050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Bhutan | Bhutan- privéreis

Het land van de donderende draak

Bhutan was tot ver in de 20e eeuw een praktisch onbekend land. Nog steeds is ‘het land van de donderende draak’ eigenlijk een onontdekt paradijs. Als u zich afvraagt wat er allemaal te zien is, dan is het antwoord heel simpel: veel, heel veel! In het noorden van dit bergachtige land liggen bergtoppen die tot over de 7.000 meter reiken. In het zuiden liggen dicht beboste valleien. En in dit prachtige landschap vindt u imponerende dzongs, versterkte kloosterburchten.

Bhutan is een van de weinige landen waar het overdag nog verplicht is om traditionele kleding te dragen. De mannen dragen hun gho en de vrouwen hun kira. In de hoofdstad Thimphu kunt u elk weekend wel ergens een spectaculaire wedstrijd boogschieten bijwonen, de nationale sport van Bhutan. U ontdekt op deze bijzondere privéreis prachtige kloosters en tempels met het Taktsang Pelphung-klooster, het nest van de tijger, als absolute hoogtepunt! Ook de prachtige en authentieke religieuze festivals van Bhutan zijn zeer indrukwekkend! Deze worden meestal op de binnenplaatsen van de dzongs gehouden: er wordt gedanst op het ritme van muziekinstrumenten en dansers dragen opzienbarende maskers die godheden, demonen en dieren uitbeelden. Elke dans heeft zijn eigen religieuze betekenis. Er zijn in Bhutan zo veel festivals, dat de kans groot is dat u tijdens uw reis zomaar een festival kunt bezoeken.

Tijdens deze privéreis ontdekt u Bhutan met een auto met een privéchauffeur en een Engelssprekende gids. We hebben voor u een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit land ontdekt. Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. Ook hebben we alvast een paar mooie excursies in het reisprogramma voor u opgenomen en als u wilt, kunt u extra excursies bijboeken. U zult versteld staan van de schoonheid van de schitterende natuur, de traditionele cultuur en de vriendelijke bevolking in dit land! Gaat u mee naar wonderschoon Bhutan?

Religieuze festivals
In bepaalde periodes van het jaar zijn er in Bhutan veel religieuze festivals. Deze worden voornamelijk gehouden in Paro, Thimphu, de Buthangvallei en Trashigang, maar ook op andere plekken. Sommige festivals zijn groot en wat meer toeristisch, terwijl andere klein en minder bezocht zijn. Wilt u tijdens uw reis naar Bhutan graag een festival bezoeken? Geef dit dan bij uw offerteaanvraag aan ons door, dan proberen wij samen met u het reisprogramma zo af te stemmen dat dit lukt!

Pluspunten
vluchten KLM
vlucht Delhi – Paro
vlucht Guwahati – Delhi
ruimbagage
visum en toeristenbelasting Bhutan
16 dagen auto met privéchauffeur
diverse transfers
goede hotels en pensions
17x ontbijt, 15x lunch, 16x diner
diverse natuurwandelingen
16 dagen lokale gids
inclusief entreegelden
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Paro en Thimphu
Het nest van de tijger
dzongs, kloosters en tempels
zwartnekkraanvogels Phobjikha
Drukgyel-dzong in Paro-vallei
Cheri Dorji Dhen-klooster
Punakha en Chimi Lhakhang-tempel
Gangtey Gompa-klooster in Phobjikhavallei
Rinpung-dzong in Paro
Trongsa-dzong in Trongsa
Domkhar Tashicholing-klooster in Gaytsa
Yathra-weefcentrum in Zungney
Bumthang-district
Tangvallei en Ugen Choling-paleis
Mongar
Sietske, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: de avontuurlijke wandelingen
Met uw gids maakt u verschillende wandelingen door de prachtige natuur en naar de mooiste kloosters van Bhutan.

