050 - 3 123 123

Witte stranden, koraalriffen en vulkanen

De Kleine Sunda-eilanden, een Indonesische eilandengroep in Zuidoost-Azië, zijn nog relatief onontdekt. Hier kunt u dus tijdens deze privéreis vrijwel ongestoord genieten! De vriendelijke bewoners laten u met trots hun tradities zien. Het eiland Flores wordt, zoals de rest van Indonesië, gedomineerd door vulkanen, zoals de bekende Kelimutvulkaan met de drie prachtig gekleurde kratermeren die van kleur veranderen. U vindt hier ook de mooiste witte stranden, koraalriffen en een prachtige flora en fauna. Op Lombok heeft u de kans om te wandelen langs de Rinjanivulkaan met als afsluiter een verkoelende douche onder een waterval. Ook is hier voldoende rust, cultuur en natuur te vinden.

Deze privéreis is een aaneenschakeling van bijzondere ontmoetingen! In het traditionele dorp Belaragi bent u te gast bij de bevolking: u verblijft bij een van de families thuis. Dichter bij de bevolking komt u niet! Ook maakt u drie dagen lang een tocht op een privéboot, zodat u kunt snorkelen in de prachtige onderwaterwereld voor de kust. Een gids gaat mee om u alles te vertellen over de omgeving en om ervoor te zorgen dat u op de mooiste plekken komt. U maakt een fietstocht over het platteland langs dorpjes en rijstvelden en bezoekt een onbewoond eiland. En over bijzondere ontmoetingen gesproken: u gaat ook naar twee eilanden waarop de grootste hagedis ter wereld leeft. Niet schrikken als u deze komodovaraan ziet! Hij kan maar liefst tot drie meter lang worden.

Samen met uw privéchauffeur maakt u tijdens deze privéreis kennis met dit schitterende gedeelte van Indonesië. U kunt onbezorgd genieten, want alle praktische dingen zijn voor u geregeld, zoals de hotels en het vervoer. We hebben een prachtige route en een aantal excursies met gids voor u uitgezocht. U kijkt gegarandeerd terug op een indrukwekkende vakantie als u terug bent. Ontdek het nog onontdekte Indonesië!

Belangrijke informatie!
Om deel te nemen aan de wandelingen moet u goed ter been zijn en goede wandelschoenen hebben. Ook moet u beschikken over een goede conditie en gewend zijn om langere afstanden, variërend van 7,5 tot 15 kilometer per wandeltocht, te wandelen, soms met hoogteverschillen. Houdt u hierbij ook rekening met klimaatverschillen.

Pluspunten
vluchten KLM of Garuda Indonesia
diverse binnenlandse vluchten
ruimbagage
10 dagen auto met privéchauffeur
sfeervolle accommodaties
15x ontbijt, 7x lunch en 3x diner
2 nachten op een privéboot
diverse excursies met gids
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Mount Kelimutu
vulkaneneiland Rinca
Sanur en Bajawa
Lio-dorp Saga
nederzetting Moni
vissersdorpje Riung
Pulau Tujuhbelas N.P.
Pulau Kalong
Rinjanivulkaan
Senaru
Janine Pastoor, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: Overnachten bij de Ngada
U overnacht bij het traditionele volk de Ngada. U verblijft hier bij een lokale familie: de voorzieningen zijn eenvoudig, maar de ervaring is onvergetelijk!

De reis in het kort

Amsterdam – Jakarta – Denpasar
Denpasar – Sanur
Sanur – Ende – Moni
Moni – Kelimutu – Riung
Riung
Riung – Bajawa
Bajawa
Bajawa – Ruteng
Ruteng – Labuan Bajo
Labuan Bajo – boottocht
Rinca – Pulau Kalong
Komodo – Labuan Bajo
Labuan Bajo – Lombok – Tetebatu
Tetebatu – Pringgasela – Tetebatu
Tetebatu – Labuan Pandan – Senaru
Senaru
Vlucht Lombok – Denpasar – Jakarta – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Jakarta – Denpasar

U vliegt via Jakarta naar Denpasar.

