050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Italië | Sicilië

Geniet van het rijke culturele erfgoed van Sicilië

Palermo, het gezellige Taormina, de Vallei der Tempels en natuurlijk de vulkaan Etna: klinkende namen die tot de verbeelding spreken. Maar Sicilië heeft meer, veel meer! Citroen- en sinaasappelplantages kleuren het landschap en langs de kustlijn van het eiland vindt u zoutpannen, zandstranden en kliffen. Minder bekend dan de stranden en de Etna, maar zeker het ontdekken waard is het binnenland van Sicilië: olijfbomen en wijngaarden omringen rustige heuveldorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En in dit schilderachtige landschap ligt een overdaad aan cultuur!

Want Sicilië kent een lange geschiedenis van verschillende overheersers. Grieken, Romeinen, Arabieren, Napolitanen, Spanjaarden en Habsburgers, allemaal kwamen ze naar dit schateiland om te genieten van al het moois dat Sicilië te bieden heeft. Griekse kolonisten ontdekten, bij hun zoektocht naar een nieuw thuis, de prachtige kust met weidse vergezichten, waar zij hun tempels bouwden. En in de Romeinse tijd stond het eiland bekend als de graanschuur van de republiek. Romeinse amfitheaters en rijkversierde buitenhuizen herinneren aan deze natuurlijke rijkdom. Al die verschillenden volkeren hebben een rijk cultureel erfgoed achtergelaten. En daar kunt u tijdens deze fly drive heerlijk van genieten.

De prachtige route van deze fly drive voert u naar het mooiste dat Sicilië te bieden heeft: prachtige steden als Palermo, Griekse tempels en Romeinse opgravingen, barokke kerken en Normandische kloosters, maar ook afgelegen stranden en bruisende badplaatsjes. En al die schoonheid vindt u aan de voet van de majestueuze vulkaan de Etna. De meest actieve vulkaan van Europa werpt haar schaduw over de vruchtbare gronden. ’s Winters dient de besneeuwde top als skipiste, terwijl u zich zomers in het zwarte vulkanische landschap op een andere planeet waant. Laat u tijdens deze fly drive verrassen door het boeiende Sicilië! Gaat u mee?

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning en gps
sfeervolle middenklassehotels
7x ontbijt
1 nacht nabij Agrigento
2 nachten in Palermo
4 nachten nabij Toarmina
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Piazza Armerina
Agrigento en Palermo
middeleeuws Erice
Syracuse en Noto
Cefalù en Taormina
de machtige Etna
natuurreservaat Zingaro
Rianne, SRC Reizen
Rianne
SRC-reisexpert sinds 2019
Bijzonder aan deze reis: verblijf in kleinschalige, zeer sfeervolle middenklassehotels
Het verblijf in de authentieke kleinschalige hotels zorgt voor een waar vakantiegevoel, een gevoel dat u nog lang bij zal blijven...

De reis in het kort

Amsterdam – Catania
Syracuse, Noto en Piazza Armerina
Piazza Armerina en Agrigento
Van Agrigento naar Palermo
Scopello – Zingaro – Erice
Van west naar oost: Cefalù – Tindari – Taormina
De Etna
Catania – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Catania

U vliegt rechtstreeks met Transavia naar Catania. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Hierna rijdt u naar uw hotel in Catania, waar u een nacht verblijft.

