050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kleurrijke tradities

Reisleidster Cristína:
'Pasen is een van de belangrijkste feesten in het orthodox-christelijke geloof. Een hele bijzondere periode om Roemenië te leren kennen! Juist in deze dagen kunt u ervaren hoezeer de oorspronkelijke tradities nog altijd leven. Zo ziet u het beschilderen van eieren, dat hier zo kunstzinnig gebeurt dat beschilderde eieren als een van de meest typische souvenirs van Roemenië wordt beschouwd.

Op Goede Vrijdag woont u ’s avonds de dienst bij in de 15e-eeuwse Johannes de Doperkerk in Piatra Neamt. Een heel andere sfeer heeft de traditionele, middernachtelijke paasdienst die u in de 16e-eeuwse orthodoxe kerk van het klooster Pangarati bijwoont. Na een korte dienst gaan veel mensen met brandende kaarsjes richting het kerkhof om het licht aan de doden te brengen, een indrukwekkend gezicht.

Tijdens deze paasreis zijn we ook getuige van prachtige natuurverschijnselen zoals moddervulkanen en genieten we van de indrukwekkende Bicazkloof. Bovendien bezoeken we orthodoxe nonnenkloosters die nog steeds bewoond worden door honderden nonnen. Ook bewonderen we de kerk van het Agapiaklooster dat prachtig versierd is met fresco’s van de beroemde Roemeense schilder Nicolae Grigorescu. Wilt u het echte Roemenië leren kennen met zijn authentieke dorpen en oude kloosters, maar ook met bijzondere tradities en gebruiken? Vier dan orthodox Pasen met ons!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
1 nacht bij de Roemenen thuis in pensions
8x ontbijt en 8x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
mis op Goede Vrijdag in Piatra Neamt
nachtelijke paasdienst in Pangarati-klooster
kloosters van de Boekovina
Pelespaleis in Sinaia
Moldovita- en Voronetklooster
Zwarte Kerk in Brasov
Sighisoara en Sibiu
openluchtmuseum in Boekarest
paleis van Ceausescu in Boekarest
Reisleidster Crístina
SRC-reisleidster sinds 2000
Tijdens alle paasfestiviteiten houden mijn landgenoten bijzondere tradities volop in ere!
Ontmoet onze beste reisleiders in Roemenië
Reisleidster Crístina
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht van Amsterdam naar Boekarest
+ lees meer
Boekarest, Parijs van het oosten
+ lees meer
Moddervulkanen en Goede Vrijdagmis in Piatra Neamt
+ lees meer
Voronetklooster, de Sixtijnse kapel van het oosten, Moldovitaklooster en middernachtdienst in Pangarati
+ lees meer
Nonnenkloosters, naïeve kunst en paasdiner
+ lees meer
Via de Bicazkloof naar Sighisoara en Sibiel
+ lees meer
Wandelingen door Sibiu en Brasov en naar Sinaia
+ lees meer
Pelespaleis, klooster Sinaia en vrije middag
+ lees meer
Terugvlucht Boekarest – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Orthodox Pasen in Roemenië
1500 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Gezamenlijke lunch
Gezamenlijk lunches
Een gezellige en smaakvolle groepslunch
Prijs: Vanaf €10 per persoon per lunch
Tijdens deze reis bieden wij u een aantal keren de gelegenheid om gezamenlijk te lunchen. Uw reisleider is uitstekend op de hoogte van de meest sfeervolle restaurants, waarin smaakvolle maaltijden worden geserveerd. Soms is een drankje bij de lunch inbegrepen. Voor de lunches is een minimumaantal deelnemers nodig.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boekarest 13:35 - 17:20 uur
Boekarest - Amsterdam13:55 - 15:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Heel interessante reis. Wel heel specifiek. Vier paasvieringen, maar allemaal anders en niet te veel. We hebben ook geleerd een Roemeens paaslied te zingen. Jammer dat de lente in Maramures nog moest komen. Daarom ga ik in september weer terug. Roemenië is, ondanks alle armoede en verwaarlozing, een heel erg mooi land. In deze periode kom je bijna geen andere toeristen tegen. Ben wel benieuwd hoe dat in september is.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Wij hebben de reis "Orthodox Pasen in Roemenië" gemaakt. Graag willen we u laten weten dat wij zeer tevreden waren over Christina onze gids! Helaas voelde ze zich een korte tijd tijdens de reis wat ziek (wat volgens haar hoogst ongebruikelijk was) en dat merkten we wel, maar ze bleef zich zeer positief en kundig opstellen. Zij sprak goed duidelijk Nederlands, het was van grote meerwaarde dat zij zelf Roemeense is en persoonlijke ervaringen kon vertellen over het leven vóór en na de revolutie. Indrukwekkend! Ook complimenten voor onze chauffeur die wij helemaal vergeten hebben te bedanken, druk als we waren met onze koffers en inchecken. Jammer dat we door de taalbarrière geen gesprek met hem konden voeren. Het restaurant waar Christina ons in Boekarest 's avonds voor het diner naar toe bracht was een goede keuze!! Willen jullie a.u.b. onze grote dank overbrengen aan Christina én de chauffeur voor hun goede zorgen en toewijding! Mijn man en ik kijken terug op een geweldig mooie reis die onze verwachtingen heeft overtroffen. Wij wensen Christina en de chauffeur nog veel mooie jaren als gids/reisbegeleiders.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.