050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Het groene hart van Italië

Reisleider John:
‘Heeft u de barokke pracht van Rome al ontdekt, de glooiende heuvels van Toscane al gezien en de Griekse tempels op Sicilië al bewonderd? Wilt u iets nieuws ontdekken in Italië en genieten van de rust en de authentieke schoonheid van dit bel paese? Dan is deze reis de ideale vakantie voor u! Umbrië en de Marken, in het hart van Italië, zijn twee heerlijke streken vol onontdekte parels en prachtige natuur.

In de groene heuvels vol wijnranken, olijfbomen en velden met zonnebloemen vindt u verstilde middeleeuwse stadjes met haar onneembare burchten waar het verleden tot leven komt. Hier maakt u kennis met condottieri (legeraanvoerders) die fanatiek kunstverzamelaar blijken, met geliefden die de dood in werden gedreven, met heiligen die praten met de dieren en met traditionele religieuze processies, waarbij grote “kaarsen” met heiligenbeelden de berg op worden gerend.

Umbrië en de Marken kenmerken zich door hun afwisselende landschappen. U rijdt door groene heuvels afgewisseld door grillige kusten met kliffen en adembenemende vergezichten. Umbrië herbergt veel kunstwerken, zoals de schitterende fresco’s van Giotto, Perugino en Pinturicchio. Ook vindt u overal herinneringen aan Franciscus van Assisi, die hier blootsvoets en in een opgelapte pij zijn idealen verkondigde. In de Marken bezoekt u tot de verbeelding sprekende steden als Urbino, de geboortestad van renaissancegrootmeester Rafaël en de havenstad Ancona, met haar prachtige voorbeelden van romaanse bouwkunst. En tussen alle natuur- en kunstpracht is er ook tijd om koffie te drinken in de plaatselijke cafeetjes, uitgebreid te lunchen en een glas wijn te drinken op een van de gezellige pleinen. Reis mee en geniet in het ongerepte Italië met al haar boeiende ingrediënten van het Italiaanse leven!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Wendy maakte de reis Umbrië en de Marken en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Wendy tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Umbrië!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 4x diner
tandradbaan in Orvieto
minimetro in Perugia
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Basilica di San Francesco in Assisi
Perugia en Orvieto
Urbino en Gradara
Gubbio, Pesaro en Ancona
grotten van Frasassi
riviera van Cònero
Reisleider John in Milaan
SRC-reisleider sinds 1992
Op deze ontspannen reis is er voldoende tijd om met de lunch te genieten van de Italiaanse keuken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleider John in Milaan
Reisleider sinds 1992
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Rotterdam – Perugia en naar Foligno
+ lees meer
Assisi van Franciscus
+ lees meer
Historisch Perugia
+ lees meer
Middeleeuws Orvieto
+ lees meer
Gubbio en grotten van Frasassi
+ lees meer
Ancona, riviera van Cònero en Loreto
+ lees meer
Stadswandeling in Pesaro en vrije middag
+ lees meer
Gradara, Urbino en terugvlucht Perugia – Rotterdam
+ lees meer
Routekaart Umbrië en de Marken
1030 KM

Vluchtschema
Transavia

Rotterdam - Perugia18:10 - 20:05 uur
Perugia - Rotterdam20:45 - 22:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Wendy was een uitstekende gids, regelde alles en gaf heel veel informatie. TOP!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Umbrië en de Marken…..Weer een mooie reis van SRC. Cultuur en natuur wisselden elkaar af. Mede door de onuitputtelijke kennis van de reisleider Leny was het een fantastische week.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was heerlijk om weer in Italie te zijn! We hebben iedere dag mooie dingen gezien, met een uitstekende reisleider.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Heel leuke reis , veel gezien en voor cultuurliefhebbers echt een must.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.