050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Naar de Noordkaap en terug

Reisleider Frits:
‘Op de middelbare school las ik de roman Nooit meer slapen van W.F. Hermans, dat gaat over een jongeman die in meest noordelijke provincie van Noorwegen naar meteorieten zoekt. Ademloos las ik dit verhaal: het feit dat de zon gedurende twee maanden in het jaar niet onderging, intrigeerde me enorm. Intussen heb ik dit natuurwonder al een paar keer mogen ervaren: maar elke keer wanneer ik met mijn gasten op het Noordkaapplateau geniet van de middernachtzon, is het weer bijzonder!

Tijdens deze schitterende reis bewondert u in het hoge noorden van drie landen overdonderend mooi natuurschoon: afgeronde bergen en talrijke meren in Fins Lapland, azuurblauwe fjorden en hoge grillige bergen in Noorwegen en uitgestrekte bossen in Noord-Zweden. Natuurlijk geniet u van de beroemde eilandengroep de Lofoten, waar de kleurrijke vissershuisjes, de ‘rorbuer’, en de rekken voor de stokvis in een betoverend mooi natuurlijk decor staan. Uw avondbezoek aan het Noordkaappateau waar u de met een beetje geluk de middermachtzon kunt bewonderen, zal een hoogtepunt van uw reis zijn! De geschiedenis van de Samen en de Vikingen vormen daarnaast de culturele rode raad. Ga mee en ik beloof u een onvergetelijke vakantie!'

Pluspunten
vluchten Finnair
middenklassehotels
2 nachten verblijf op de Lofoten
9x ontbijt en 6x diner
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Noordkaapplateau
kleurrijk Lofoten
Tromsø en Narvik
rendierboerderij
kerstman en Icehotel
Finnmarksvidda-plateau
Siidamuseum in Inari
Tromsdalenkathedraal
Alta en Altamuseum
wintersportplaatsje Jukkasjärvi
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
Bewonder het hoge noorden en geniet van de magische middernachtzon.
Ontmoet onze beste reisleiders in Finland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rovaniemi
Naar poolcirkel, stop bij Kerstman en bezoek rendierboerderij
Siidamuseum en excursie naar Noordkaap
Over de toendra naar Alta
Tromsø, het Parijs van het noorden
Naar de Lofoten
Kennismaking met de kleurrijke Lofoten
Via Narvik naar Zweden
Bezoek Icehotel en langs de rivier de Torne
Terugvlucht Rovaniemi – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rovaniemi

We vliegen naar Rovaniemi. Na aankomst in Finland gaan we naar ons hotel voor de eerste overnachting. (ca. 20 km)

dag 2: Over de poolcirkel naar Lapland

We steken de poolcirkel over, acht kilometer ten noorden van Rovaniemi. We stoppen bij de Kerstman, die jaarlijks 700.000 brieven van kinderen krijgt. Tijdens ons bezoek aan een rendierboerderij vertelt de rendierhouder ons alles over deze bijzondere diersoort, die heel waardevol is voor de lokale bevolking. In een typische ‘kota’, een knus onderkomen dat zijn oorsprong vindt bij de Samen, leren we meer over Lapland en genieten we van een typisch drankje uit dit gebied. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Saariselkä. (ca. 300 km)

dag 3: De Noordkaap

De Samen, zoals de Lappen liever worden genoemd, zijn niet verwant aan de Noren. Dit nomadische volk leefde vroeger van het fokken van rendieren, maar werkt tegenwoordig vooral in de visserij, landbouw en dienstverlening. In het indrukwekkende Siidamuseum in Inari leren we meer over dit bijzondere volk. Vervolgens rijden we over het Finnmarksvidda-plateau en langs het Porsangerfjord naar Honningsvåg, waar we overnachten. Na het diner maken we een excursie naar het Noordkaapplateau, waar we tot 29 juli kunnen genieten van de middernachtzon. Even na middernacht keren we terug naar ons hotel. (ca. 360 km)

dag 4: Over de toendra naar Alta

Als het weer het toelaat, kunt u in de ochtend een vogelsafari maken in het natuurpark Gjesværstappan (kosten niet inbegrepen). Vervolgens rijden we over de toendra van Sennaland naar Alta, het commerciële centrum van de Noorse Samen. In het Altamuseum zien we een tentoonstelling over de 2.500 jaar oude rotstekeningen in deze streek. Deze tekeningen worden door UNESCO beschermd. We overnachten in Alta. (ca. 220 km)

dag 5: Tromsø, het Parijs van het noorden

We rijden langs de prachtige ruige kust en het Lyngenfjord. Twee korte ferryovertochten brengen ons naar Tromsø, waar we overnachten. Tromsø wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. In de meest noordelijke universiteitsstad van de wereld zien we tijdens een wandeling de bijzondere bouwstijl van de Tromsdalenkathedraal. Vanuit Tromsø vertrokken veel poolexpedities: het monument van Roald Amundsen in de haven getuigt hiervan. We bezoeken het poolmuseum, waar we een goed beeld krijgen van het zware leven boven de poolcirkel. Tromsø heeft tal van gezellige en goede restaurants, waar u deze avond op eigen gelegenheid kunt dineren. (ca. 300 km)

