050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Sfeervolle steden, intieme dorpjes en groene landschappen

Spanje is bekend om zijn zonnige costa’s, de grootse cultuurschatten van Andalusië, wereldsteden als Barcelona en Madrid… Maar er is ook een ander Spanje. In het noorden, met groene ruige kusten, een schitterend hooggebergte, middeleeuwse kappelletjes en de heerlijkste pintxos. Deze ontspannen autovakantie neemt u mee naar het verrassend groene Noord-Spanje. Dé plek om dit Noord-Spaanse avontuur te starten is natuurlijk Bilbao: de Baskische stad aan de Golf van Biskaje, die dankzij Frank Gehry nu zo'n hotspot is. Het wereldberoemde Guggenheim, met zijn kenmerkende ontwerp, mag u niet missen. Stap na het museumbezoek in de pittoreske straatjes van Las Siete Calles een willekeurig barretje binnen en geniet van pintxos, de kleurrijke Baskische tapas aan een prikkertje. Een overheerlijke start van uw vakantie!

Vanuit het hippe Bilbao vervolgt u uw autoreis naar Asturië en Cantabrië, een natuurlijk paradijs aan de groene noordkust, de Cabo Verde. Een droomland, waar koeien, schapen en geiten voorrang hebben op de binnenwegen. Waar de vis zo uit zee vers op uw bord wordt gelegd en de appelwijn sierlijk in uw glas wordt geschonken. Hier staat u aan de voet van de grillige bergtoppen van de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje, kijkt u uit over zee in het sfeervolle vissersplaatsje Castro Urdiales en bewondert u een zomerpaleis van Gaudí in Comilllas. Natuurlijk loopt in het noorden van Spanje ook de belangrijkste pelgrimsroute van Europa: el Camino naar Santiago de Compostela. Verstilde romaanse kapelletjes, stoere Romeinse bruggen en de trotse gotische kathedralen van Burgos en León herinneren aan deze bijzondere route. U besluit uw Spaanse avontuur in de glooiende heuvels van de Riojastreek, waar de beroemde bodega’s u verleiden tot het drinken van een heerlijk glas wijn. Salud!

Tijdens deze individuele reis ontdekt u met uw auto het groene noorden van Spanje. In uw eigen tempo volgt u de uitgestippelde route, die u langs het mooiste van deze Spaanse streek leidt. Onderweg vult u uw dag in zoals ú wilt. Met de suggesties uit de reisbeschrijving weet u in ieder geval zeker dat u niets mist! En wilt u langer blijven in Bilbao of in de Riojastreek? Geen probleem, we kijken graag met u naar de mogelijkheden om deze autovakantie naar uw wensen aan te passen. Buen viaje!

Pluspunten
eigen vervoer
sfeervolle toeristenklassehotels
11x ontbijt
2 nachten in Bilbao
2 nachten in Laguardia (Rioja)
wijnproeverij Rioja
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bilbao, Burgos en León
nationaal park Picos de Europa
Oviedo en Comillas
de Riojastreek en Laguardia
Castro Urdiales en Santillana del Mar
museum en grot van Altamira
Santo Domingo de la Calzada
Orléans en Bordeaux
SRC-reisexpert Marit
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: wijnproeverij in de Riojastreek
In een typisch Spaanse Bodega proeft u verschillende wijnen uit de Riojastreek: een mooie manier om uw vakantie af te sluiten.

De reis in het kort

Naar Orléans
Orléans – Bordeaux
Bordeaux – Bilbao
Verkenning van Bilbao
Castro Urdiales en Altamira in Cantabrië
Comillas en de Picos de Europa
Oviedo en León
Over de pelgrimsroute via Burgos naar Laguardia
Riojastreek
Terug naar Bordeaux
Bordeaux – Versailles
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Orléans

