050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Schwerin, Hamburg, Lübeck en Wismar

Reisleidster Marianne:
‘Wilt u een echte Duitse kerst beleven? Gevuld met sfeervolle Weihnachtsmarkten, de geur van Glühwein en Lebkuchen en die typische Duitse Gemütlichkeit? Ga dan mee op deze kerstreis naar een aantal historierijke Hanzesteden in het noorden van Duitsland! Vanuit ons heerlijke hotel in Schwerin genieten we van een aantal dagen kunst, architectuur en geschiedenis en dat alles getooide met een flinke dosis kerstsfeer! Natuurlijk wandelt u over de traditionele Schweriner kerstmarkt, die wordt gehouden in een schitterend decor van magisch verlichte pleinen en knusse steegjes met historische vakwerkhuizen. Tientallen dennenbomen zijn hier met duizenden lichtjes versierd!

Daarnaast ontdekt u drie andere Duitse steden, die elk een bijzondere geschiedenis en indrukwekkende cultuur hebben. Lübeck, de koningin van de Hanze, heeft een prachtige oude binnenstad die tijdens de Adventsperiode omgetoverd is tot een waar winter-wonderland. Ook in het wonderschone Wismar vertellen de imposante gebouwen het verhaal van het rijke Hanzeverleden. Na een wandeling door Schwerin bezoekt u het sprookjesachtige slot Schwerin. Hier stapt u in de weelderige wereld van groothertog Friedrich Franz II, die het slot in de 19e eeuw liet bouwen. Wellicht is de prachtige barokke Burggarten, waarin het slot ligt, bedekt met een knisperend laagje sneeuw…

Ook in de grootste Hanzestad van Duitsland genieten we van de feestelijke kersttijd. Maar dit jaar biedt Hamburg ons met kerst een extra verrassing. De Kunsthalle pakt uit met een grootse expositie rond de beroemde Duitse schilder Caspar David Friedrich en natuurlijk laten wij ons daar rondleiden. Het laatste daglicht gebruiken we in Hamburg voor een wandeling langs het UNESCO-erfgoed van Speicherstadt en Kontorhausviertel en als de schemer valt vinden we ook daar weer een knus verlicht kerstmarktje. Wilt u optimaal genieten van die typische Duitse kerstsfeer? Dan is dit de reis voor u! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Schwerin
5x ontbijt en 5x diner
feestelijke diners op 24, 25 en 26 december
Glühwein bij diverse diners
entree en gids bij expositie Caspar David Friedrich
wandeling UNESCO-wijken Hamburg met gids
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Caspar David Friedrich Kunsthalle Hamburg
diverse kerstmarkten
Wismar, Hamburg en Lübeck
Schwerin en Schloss Schwerin
Welt-Erbe-Haus in Wismar
Hanzemuseum in Lübeck
Speicherstadt en Kontorhausviertel
HafenCity in Hamburg
SRC-reisleidster Marianne
SRC-reisleidster sinds 2018
In ons heerlijke hotel in Schwerin wordt u verwend met Glühwein en verschillende feestelijke diners. Een prima uitvalsbasis om de kerstsfeer in de mooiste Duitse Hanzesteden te proeven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2018

De reis in het kort

Naar Schwerin
Bezoek expositie Caspar David Friedrich in Kunsthalle en wandeling Speicherstadt en Kontorhausviertel in Hamburg
Stadswandeling Hanzestad Wismar met bezoek Welt-Erbe-Haus en vrije middag
Wandeling Schwerin en bezoek aan Schloss Schwerin
Hanzestad Lübeck: wandeling en bezoek Hanzemuseum
Terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Schwerin

Via Amersfoort en Oldenzaal rijden we naar ons hotel nabij Schwerin. Het elegante Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern en was tot 1918 een echte residentiestad. Schwerin wordt omringd door meren en ook ons hotel ligt prachtig aan de oevers van de Ostorfer See. In deze bijzondere tijd van het jaar verlichten duizenden lampjes het schitterende marktplein van Schwerin op magische wijze. Brengt u hier alvast een bezoek aan de kerstmarkt, 'der Stern im Norden'? (ca. 535 km)

dag 2: Kunst en architectuur in Hanzestad Hamburg

Op deze dag hebben we een vol programma in de grootste Hanzestad van Duitsland: Hamburg. We vertrekken vroeg en begeven ons na aankomst direct naar de Kunsthalle voor een ontmoeting met een van Duitslands meest bewonderde schilders: Caspar David Friedrich. Onder begeleiding van een gids nemen we ruim de tijd om de meer dan zestig werken van deze exponent van de romantiek te bewonderen. Na de lunch duiken we in de handelshistorie van de stad. Aan het eind van de 19e eeuw besloot de vrijhaven Hamburg dat het capaciteit nodig had voor opslag van tolvrije goederen en begon het met de bouw van pakhuizen in Speicherstadt. Die bouw liep door tot in de jaren 20 van de vorige eeuw en kende een uitbreiding in het Kontorhausviertel: een administratieve wijk waarin al die goederen bureaucratisch verwerkt moesten worden. Hoewel de prachtige gebouwen in donkerrood en bruin baksteen misschien wat minder luchtig aandoen dan hun modernistische tijdgenoten van bijvoorbeeld het Bauhaus, zien we hier veel terug van de toentertijd heersende idealen en technieken. Ook hier laten we ons door een plaatselijke gids rondleiden. Na al deze indrukwekkende kunst en architectuur is er natuurlijk ook nog even tijd voor de kerstmarkt in de oude stad of in het fraaie stadsvernieuwingsproject HafenCity met de fraaie Elbphilharmonie. (ca. 245 km)

dag 3: Charmant Wismar

We rijden naar Wismar, een fraaie Hanzestad, waarvan de binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We zien het mooie marktplein, dat is omzoomd door statige huizen, en het Fürstenhof, een van de belangrijkste renaissancegebouwen van Mecklenburg. We lopen binnen bij het Welt-Erbe-Haus, waar we meer leren over de geschiedenis van deze schitterende Hanzestad! Op de eerste verdieping bewonderen we de prachtige tapijtenkamer. De rest van de middag is vrij te besteden. Vandaag is Heiligabend, voor onze oosterburen misschien wel het belangrijkste onderdeel van de kerstviering, vandaar dat er vanavond al een feestelijke diner op ons wacht in ons hotel in Schwerin. (ca. 70 km)

dag 4: Slot Schwerin

Deze eerste kerstdag is een rustpuntje in de reis, ook omdat veel publieke gelegenheden gesloten zijn. We wandelen in Schwerin langs de schitterende vakwerkhuizen en moderne gebouwen. In de middag bezoeken we het slot van Schwerin. Het sprookjesachtige kasteel ligt op een schiereiland in de Schweriner See en wordt omgeven door prachtige barokke tuinen. Wie weet trakteert Moeder Natuur ons wel op een laagje knisperende sneeuw? Ook op deze avond serveert het hotel een feestelijk diner. (ca. 20 km)

dag 5: Wandeling door charmant Lübeck

Lübeck was de koningin onder de Hanzesteden. Het verdrag tussen deze stad en Hamburg uit 1241 geldt als geboortejaar van de Hanze. We leren meer over de geschiedenis van de Hanze als we een bezoek brengen aan het Hanzemuseum. Lübecks rijke verleden is ook nog altijd terug te zien in de koopmanshuizen en prachtige kerken en kloosters. Tijdens een wandeling door het charmante centrum, dat tijdens deze periode van het jaar is ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer, zien we de Holstentor, het symbool van Lübeck, en het marktplein met het stadhuis. Ook bekijken we de Marienkirche. Naast het Heiliggeisthospital bewonderen we het beroemde triomfkruis van Bernt Notke, de bronzen doopvont en de zandstenen preekstoel in de dom. Op het Weihnachtswunderland is de lucht vol met de geur van geroosterde amandelen en glühwein. Bij de verschillende stalletjes kunt u terecht voor verschillende lekkernijen en kerstdecoraties. (ca. 150 km)

dag 6: Naar huis

Aan deze heerlijke kerstreis is helaas een einde gekomen. We rijden terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 535 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.00 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 10.30 uur Station NS
Voorzijde station, Stationsstraat

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Plaza Schwerin, Duitsland
Hotel Plaza Schwerin - Schwerin
Het Plaza hotel in Schwerin ligt aan de oevers van de Ostorfer See. Vanuit de gezellige bar heeft u een schitterend uitzicht over het meer. Het centrum van Schwerin ligt op 900 meter afstand van het Plaza hotel. Het hotel beschikt onder andere over een lift, een restaurant en er is gratis wifi beschikbaar. De comfortabele kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Best Western Plaza Hotel Schwerin

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien