050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Het groene hart van Italië

Reisleider John:
‘Heeft u de barokke pracht van Rome al ontdekt, de glooiende heuvels van Toscane al gezien en de Griekse tempels op Sicilië al bewonderd? Wilt u iets nieuws ontdekken in Italië en genieten van de rust en de authentieke schoonheid van dit bel paese? Dan is deze reis de ideale vakantie voor u! Umbrië en de Marken, in het hart van Italië, zijn twee heerlijke streken vol onontdekte parels en prachtige natuur.

In de groene heuvels vol wijnranken, olijfbomen en velden met zonnebloemen vindt u verstilde middeleeuwse stadjes met haar onneembare burchten waar het verleden tot leven komt. Hier maakt u kennis met condottieres (legeraanvoerders) die fantatiek kunstverzamelaar blijken, met geliefden die de dood in werden gedreven, met heiligen die praten met de dieren en met traditionele religieuze processies, waarbij grote “kaarsen” met heiligenbeelden de berg op worden gerend.

Umbrië en de Marken kenmerken zich door hun afwisselende landschappen. U rijdt door groene heuvels afgewisseld door grillige kusten met kliffen en adembenemende vergezichten. Umbrië herbergt veel kunstwerken, zoals de schitterende fresco’s van Giotto, Perugino en Pinturicchio. Ook vindt u overal herinneringen aan Franciscus van Assisi, die hier blootsvoets en in een opgelapte pij zijn idealen verkondigde. In de Marken bezoekt u tot de verbeelding sprekende steden als Urbino, de geboortestad van renaissancegrootmeester Rafaël en de havenstad Ancona, met haar prachtige voorbeelden van Romaanse bouwkunst. En tussen alle natuur- en kunstpracht is er ook tijd om koffie te drinken in de plaatselijke cafeetjes, uitgebreid te lunchen en een glas wijn te drinken op een van de gezellige pleinen. Reis mee en geniet in het ongerepte Italië met al haar boeiende ingrediënten van het Italiaanse leven!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Wendy maakte de reis Umbrië en de Marken en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Wendy tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Umbrië!

Pluspunten
rechtstreeks vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 4x diner
tandradbaan in Orvieto
minimetro in Perugia
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Basilica di San Francesco in Assisi
Perugia en Orvieto
Urbino en Gradara
Gubbio, Pesaro en Ancona
grotten van Frasassi
riviera van Cònero
Reisleider John in Milaan
SRC-reisleidster sinds 1992
Op deze ontspannen reis is er voldoende tijd om met de lunch te genieten van de Italiaanse keuken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleider John in Milaan
Reisleider sinds 1992
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Rotterdam– Perugia en naar Foligno
Assisi van Franciscus
Historisch Perugia
Middeleeuws Orvieto
Gubbio en grotten van Frasassi
Ancona, riviera van Cònero en Loreto
Stadswandeling in Pesaro en vrije middag
Gradara, Urbino en terugvlucht Perugia – Rotterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Rotterdam – Perugia

We vliegen naar Italië. Vanaf de luchthaven bij Perugia worden we naar ons hotel in Foligno gebracht, waar we vier nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Uitgebreide kennismaking Assisi van Franciscus

We nemen uitgebreid de tijd om Assisi, de geboorteplaats van de heilige Franciscus, te verkennen. Het panorama van de stad, die zeer fraai tegen de Monte Subasio ligt, wordt overheerst door de Basilica di San Francesco. U kunt de basiliek en het graf van de heilige Franciscus bezoeken en een wandeling maken door het sfeervolle centrum. Later op de middag brengen we een bezoek aan de Santa Maria degli Angeli, een monumentale basiliek uit de late renaissance. Deze prachtige kerk is gebouwd over een kleine kapel, een van de heiligste plaatsen van de franciscanen. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid dineren in het gezellige Foligno. (ca. 60 km)

dag 3: Wandeling en vrije tijd Perugia

In het hooggelegen historische centrum van Perugia zien we de fraaie Fontana Maggiore, de domkerk San Lorenzo en het indrukwekkende Palazzo dei Priori. In dit paleis is de Galleria Nazionale dell’Umbria gevestigd, die een grote collectie schilderijen uit de Umbrische school heeft. Na de stadswandeling heeft u nog tijd om het museum bezoeken. Liefhebbers van archeologie kunnen naar het nationale archeologische museum gaan. (ca. 100 km)

dag 4: Middeleeuws Orvieto

Het middeleeuwse Orvieto ligt op een 300 meter hoog plateau dat door wijngaarden wordt omringd. Met een tandradbaan bereiken we het centrum, waar de dom ongetwijfeld het meest in het oog springt. Binnenin bewonderen we de Cappella San Brizio of Cappella Nova die Luca Signorelli met prachtige fresco’s heeft beschilderd en door sommigen wordt gezien als de voorloper van de Sixtijnse kapel. Na een bezoek aan de dom heeft u wat vrije tijd om een van de heerlijkste Italiaanse ijsjes te proeven. (ca. 170 km)