dag 2: Syracuse - Noto - Piazza Armerina

Deze dag kunt u Syracuse bezoeken. Het historisch centrum van deze vroegere Griekse havenstad ligt op het eiland Ortigia. Hier kunt u de dom met Griekse zuilen, de Arthusabron en de ruïnes van de Apollotempel bewonderen. Rijdt na uw bezoek zeker door naar het bijzondere stadje Noto, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Noto werd door een grote aardbeving in 1693 volledig verwoest, waarna het stadje vlak bij het oorspronkelijke centrum in de extravagante barokstijl werd herbouwd. Door de smalle straatjes kunt u heerlijk slenteren. De in goudkleurige stenen opgetrokken gebouwen, de wondermooie gevels en balkons, de talloze palazzi en de religieuze complexen maken Noto tot een bijzondere bezienswaardigheid. Bezoek in ieder geval de prachtige San Domenicokerk en bewonder de beroemde fontein van Hercules. Na uw bezoek aan Noto rijdt u door naar Piazza Armerina voor de overnachting. (reisafstand ca. 300 km)

dag 3: Piazza Armerina en Agrigento

Na het ontbijt kunt u de beroemde Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina bezoeken. Hier werden in 1950 in de restanten van een Romeinse keizerlijke villa 4.000m² aan vloermozaïeken gevonden. De heldere, veelkleurige voorstellingen geven een prachtig beeld van de Romeinse mythologie en het dagelijkse leven in de 3e en 4e eeuw. U reist verder door het prachtige heuvellandschap van Sicilië naar de beroemde Vallei der Tempels in Agrigento. Misschien zijn dit wel de meest indrukwekkende overblijfselen uit de klassieke oudheid. In de 6e eeuw voor Christus werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de mooiste en rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Heeft u deze dag genoeg restanten uit de oudheid bewondert? Agrigento zelf is ook een zeer uitnodigend middeleeuws stadje, waar u in de schaduwrijke straatjes heerlijk kunt dwalen. Bezoek zeker even de Santa Maria dei Greci en het klooster van Santo Spirito. U overnacht in de omgeving van Agrigento. (reisafstand ca. 140 km)

dag 4: Van Agrigento naar Palermo

U rijdt door het Siciliaanse binnenland naar het noorden van het eiland. Onderweg passeert u talloze kleine dorpjes voordat u aankomt in de hoofdstad van het eiland. De geschiedenis van het levendige Palermo wordt gekenmerkt door vele buitenlandse overheersingen. Mede hierdoor hebben zowel de culturen van de Middellandse Zee als de Noord-Europese beschavingen hun stempel op de stad gedrukt. Hierdoor heeft Palermo een geheel eigen karakter, met veel interessante architectuur en historische bezienswaardigheden. Breng zeker een bezoek aan een van de vele markten, zoals de Capo-markt met Arabische invloeden. De samensmelting van de geluiden, prachtige kleuren en verse geuren doet denken aan een soek in de Arabische landen. Hier vlak bij vindt u ook de prachtige barokke kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Een bezichtiging van de Capella Palatina, verborgen in het oude koninklijke paleis, mag u eigenlijk niet overslaan. Maar er is nog veel meer! De kathedraal werd in 1184 gebouwd op de plaats van een oude basiliek, die tijdens de Moorse overheersing was omgebouwd tot een moskee. Schitterende Byzantijnse mozaïeken bewondert u in de Santa Maria dell’Ammiraglio, in de volksmond beter bekend als La Martorana. Mis ook het Piazza Bellini niet: een van de mooiste pleinen van de stad! Hier smelt de oosterse en westerse architectuur prachtig samen. Op een van de vele terrasjes kunt u tussendoor even neerstrijken voor de lunch of natuurlijk een heerlijke cappuccino. U verblijft twee nachten in Palermo. (reisafstand ca. 160 km)