De reis in het kort

Amsterdam – Delhi
Delhi – Paro
Paro
Paro – Taktsang – Paro
Paro – Thimphu
Thimphu – Cheri Dorji Dhen-klooster – Thimphu
Thimphu – Punakha
Punakha – Gangtey
Gangtey – Trongsa (Phobjikha-vallei)
Trongsa – Jakar
Jakar
Jakar – Tangvallei – Jakar
Jakar – Mongar
Mongar – Lhuntse – Khoma – Mongar
Mongar – Trashigang
Trashigang – Trashiyangtse – Trashigang
Trashigang – Samdrup Jongkhar
Samdrup Jongkhar – Guwahati – Delhi
Delhi – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Delhi

U vliegt van Amsterdam naar Delhi, waar u na middernacht aankomt. U overnacht in een hotel op het vliegveld.

dag 2: Delhi – Paro

Vanaf de luchthaven van Delhi vliegt u vandaag in ongeveer twee uur naar Paro. Uw eerste kennismaking met het schitterende Bhutan kan beginnen! bij aankomst wordt u verwelkomd door uw Engelssprekende gids, die met u mee zal gaan tijdens deze reis. Voordat u naar uw hotel in Paro gaat, waar u drie nachten verblijft, bezoekt u de Rinpung-dzong, die aan de Paro-rivier ligt. Deze dzong uit de 17e eeuw is een van de meest indrukwekkende en beroemde kloosterburchten van Bhutan en misschien ook wel het mooiste voorbeeld van de Bhutaanse architectuur. (reisafstand ca. 10 km)

dag 3: Paro

Op deze dag maakt u uitgebreid kennis met Paro en haar prachtige omgeving. Paro is een historische stad met heilige plaatsen en bijzondere eeuwenoude gebouwen, die op een hoogte van ongeveer 2.400 meter in het Himalayagebergte ligt. De brede en groene Paro-vallei is prachtig! Uw gids neemt u mee de stad in voor een wandeling. Samen bezoekt u het fascinerende nationale museum van Bhutan, dat is ondergebracht in een oude uitkijktoren die wondermooi ligt boven de reusachtige kloosterburcht van Paro. Het nationale museum bezit meer dan 3.000 Bhutanese kunstwerken die meer dan 1.500 jaar geschiedenis weergeven. U ziet hier de mooiste exemplaren van de Bhutanese kunst, waaronder bronzen beelden en schilderijen. Hierna bezoekt u de antieke tempel Dungtse Lhakhang met haar schitterende schilderingen. Na de lunch rijdt u naar de prachtig gelegen Dzongdrakha Gompa, vanwaar u een mooie uitzicht heeft op de hele Paro-vallei. U eindigt de dag met een bezoek aan de ruïnes van de antieke Drukgyel dzong, een klooster met een strategische ligging op de route naar Tibet. Bij helder weer heeft u vanaf hier een spectaculair uitzicht op de ruim 7.300 meter hoge berg Jumolhari. (reisafstand ca. 40 km)

dag 4: Paro – Taktsang – Paro

Samen met uw chauffeur en uw gids gaat u naar het Taktsang Pelphung-klooster, ook wel het nest van de tijger genoemd. Volgens de overleveringen vloog de belangrijke leermeester in het boeddhisme Padmasambhava op de rug van een tijger hier naartoe. Het is een van de meest vereerde en beroemde kloosters van Bhutan. Het klooster, dat maar liefst zeven tempels heeft, ligt spectaculair: het is gebouwd op een loodrechte rotswand en steekt 700 meter boven de Paro-vallei uit. Tijdens een intensieve en schitterende wandeling naar het klooster geniet u van prachtige vergezichten op de bergen en op het klooster. U kunt de route ook per paard of muilezel afleggen (kosten niet inbegrepen). Onderweg ziet u een chorten (stoepa) en een fraaie kleine waterval. Langs de pas naar boven zijn ook verschillende gebedsplaatsen te vinden. Na ongeveer 1,5 uur wandelen bereikt u op 2.940 meter hoogte een koffiehuis. Vanaf dit punt is het klooster alleen nog te voet bereikbaar. Na een indrukwekkend en uitgebreid bezoek aan het klooster keert u te voet terug naar het koffiehuis, waar u luncht. Vervolgens keert u terug naar het startpunt van de wandeling, waar uw chauffeur staat te wachten om u terug naar Paro te brengen. (reisafstand ca. 30 km)