dag 6: Naar de Lofoten

Via een schitterend berglandschap rijden we naar de Lofoten, een eilandengroep met prachtige grillige kusten en ruige bergruggen. Voor velen zal ons bezoek aan de Lofoten het hoogtepunt van deze reis zijn! De eilanden staan ook bekend om hun kleurrijke vissershuisjes, de ‘rorbuer’. Tegenwoordig worden deze huisjes verhuurd aan sportieve toeristen. We verblijven twee nachten in het centrum van Svolvær. (ca. 420 km)

dag 7: Kleurrijke Lofoten

We beleven een prachtige dag op de Lofoten, waar het soms lijkt of de tijd heeft stilgestaan. We bezoeken het pittoreske dorpje Henningsvær, waar veel rorbuer staan. Hier zien we ook de rekken waar in de winter de stokvis op te drogen wordt gehangen. Tijdens een rondleiding in een Vikingburcht in Borg worden we in de geheimen van de Vikingen ingewijd. Bij terugkomst in Svolvær heeft u nog wat vrije tijd zodat u op uw gemak van dit mooie plaatsje kunt genieten en een leuk restaurant kunt uitkiezen voor uw diner. (ca. 140 km)

dag 8: Via Narvik naar Zweden

We verlaten de Lofoten. Met de boot steken we het Tysfjord over. We gaan naar Narvik, een stad die is gesticht om een ijsvrije haven te creëren voor het transport van ijzererts uit het noorden van Zweden. De stad is na de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog weer opgebouwd in moderne stijl. Narvik ligt in de schaduw van de berg die de slapende koningin wordt genoemd. In de middag rijden we naar de omgeving van Kiruna in Zweden voor de overnachting. (ca. 350 km)

dag 9: Bezoek Icehotel en langs de Torne

Kiruna is de meest noordelijke provincie van Zweden en telt meer dan 6.000 meren! We brengen een bezoek aan het gezellige wintersportplaatsje Jukkasjärvi en bezichtigen het wonderlijke Icehotel onder begeleiding van een gids. Vervolgens keren we terug naar Finland en volgen we de rivier de Torne naar Rovaniemi voor onze laatste overnachting. (ca. 350 km)

dag 10: Rovaniemi – Amsterdam

We rijden naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vogelsafari
Vogelsafari
Spot bijzondere vogels in Gjesvaerstappan
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa €100,- per persoon bij 1 - 14 personen,
circa € 75,- per persoon vanaf 15 personen
Te betalen in Noorse Kronen
Minimum aantal deelnemers: 15 personen
Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen natuurliefhebbers genieten van een mooie vogelsafari. De twee uur durende boottocht gaat naar natuurreserveraat Gjesvaerstappan, dat zo’n 15 kilometer ten westen van de Noordkaap ligt. In de broedperiode, van april tot september, is het in de lucht en op het land zeer levendig en kunt u verschillende vogelsoorten spotten. Vanaf de boot ziet u hoogstwaarschijnlijk een grote kolonie papegaaiduikers en wellicht ook zeearenden, op zoek naar een prooi.

