minimumaantal deelnemers nodig.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boekarest 09:30 - 13:10 uur
Boekarest - Amsterdam13:55 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Villa Camelia in Sinaia, Roemenië
Hotel Vila Camelia - Sinaia
Hotel Vila Camelia is een charmant, klassiek hotel. Het hotel, dat is gebouwd door een van de architecten van het Pelespaleis, ligt rustig. Het centrum van Sinaia is te voet in circa 20 minuten te bereiken. De kamers hebben een klassieke uitstraling gecombineerd met modern comfort en zijn voorzien van een tv, een waterkoker en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Gratis wifi is in het hele hotel beschikbaar.

Bekijk de website van hotel Vila Camelia
Hotel Korona
Hotel Korona - Sighisoara
Het hotel ligt aan de voet van de middeleeuwse citadel van Sighisoara. De historische binnenstad bevindt zich op slechts 5 minuten wandelafstand. Als het weer het toelaat, kunt u genieten van een drankje op het mooie zomerterras in de tuin. Het hotel beschikt verder over een restaurant, een zwemnad, een fitnessruimte, een wellnesscentreum en een jogacentrum. De elegant ingerichte hotelkamers beschikken over een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Korona
Hotel Ceahlau
Hotel Ceahlau - Piatra-Neamt
Het grote hotel ligt midden in het centrum van Piatra Neamt, aan het centrale plein. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar op de 12e verdieping van waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Gratis wifi is beschikbaar in het gehele hotel. De kamers op de hogere verdiepingen bieden een fraai uitzicht over het pittoreske stadje dat in een vallei ligt omringd door bergen. Alle kamers hebben een balkon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.
Hotel Coroana
Hotel Coroana de Aur - Bistrita
De naam ‘De Gouden Kroon’ was er al voordat dit hotel geopend werd. Naar aanleiding van Bram Stroker’s ‘Dracula’ zochten toeristen in Bistrita naar het in het boek beschreven hotel. Het goed gewaardeerde hotel ligt vlakbij het 14e-eeuwse stadsplein en beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant en een bar. Gratis wifi is in het gehele hotel beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Coroana de Aur
Hotel Central, Roemenië
Hotel Central - Boekarest
Dit moderne comfortabele hotel ligt in het hart van Boekarest, vlak bij het bekende stadspark Cismigiu. Ook het grootse Paleis van de Republiek ligt op loopafstand. Drinkt u een drankje in de hotelbar? De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een tv, een kluisje, een minibar, een waterkoker en een badkamer met een douche, een toilet, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Hotel Central

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Heel interessante reis. Wel heel specifiek. Vier paasvieringen, maar allemaal anders en niet te veel. We hebben ook geleerd een Roemeens paaslied te zingen. Jammer dat de lente in Maramures nog moest komen. Daarom ga ik in september weer terug. Roemenië is, ondanks alle armoede en verwaarlozing, een heel erg mooi land. In deze periode kom je bijna geen andere toeristen tegen. Ben wel benieuwd hoe dat in september is.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Wij hebben de reis "Orthodox Pasen in Roemenië" gemaakt. Graag willen we u laten weten dat wij zeer tevreden waren over Christina onze gids! Helaas voelde ze zich een korte tijd tijdens de reis wat ziek (wat volgens haar hoogst ongebruikelijk was) en dat merkten we wel, maar ze bleef zich zeer positief en kundig opstellen. Zij sprak goed duidelijk Nederlands, het was van grote meerwaarde dat zij zelf Roemeense is en persoonlijke ervaringen kon vertellen over het leven vóór en na de revolutie. Indrukwekkend! Ook complimenten voor onze chauffeur die wij helemaal vergeten hebben te bedanken, druk als we waren met onze koffers en inchecken. Jammer dat we door de taalbarrière geen gesprek met hem konden voeren. Het restaurant waar Christina ons in Boekarest 's avonds voor het diner naar toe bracht was een goede keuze!! Willen jullie a.u.b. onze grote dank overbrengen aan Christina én de chauffeur voor hun goede zorgen en toewijding! Mijn man en ik kijken terug op een geweldig mooie reis die onze verwachtingen heeft overtroffen. Wij wensen Christina en de chauffeur nog veel mooie jaren als gids/reisbegeleiders.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?