050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Tropische regenwouden en koloniale geschiedenis

Suriname is een heerlijk vakantieland met een betoverende natuur, inheemse stammen en een smeltkroes van culturen. Een perfecte mix voor een ideale individuele reis! De Surinamers noemen hun land niet voor niets Switi Sranan, mijn heerlijke Suriname. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor onverwacht bezoek. U wordt dan ook gastvrij ontvangen door de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen als hindoestanen, Chinezen, joden en Javanen. Al deze volkeren hebben hun eigen taal, gewoonten en religie, en geven zo kleur aan de Surinaamse samenleving. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in de exotische Surinaamse keuken met gerechten als roti en moksie metie. Deze culinaire specialiteiten zijn al reden genoeg om dit land te bezoeken!

Uw privéreis start in Paramaribo, waar u de koloniale geschiedenis proeft. De karakteristieke koloniale houten huizen en de ruim opgezette straten geven de stad een bijzondere uitstraling. Buiten de hoofdstad ontdekt u het ongerepte regenwoud, de exotische planten, wilde stroomversnellingen, grote rivieren en bergachtige gebieden. Ongeveer negentig procent van het land is bedekt met tropisch regenwoud. Orchideeën, fruitbomen, kleurrijke vlinders en indrukwekkende reuzenschildpadden: Suriname herbergt een schat aan overweldigend mooie flora en fauna.

Tijdens deze privéreis naar Suriname is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste locaties en maakt in een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids prachtige excursies. Uw gids zal u alles vertellen over zijn of haar land! We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld zodat u alle hoogtepunten van Suriname ziet. U verkent de oude plantages in het Commewijnegebied, in een bus ontdekt u de verschillende kustdistricten en met een boot vaart u naar het tropische regenwoud. Kortom, deze privéreis is een goede combinatie van de belangrijkste bezienswaardigheden, het koloniale verleden, het Amazonegebied en ontspanning!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
transfer luchthaven – hotel
sfeervolle middenklassehotels of -lodges
12x ontbijt, 7x lunch en 6x diner
3 nachten in het Amazonegebied
diverse excursies Nederlandssprekende gids
inclusief entreegelden
Meet en Greet en een informatiepakket
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
stadstour Paramaribo
bezoek Fort Zeelandia
boottocht Commewijnegebied
oude koffieplantage Peperpot
rijstplantage in Nickerie
boottocht Bigi Pan
boswandeling Brownsberg
junglewandeling
boottocht in een korjaal
kaaimannentocht
bezoek aan marrondorp
SRC-reisexpert Niels
Niels
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: 3 nachten Amazonegebied
Per korjaal kaaimannen spotten, een bezoek aan het marrondorp en een wandeling door het mysterieuze regenwoud: verblijven in het Amazonegebied is een waar avontuur!

De reis in het kort

Amsterdam – Paramaribo
Boottocht over de Surinamerivier
Stadstour Paramaribo
Paramaribo – Bigi Pan
Natuurgebied Bigi Pan
Naar Bloemendaal
Vrije dag in Bloemendaal
Naar Afobaka
Natuurpark Brownsberg
Anaula Nature Resort
Anaula Nature Resort
Anaula Nature Resort
Naar Plantage Peperpot
Vrije dag op de Peperpot plantage
Terug naar huis
Aankomst

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Paramaribo

U vliegt rechtstreeks met KLM naar de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Paramaribo gebracht, waar u drie nachten verblijft. In 1613 is Paramaribo gesticht door Nederlanders, maar de stad kwam al vrij snel in Engelse handen terecht. In 1667 wisten de Nederlanders de Engelsen weer te verslaan: Suriname bleef ruim 300 jaar lang een Nederlandse kolonie. Het zal u dan ook niet verbazen dat u nog veel koloniale invloeden terugziet in Paramaribo. Naast de koloniale huizen en gebouwen herkent u ongetwijfeld de Nederlandse straatnamen zoals de Heerenstraat en de Gravenstraat. Er was in de omgeving meer hout dan steen voor handen en dus bouwden de Nederlandse kolonisten rondom het Fort Zeelandia hun huizen van hout. Alleen belangrijke overheidsgebouwen werden gebouwd met steen, dat vanuit Nederland werd aangevoerd. Het fort dient tegenwoordig als museum, waar u alles kunt leren over de Surinaamse geschiedenis. (reisafstand ca. 50 km)

dag 2: Boottocht over de Surinamerivier

Vandaag maakt u vanuit Paramaribo een excursie naar Commewijne. Per boot vertrekt u vanuit Paramaribo over de Surinamerivier naar de hoofdstad van het district Commewijne, Nieuw Amsterdam. Na een wandeling door het historische bestuurscentrum en een bezoek aan Fort Amsterdam vaart u naar een tweetal prachtig gerestaureerde plantages, ‘Rust en Werk’ en ‘Frederiksdorp’. In koloniale sfeer geniet u van een overheerlijke lunch. Na de lunch hoort u tijdens een rondleiding meer over de ooit bloeiende koffieplantages. U sluit de excursie af met een boottocht, waarbij u op zoek gaat naar de Surinaamse dolfijnen. Deze dolfijnen staan bekend om hun speelse karakter: ze duiken vaak onverwachts op naast de boot! Tijdens de tour kunt u, onder het genot van een drankje en een verkoelend rivierbriesje, het schitterende uitzicht op de Surinamerivier bewonderen. U wordt ‘s middags weer afgezet op de plek vanwaar u vertrokken bent.

dag 3: Stadstour Paramaribo

Uw stadstour door Paramaribo begint op het Onafhankelijkheidsplein. Samen met uw Nederlandssprekende gids wandelt u langs prachtige koloniale huizen. Hij vertelt u alles over de historische gebouwen die u onderweg tegenkomt, zoals Fort Zeelandia, het Corner House en de houten Sint Petrus-en-Paulusbasiliek. Ook de moskee van Paramaribo, die naast de synagoge Neve Shalom staat, geeft u meer inzicht in de geschiedenis van de stad. Op de Noodmarkt ervaart u de multiculturele Surinaamse samenleving het best. U ziet hier een grote verscheidenheid aan voedsel, dat door de koopmannen in het lokale dialect sranang wordt aangeprezen. Er leven maar liefst 8 verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Op 1 juli 1863 werd de slavernij in Suriname afgeschaft, waardoor er al snel een tekort aan arbeidskrachten op de plantages ontstond. Dit tekort trachtte men op te heffen door de aanvoer van arbeiders uit het buitenland: in eerste instantie voornamelijk Javanen en Portugese landarbeiders uit Madeira, maar vanaf 1870 ook hindoestaanse immigranten uit de Engelse kolonie India. U eindigt de stadstour met een rondrit door het rijkere zuiden van de stad. (reisafstand ca. 10 km)

dag 4: Paramaribo – Bigi Pan

In een touringcar reist u in westelijke richting. U rijdt onder andere door het district Saramacca met de hoofdstad Groningen. In deze regio stichtten de Nederlandse boeren een nederzetting. Zij werden door de Surinamers de boeroes genoemd. Helaas hebben de boeren hier geen succes gehad. Vervolgens rijdt u door het kokosdistrict Coronie. In de 18e eeuw richtten de Engelsen en Schotten katoenplantages op in dit vruchtbare gebied. Ook stonden er veel kokosplantages, waar kokosolie gemaakt werd. De bewoners van het district wonen op een smalle strook, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant een moeras. Het is dan ook niet voor niets dat dit het dunst bevolkte gebied van Suriname is. Tegenwoordig wordt er veel rijst verbouwd en wordt in het water van de rijstvelden de Kwi-Kwi gevangen, een soort katvis. De reis eindigt in Nieuw-Nickerie, waar u op de boot stapt richting Bigi Pan. Na een uur varen arriveert u bij het Akira Resort, waar u de komende 2 nachten zult overnachten. Na het diner stapt u in de boot om kaaimannen en slangen te gaan spotten. (reisafstand ca. 250 km)

dag 5: Natuurgebied Bigi Pan

In het natuurgebied Bigi Pan leven maar liefst 122 verschillende soorten kustvogels, waaronder de visarend, de rode ibis en de steltloper. In het trekvogel seizoen (medio oktober-maart) stapt u nog voor het ontbijt in de boot voor een vogeltour. Dit is hét moment om o.a. de rood gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten! De rest van de ochtend bent u vrij om te kajakken, kanoën, traditioneel krabben-vangen of heerlijk te relaxen van al het moois om u heen. In de middag is er een uitgebreide boottocht door het moeras om te genieten van de bijzondere flora en fauna. In het trekvogel seizoen eindigt deze tocht bij de slaapplaats van de trekvogels. U ervaart een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.

