050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Jessy van de Ven

SRC-Reisleidster Jessy van de Ven

Roma non basta una vita, zegt men wel eens: Voor Rome is een leven niet genoeg. In elke hoek en in elk steegje vind je iets nieuws. Ook wanneer je er, net zoals ik, heel wat van je dagen gesleten hebt. In het Italiaans verwijst het woord storia naar zowel geschiedenis als verhalen; prachtig vind ik dat.

Want Rome, en geheel Italië, bevindt zich op het snijvlak van beide. Achter elke kerk, elke ondergrondse gang, alle flarden van mooie Italiaanse conversaties tot het doorleefde gezicht van de barista die je cappuccino inschenkt, zit een verhaal. Deze fascinatie voor verhalen zorgde ervoor dat ik geschiedenis studeerde, zowel in Nijmegen als in Rome, en ligt aan de basis van mijn beroep als geschiedenisdocente in Maastricht. Elk vrij moment grijp ik daarnaast aan om inspiratie op te doen, daar waar de geschiedenis op straat ligt: in Rome, op Sicilië of in Griekenland, waar ik mij gezien mijn fascinatie voor mythologie als een vis in het water voel.

Voor SRC neem ik met heel veel liefde groepen mee op ontdekkingsreis door de eeuwige stad of over de prachtige Griekse eilanden, waar Delos telkens weer kippenvel bezorgt. Het mooie van gids zijn op deze bijzondere plekken is dat de eeuwenoude verhalen over macht, leven en gewin nog steeds actueel zijn, sterker nog: dat ze van toepassing zijn op ieder van ons. Salute, op herinneringen die eeuwig zijn!

Bestemmingen: Italië, Griekenland
Webblog: Merakis

Jessy van de Ven
Reisleidster sinds 2017

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.