Uw vakantie start met een mooie rit naar het zuiden. Uw eerste tussenstop is de sfeervolle stad Orléans, gelegen aan het noordelijkste puntje van de Loire, waar u in de namiddag aankomt. Het levendige Place du Martroi is een goede plek om uw kennismaking te starten. Hier vindt u met het standbeeld van Jeanne d'Arc te paard. De Maagd van Orléans speelde een belangrijke rol in de bevrijding van Orléans van de Engelsen tijdens de Honderdjarige Oorlog. Ook de grootse gotische kathdraal ligt vlak bij. Of maakt u liever een wandeling door de prachtige botanische tuin Parc Floral de la Source, vol kleurrijke bloemen, waterpartijen en thematuinen. Het is een perfecte plek voor een ontspannen wandeling of een picknick. U verblijft een nacht in de omgeving van Orléans. (ca. 600 km)

dag 2: Orléans – Bordeaux

U vervolgt uw rit zuidwaarts naar Bordeaux. Bordeaux is wereldberoemd om zijn wijnproductie. De regio produceert enkele van 's werelds beste rode wijnen, voornamelijk gemaakt van druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Bordeauxwijnen worden beschouwd als enkele van de meest prestigieuze en gewaardeerde wijnen ter wereld. U verblijft u een nacht in het centrum van Boredaux. (ca. 465 km)

¡ Extra overnachting
Wilt u ontspannen naar Spanje reizen en de heenreis onderbreken voor een langer bezoek aan Bordeaux? Dan kunnen wij een extra overnachting in deze stad voor u boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 3: Bordeaux – Bilbao

U verlaat Frankrijk en rijdt verder naar het noorden van Spanje. U verblijft u twee nachten in een hotel in de wijk Portugalete nabij het centrum van Bilbao. Verkent u deze middag al de kleine straatjes van het historisch centrum? Hier vindt u tal van typische barretjes, waar de kleurrijke pintxos – heerlijke hapjes aan een prikkertje – royaal op de toog staan uitgestald. De Baskische tapas zijn een uitgelezen manier om de smakelijk Baskische keuken te ontdekken. Een betere start van uw Spaanse avontuur is eigenlijk niet denkbaar! (ca. 335 km)

dag 4: Verkenning van Bilbao

Op deze dag kunt u Bilbao verkennen. Met de metro reist u in een kwartiertje naar het centrum met de belangrijkste bezienswaardigheden. Bilbao is erin geslaagd de traditionele Baskische cultuur met het moderne te combineren. De stad, het kloppende hart van Baskenland, is volop in ontwikkeling. Liefhebbers van mode, design en cultuur kunnen hier hun hart ophalen! Een bezoek aan deze stad is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het prachtige Guggenheimmuseum, de trots van Bilbao! Niet alleen de buitenkant van dit opzienbarende gebouw is de moeite waard. Ook de tentoonstellingen zijn keer op keer schitterend.

¡ Extra overnachting
Wilt u meer tijd hebben om de geheimen van Bilbao te ontdekken? Wij kunnen voor u een extra overnachting in deze stad boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 5: Castro Urdiales en Altamira in Cantabrië

Uw ontdekking van het vriendelijke noorden van Spanje begint! Net over de grens van Baskenland ligt het sfeervolle vissersplaatsje Castro Urdiales. Vanuit de haven heeft u een mooi uitzicht op de vissersbootjes, de kerk en het kasteel. De straatjes achter het plein, waar het gemeentehuis staat, puilen uit van de kleine barretjes. Voordat u naar uw hotel gaat, kunt u het museum van de grotten van Altamira bezoeken. Dit museum ligt net buiten dit plaatsje. De grotten zijn sporadisch geopend, maar in het museum zijn de grotten op ware schaal nagemaakt, inclusief de prehistorische grotschilderingen. U waant zich in de Sixtijnse kapel van de prehistorie! Uw hotel voor deze nacht staat in het verstilde middeleeuwse dorp Santillana del Mar. Aan de hoofdstraat ziet u de typisch Cantabrische huizen, rijk en kleurig versierd met geraniums aan de balkons. (ca. 125 km)