Vluchtschema
Finnair

Amsterdam - Helsinki11:55 - 15:15 uur
Helsinki - Rovaniemi16:20 - 17:35 uur
Rovaniemi - Helsinki14:15 - 15:30 uur
Helsinki - Amsterdam16:15 - 17:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hontel Santa Claus
Hotel Santa Claus - Rovaniemi
Het moderne hotel ligt in het voetgangersgebied van het centrum van Rovaniemi. Het hotel beschikt over een lift, heeft een gratis sauna en staat bekend om het uitstekende ontbijtbuffet. In de openbare ruimtes is wifi gratis beschikbaar en tegen betaling op de kamers. Er is een lift aanwezig. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Santa Claus
Lapland Hotel
Hotel Lapland Riekonlinna - Saariselkä
Het hotel ligt nabij het dorpje Saariselkä, aan de rand van het Nationaal Park Kekkonen. Het hotel beschikt over een gratis sauna en een fitnessruimte. In het restaurant kunt u genieten van lokale specialiteiten. Er is een lift aanwezig. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een verwarming, een tv en een kluisje. De badkamer beschikt over een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Lapland hotel Riekonlinna
Scandic Hotel Nordkapp
Hotel Scandic Nordkapp - Honningsvåg
Even buiten Honningsvåg ligt Scandic Hotel Nordkapp. Dit eenvoudige hotel wordt omgeven door een schitterend landschap en is de ideale uitvalsbasis voor een excursie naar de Noordkaap. Er is een restaurant en bar aanwezig waar u heerlijk kunt dineren of een drankje drinken bij de open haard. Er is in dit hotel geen lift aanwezig. De kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met een douche en een toilet. Ook kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Scandic Hotel Nordkapp
Scandic Hotel Alta
Hotel Scandic Alta - Alta
Dit moderne hotel ligt in het centrum van Alta, op enkele minuten lopen van de centrale winkelstraat. Het hotel heeft gratis wifi, een lift en serveert een uitstekend ontbijtbuffet. Ook zijn er een sauna en een fitnessruimte aanwezig. De moderne kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic hotel Alta
Scandic Ishavshotel in Tromsø
Hotel Scandic Ishavshotel - Tromsø
Het stijlvolle Ishavshotel ligt direct aan de haven van Tromsø. Vanuit het hotel heeft u een schitterend uitzicht over de haven. Het centrum, waar u onder andere een supermarkt en verschillende restaurants vindt, ligt op wandelafstand van het hotel. In het restaurant kunt u genieten van typische Noorse gerechten. Er is gratis wifi beschikbaar in het hotel en er is een lift aanwezig. De kamers zijn modern en comfortabel. Ze beschikken over een kluisje, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Ishavshotel
Hotel Thon Svolvær, Noorwegen
Hotel Thon Svolvær - Svolvaer
In het voorjaar van 2021 zal het nieuwe hotel Thon Svolvær haar deuren openen. Dit hotel ligt in het centrum van Svolvær, de hoofdplaats van de Lofoten. Vanuit hier wandelt u gemakkelijk naar de haven, de winkels en restaurants. In het hotel zelf is een restaurant, een bar, een fitnessruimte en een buitensauna aanwezig. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over alle gemakken en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.
Scandic Hotel
Hotel Scandic Ferrum - Kiruna
Dit typisch Scandinavische hotel ligt in het centrum van de Zweedse stad Kiruna en heeft een bar en een sauna. In het restaurant kunt u genieten van typische Zweedse en traditionele gerechten uit Lapland. Er is een lift in het hotel aanwezig. De kamers zijn voorzien van een verwarming, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Hotel Ferrum
Hotel Bishops Arms
Hotel Bishops Arms - Kiruna
In het centrum van Kiruna verblijft u in het Bishops Arms Hotel. Het hotel beschikt over een gezellige pub, waar het diner en het ontbijt worden geserveerd. Verder beschikt het hotel over een lift en gratis wifi. De nette kamers zijn onder andere voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Bishops Arms

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Beste SRC,
Bij deze wil ik mijn complimenten overbrengen aan jullie over de reis Boven de poolcirkel. Dankzij het uitstekende reisgezelschap, het uitzonderlijke mooie weer en de fantastische reisleidster Claudia, is het voor mij een reis geworden, om nooit te vergeten. Ik kijk alweer uit naar de volgende reis in september, ook met jullie.
Van begin tot eind genoten van de prachtige reis!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik heb veel genoten van al het natuurschoon, vooral in Noorwegen. Boeiend vond ik de informatie over de cultuur van de Samen. Het hoogtepunt van deze reis vond ik de avondexcursie door de Noordkaap Plateau. Wat ik zo bijzonder vond was dat je vanaf de plek van de globe kon zien dat de zon voor een fractie onder ging en snel weer opkwam. Ook dat het zoveel bezoekers aantrok om het te bewonderen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Niet in woorden te vatten: 'Boven de Poolcirkel' is iedere dag een belevenis !!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Wij vonden het een geweldige reis, prachtige natuur, iedere dag verschillend. Door alle indrukken leek de reis veel langer geduurd te hebben dan tien dagen. Wij hebben 2632 kilometer afgelegd en genoten. Dat je veel in de touringcar zit is niet te vermijden door de dunbevolkte gebieden waar je doorreist. Het verschil tussen de bossen in Finland van het begin van de reis en de fjorden in Noorwegen later heeft grote indruk op ons gemaakt. Hoogtepunt was voor ons de Noordkaap en de excursie naar het vogelreservaat. Hele fijne, gezellige en ervaren reisleider en een geweldige chauffeur die ons een zeer veilig gevoel heeft gegeven waardoor we volop konden genieten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik heb ontzettend genoten van de reis, het was een aaneenschakeling van belevenissen en schitterende natuur.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
De hele reis hebben wij genoten, mede door het goede weer maar ook door de medereizigers, reisleidster Claudia en de chauffeur. Veel gezien en ook voldoende ruimte tussen de excursies.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Genoten tijdens deze reis van de mooie natuur en interessante cultuur. Goede mix natuur/cultuur. Fijn reisgezelschap, maar bovenal uitstekende begeleiding door Claudia, die zich inspande om het ons naar de zin te maken!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.