dag 6: Naar Bloemendaal

Na het ontbijt kunt u nog vogels spotten of lekker zonnen en genieten van het uitzicht. Vlak na de lunch vertrekt u naar Bloemendaal waar u laat in de middag arriveert. Bloemendaal ligt aan de Saramaccarivier, aan de overkant van de rivier ligt een ongerepte jungle met brulapen, toekans, luiaards en de Tigrikati, kleine jaguars. (reisafstand ca. 200 km)

dag 7: Vrije dag in Bloemendaal

U heeft een vrije dag in Bloemendaal. Wanneer u dieren wilt zien kunt u een boottocht bij uw accommodatie boeken (kosten niet inbegrepen). Tijdens de boottocht vaart u over de Saramarivier en gaat u op zoek naar de doodshoofdaapjes en de capucijnaapjes die van boom naar boom slingeren. Spot u ook de prachtige toekans? Of geniet u heerlijk aan het zwembad en hoort u het getjilp van alle vogeltjes om u heen.

dag 8: Naar Afobaka

U reist naar het Brokopondodistrict, waarvan maar liefst de helft van het oppervlak beslaan wordt door het gelijknamige stuwmeer. Nabij de stuwdam ligt het kleine dorpje Afobaka, waar u twee nachten verblijft in een jungleresort dat aan de Surinamerivier ligt. U kunt er lekker relaxen bij het strand of een boottripje boeken.

dag 9: Natuurpark Brownsberg

U vertrekt naar het natuurpark Brownsberg in de jungle van Suriname. Het natuurpark Brownsberg heeft een hoge biodiversiteit en u kunt hier genieten van het zeer indrukwekkende planten- en dierenrijk. Er leven hier ook acht verschillende apensoorten. Bij aankomst boven op de berg geniet u van een overweldigend uitzicht over het stuwmeer. Uw Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een stevige boswandeling naar de lager gelegen watervallen, waar u een heerlijk verfrissende douche onder de watervallen kunt nemen. Hierna rijdt u weer terug naar het resort in Afobaka. (reisafstand ca. 100 km)

dag 10: Anaula Nature Resort

U reist vanuit Afobaka met een bus samen met een Nederlandssprekende gids naar Atjoni. Vanaf Atjoni vaart u met een gemotoriseerde korjaal, een open boot die gemaakt is van een uitgeholde boomstam, naar Anaula. Terwijl u over het water glijdt, ziet u langs de rivier kleine dorpjes, waar de kinderen spelen en de vrouwen hun was doen. Anaula ligt in het Boven-Surinamegebied op een eiland in de Ferulasi-stroomversnelling. Hier beleeft u midden in het adembenemende Amazonegebied een onvergetelijke avontuur! Na aankomst kunt u genieten van de lunch. Vervolgens kunt u een verfrissende duik nemen in een van de vele stroomversnellingen. Na het diner informeert de gids u over de verschillende activiteiten en excursies die hier mogelijk zijn. U verblijft drie nachten in dit schitterende gebied. (reisafstand ca. 150 km)

dag 11: Anaula Nature Resort

Deze ochtend bezoekt u samen met uw gids een marrondorp. De marrons zijn afstammelingen van de gevluchte slaven. Zij hebben zich hier lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd. Door hun geïsoleerde manier van leven ontwikkelde zij een eigen cultuur met sterke invloeden uit Afrika. De gastvrije bevolking laat u graag kennis maken met hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Na de lunch kunt u heerlijk relaxen in een hangmat en genieten van de prachtige uitzichten vanaf het eiland. Na het diner maakt u een spannende nachtelijke excursie, de kaaimannentocht. U gaat in een korjaal kaaimannen spotten! Vergeet ook vooral niet naar boven te kijken en te genieten van de schitterende sterrenhemel.

dag 12: Anaula Nature Resort

U trekt er deze dag op uit: u maakt samen uw gids een wandeling door het fascinerende regenwoud. De gids vertelt u meer over de geheimen van het mysterieuze woud. U leert onder andere hoe de bevolking de planten en bomen gebruikt voor medicinaal gebruik. De rest van de dag kunt u nog eenmaal vanuit uw luie stoel luisteren naar het stromende water en de oerwoud geluiden.

dag 13: Naar Plantage Peperpot

Na het ontbijt stapt u voor de laatste keer in een korjaal. De kinderen die in de rivierbedding spelen zullen zeker nog een keer naar u zwaaien. Via smalle kronkelwegen en langs oude sluisjes rijdt u naar een van de oudste koffie- en cacaoplantages, plantage Peperpot, gelegen aan de Surinamerivier en grenzend aan het Peperpot Natuurpark. In uw hotel, bestaand uit de gerestaureerde directeurswoning en het omliggende Cacao- en Koffiehuis, zijn op verrassende wijze de vervlogen koloniale tijden verbonden met het heden. U verblijft de laatste twee nachten in dit boutique hotel. (reisafstand ca. 210 km)

dag 14: Vrije dag op de Peperpot plantage

In de achtertuin van uw hotel ligt het Natuurpark Peperpot, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Of huurt u een fiets en maakt u een fietstocht door het Natuurpark Peperpot of langs de kleine dorpjes in de omgeving? Ook kunt u een culturele rondleiding boeken over de plantage. Deze rondleiding wordt gegeven door de oud opzichter van de plantage: een echte aanrader! Of neemt u op gepaste manier afscheid van Suriname, en wandelt u nog een keer door een natuurpark tijdens een optionele excursie naar Overbridge?