dag 5: Scopello – Zingaro – Erice

Deze dag kunt u Scopello, een oud klein dorpje, bezoeken. Prachtig gelegen op de bergflanken biedt dit dorpje een adembenemend uitzicht op de Siciliaanse kust. De zee is hier zo helderblauw en schoon! In de prachtige baglio, een typisch Arabische binnenplaats omringd door mooie huisjes en authentieke winkeltjes en restaurants, herkent u de Arabische oorsprong van Scopello. In de restaurantjes kunt de lokale specialiteit, een heerlijke viscouscous, eten. Een aanrader voor iedere visliefhebber! Op slechts een paar meter van het strand liggen in zee de beroemde faraglioni. Deze grote rotsen hebben in tal van films als decor gediend. In de oude tonnara, ooit gebruikt als opslag- en verwerking plaats voor tonijn, vindt u nu het zeevaartmuseum. Scopello is omgeven door de groene bergen van het natuurreservaat Zingaro, een prachtig ongerept natuurgebied met aantrekkelijke wandelroutes. Vanaf de bergtoppen kunt u genieten van adembenemende vergezichten. In het reservaat vindt u ook kleine baaien: perfect voor een dag op het strand aan de azuurblauwe zee. Na de rust in de natuur brengt een spectaculaire rit u naar het charmante middeleeuwse stadje Erice. Ook hier kunt u genieten van het uitzicht op de prachtige kustlijn en de Egadische eilanden. De geplaveide straten geven Erice een aangename sfeer. Hoog boven de stad ligt een 12e-eeuws Normandisch kasteel dat is omgeven door een prachtig park. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de westelijke kustlijn met de vele zoutpannen. Erice is beroemd om zijn heerlijke amandelkoekjes en marsepein. Na deze heerlijke dag keert u terug naar uw hotel in Palermo. (reisafstand ca. 235 km)

dag 6: Van west naar oost: Cefalù – Tindari – Taormina

Na het ontbijt rijdt u langs de spectaculaire kustlijn naar Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in deze havenstad. Nu is het een schilderachtig plaatsje met een bijzondere Normandische domkerk, waar u fraaie Byzantijnse mozaïeken kunt bewonderen. Als u uw route vervolgt over de snelweg van Palermo richting Messina, dan ziet u ongetwijfeld tussen Capo d’Orlando en Milazzo de Zwarte Madonna van Tindari liggen. Deze kerk is hoog bovenop een rotsformatie gebouwd. Naast een bedevaartsoort was dit ook de plek van een oude Griekse stad, Tyndaris. Het zuidelijke deel van de heuvel waarop het oude Tyndaris was gebouwd, wordt nu nog beschermd door de oorspronkelijke Griekse muren. Het laatste stukje van uw route voert u naar Taormina, dat op een rotsachtige kaap hoog boven zeeniveau op u ligt te wachten. Dit is een van de meest populaire bestemmingen op Sicilië. Prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen, een adembenemend uitzicht op elke hoek en kronkelige straatjes met tal van gezellige, levendige terrasjes. U verblijft twee nachten in de omgeving van Taormina. (reisafstand ca. 280 km)

dag 7: De Etna

Het meest beeldbepalende element in het oostelijk deel van Sicilië is zonder twijfel de hoogste actieve vulkaan van Europa: de machtige Etna! De top van de vulkaan is het hoogste punt van Sicilië (3.340 meter) en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. Als het weer het toelaat, kunt u de vulkaan bestijgen. Met de kabelbaan kunt u tot ongeveer 2.500 meter gaan. Met een terreinwagen kunt u nog verder omhoog, tot aan de kratermond (kosten niet inbegrepen). Ook kunt een van de wijngaarden bezoeken gelegen op de hellingen van de Etna. Het unieke klimaat en de bodem geven de druiven en de wijn van de Etna zijn typische smaak. (reisafstand ca. 100 km)

dag 8: Catania – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Catania, waar u de huurauto inlevert voordat u terugvliegt naar Amsterdam. (reisafstand ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere regionale luchthaven, zoals Eindhoven. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Transavia vliegt dagelijks naar Cantania met wisselende vluchtschema’s. Het vluchtschema hieronder is een indicatie. Bij uw reservering informeren wij u over de daadwerkelijke vluchttijden.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Catania12:05 - 14:55 uur
Catania - Amsterdam10:40 - 13:45 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie BB (een Opel Corsa of gelijkwaardig) met airconditioning inbegrepen. U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar een hogere categorie bijboeken (vanaf € 75,- voor een Opel Astra of gelijkwaardig). Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Hotels