dag 5: Paro – Thimphu

Na het ontbijt bezoekt u een van de meest antieke tempels van Bhutan: de Kyichu Lhakang. Hierna verlaat u Paro en rijdt u met uw chauffeur verder naar de hoofdstad van Bhutan, Thimphu. De stad ligt aan de Wang Chu-rivier tussen de bergen op 2.300 meter hoogte. Thimpu, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, heeft geen hoogbouw. De huizen zijn gebouwd in de traditionele architectuur. Dit is de enige hoofdstad ter wereld zonder stoplichten. Deze relatief kleine stad heeft brede met bomen omzoomde lanen en vele interessante bezienswaardigheden. U bezoekt met uw gids onder andere een werkplaats, waar al eeuwenlang met de hand papier wordt gemaakt uit de bast van de Daphne-boom. Ook staat er een wandeling op het programma door het Motithang Takin-reservaat. Dit reservaat ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Thimphu. Hier ziet u wellicht de zeldzame takin, een alleen in Bhutan voorkomende rundergems. Hierna bezoekt u het Drubtob-nonnenklooster, de indrukwekkende Memorial-chorten, gebouwd ter nagedachtenis aan de laatste koning van Bhutan en de Zangtopelri Lhakhang-tempel. Ook neemt u een kijkje bij het Changlimithang-stadion, waar de mannen vaak oefenen in het boogschieten, de nationale sport van Bhutan. Het is onvergetelijk om de enthousiaste danspassen en grappen te zien die ze maken als hun pijl na een afstand van maar liefst 150 meter het doelwit treft! U verblijft twee nachten in Thimphu. (reisafstand ca. 55 km)

dag 6: Thimphu – Cheri Dorji Dhen-klooster – Thimphu

Vanuit Thimpu rijdt uw chauffeur u naar de omgeving van het klooster van Cheri Dorji Dhen. Vervolgens wandelt u met de gids in ongeveer 2 uur door een schitterende bosrijke vallei naar dit boeddhistische klooster. Het klooster werd in 1620 opgericht door Shabdrung, de eerste heerser van Bhutan. Hier vestigde zich ook de eerste door hem opgerichte monnikenorde. Na uw bezoek daalt u weer af tot aan de voet van de heuvel. Onderweg geniet u van een heerlijke lunch. U wordt door de chauffeur teruggebracht naar uw hotel in Thimphu. Indien er vanmiddag tijd over is, kunt u een wandeling maken door de stad. (reisafstand ca. 50 km)

dag 7: Thimphu – Punakha

Met uw chauffeur en gids gaat u op weg naar Punakha. U maakt een stop op de Dochu La-pas, vanwaar u bij helder weer een adembenemend uitzicht heeft op de Bhutaanse Himalaya. Punakha ligt op een hoogte van circa 1.400 meter. Door de lagere ligging is het hier wat warmer dan in de andere Bhutaanse steden en vindt u hier subtropische flora als cactussen en bananen- en sinaasappelbomen. Na de lunch bezoekt u de kloosterburcht van Punakha, dat tot 1955 de hoofdstad van Bhutan was. Tot op de dag van vandaag verblijft de hoofdabt en de hele monastieke organisatie hier tijdens de wintermaanden. U maakt vanaf de kloosterburcht een wandeling door rijstvelden en langs boerderijen naar de Chimi Lhakhang-tempel, die gewijd is aan Drukpa Kuenlye, de populairste heilige van Bhutan die de bijnaam dolle god heeft gekregen. Hij verheerlijkte de boeddhistische leer met liederen en schokkende seksuele humor. U overnacht in Punakha. (reisafstand ca. 85 km)

dag 8: Punakha – Gangtey

Vanuit Punakha reist u richting Gangtey, waar u de mooie gelijknamige Gangtey Gompa bezoekt. De gebedszaal van deze gompa is de grootste van heel Bhutan! Van hieruit maakt u een schitterende wandeling door het unieke natuurreservaat van de Phobjikha-vallei, die op de westelijke glooiingen van de Black Mountains ligt. In de late herfst migreren de kraanvogels vanuit Tibet naar dit gebied, waar ze meestal tot half maart blijven om te broeden en te overwinteren. Naast kraanvogels leven hier onder andere ook herten, wilde zwijnen, luipaarden en rode vossen. Op het eind van de wandeling wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar uw eenvoudige hotel gebracht, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 55 km)

dag 9: Gangtey – Trongsa (Phobjikha-vallei)

Na het ontbijt vertrekt u in oostelijke richting over de Pele La-pas, op een hoogte van 3.420 meter. U bezoekt in Trongsa de indrukwekkende Trongsa-dzong en de uitkijktoren, die daar boven ligt. Op de top bevindt zich een mooie tempel waar originele Mongoolse wapens en een grote gebedsmolen te zien zijn. U overnacht in Trongsa. (reisafstand ca. 75 km)

dag 10: Trongsa – Jakar

Via de Yotong La-pas rijdt u naar Gaytsa, waar u een korte stop maakt bij het Domkhar Tashicholing-klooster. Vervolgens rijdt u door naar de Chumey-vallei en passeert onderweg lieflijke dorpjes. Voordat u in Jakar aankomt, bezoekt u eerst het yathra-weefcentrum in het dorpje Zungney, waar u de wevers aan het werk kunt zien met de kleurrijke patronen die zo kenmerkend zijn van deze streek. U verblijft drie nachten in Jakar. Deze stad in het Bumthang-district is in heel Bhutan bekend om zijn opvallende en felgekleurde geweven wollen producten met de naam yathra. (reisafstand ca. 70 km)

dag 11: Jakar

Het Bumthang-district is een van de heiligste valleien in Bhutan: er zijn ontelbare legendes aan deze vallei verbonden. Ook is dit de geboortegrond van de heilige Pemanlingpa, een smid uit de stad Jakar. Van hem stamt de huidige koninklijke familie af. Uw gids neemt u mee op een wandeling in de omgeving van Jakar. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld het kasteel van de witte vogel in Jakar bezoeken. Ook de vijf watergebedswielen bij het Wangdicholing-paleis zijn zeer de moeite waard! U verblijft twee nachten in Jaker. (reisafstand ca. 30 km)

dag 12: Jakar – Tangvallei – Jakar

Vanaf Jakar rijdt u naar de Tang-vallei. Daarna wandelt u samen met de gids in ongeveer 1,5 uur naar het Ugen Choling-paleis. Door de afgelegen ligging wordt dit schitterende paleis nauwelijks bezocht. Het paleis is in de 16e eeuw gebouwd als zomerresidentie voor een gouverneur. Nu herbergt het een museum. Hier waant u zich 100 jaar terug in het dagelijkse leven van een Bhutaanse adellijke familie. Als u geluk heeft, ontmoet u hier Kunzang Choden, de schrijfster van het boek ‘Tsomo’s Karma’. Daarna wandelt u terug naar uw chauffeur, die u naar Jakar brengt. (reisafstand ca. 65 km)

¡ Extra
Bent u een echte avonturier? Ontdek de Tang-vallei dan op de rug van een paard. U hoeft geen ervaren ruiter te zijn!

