050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

‘In Flanders Fields the poppies blow, between the crosses row on row…’

Reisleider Cees:
‘In de beginregels van het beroemde gedicht In Flanders Fields, waarin de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog worden beschreven, wordt Vlaanderen genoemd. Hoewel de oorlog in veel landen is uitgevochten, waren de gevolgen in Vlaanderen desastreus, met name in de Westhoek, de streek die u tijdens deze bijzondere themareis bezoekt. De sporen die deze oorlog heeft achtergelaten zijn nog steeds te zien: niet alleen op de begraafplaatsen en door de monumenten, maar ook in de “oorlogswonden” in het landschap, zoals de loopgraven en kraters.

Hoewel de getuigen van deze oorlog niet meer leven, heeft de Grote Oorlog zo veel impact gehad op de levens van mensen, dat inwoners van België en vooral van Vlaanderen ruim 100 jaar na het einde van de strijd nog elk jaar uitvoerig met een herdenking stilstaan bij de gebeurtenissen. Op deze themareis bezoeken we eerst in Diksmuide de imposante IJzertoren: herdenkingsmonument voor de Vlamingen die in de Eerste Wereldoorlog het leven hebben gelaten. Daarna besteden we in twee dagen uitgebreid aandacht aan de zogenaamde Ieperboog, een deel van het westfront waar de verschrikkingen op hun hevigst waren.

Hier bezoekt u de musea, waar u met foto's en voorwerpen echt een gevoel krijgt van de chaos en verschrikkingen van de oorlog, maar u loopt ook in en rondom de loopgraven, waarbij dat gevoel van waanzin nog eens versterkt wordt. Mijn persoonlijke favoriet, al is het alleen maar vanwege het prachtige gereconstrueerde Lakenhalle, is het In Flanders Fields Museum in Ieper. Hier wordt de oorlog niet verheerlijkt, maar probeert men een totaalbeeld te schetsen van de waanzin die deze specifieke oorlog kenmerkt. Natuurlijk woont u de Last Post bij in Ieper en gaat u naar het Talbot House in Poperinge. Samen met uw bezoek aan het indrukwekkende Passchendaele Memorial Museum maakt dit uw beeld van de heftige geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen compleet.’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed middenklassehotel in Ieper
3x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
de IJzertoren in Diksmuide
In Flanders Fields Museum in Ieper
Memorial Museum Passchendaele
Talbot House in Poperinge
Last Post in Ieper
Essex Farm Cemetery
Duitse begraafplaats Langemark
Hill 60 in Heuvelland
Tyne Cot Cemetery
Franse Cimetière Saint-Charles de Potyze
SRC-reisleider Cees
SRC-reisleider sinds 1999
Ruim 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog bezoeken we tijdens deze bijzondere themareis de Vlaamse Westhoek, waar de sporen van de oorlog nog altijd te zien zijn...
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009

Reisprogramma

Naar Ieper via Diksmuide en bezoek aan de IJzertoren
+ lees meer
Ieperboog zuid met onder andere Hill 60, bezoek aan In Flanders Fields Museum en bijwonen Last Post
+ lees meer
Ieperboog noord met onder andere Essex Farm en Tyne Cot Cemetery, bezoek aan Passchendaele Memorial Museum
+ lees meer
Talbot House in Poperinge en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart WOI in Vlaanderen
670 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Boeiende reis met vele extra stops. De reisleider had zich zeer grondig voorbereid en bereikte met zijn verhalen dat je je steeds goed een voorstelling kon maken van wat zich waar in WOI in Vlaanderen had afgespeeld. Er zat een goede afwisseling in het programma, waardoor verschillende perspectieven goed aan bod komen. Ook het bijwonen van de last post aan de Menenpoort was een mooi onderdeel van het programma.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Wij kunnen alleen maar zeggen dat deze reis met reisleider Cees een dikke aanrader is.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Op initiatief van mijn vrouw hebben we deze reis gemaakt. Ik heb er allerminst spijt van. Het was zeer indrukwekkend en het heeft mij aangezet tot vredesactivist. Opvallend was het dat er veel alleengaanden mee waren.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik ben erg tevreden over deze reis, niet alleen hoe hij was samengesteld, maar juist ook vanwege de deskundige begeleiding van de reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Onze reisleider Cees heeft veel extra’s aan de reis toegevoegd. Zijn verhaal was opbouwend zeer goed en was zeer deskundig over de Eerste Wereldoorlog. In de reis was oorspronkelijk geen begraafplaats gepland, een hiaat wat ons betreft, maar dat heeft Cees op eigen initiatief toegevoegd. Een echte meerwaarde!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.