050 - 3 123 123

Lüneburg, Hamburg en Lübeck

Reisleider Stephan Peters:
‘Wilt u een echte Duitse kerst beleven? Gevuld met sfeervolle Weihnachtsmarkten, de geur van Glühwein en Lebkuchen en die typische Duitse Gemütlichkeit? Ga dan mee op deze nieuwe kerstreis naar een aantal wondermooie Hanzesteden in het noorden van Duitsland! Uw uitvalsbasis is al perfect: in het pittoreske Hanzestadje Lüneburg, ten zuiden van Hamburg, verblijft u in een charmant hotel dat aan een oud haventje ligt. Het hotel bestaat uit een watermolen, een watertoren en een paar pakhuizen: hoe romantisch! Vanuit deze sfeervolle plek wandelt u zo het gezellige centrum in zodat u elke dag heel gemakkelijk die fijne Duitse kerstsfeer kunt opsnuiven.

Vanuit Lüneburg ontdekt u drie andere Duitse steden, die elk een bijzondere geschiedenis en indrukwekkende cultuur hebben. Lübeck, de koningin van de Hanze, heeft een prachtige oude binnenstad die tijdens de Adventsperiode omgetoverd is tot een waar winter-wonderland. In Celle, residentie van een oud Duits vorstengeslacht, staan eeuwenoude vakwerkhuizen hand in hand met de modernistische gebouwen van het Bauhaus. En Hamburg? Een stad die een wereld op zich is met zijn grote haven. Wilt u optimaal genieten van die typische Duitse kerstsfeer? Dan is dit de kerstreis voor u! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in first class-touringcar
uitstekend middenklassehotel
verblijf in centrum Lüneburg
4x ontbijt en 4x diner
kerstbuffet op 24 december
kerstdiner op 25 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
diverse kerstmarkten
Hanzestad Lüneburg
Hanzestad Lübeck
vakwerkhuizen in Celle
HafenCity in Hamburg
SRC-reisleider Stephan Peters
SRC-reisleider sinds 2017
Favoriete plek: Hanzestad Lübeck
Glühwein, Lebkuchen en typische Duits Gemütlichkeit... Beleef samen met mij de kerst in Duitse Hanzesteden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Adriënne Zijlstra
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Naar Hanzestad Lüneburg
Kerstsfeer in Lübeck
Hanzestad Hamburg: HafenCity en stadsrondrit
Vakwerkhuizenstad Celle
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Hanzestad Lüneburg

Via Amersfoort en Oldenzaal rijden we naar Lüneburg in Duitsland. Na aankomst maken we vanuit ons centraal gelegen hotel een wandeling door dit charmante Hanzestadje. Aan de vele vakwerkhuizen is nog te zien dat Lüneburg in de middeleeuwen een van de rijkste steden van Noord-Duitsland was. We eindigen op het marktplein, waar voor het historische raadhuis een sfeervolle kerstmarkt is. Hier vindt u gezellige kraampjes met typisch Duitse kerstlekkernijen als Glühwein en Lebkuchen. (ca 440 km)

dag 2: Kerstsfeer in Lübeck

Lübeck, ook wel de koningin onder de Hanzesteden genoemd, is in de Adventstijd werkelijk sprookjesachtig. Tussen de fraaie koopmanshuizen en prachtige kerken en kloosters zijn verschillende Weihnachtsmarkten opgericht. Tijdens onze wandeling door het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zien we de Holstentor, het symbool van Lübeck, en het marktplein met het stadhuis. Ook bekijken we de Marienkirche. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan een van de vele musea in de stad. Of geniet u liever van een warm glaasje Glühwein op de kerstmarkt? (ca. 210 km)

dag 3: Hanzestad Hamburg

We rijden op deze 24ste december naar de grootste Hanzestad van Duitsland: Hamburg. Na aankomst maken we een stadswandeling langs het stadhuis en via de historische panden aan de Deichstrasse naar de Speicherstadt. Deze 19e-eeuwse wijk vol pakhuizen aan kanalen vormt een wereld op zich. We eindigen bij de HafenCity, een enorm project. Liefhebbers van moderne architectuur zullen hier hun ogen uitkijken. De bouw van de Elbphilharmonie, onderdeel van dit HafenCity-project, duurde veel langer en kostte veel meer dan gepland. Dit leidde uiteraard tot veel kritiek, maar inmiddels zijn de inwoners vooral trots op ‘Elbphi’. ’s Middags maken we nog een stadsrondrit door deze fascinerende metropool en ontdekken we de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar! We zien de Alster, dat eruitziet als een binnenmeer midden in de stad maar feitelijk een rivier is, en rijden door de beruchte wijk Sankt Pauli. Terug in ons hotel wacht ons op deze kerstavond een kerstbuffet. (ca. 130 km)

dag 4: Celle: Welfen en vakwerkhuizen

We nemen de tijd voor het ontbijt op deze eerste kerstdag en rijden daarna naar Celle. Dit fraaie stadje is verbonden met de adellijke dynastie van de Welfen, die al eeuwenlang verbonden is met verschillende Europese vorstenhuizen. Het slot in Celle is een van de mooiste dat deze familie bezit. De bijna 500 vakwerkhuizen die nog in dit stadje te vinden zijn, maken Celle tot een van de charmante stadjes van het land. Het renaissance-stadhuis is indrukwekkend, maar Celle heeft ook modernere monumenten: van Bauhauspanden tot aan het eerste 24-uurs kunstmuseum ter wereld. We genieten nog even van de kerstmarkt voordat we terugkeren naar ons romantische hotel in Lüneburg voor het kerstdiner. (ca. 200 km)

dag 5: Terug naar Nederland

Helaas zit deze sfeervolle kerstreis er op. We rijden terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 440 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal| vertrek 11.00 uur Station NS Tourbushalte, Stationsstraat

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Bergström, Duitsland
Hotel Romantik Hotel Bergström Lüneburg - Lüneburg
Het charmante hotel Bergström is gevestigd in zes gebouwen, waaronder een voormalige watermolen, een watertoren en pakhuizen, en ligt aan de rivier de Ilmenau in het historische centrum van Lüneburg. Het hotel beschikt over een verschillende restaurants, een pianobar en een wellnesscentrum met een klein zwembad. De kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, een minibar en een badkamer met een toilet, een douche of een bad. In het hotel is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Bergström

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 32 deelnemers.