Wilt u de reis echt bijzonder maken dan kunt u deze tocht ook combineren met een overnachting in een eenvoudig Bhutanees boerderijhuisje, uiteraard bij de mensen thuis. In dat geval keert u op dag 13 terug naar Jakar, waar u overnacht. Het programma van de reis schuift vervolgens met 1 dag op.

dag 13: Jakar – Mongar

Op deze dag staat er een schitterende, lange rit op het programma. De weg voert u over de Sherlang La- en de Thrumshing La-pas: een van de meest spectaculair routes van deze reis! Door uitgestrekte graslanden en weides rijdt u naar de vallei van Ura. Bij helder weer heeft u onderweg een magnifiek uitzicht op de hoogste berg van Bhutan, de Gangkar Puensum. In de middag komt u aan in Mongar, waar u twee nachten verblijft. Als er voldoende tijd is, maakt u met uw gids een wandeling door het kleine stadscentrum van Mongar. (reisafstand ca. 170 km)

dag 14: Mongar – Lhuntse – Khoma – Mongar

Lhuntse is een van de meest landelijke en geïsoleerde districten van Bhutan. U ziet hier spectaculaire landschappen met steile hellingen en bergkloven, prachtige coniferen, dennenwouden en afgelegen dorpjes met rijst-, gierst- en maïsvelden. Het gewest Kurtoe van Lhuntse is de voorouderlijke geboorteplaats van de koninklijke familie. U bezoekt met uw gids het kleine dorp Khoma. Dit dorp staat bekend om de beste weverijen van Bhutan. Hier wordt nog steeds met eeuwenoude technieken gewerkt. De verfijning van deze stoffen kent geen gelijke in de wereld! Vervolgens verkent u vanuit Khoma te voet nog enkele interessante authentieke dorpjes en antieke tempels. Voordat u terug wordt gebracht naar Mongar geniet u in dit schitterende landschap van een picknick. In Mongar kunt u even rondlopen en kijken naar de mooie gebouwen. Er zijn zelfs een paar winkeltjes in het kleine centrum, waar u binnen kunt kijken. Of wandelt u liever in ongeveer een half uur naar het Yakang Lhakhang-klooster? Hier liggen een aantal bijzondere religieuze schatten en andere objecten. U kunt deze nacht slapen bij een lokale familie thuis of in een simpel guesthouse. (reisafstand ca. 150 km)

dag 15: Mongar – Trashigang

Na het ontbijt gaat u naar de Mongar-dzong. Vervolgens maakt u een mooie tocht via de Kori La-pas door het stroomgebied van de Manas Chu naar Ngatshang, waar u een kleine privétempel bezoekt. Via de oever van de Gamri Chu en de Cha Wan-brug komt u laat in de middag aan in Trashigang, waar u twee nachten verblijft. Tegen de avond bezoekt u met uw gids de 17e-eeuwse Trashigang-dzong en het stadscentrum. (reisafstand ca. 100 km)

dag 16: Trashigang – Trashiyangtse – Trashigang

In de ochtend rijdt u naar Trashiyangtse, voor een bezoek aan de Chorten Kora, een stoepa gebouwd in de typische Nepalese bouwstijl. Een legende vertelt over een 8-jarige maagd en prinses uit India, die hier in de 18e eeuw haar leven heeft opgeofferd door zich in de stoepa te laten inmetselen. Dit feit wordt nog steeds ieder jaar in maart herdacht. Vervolgens gaat u naar de Iron Chain Link Bridge, de laatste overgebleven brug die door Thongtong Gyalpo in de 15e eeuw is gebouwd. Na een gezellige en lekkere picknick rijdt u terug naar Trashigang. Onderweg ziet u in Gomkora een schilderachtige tempel. Hier zou Guru Rinpoche, een belangrijke persoon in het boeddhisme, een afdruk van zijn lichaam hebben achter gelaten. (reisafstand ca. 130 km)

dag 17: Trashigang – Samdrup Jongkhar

Een lange en mooie rit brengt u naar Samdrup Jongkhar. Onderweg stopt u regelmatig om van het uitzicht op de overweldigende bergen te genieten en lieflijke dorpjes te bezoeken. Tegen de avond komt u aan in Samdrup Jongkhar, de grootste stad in het oosten van Bhutan, op de grens met India. (reisafstand ca. 185 km)

dag 18: Samdrup Jongkhar – Guwahati – Delhi

Vanuit Samdrup Jongkhar rijdt u met uw chauffeur in ongeveer drie uur naar Guwahati in India. Vanaf hier brengt een binnenlandse vlucht u naar Delhi. De meeste vluchten terug naar Amsterdam vertrekken na middernacht, dus mogelijk moet u enkele uren wachten. (reisafstand ca. 70 km)

dag 19: Delhi – Amsterdam

Na middernacht vertrekt u uit Delhi naar Amsterdam, waar u in de loop van de dag aankomt.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Paardrijden tangvallei, Bhutan
Paardrijtocht in de Tangvallei - Jakar
Avontuurlijke paardrijtocht inclusief overnachting
Duur: circa 8 uur (waarvan circa 3 uur te paard)
Inclusief: een picknicklunch, een paard, het lenen van een cap, een gids en transfers.
Kosten: €55,00 per persoon

Een paardrijtocht inclusief overnachting bij de mensen thuis.
Kosten: €475,00 per persoon
Bent u een echte avonturier? Ontdek de Tangvallei dan op de rug van een paard. U hoeft geen ervaren ruiter te zijn! Elke tocht start met een korte introductieles om uw paard beter te leren kennen en enige vaardigheden onder de knie te krijgen.

Wilt u deze reis echt bijzonder maken combineer deze tocht met een overnachting in een eenvoudig Bhutaans boerderijhuisje, uiteraard bij de lokale mensen thuis. U overnacht in een eigen kamer en deelt de badkamer met de bewoners. De maaltijden gebruikt u samen met de familie. In dit geval keert u op dag 13 terug naar Jakar, waar u overnacht. Het programma van de reis schuift vervolgens met 1 dag op. Voor de meer ervaren ruiters is het mogelijk een paardrijtocht te maken van circa 5 uur. Deze tocht gaat door lastig begaanbare gebieden, maar op de rug van een paard gaat dit u gemakkelijk af. Op de terugweg rijdt u over open velden.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij zoals bijvoorbeeld Lufthansa, of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Delhi12:25 - 01:10 uur
Delhi - Amsterdam03:20 - 09:05 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

Tijdens de reis verblijft u in toeristenklassehotels en guesthouses. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Holiday Inn Express, New Delhi
Hotel Holiday Inn Express - New Delhi
Het Holiday Inn New Delhi International Airport bevindt zich in New Delhi en beschikt over een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een spa- en wellnesscentrum.

Bekijk de website van Holiday Inn New Delhi
Olathang, Bhutan
Hotel Olathang - Paro
Het grootste hotel van Bhutan (uit 1974) ligt op een bebost terrein op een heuvel. Vanaf hier heeft u een verbluffend uitzicht op de fascinerende Paro-vallei. U verblijft in traditioneel ingerichte kamers met houten lambrisering.

Bekijk de website van Hotel Olathang
 Norpheling hotel
Hotel Norpheling - Thimphu
Het Norpheling hotel ligt ongeveer op 5 minuten lopen van het Klokkentorenplein en het Kroningspark. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar/lounge en er is een stomerij/wasserijservice. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een koffie/theefaciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in de accommodatie..

Bekijk de website van Hotel Norpheling
Meri Puensum, Bhutan
Hotel Meri Puensum - Punakha
Dit hotel ligt op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over de rivier en de vallei. Het hotel biedt ruime en smaakvol ingerichte kamers. In de prachtige tuin kunt u heerlijk wandelen en de prachtige planten en bloemen bewonderen. Dit hotel is een prima uitvalsbasis om de fascinerende Punakha-vallei te bezoeken.

