050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Schwerin, Hamburg, Lübeck en Wismar

Reisleidster Marianne:
‘Wilt u een echte Duitse kerst beleven? Gevuld met sfeervolle Weihnachtsmarkten, de geur van Glühwein en Lebkuchen en die typische Duitse Gemütlichkeit? Ga dan mee op deze kerstreis naar een aantal historierijke Hanzesteden in het noorden van Duitsland! Vanuit ons heerlijke hotel in Schwerin genieten we van een aantal dagen kunst, architectuur en geschiedenis en dat alles getooide met een flinke dosis kerstsfeer! Natuurlijk wandelt u over de traditionele Schweriner kerstmarkt, die wordt gehouden in een schitterend decor van magisch verlichte pleinen en knusse steegjes met historische vakwerkhuizen. Tientallen dennenbomen zijn hier met duizenden lichtjes versierd!

Daarnaast ontdekt u drie andere Duitse steden, die elk een bijzondere geschiedenis en indrukwekkende cultuur hebben. Lübeck, de koningin van de Hanze, heeft een prachtige oude binnenstad die tijdens de Adventsperiode omgetoverd is tot een waar winter-wonderland. Ook in het wonderschone Wismar vertellen de imposante gebouwen het verhaal van het rijke Hanzeverleden. Na een wandeling door Schwerin bezoekt u het sprookjesachtige slot Schwerin. Hier stapt u in de weelderige wereld van groothertog Friedrich Franz II, die het slot in de 19e eeuw liet bouwen. Wellicht is de prachtige barokke Burggarten, waarin het slot ligt, bedekt met een knisperend laagje sneeuw…

Ook in de grootste Hanzestad van Duitsland genieten we van de feestelijke kersttijd. Maar dit jaar biedt Hamburg ons met kerst een extra verrassing. De Kunsthalle pakt uit met een grootse expositie rond de beroemde Duitse schilder Caspar David Friedrich en natuurlijk laten wij ons daar rondleiden. Het laatste daglicht gebruiken we in Hamburg voor een wandeling langs het UNESCO-erfgoed van Speicherstadt en Kontorhausviertel en als de schemer valt vinden we ook daar weer een knus verlicht kerstmarktje. Wilt u optimaal genieten van die typische Duitse kerstsfeer? Dan is dit de reis voor u! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Schwerin
5x ontbijt en 5x diner
feestelijke diners op 24, 25 en 26 december
Glühwein bij diverse diners
entree en gids bij expositie Caspar David Friedrich
wandeling UNESCO-wijken Hamburg met gids
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Caspar David Friedrich Kunsthalle Hamburg
diverse kerstmarkten
Wismar, Hamburg en Lübeck
Schwerin en Schloss Schwerin
Welt-Erbe-Haus in Wismar
Hanzemuseum in Lübeck
Speicherstadt en Kontorhausviertel
HafenCity in Hamburg
SRC-reisleidster Marianne
SRC-reisleidster sinds 2018
In ons heerlijke hotel in Schwerin wordt u verwend met Glühwein en verschillende feestelijke diners. Een prima uitvalsbasis om de kerstsfeer in de mooiste Duitse Hanzesteden te proeven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2018

Reisprogramma

Naar Schwerin
+ lees meer
Bezoek expositie Caspar David Friedrich in Kunsthalle en wandeling Speicherstadt en Kontorhausviertel in Hamburg
+ lees meer
Stadswandeling Hanzestad Wismar met bezoek Welt-Erbe-Haus en vrije middag
+ lees meer
Wandeling Schwerin en bezoek aan Schloss Schwerin
+ lees meer
Hanzestad Lübeck: wandeling en bezoek Hanzemuseum
+ lees meer
Terugreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kerst in Duitse Hanzesteden
1555 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.00 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 10.30 uur Station NS
Voorzijde station, Stationsstraat

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.