050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Antiek verleden en hedendaagse hotspots

Reisleidster Helma:
‘Athene. Stad van de klassieke oudheid, de mooiste musea en de sfeervolle Pláka. Als er één stad is die historie ademt, dan is het wel Athene. Verreweg de bekendste must see van de stad is natuurlijk de Akropolis. De monumenten op deze heilige berg stammen vrijwel allemaal uit de 5e eeuw voor Christus en vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving. Wanneer we om het Parthenon wandelen, komen de verhalen uit het verleden tot leven. En het uitzicht over de grootse stad, die zich over de weidse omgeving uitstrekt, is indrukwekkend! Een bezoek aan de Akropolis móet gecombineerd worden met een bezichtiging van het gelijknamige museum, dat werkelijk prachtig opgezet is!

Maar mijn Athene is meer dan de Akropolis en dat laat ik u tijdens deze heerlijke citytrip graag zien! Vanuit ons hotel in de gezellige wijk Monastiráki neem ik u mee naar bekende, maar juist ook onbekende hoogtepunten van de stad waar ik al ruim 30 jaar woon. Juist in de winter, wanneer het klimaat mild is, de prijzen voordelig zijn en de stad niet uit zijn voegen barst door de vele toeristen is Athene een geweldige stad! U wandelt door de sfeervolle straten van de wijk Psiri: een echte hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes en tavernes. De sprekende street art geeft de wijk kleur! In het verlengde van de bruisende Pláka ontdekt u de smalle straatjes van Anafiotika, waar u zich op een Grieks eiland waant. De witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes zijn enorm fotogeniek!

Ook gaat u naar de Atheense agora, het centrale plein uit de Griekse oudheid waar de belangrijkste beslissingen werden genomen. In Kerameikos, een wijk in opkomst, zien we de overblijfselen van de grootste begraafplaats van de stad uit de antieke tijd. Op beide plekken slaan we een bezoek aan de kleinere, maar mooie musea niet over! En we sluiten de reis af met het nationaal archeologisch museum: een van de meest toonaangevende musea van het land. Tijdens de vrije uurtjes dwaalt u door de sfeervolste straatjes, struint u door de leukste winkeltjes en strijkt u tussen de Grieken neer op een terrasje voor een glaasje ouzo. Reis deze winter naar Athene en proef, beleef en ontdek samen met mij deze geweldige stad!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel
verblijf in het centrum van Athene
3x ontbijt en 1x diner
welkomstdiner in een taverne
audiosysteem
eventuele lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Akropolis en het Akropolismuseum
onbekende wijken Psiri en Anafiotika
Atheense agora en museum
nationaal archeologisch museum
de sfeervolle Pláka
theater van Dionysus
opgraving Kerameikos
Kerameikos Museum
centrale markt van Athene
SRC-reisleidster Helma
SRC-reisleidster sinds 1997
In het archeologisch museum, het grootste museum van het land, wordt het verhaal van de Griekse oudheid door de indrukwekkende collectie tot leven gewekt.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene en transfer naar het centrumhotel
Akropolis, het Akropolismuseum, het theater van Dionysus en de wijken Anafiotika en Psiri
De Atheense Agora, de pottenbakkers van Kerameikos en vrije tijd
Kleurrijke markthallen, archeologisch museum en terugvlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar de hoofdstad van Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Athene worden we naar ons hotel in het hart van de stad gebracht. We verblijven in Monastiráki, een van de leukste wijken van de stad met veel winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Velen met een dakterras met uitzicht op de Akropolis! Vlak bij ons hotel maken we in een taverne kennis met de Griekse keuken en genieten we van een gezamenlijk welkomstdiner. (ca. 40 km)

dag 2: Het kloppende hart van Athene

Bovenop de Akropolis, hét icoon van Athene en het bekendste erfgoed van het land, liggen enkele van de meest bijzondere monumenten van de stad. Zij vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving! We bewonderen onder andere het Parthenon, de tempel van Nikè en het Erechtheion met haar beroemde zuilen in de vorm van vrouwen. Ook gaan we naar het theater van Dionysus, het eerste en grootste theater van de stad, gelegen op de zuidelijke hellingen van de Akropolis. Nog steeds worden hier in de zomermaanden voorstellingen gehouden! Aansluitend gaan we naar het prachtig opgezette Akropolismuseum, waar we sculpturen en andere bijzondere vondsten vanaf de Akropolis kunnen bewonderen. Na de lunchpauze wandelen we door twee onbekendere wijken. In het verlengde van de bruisende Pláka ontdekken we de smalle, autovrije straatjes van Anafiotika. In dit pittoreske, rustige wijkje wanen we ons op een Grieks eiland. Het straatbeeld met witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes is enorm fotogeniek! Psiri, dat aan Monastiráki grenst, met haar sfeervolle straten, is een echte hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes en tavernes. De sprekende street art geeft de wijk kleur. Strijkt u hier aan het eind van de middag tussen de Grieken neer op een terrasje?

dag 3: De Atheense Agora en de pottenbakkers van Kerameikos

We bezoeken de antieke Atheense agora, ooit het centrale stadsplein van de stad, waar alles gebeurde. Het Hephaisteion, stammend uit de 5e eeuw voor Christus, is een van de best bewaard gebleven tempels van het land! In het bijbehorende museum, gevestigd in de Stoa van Attalus, zien we de bijzondere vondsten die hier gedaan zijn ten tijde van de opgravingen. Hierna wandelen we verder naar Kerameikos, een artistieke wijk in opkomst. Langs de oevers van de rivier die door het gebied stroomde, vestigden zich vele pottenbakkers. Het woord keramiek vindt hier zijn oorsprong. In het antieke Athene bevond zich hier de grootste begraafplaats van de stad, waarvan we de overblijfselen zien. Natuurlijk slaan we een bezoek aan het mooie bijbehorende museum niet over! De rest van de middag is ter vrije besteding. Gaat u nog met de reisleider mee voor een wandeling langs onder andere het parlementsgebouw, waar u de wisseling van de wacht kunt zien, en het olympisch stadion? Of gaat u zelf op pad?

dag 4: Kleurrijke markthallen, archeologisch museum en naar huis

We wandelen naar de bekendste markt van Athene, waar vlees, vis en groente verkocht wordt. In de levendige markthallen kijken we onze ogen uit! Koopt u hier lekkere olijfjes voor bij de borrel, heerlijke zoetigheden of Griekse kruiden voor thuis? Hierna bezoeken we het nationaal archeologisch museum, dat in een statig 19e-eeuws gebouw gevestigd is. Dit belangrijkste museum van Griekenland herbergt een enorme collectie beelden, prehistorische vondsten, vazen en meer. Hier krijgen we een duidelijk beeld van de geschiedenis van het land. Hierna heeft u nog wat vrije tijd, alvorens u aan het eind van de middag naar de luchthaven gebracht wordt voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene15:30 - 19:50 uur
Athene - Amsterdam20:25 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

NLH Monastiraki, Athene, Griekenland
Hotel NLH Monastiraki - Athene
In een gerenoveerd neoclassistisch gebouw is het Monastiraki Hotel gevestigd. Het beroemde Monastiraki-plein bevindt zich op 300 meter van het hotel. Het hotel beschikt over een lift, een dakterras met uitzicht op de Akropolis, een lobbybar, een fitnesscentrum en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, een bureau, een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van NLH Monastiraki Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien