050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Antiek verleden en hedendaagse hotspots

Reisleidster Helma:
‘Athene. Stad van de klassieke oudheid, de mooiste musea en de sfeervolle Pláka. Als er één stad is die historie ademt, dan is het wel Athene. Verreweg de bekendste must see van de stad is natuurlijk de Akropolis. De monumenten op deze heilige berg stammen vrijwel allemaal uit de 5e eeuw voor Christus en vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving. Wanneer we om het Parthenon wandelen, komen de verhalen uit het verleden tot leven. En het uitzicht over de grootse stad, die zich over de weidse omgeving uitstrekt, is indrukwekkend! Een bezoek aan de Akropolis móet gecombineerd worden met een bezichtiging van het gelijknamige museum, dat werkelijk prachtig opgezet is!

Maar mijn Athene is meer dan de Akropolis en dat laat ik u tijdens deze heerlijke citytrip graag zien! Vanuit ons hotel in de gezellige wijk Monastiráki neem ik u mee naar bekende, maar juist ook onbekende hoogtepunten van de stad waar ik al ruim 30 jaar woon. Juist in de winter, wanneer het klimaat mild is, de prijzen voordelig zijn en de stad niet uit zijn voegen barst door de vele toeristen is Athene een geweldige stad! U wandelt door de sfeervolle straten van de wijk Psiri: een echte hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes en tavernes. De sprekende street art geeft de wijk kleur! In het verlengde van de bruisende Pláka ontdekt u de smalle straatjes van Anafiotika, waar u zich op een Grieks eiland waant. De witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes zijn enorm fotogeniek!

Ook gaat u naar de Atheense agora, het centrale plein uit de Griekse oudheid waar de belangrijkste beslissingen werden genomen. In Kerameikos, een wijk in opkomst, zien we de overblijfselen van de grootste begraafplaats van de stad uit de antieke tijd. Op beide plekken slaan we een bezoek aan de kleinere, maar mooie musea niet over! En we sluiten de reis af met het nationaal archeologisch museum: een van de meest toonaangevende musea van het land. Tijdens de vrije uurtjes dwaalt u door de sfeervolste straatjes, struint u door de leukste winkeltjes en strijkt u tussen de Grieken neer op een terrasje voor een glaasje ouzo. Reis deze winter naar Athene en proef, beleef en ontdek samen met mij deze geweldige stad!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel
verblijf in het centrum van Athene
3x ontbijt en 1x diner
welkomstdiner in een taverne
audiosysteem
eventuele lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Akropolis en het Akropolismuseum
onbekende wijken Psiri en Anafiotika
Atheense agora en museum
nationaal archeologisch museum
de sfeervolle Pláka
theater van Dionysus
opgraving Kerameikos
Kerameikos Museum
centrale markt van Athene
SRC-reisleidster Helma
SRC-reisleidster sinds 1997
In het archeologisch museum, het grootste museum van het land, wordt het verhaal van de Griekse oudheid door de indrukwekkende collectie tot leven gewekt.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Athene en transfer naar het centrumhotel
+ lees meer
Akropolis, het Akropolismuseum, het theater van Dionysus en de wijken Anafiotika en Psiri
+ lees meer
De Atheense Agora, de pottenbakkers van Kerameikos en vrije tijd
+ lees meer
Kleurrijke markthallen, archeologisch museum en terugvlucht Athene – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Musea in Athene
80 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene15:30 - 19:50 uur
Athene - Amsterdam20:25 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.