050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Noël en Weihnachten in bijzondere steden

Reisleidster Wendy:
‘Op de grens van Frankrijk en Duitsland, verscholen tussen de Vogezen en het rivierdal van de Rijn ligt de Elzas, of de Alsace zoals de Fransen zeggen, een grenzeloos gebied dat regelmatig van nationaliteit veranderde. U merkt het meteen: men spreekt hier Frans, maar veel plaatsnamen en lokale gerechten geven u het gevoel dat u in Duitsland bent. Deze combinatie van Franse charme en Duitse Gemütlichkeit maken uw feestdagen très spécial!

Kerst wordt hier in Frankrijk uitgebreid gevierd en de kerstmarkten gaan vaak wel door tot 29 december! Zo ook in Straatsburg, ook wel la Capitale de Noël genoemd, onze thuisbasis van deze kerstreis. Hier ziet u de schitterende kathedraal van roze zandsteen en wandelt u door de feestelijk versierde straten vol vakwerkhuizen van la petite France. Natuurlijk proeft u hier ook van de gezelligheid op de kerstmarkt. Onze volgende stop is het charmante Colmar, waar u wandelt langs de kleurrijke, feestelijk uitgelichte vakwerkhuizen en schilderachtige straatjes en grachten. De binnenstad is hier een aaneenschakeling van verschillende kerstmarkten tot één grote Marché de Noël: betoverend!

We besluiten deze reis net over de grens in Freiburg, de geheel in kerstsfeer gehulde hoofdstad van het Duitse Schwarzwald. En na elke excursiedag wacht u een diner in een Elzasser restaurant in Straatsburg, waar u geniet van de heerlijke gastronomische specialiteiten van de streek. Kortom, deze kerstreis laat u proeven van de charmante Franse kerstsfeer met een vleugje Duitse gezelligheid! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed middenklassehotel in Straatsburg
4x ontbijt en 4x diner
kerstdiner op 24 december
diners in goede restaurants
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Straatsburg, Colmar en Freiburg
verschillende kerstmarkten
kathedraal in Straatsburg
Augustinermuseum in Freiburg
Petit Venise in Colmar
Münster in Freiburg
Musée des Beaux-Arts Straatsburg
SRC-reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Elke avond genieten we in een traditioneel Elzasser restaurant van de heerlijke gastronomische specialiteiten van de streek. Een feestje dat deze gezellige kerstreis nog meer charme geeft!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Naar Straatsburg in de Elzas
+ lees meer
Stadswandeling in Straatsburg, Capitale de Noël
+ lees meer
De magie van kerst in schilderachtig Colmar
+ lees meer
Hoofdstad van het Zwarte Woud Freiburg
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kerst in de Elzas
1460 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
• Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Venlo | vertrek 10.15 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

In elk opzicht een geslaagde kerstreis.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 9
Enthousiaste en deskundige reisleider en chauffeur. Er werd prima geïmproviseerd wanneer voorgestelde programma geen doorgang kon vinden.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.