U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige, zeer sfeervolle middenklassehotels. De hotels liggen voornamelijk in de centra van de genoemde plaatsen. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Il Principe Hotel, Italië
Hotel Il Principe - Catania
Il Principe Hotel wordt omringd door barokke gebouwen in het historische centrum van Catania en ligt op 20 minuten lopen van het strand. Alle kamers in Il Principe Hotel Catania zijn voorzien van parketvloeren en elegante meubels. Elke kamer heeft een satelliet-tv en een eigen badkamer en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. Elke dag wordt er een continentaal ontbijtbuffet geserveerd in de eetzaal. 's Avonds kunt u ontspannen in 'Americano', de pianobar van het hotel. Il Principe ligt op 1,5 km van station Catania Centrale en op 12 minuten rijden van de luchthaven.

Bekijk de website van Hotel Il Principe
Torre di Renda, Italië
Agriturismo Torre di Renda - Piazza Armerina
Torre di Renda ligt op 5 minuten rijden van de kathedraal in Piazza Armerina. De accommodatie is prachtig gelegen in de Erei-bergen. Er is een tuin met zwembad en speeltuin en bossen om te wandelen. De kamers zijn klassiek en kleurrijk ingericht, en bevatten nog klassieke elementen zoals de plafonds met houten balken. Vanuit uw kamer heeft u zicht op de tuin het bos. Uw kamer beschikt over een televisie en gratis wifi.

Bekijk de website van Torre di Renda
Hote Baia di Ulisse, Italië
Hotel Baia di Ulisse wellness & SPA - Agrigento
Dit luxe 4-sterren hotel bevindt zich op 4 kilometer van de Vallei der Tempels in Agrigento en op slechts 50 meter van het privéstrand aan de kust van Le Dune. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een eigen balkon, een minibar en een flatscreen-tv. De stijl is mediterraan met betegelde vloeren en een marmeren badkamer met een douche. Het gebruik van wifi is gratis in de openbare ruimtes. Het Baia Di Ulisse Wellness & Spa beschikt over een panoramisch zonneterras en een buitenzwembad.

Bekijk de website van Baia Di Ulisse Welness & Spa
Politeama, Italië
Hotel Politeama - Palermo
Politeama is een klassiek hotel in het centrum van Palermo, tegenover het Politeama theater. Het gebouw valt op vanwege zijn bijzondere architectuur. U bevindt zich in het hart van de stijlvolle, welvarende wijk Libertà: de ideale uitvalsbasis om de cultuur van Palermo te ontdekken! Uw kamer met aangrenzende badkamer is voorzien van airconditioning, een tv en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Politeama
President Hotel Splendid, Italië
Hotel President Splendid - Taormina
Hotel Splendid is gehuisvest in een voormalig klooster, ligt verscholen tussen de rotsen en bergen en kijkt uit over de Ionische Zee en de kust van Calabrië. Het hotel ligt op korte loopafstand van het strand en het pittoreske centrum van Taormina. Het beschikt over een seizoensgebonden buitenbad en biedt shiatsu-behandelingen. De kamers van het President Hotel Splendid zijn eenvoudig en functioneel. De meeste kamers bieden een panoramisch uitzicht op zee of kijken uit op het zwembad. In de kamers kunt u gebruikmaken van gratis wifi, de televisie en een eigen badkamer. In de pianobar worden drankjes geserveerd onder het genot van livemuziek.

Bekijk de website van President Hotel Splendid

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Catania en vice versa met Transavia (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelasting en heffingen.
8 dagen vervoer in huurauto categorie BB met airconditioning en gps.
Verblijf in sfeervolle middenklassehotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Route naar de bezienswaardigheden: Piazza Armerina, Agrigento, Palermo, Syracuse, Noto, de Etna, Cefalù, Erice en Taormina.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op verschillende locaties. Neem contact met ons op voor meer informatie over verlengen op Sicilië.