¡ Extra
Het idyllische strand van Overbridge wordt omringd door het mysterieuze Amazonegebied, een ongerepte wildernis waar u de vogels hoort zingen, de kikkers hoort kwaken en de apen hoort brullen. U kunt hier een wandeling maken door het oerwoud, ter plaatse een kano huren of heerlijk relaxen aan strand (kosten ca. € 79,- per persoon).

dag 15: Terug naar huis

Na een ontspannen ochtend in Peperpot gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 50 km)

dag 16: Aankomst op Schiphol

U komt op deze dag aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Overbridge
Overbridge
Ontspannen in het mysterieuze Amazonegebied
Kosten: € 79,- per persoon
Duur: 8 uur
Inclusief: transfer per bus en boot en entree
Vandaag kunt u een excursie maken naar Overbridge. Per bus en boot vertrekt u naar de ongerepte wildernis van Zuid-Amerika, Overbridge. Overbridge ligt aan de oever van de Surinamerivier en wordt omringd door het mysterieuze Amazonegebied. U kunt uw dag ter plaatse zelf invullen. Maak een wandeling door het woud en geniet van het gezang van de vogels, de brullende apen en de kwakende kikkers. U kunt ook een kano huren en op uw eigen manier rond peddelen. Of wilt u liever vanuit uw luie stoel op het strand genieten van de omgeving en de geluiden?

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze reis. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw offerte-aanvraag kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Paramaribo11:15 - 15:15 uur
Paramaribo - Amsterdam17:55 - 07:50 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels en accommodaties

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! U verblijft in middenklassehotels. In de omgeving van Anaula zijn weinig hotels. U verblijft wel in de betere accommodaties in deze gebieden, maar die zijn toch eenvoudig in vergelijking met de hotels in de stad. Er is bijvoorbeeld niet altijd warm water. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijker karakter. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Torarica Resort
Resort Torarica - Paramaribo
Dit hotel ligt in het centrum van Paramaribo met een prachtig uitzicht op de Surinamerivier. Op slechts 2 minuten wandelen vindt u winkeltjes, restaurants en barretjes. Torarica heeft de grootste tropische tuin van Suriname en veel faciliteiten, zoals een casino, een restaurant, 3 bars, een zwembad met zonneterras, een fitnessruimte, een sauna, een jacuzzi, verlichte tennisbanen, een beach volleybalveld en een kinderspeelplaats. In de achtertuin, die uitkijkt op de Surinamerivier, is er een in koloniaal stijl opgetrokken bar met terras en een aanlegsteiger met een pier om heerlijk te genieten van een lekker briesje.

Bekijk de website van Torarica Hotel
Hotel Royal Torarica
Hotel Royal Torarica - Paramaribo
Het luxe hotel Royal Torarica ligt in Parimaribo, op 500 meter van het historische centrum. Het hotel is voorzien van een zwembad, een bar, een restaurant, een fitnessruimte en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van hotel Royal Torarica
Akira overwater resort, Suriname
Hotel Akira - Bigi Pan
Het Akira resort ligt in het prachtige natuurgebied Bigi Pan, nabij het plaatsje Nieuw Nickerie. Het natuurgebied is rijk aan flora en fauna en is vooral een gebied met veel vogels. Vanuit het resort zijn deze vogels ook goed te zien, doordat het gehele resort gebouwd is op het water. Het resort beschikt over een restaurant en de energie in dit resort wordt opgewekt door zonnepanelen.

Bekijk de website van Resort Akira
Bloemendaal-appartementen, Suriname
Appartement Bloemendaal - Bloemendaal
Dit prachtige Surinaamse eco-resort ligt aan de Saramaccarivier. Het resort beschikt over een buitenzwembad, een klein terras en een kleine bar. De appartementen zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken, een huiskamer, twee slaapkamers en een badkamer met een douche.

Bekijk de website van Appartementen Bloemendaal
Afobaka Resort in Afobaka
Resort Afobaka - Afobaka
Dit ruim opgezette resort ligt aan de Surinamerivier. Het resort beschikt over een restaurant en een bar. U verblijft in een lodge met 2 of 4 kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen (met warm water). Er is beperkt wifi beschikbaar. De eenvoudige houten lodges zijn voorzien van een keuken, een koelkast, een magnetron, een waterkoker, airconditioning en een terras.

