050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Schwerin, Hamburg, Lübeck en Wismar

Reisleider Gerben:
‘Wilt u een echte Duitse kerst beleven? Gevuld met sfeervolle Weihnachtsmarkten, de geur van Glühwein en Lebkuchen en die typische Duitse Gemütlichkeit? Ga dan mee op deze kerstreis naar een aantal wondermooie Hanzesteden in het noorden van Duitsland! Vanuit ons hotel vlak bij het charmante Schwerin verkennen we de regio. Natuurlijk wandelt u over de traditionele Schweriner kerstmarkt, die wordt gehouden in een schitterend decor van magisch verlichte pleinen en knusse steegjes met historische vakwerkhuizen. Tientallen dennenbomen zijn hier met duizenden lichtjes versierd!

Daarnaast ontdekt u drie andere Duitse steden, die elk een bijzondere geschiedenis en indrukwekkende cultuur hebben. Lübeck, de koningin van de Hanze, heeft een prachtige oude binnenstad die tijdens de Adventsperiode omgetoverd is tot een waar winter-wonderland. Na een wandeling door Schwerin bezoekt u het sprookjesachtige slot Schwerin. Hier stapt u in de weelderige wereld van groothertog Friedrich Franz II, die het slot in de 19e eeuw liet bouwen. Wellicht is de prachtige barokke Burggarten, waarin het slot ligt, bedekt met een knisperend laagje sneeuw. Ook in het wonderschone Wismar vertellen de imposante gebouwen het verhaal van het rijke Hanzeverleden. En Hamburg? Een stad die een wereld op zich is met zijn grote haven. Wilt u optimaal genieten van die typische Duitse kerstsfeer? Dan is dit de kerstreis voor u! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Schwerin
5x ontbijt en 5x diner
Glühwein bij diverse diners
kerstdiner op 24 december
feestelijke diners op 25 en 26 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
diverse kerstmarkten
Wismar, Hamburg en Lübeck
Schwerin en Schloss Schwerin
HafenCity in Hamburg
SRC-reisleider Gerben
SRC-reisleider sinds 2000
In ons heerlijke hotel in Schwerin wordt u verwend met Glühwein en verschillende feestelijke diners. Een prima uitvalsbasis om de kerstsfeer in de mooiste Duitse Hanzesteden te proeven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Gerben
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Naar Schwerin
Hanzestad Hamburg: HafenCity en stadsrondrit
Stadswandeling Hanzestad Wismar en vrije middag
Slot Schwerin
Wandeling door charmant Lübeck
Terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Schwerin

Via Amersfoort en Oldenzaal rijden we naar ons hotel nabij Schwerin. Het elegante Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern en was tot 1918 een echte residentiestad. Schwerin wordt omringd door meren, ons hotel ligt aan de oevers van de Ostorfer See. In deze bijzondere tijd van het jaar verlichten duizenden lampjes het schitterende marktplein van Schwerin op magische wijze. Brengt u hier alvast een bezoek aan de kerstmarkt, 'der Stern im Norden'? (ca. 533 km)

dag 2: Hanzestad Hamburg

We rijden naar de grootste Hanzestad van Duitsland: Hamburg. Na aankomst maken we een stadswandeling langs het stadhuis en via de historische panden aan de Deichstrasse naar de Speicherstadt. Deze 19e-eeuwse wijk vol pakhuizen aan kanalen vormt een wereld op zich. We eindigen bij de HafenCity, een enorm project. Liefhebbers van moderne architectuur zullen hier hun ogen uitkijken. De bouw van de Elbphilharmonie, onderdeel van dit HafenCity-project, duurde veel langer en kostte veel meer dan gepland. Dit leidde uiteraard tot veel kritiek, maar inmiddels zijn de inwoners vooral trots op ‘Elbphi’. ’s Middags maken we nog een stadsrondrit door deze fascinerende metropool en ontdekken we de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar! We zien de Alster, dat eruitziet als een binnenmeer midden in de stad maar feitelijk een rivier is, en rijden door de beruchte wijk Sankt Pauli. (ca. 245 km)

dag 3: Charmant Wismar

We rijden naar Wismar, een fraaie Hanzestad, waarvan de binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We zien het mooie marktplein, dat is omzoomd door statige huizen, en het Fürstenhof, een van de belangrijkste renaissancegebouwen van Mecklenburg. De middag is vrij te besteden. Brengt u een bezoek aan Museum Schabbell? Hier leert u alles over de geschiedenis van deze schitterende Hanzestad! Op deze Heiligabend, voor onze oosterburen misschien wel het belangrijkste onderdeel van de kerstviering, gaan we naar een lokaal restaurant voor een feestelijk kerstdiner. (ca. 70 km)

dag 4: Slot Schwerin

Op deze eerste kerstdag wandelen we in Schwerin langs de schitterende vakwerkhuizen en moderne gebouwen. In de middag bezoeken we het slot van Schwerin. Het sprookjesachtige slot ligt op een schiereiland in de Schweriner See en wordt omgeven door prachtige barokke tuinen. (ca. 20 km)

dag 5: Wandeling door charmant Lübeck

Lübeck was de koningin onder de Hanzesteden. Het verdrag tussen deze stad en Hamburg uit 1241 geldt als geboortejaar van de Hanze. Het rijke verleden is nog altijd terug te zien in de koopmanshuizen en prachtige kerken en kloosters. Tijdens onze wandeling door het charmante centrum, dat tijdens deze periode van het jaar is ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer, zien we de Holstentor, het symbool van Lübeck, en het marktplein met het stadhuis. Ook bekijken we de Marienkirche. Naast het Heiliggeisthospital bewonderen we het beroemde triomfkruis van Bernt Notke, de bronzen doopvont en de zandstenen preekstoel in de dom. Op de kerstmarkt is de lucht gevuld met de geur van geroosterde amandelen en glühwein. Bij de verschillende stalletjes kunt u terecht voor verschillende lekkernijen en kerstdecoraties. (ca. 150 km)

dag 6: Naar huis

We rijden terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 533 km.)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.00 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 10.30 uur Station NS
Tourbushalte, Stationsstraat

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Plaza Schwerin, Duitsland
Hotel Plaza Schwerin - Schwerin
Het Plaza hotel in Schwerin ligt aan de oevers van de Ostorfer See. Vanuit de gezellige bar heeft u een schitterend uitzicht over het meer. Het centrum van Schwerin ligt op 900 meter afstand van het Plaza hotel. Het hotel beschikt onder andere over een lift, een restaurant en er is gratis wifi beschikbaar. De comfortabele kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Best Western Plaza Hotel Schwerin

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.