dag 6: Comillas en de Picos de Europa

Op weg naar het nationale park Picos de Europa kunt u stoppen in Comillas. Hier vindt u de bijzondere villa El Capricho, die is ontworpen door Gaudí. Naast deze villa staat het paleis van de markies van Comillas. Picos de Europa is het oudste nationale park van Spanje. U kunt dit park aan twee kanten binnenrijden: aan de noordkant en bij de plaats Potes aan de zuidkant. Vlak bij Potes ligt Fuente Dé. Vanaf hier kunt u met een kabelbaan naar een van de hoogste toppen van het gebergte gaan, op een kilometer hoogte. Aan de noordkant van het park ligt Covadonga. Hier gaat de weg omhoog en naar de gletsjermeren Enol en Ercina. Welke route u ook neemt, u geniet zeker van de adembenemende natuur! U overnacht in Cangas de Onís. Vergeet niet om hier ’s avonds in een ciderhuis de lokale appelwijn te proeven. Let dan ook op de bijzondere manier waarop de cider wordt ingeschonken! (ca. 170 km)

dag 7: Oviedo en León

Oviedo is een gezellige stad in Asturië. Het centrum staat vol met standbeelden onder andere van Woody Allen en het melkmeisje van Vermeer. De schatkamer van de kathedraal is een bezoek zeker waard! Hier kunt u twee beroemde kruizen bezichtigen: het Kruis van de Engelen en het Kruis van de Overwinning. Na uw bezoek aan Oviedo rijdt u naar León. León is vernoemd naar het Romeinse 7e legioen, dat hier eeuwenlang zijn thuisbasis had. U overnacht in het centrum van de stad. De gotische kathedraal van León is werkelijk prachtig. U kunt in deze kerk genieten van maar liefst 1.800 m2 meter aan gebrandschilderde ramen. Ook de Isidorusbasiliek is interessant. In het koninklijke pantheon naast de basiliek hebben de vele koningen van León hun laatste rustplaats gevonden. De muren zijn bedekt met 12e-eeuwse fresco´s, die in een uitzonderlijk goede staat zijn. U kunt ook het Casa de los Botines van Gaudí en het Hostal de San Marcos bekijken. Dit laatste gebouw is nu een parador, een hotel. (ca. 195 km)

dag 8: Over de pelgrimsroute via Burgos naar Laguardia

U rijdt op deze dag een deel van de beroemde pelgrimsroute naar Santiago. Het eerste gedeelte van de rit gaat over een hoogvlakte, een eindeloos leeg gebied waarin graan en tarwe wordt verbouwd. Aan de oostkant van de hoogvlakte ligt Burgos. In deze sfeervolle stad kunt u wandelen door het middeleeuwse centrum. Vanaf een terras op het gezellige Plaza Mayor heeft u zicht op de prachtige gotische kathedraal. Als u dichter bij de Riojastreek komt, gaat het landschap over in glooiende heuvels die zijn bedekt met wijngaarden. U neemt vanaf Burgos de nationale weg richting Logroño en maakt onderweg een korte stop in Santo Domingo de la Calzada, een echt pelgrimsdorp. In de kerk hangt een kooi met daarin een levende haan en een levende kip. Het verhaal achter deze traditie is erg bijzonder! U verblijft twee nachten in het ommuurde dorp Laguardia, de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van de Rioja. (ca. 290 km)

dag 9: Riojastreek

U kunt met uw auto de Riojastreek verkennen. U bepaalt zelf waar u naartoe gaat. Onderweg geniet u van het prachtige glooiende landschap. Zover u kunt kijken, ziet u wijngaarden en bodega’s. In de buurt van Laguardia staat de bodega van Domecq, die is ontworpen door Santiago Calatrava. In de buurt van Laguardia kunt ook prachtige wandelingen maken. Even verderop ligt het plaatsje Elciego. Hier staat een spahotel in de stijl van het Guggenheim in Bilbao. Frank O. Gehry heeft dit hotel ontworpen voor de bodega van Marqués de Riscal. Er staat op deze dag ook nog een wijnproeverij bij een bodega op uw programma! Hier kunt u verschillende wijnen proeven. (ca. 75 km)