Bekijk de website van Afobaka Resort
Anaula Nature, Suriname
Resort Anaula Nature - Anaula
Het Anaula Nature Resort ligt aan de oever van een prachtig eiland in de Boven-Surinamerivier dicht bij de Ferulassivallen. De lodges van Anaula zijn geschikt voor twee tot vijf personen, beschikken over hemelbedden die zijn voorzien van een klamboe, comfortabel meubilair, een badkamer met een douche en een toilet en een eigen veranda met een adembenemend uitzicht over de rivier.

Bekijk de website van Anaula Nature Resort
Boutique Hotel Peperpot, Suriname
Hotel Boutique Peperpot - Meerzorg
Het Peperpot Boutique hotel is gelegen op een van de oudste koffie- en cacaoplantages aan de Surinamerivier en grenst aan het Peperpot Natuurpark. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi en een eigen badkamer met een bad en/of een douche (warm water) en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Peperpot Boutique

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige ervaring, veel natuurschoon. Enthousiaste begeleiders. En heel afwisselend programma. Wij hadden een goed beeld gekregen van het land Suriname. Heerlijke keuken lekker gegeten.
Onze individuele rondreis in Suriname was geweldig! Goed georganiseerd en alles liep op rolletjes! We hadden zeer deskundige en creatieve gidsen. De natuur is er prachtig, stranden zijn er niet maar wel volop alternatieven, echt heerlijk!
Een fantastische reis door een prachtig land! Wat hebben we genoten van de schitterende natuur, de junglegeluiden en alle vriendelijke Surinamers. Paramaribo is een stad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De koloniale gebouwen zijn prachtig en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Een absolute aanrader als je van lekker eten houdt: ga naar Blauwgrond en doe je te goed aan overheerlijke Javaanse hapjes. Wat hebben wij gesmuld. Kortom, een superreis en goed georganiseerd!
Beste SRC,
Wat hebben wij ontzettend veel beleefd! Gewandeld door Parmaribo, gefietst langs plantages en gevaren door de jungle. SRC: heel erg bedankt voor de goede organisatie en de fijne manier van communiceren!
Groeten, Dhr. van TrechtReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Rechtstreekse vlucht Amsterdam - Paramaribo en vice versa met KLM.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelasting en heffingen.
Ruimbagage.
Transfer luchthaven – hotel en vice versa.
Vervoer tijdens de excursies in een airconditioned auto, minibus of touringcar.
Verblijf in middenklassehotels of -lodges in een 2-persoonskamer met een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, zeven lunches en zes diners.
Boottocht Commewijne
Stadstour en -wandeling Paramaribo.
Bezoek aan natuurreservaat Bigi Pan met gids.
Bezoek en rondleiding op een rijstplantage met gids.
Boswandeling met gids door Brownsberg natuurpark.
Boottocht in een korjaal naar Anaula.
Junglewandeling met gids door het tropisch regenwoud.
Nachtexcursie met gids om kaaimannen spotten.
Bezoek aan een marrondorp met gids.
Entreegelden.
De excursies worden uitgevoerd in een internationaal gezelschap.
De excursies worden begeleid door een Nederlandssprekende gids.
Meet en Greet
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis op verschillende manieren verlengen: een of meerdere nachten in Paramaribo of een bezoek aan het bijzondere natuurreservaat Galibi. Hieronder vindt u informatie over deze verlengingsmogelijkheden. U kunt bij uw offerte-aanvraag aangeven welke verlenging u wilt maken.

Verlenging Paramaribo
Het is bijzonder aangenaam uw verblijf in Suriname in de charmante hoofdstad van dit land te verlengen! U kunt op uw gemak heerlijk dwalen door de charmante straten van de oude stad van Paramaribo of genieten van de faciliteiten van het hotel.

Verlenging natuurreservaat Galibi
Galibi is een zeer bijzonder gebied in Suriname! Hier leven al jaren de inheemse indianen. U maakt kennis met deze gastvrije mensen en leert meer over hun tradities en gewoontes. Galibi is ook bijzonder vanwege de zeeschildpadden die hier elk jaar tussen februari en augustus hun eieren komen leggen. De kust in deze streek is uniek, het is de enige plaats in Suriname, waar u kunt genieten van de prachtige witte zandstranden! Let op: u begeeft zich hier in een beschermd natuurgebied en u kunt daarom niet overal zwemmen!