dag 5: Gubbio en grotten van Frasassi

In Gubbio horen we bij de Chiesa di San Francesco hoe Franciscus van Assisi een bloeddorstige wolf die de inwoners lastig viel bekeerde, één van de vele mooie verhalen uit het leven van deze heilige. In de bovenstad zien we het Palazzo dei Consoli. Dit voormalige stadhuis doet nu dienst als museum en herbergt de zeven Eugebinetabletten uit de 2e eeuw voor Christus. Na tijd voor de lunch rijden we via een mooie route naar de Marken en bezoeken het immense grottenstelsel van Frasassi. Een Engelssprekende plaatselijke gids maakt met ons een wandeling door de grotten, die tot de mooiste en grootste van Europa behoren. We komen onderweg smaragdgroene waterstromen, kleine watervallen en enorme stalactieten en stalagmieten tegen. Aan het eind van de dag komen we aan in Pesaro, waar we drie nachten aan de kust verblijven. (ca. 250 km)

dag 6: Ancona, riviera van Cònero en Loreto

In de havenstad Ancona bewonderen we de boog van keizer Trajanus en de kathedraal San Ciriaco, een mooi voorbeeld van de Romaanse bouwkunst. We rijden een mooie rit zuidwaarts langs de riviera del Cònero met haar witte kliffen en sfeervolle dorpjes. We sluiten de dag af in Loreto, een beroemd bedevaartsoort met het Heilig Huis van de Maagd Maria. (ca. 255 km)

dag 7: Rossini in Pesaro

In Pesaro is de beroemde componist Gioachino Rossini geboren. Il barbiere di Siviglia is misschien wel zijn bekendste opera. Rossini hield erg van lekker eten en was zelf ook een goede kok. Verschillende gerechten zijn naar hem genoemd waaronder de tournedos Rossini en in Pesaro is er zelfs een speciale pizza aan hem gewijd! In de ochtend wandelen we langs de Adriatische Zee, waar we de Sfero Grande van Pomodoro kunnen bewonderen en het exterieur van Villino Ruggeri, een prachtig voorbeeld van jugendstilarchitectuur. De wandeling eindigt op Piazza del Popolo met haar wonderschone fontein. Een heerlijke plek voor een uitgebreide Italiaanse lunch. Of huurt u een fiets en rijdt u langs de kust naar het zuidelijker gelegen Fano? Deze van oorsprong Romeinse stad is bekend vanwege haar indrukwekkende stadsmuren en levendige vissershaven.

dag 8: Gradara, Urbino en terugvlucht

We bezoeken het sprookjeachtige Gradara, een van de mooiste dorpjes van de Marken. In de hooggelegen burcht van het dorp zou zich de tragedie hebben afgespeeld van Paolo en Francesca die door Dante in zijn Goddelijke komedie wordt beschreven. Via een mooie route rijden we naar Urbino. Hier maken we kennis met Federico da Montefeltro, een heldhaftige condottiere (legeraanvoerder), die menig overwinning op zijn naam zette, maar in de strijd een oog verloor. Behalve militair was Federico een waar mecenas die in zijn hertogdom de kunst tot grote bloei bracht. Na de lunch bezoeken we het Palazzo Ducale, waarin zich nu een mooie kunstverzameling bevindt en waar we ook de studiolo (studeerkamer) van Federico kunnen bewonderen. Liefhebbers kunnen het Oratorio di San Giovanni Battista met prachtige fresco’s bezoeken. Een heerlijk aperitivo op een terrasje op het Piazza della Repubblica is natuurlijk ook een mogelijkheid. Aan het eind van de middag worden we naar de luchthaven van Perugia gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 165 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Rotterdam - Perugia18:10 - 20:05 uur
Perugia - Rotterdam20:45 - 22:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Inn Express
Hotel City - Foligno
City Hotel Foligno ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van het historische centrum. Het keurige hotel beschikt over een lift, een ontbijtruimte en een gezellige lobbybar. De hotelkamers zijn voorzien van wifi, airconditioning, een tv, koffie- en thee faciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van City Hotel
Hotel Bellevue
Hotel Bellevue - Pesaro
Hotel Bellevue ligt aan het strand en op wandelafstand (ongeveer 1 kilometer) van het gezellige historische centrum van Pesaro. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een lift en gratis wifi. U kunt heerlijk ontspannen aan het zwembad met ligstoelen of op het terras met uitzicht op de Adriatische Zee. Dagelijks wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Bellevue

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport, Nederland
Hotel Amrâth Airport Hotel Rotterdam - Rotterdam
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie. Het Amrâth Airport Hotel Rotterdam is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Er rijdt een shuttle bus van maandag tot en met vrijdag tussen 5.00 uur en 23.00 uur van en naar de luchthaven.

NB Ter plaatse dient u 6,5% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Amrâth Airport Hotel Rotterdam

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Wendy was een uitstekende gids, regelde alles en gaf heel veel informatie. TOP!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Umbrië en de Marken…..Weer een mooie reis van SRC. Cultuur en natuur wisselden elkaar af. Mede door de onuitputtelijke kennis van de reisleider Leny was het een fantastische week.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien