050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Naar de Noordkaap en terug

Reisleider Jaap:
‘Ten noorden van de poolcirkel doet zich in de zomer een wonderlijk natuurverschijnsel voor: de zon gaat niet onder de horizon. Het stralende weer, de openstaande bloemen, de fluitende vogels en de zonnige nachten geven dat 'nooit meer slapen’-gevoel. Hoe noordelijker u zich bevindt, hoe langer u van de middernachtzon kunt genieten. Er is dan ook geen betere plek dan de Noordkaap. Het blijft een merkwaardig gezicht als de zon daar eind juni hoog boven de zee blijft hangen. Intussen heb ik dit natuurwonder al een paar keer mogen ervaren, maar elke keer wanneer ik met mijn gasten op het Noordkaapplateau geniet van de middernachtzon is het opnieuw bijzonder!

Tijdens deze schitterende reis bewondert u in het hoge noorden van drie landen overdonderend mooi natuurschoon: afgeronde bergen en talrijke meren in Fins Lapland, azuurblauwe fjorden en hoge grillige bergen in Noorwegen en uitgestrekte bossen in Noord-Zweden. Natuurlijk geniet u van de beroemde eilandengroep de Lofoten, waar de kleurrijke vissershuisjes, de ‘rorbuer’, en de rekken voor de stokvis in een betoverend natuurlijk decor staan. Uw avondbezoek aan het Noordkaapplateau, waar u met een beetje geluk de middernachtzon kunt bewonderen, zal een hoogtepunt van uw reis zijn! De geschiedenis van de Samen en de Vikingen vormen daarnaast de culturele rode raad. Ga mee en ik beloof u een onvergetelijke vakantie!'

Pluspunten
vluchten Finnair
middenklassehotels
verblijf op de Lofoten
9x ontbijt en 7x diner
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Noordkaapplateau
kleurrijk Lofoten
Tromsø en Narvik
rendierboerderij
kerstman en Icehotel
Finnmarksvidda-plateau
Siidamuseum in Inari
Tromsdalenkathedraal
Alta en Altamuseum
wintersportplaatsje Jukkasjärvi
SRC-reisleider Jaap
SRC-reisleider sinds 2019
Bewonder het hoge noorden en geniet van de magische middernachtzon.
Ontmoet onze beste reisleiders in Finland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Rovaniemi
+ lees meer
Naar poolcirkel, stop bij Kerstman en bezoek rendierboerderij
+ lees meer
Siidamuseum en excursie naar Noordkaap
+ lees meer
Over de toendra naar Alta, rotstekeningen en het eiland Skjervøy
+ lees meer
Tromsø, het Parijs van het noorden
+ lees meer
Tromsdalenkathedraal en de Lofoten
+ lees meer
Kleurrijke 'rorbuer' en Vikingburcht op de Lofoten
+ lees meer
Via Narvik naar Zweden
+ lees meer
Bezoek Icehotel en langs de rivier de Torne
+ lees meer
Terugvlucht Rovaniemi – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Boven de Poolcirkel
2540 KM

Vluchtschema
Finnair

Amsterdam - Helsinki11:55 - 15:15 uur
Helsinki - Rovaniemi16:20 - 17:35 uur
Rovaniemi - Helsinki09:15 - 10:30 uur
Helsinki - Amsterdam16:00 - 17:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Bij de reis met vertrek op 16 juli 2024 verblijft u op dag 3 in het eenvoudige toeristenklassehotel Arctic Nordkapp. Dit hotel heeft relatief kleine maar nette kamers. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Beste SRC,
Bij deze wil ik mijn complimenten overbrengen aan jullie over de reis Boven de poolcirkel. Dankzij het uitstekende reisgezelschap, het uitzonderlijke mooie weer en de fantastische reisleidster Claudia, is het voor mij een reis geworden, om nooit te vergeten. Ik kijk alweer uit naar de volgende reis in september, ook met jullie.
Van begin tot eind genoten van de prachtige reis!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik heb veel genoten van al het natuurschoon, vooral in Noorwegen. Boeiend vond ik de informatie over de cultuur van de Samen. Het hoogtepunt van deze reis vond ik de avondexcursie door de Noordkaap Plateau. Wat ik zo bijzonder vond was dat je vanaf de plek van de globe kon zien dat de zon voor een fractie onder ging en snel weer opkwam. Ook dat het zoveel bezoekers aantrok om het te bewonderen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Niet in woorden te vatten: 'Boven de Poolcirkel' is iedere dag een belevenis !!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Wij vonden het een geweldige reis, prachtige natuur, iedere dag verschillend. Door alle indrukken leek de reis veel langer geduurd te hebben dan tien dagen. Wij hebben 2632 kilometer afgelegd en genoten. Dat je veel in de touringcar zit is niet te vermijden door de dunbevolkte gebieden waar je doorreist. Het verschil tussen de bossen in Finland van het begin van de reis en de fjorden in Noorwegen later heeft grote indruk op ons gemaakt. Hoogtepunt was voor ons de Noordkaap en de excursie naar het vogelreservaat. Hele fijne, gezellige en ervaren reisleider en een geweldige chauffeur die ons een zeer veilig gevoel heeft gegeven waardoor we volop konden genieten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik heb ontzettend genoten van de reis, het was een aaneenschakeling van belevenissen en schitterende natuur.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
De hele reis hebben wij genoten, mede door het goede weer maar ook door de medereizigers, reisleidster Claudia en de chauffeur. Veel gezien en ook voldoende ruimte tussen de excursies.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Genoten tijdens deze reis van de mooie natuur en interessante cultuur. Goede mix natuur/cultuur. Fijn reisgezelschap, maar bovenal uitstekende begeleiding door Claudia, die zich inspande om het ons naar de zin te maken!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.