¡ Extra overnachting
Wilt u langer van de Riojastreek genieten? Wij kunnen voor u een of meerdere extra overnachtingen boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 10: Terug naar Bordeaux

Op deze dag verlaat u Spanje en rijdt u terug naar Bordeaux. Wandel bij aankomst door de sfeervolle straten van het historische centrum van Bordeaux, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige architectuur, zoals de kathedraal van Bordeaux, de Place de la Bourse en de Porte Cailhau. Vergeet ook niet de charmante steegjes, pleinen en lokale markten te verkennen. (ca. 400 km)

dag 11 : Bordeaux – Versailles

U vervolgt uw reis noordwaarts naar Versailles. Wilt u bij aankomst nog even de benen streken, verken de charmante straten van het historische centrum van Versailles. Mocht u het beroemde chateau van Lodewijk de XIV nog willen bezoeken dan raden we u wel aan van te voren een tijdslot te reserveren. Uw laatste overnachting van deze reis verblijft in de omgeving van Versailles. (ca. 580 km)

dag 12: Terug naar Nederland

Helaas is er een einde gekomen aan uw heerlijke autovakantie door Noord-Spanje. Hopelijk rijdt u terug naar Nederland met prachtige herinneringen en wellicht een aantal flessen riojawijn in uw kofferbak. (ca. 490 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakantie maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat de wegen in Spanje niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat .op de Spaanse binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in of nabij de stadscentra. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Hotel Novotel Orléans Saint Jean de Braye, Frankrijk
Hotel Novotel Orléans - Saint-Jean-de-Braye
Dit hotel ligt in Saint Jean de Braye, op 10 minuten rijden van Orléans. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar, een zwembad, een 24-uursreceptie, gratis parkeergelegenheid en een terras. Er is gratis wifi beschikbaar en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Novotel Orléans Saint Jean de Braye
Bed & Breakfast L'Escapade Bordelaise, Bordeaux Frankrijk
Bed and Breakfast L'Escapade Bordelaise - Bordeaux
Bed & Breakfast L'Escapade Bordelaise ligt in het centrum van Bordeaux, op een paar minuten wandelen van de kathedraal Saint André. Op 5 minuten wandelen van de Bed & Breakfast vindt u verschillende horecagelegenheden. De accommodatie is voorzien van een koffiebar, een lift en er is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje, een koffiezetapparaat en een eigen badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Bed & Breakfast L'Escapade Bordelaise
Gran Hotel Puente Colgante
Hotel Gran Puente Colgante Boutique - Bilbao
Gran Hotel Puente Colgante ligt vlakbij Bilbao, in het historische centrum van de wijk ‘Portugalete’, aan de voet van de indrukwekkende hangbrug van Bizkaje. Vanaf het hotel loopt u in circa 5 minuten naar het dichtstbijzijnde metrostation. In een kwartiertje reist u naar het (toeristisch) centrum van de stad. Het Gran Hotel Puente ligt prachtig aan de rivier en is volledig herbouwd met behoud van de originele 19e-eeuwse gevel. Het hotel beschikt over een restaurant met zowel een Baskische als internationale kaart. Het hotel organiseert verschillende activiteiten, waaronder een boottocht door het estuarium van Bilbao. De hotelkamers zijn comfortabel ingericht met een kluisje, een minibar, gratis wifi en een badkamer met bad en een föhn.

Bekijk de website van Gran Hotel Puente Colgante
Altamira, Spanje
Hotel Altamira - Santillana del Mar
Het terras van het authentieke hotel Altamira ligt aan het belangrijkste plein van het middeleeuwse Santillana del Mar! Hier kunt u genieten van lichte typisch Spaanse maaltijden en een lekker glaasje wijn. De hotelkamers met houten vloeren en rustieke meubels zijn voorzien van telefoon, een tv en een badkamer met föhn en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Altamira
Santa Cruz, Spanje
Hotel Santa Cruz - Cangas de Onís
Dit hotel ligt in een schilderachtige omgeving aan de rivier de Sella. Op slechts 2 minuten loopafstand vindt u de beroemde Roemeinse brug van Cangas de Onis. In het restaurant worden traditionele gerechten geserveerd. Op het terras kunt u genieten van een drankje terwijl u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving. Uw kamer met badkamer beschikt over een flatscreen-tv, houten vloer en een kluisje.

Bekijk de website van Santa Cruz
Real Colegiate, Spanje
Hotel Real Colegiata de San Isidoro - León
Dit hotel ligt in het historische centrum van León, in een van de meest opmerkelijke Romaanse complexen op het schiereiland! Het hotel is gevestigd in het 11e-eeuwse San Isidoro-compex, dat bestaat uit een basiliek, een klooster en een museum. Het restaurant serveert een ontbijtbuffet. Alle kamers bieden uitzicht op de Romeinse muur of het klooster. Ze zijn uitgerust met een bureau, een tv en een badkamer met een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Real Colegiata de San Isidoro
Villa Laguardia, Spanje
Hotel Silken Villa Laguardia - Guardia
Hotel Villa Laguardia ligt op loopafstand van het dorpscentrum van Laguardia, een van de mooiste ommuurde stadjes van de Rioja! Het hotel beschikt over een a-là-carte restaurant, een bistro en een café-bar met terras. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over een houten vloer, airconditioning, flatscreen-tv en een bureau.

Bekijk de website van Villa Laguardia
Best Western Hotel Plus Paris Velizy, Frankrijk
Hotel Best Western Plus Paris Velizy - Vélizy-Villacoublay
Het Best Western Plus Paris Velizy ligt in Velizy Villacoublay, op 11 kilometer van Versailles en op 20 kilometer van het centrum van Parijs. Het hotel is voorzien van een bar, een restaurant, een terras, een fitnessruimte en privéparkeergelegenheid. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Best Western Hotel Plus Paris Velizy

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Verblijf in centraal gelegen toeristenklassehotels in of nabij de stadscentra.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
2 overnachtingen in Bilbao.
2 overnachtingen in Laguardia in de Rioja.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Wijnproeverij in een bodega in de Laguardia.
Reisbeschrijving met Bilbao, Castro Urdiales, Altamira, Comillas, Picos de Europa, Oviedo, León, Burgos, Laguardia, Riojastreek en Bordeaux.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten in Bilbao of in de Rioja. Vraag bij uw boeking naar de mogelijkheden.

Bilbao
Bilbao is ontstaan rondom Las Siete Calles, de zeven straatjes. In dit charmante hart van de stad vindt u vrijwel alles waar Bilbao beroemd om is: mooie pleinen, leuke winkeltjes , de grootste overdekte markthal van Europa en de heerlijkste pintxos-restaurants en -barretjes. Vrijwel alles, want de allergrootste beroemdheid ligt aan de rivier aan de rand van de 19e-eeuwse uitbreidingswijk: het futuristische Guggenheimmuseum. Ook wat minder bekende plekken, zoals het museum van schone kunsten of de Alhondiga, een cultureel centrum, is een bezoek meer dan waard. Blijft u nog een paar dagen langer om nog meer moois van Bilbao te ontdekken?

Laguardia in La Rioja
La Rioja is de grootste en belangrijkste wijnstreek van Spanje, waar al sinds de tijd van de Romeinen druiven worden verbouwd. De fraaie glooiende wijngaarden strekken zich uit langs de oevers van de rivier de Ebro. De rode wijnen uit Rioja worden beschouwd als de besten ter wereld. Tijdens uw verlenging in de Riojastreek verblijft u in Laguardia, een pittoresk ommuurd stadje. Vooral het Hospederia Los Pajares, dat beschikt over een 16e-eeuwse wijnkelder, maakt een langer verblijf in de Riojastreek zeer aangenaam!