Bekijk de website van Meri Puensum
Phobjikha hotel in Bhutan
Hotel Phobjikha - Wangdue Phodrang
Dit hotel ligt in de Gangtey Phobjikha vallei waar een grote mate van biodiversiteit te vinden is. De accommodatie beschikt over een restaurant en kamers die comfortabel zijn ingericht.

Bekijk de website van Phobjikha hotel
Yangkhil Resort
Resort Yangkhil - Trongsa
Het Yangkhil resort ligt op loopafstand van Trongsa. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een lounge en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad.

Bekijk de website van Yangkhil Resort
Mountain Lodge Jakar, Bhutan
Lodge Mountain - Jakar
Dit hotel ligt te midden van dennenbossen en heeft een fascinerend uitzicht op het historische Wangduecholeling-paleis. Mountain Lodge is een heerlijk hotel om even op adem te komen na een prachtige dag waarin u de toeristische trekpleisters in Jakar heeft bekeken. Alle kamers zijn aangekleed met houten lambrisering en zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Mountain Lodge
Wangchuk, Bhutan
Hotel Wangchuk - Mongar
Op korte loopafstand van de Mongar Dzong ligt het Wangchuk Hotel. Alle kamers hebben een schitterende uitzicht over de bergen en valleien. In het restaurant van het hotel kunt u bij goed weer buiten op het terras eten, terwijl u geniet van het mooie uitzicht.

Bekijk de website van Wangchuk Hotel
Deothjung hotel in Bhutan
Hotel Doethjung - Trahigang
Het Deothjung hotel ligt op ongeveer 3 kilometer van Trashigang en biedt een prachtig uitzicht over de vallei van Drangmey Chhu. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een wasservice en een 24-uursreceptie. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, thee/koffie faciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Deothjung hotel
Phuntsho Yangkhor in Smadrup Jongkhar, Bhutan
Hotel Phuntsho Yangkhor - Samdrup Jongkhar
Dit hotel ligt in Samdrup Jongkhar. Het hotel beschikt over een restaurant en authentieke kamers met airconditioning.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

"Onze reis naar Bhutan vergeten wij nooit meer: wat een bijzonder land! Het was erg leuk dat SRC geregeld had dat we tijdens onze reis fietsen mee konden nemen. Zo konden we tijdens lange autoritten af en toe een afdeling meepakken en verkenden we mooie valleien en dorpjes met de fiets. Dat was dan ook gelijk een mooie manier om in contact te komen met de lokale bevolking.
Onze gids en chauffeur hebben ons fantastisch bijgestaan tijdens deze reis. Echt niets was ze teveel. We hebben zelfs nog een bezoek gebracht aan de familie van de chauffeur, wat een leuke ervaring was. Wat een gastvrij land, wat een rust en wat een spectaculaire natuur!"
Het was een zeer bijzondere reis, met vele hoogtepunten; onder andere het festival in Jakar. Onze gids was zeer deskundig, vertelde veel over het Boeddhisme. Sommige reisdagen waren wel vrij lang. Over de hotels waren we tevreden. Alleen de badkamer was soms wat minder.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Delhi en vice versa met KLM.
Vlucht Delhi – Paro.
Vlucht Guwahati – Delhi.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Visumkosten en toeristenbelasting voor Bhutan.
16 dagen auto met privéchauffeur en airconditioning.
Transfer luchthaven Delhi – hotel Delhi en vice versa.
Transfer Samdrup Jongkhar – Guwahati.
Transfer luchthaven Paro – hotel Paro.
1 overnachting in een eenvoudig hotel in Delhi in 2-persoonskamer met een douche en een toilet.
16 overnachtingen in goede hotels of pensions in Bhutan in 2-persoonskamer met een douche en een toilet.
Verzorging in India op basis van logies en ontbijt.
Verzorging in Bhutan op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).
Entreegelden in Bhutan.
Lokale Engelssprekende gids vanaf aankomst in Paro op dag 2 tot aan aankomst Samdrup Jongkhar op dag 17.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.