dag 2: Denpasar – Sanur

Na uw aankomst op Bali wordt u opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel in Sanur gebracht. 's Avonds kunt bijkomen van de vlucht. U kunt bijvoorbeeld genieten van een heerlijke Indonesische maaltijd op een terras aan het strand. Sanur is een bekende toeristenplaats die toch bescheiden is gebleven. Dit komt door een overheidsbesluit: gebouwen mogen niet hoger zijn dan een palmboom. Op het strand van deze badplaats liggen veel ‘jukungs’, typisch Balinese vissersboten met een driehoekig zeil. (reisafstand ca. 20 km)

dag 3: Sanur – Ende – Moni

U bent nog niet op uw bestemming en daarom staat er deze ochtend een binnenlandse vlucht op het programma. U wordt naar de luchthaven van Denpasar gebracht en vliegt hiervandaan naar Ende op Flores, een van de meest ongerepte eilanden van Indonesië. Flores, dat zo groot is al een derde van Nederland, is een heuvel- en bergachtig eiland. Van oost naar west strekken zich bergketens uit met dode en nog werkende vulkanen. U vindt hier een grote diversiteit aan prachtig natuur, architectuur en cultuur. Uiteraard zijn hier ook prachtige rustige stranden te vinden. Uw privéchauffeur haalt u op bij de luchthaven en brengt u naar Moni. Onderweg bezoekt u met een gids het traditionele dorpje Saga. Dit Lio-dorp ligt tegen een heuvel aan en u ontdekt de schatten van het dorp, zoals de prachtige en goed onderhouden traditionele huizen. U rijdt vervolgens naar Moni, een kleine nederzetting aan de voet van de vulkaan Mount Kelimutu, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 50 km)

dag 4: Moni – Kelimutu – Riung

Vroeg in de ochtend vertrekt u samen met uw gids naar Kelimutu voor een indrukwekkende excursie naar de drie kratermeren. Vanaf de parkeerplaats is het circa 45 minuten lopen naar het uitzichtpunt. Hier wacht u op de zonsopkomst. Het wachten wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de meren. U ziet duidelijk de verschillende kleuren: zwart, turkoois en donkerbruin. Het is nog een raadsel waarom de meren van kleur veranderen. De bevolking ziet dit als een rituele plek: zij geloven dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten. Uw gids vertelt u hierover meer. Na deze indrukwekkende tocht gaat u terug naar Moni, waar u na het ontbijt even kunt uitrusten van de indrukken van deze morgen. (reisafstand ca. 150 km)

¡ Extra
Bent u nog niet moe? Dan kunt u nog een wandeling maken van circa 1,5 uur (geen extra kosten). Onderweg ziet u wevende vrouwen werken. U eindigt bij een prachtige waterval.

Na het ontbijt reist u verder. U rijdt door een prachtige diepe vallei, richting de noordkust van Flores. Als u dat wilt, kunt u onderweg stoppen bij een strand. Hier kunt u op eigen gelegenheid een strandwandeling maken om uw benen te strekken en eventueel te picknick. Het lunchpakket kunt u in Ende kopen. Uw chauffeur helpt u graag hiermee. Aan het einde van de middag komt u aan in het kleine vissersdorpje Riung, waar u twee nachten verblijft. Riung is een klein, niet toeristisch, kustplaatsje. Het dorpje staat bekend om de prachtige koraaltuinen, die in het nationale park Pulau Tujuhbelas (‘zeventien eilanden’) liggen. Ook de duizenden vliegende honden die hier leven zijn erg bijzonder. Aan de noordkust van Ontoloe, het grootste eiland, verzamelen de grote en fruit etende vliegende honden, ‘kalongs’, zich in de mangrovebomen.

dag 5: Riung

Deze dag staat in het teken van het water en optimaal genieten! Voor de kust van Riung liggen 17 exotische eilanden die behoren tot een nationaal park. U stapt samen met een gids op een boot voor een heerlijk ontspannen tocht van ongeveer 6 uur. Vanaf het water heeft u de kans om vliegende honden van heel dichtbij te zien. Uiteraard legt u ook aan bij een van de eilanden om te snorkelen en te ontspannen. De onderwaterwereld hier is werkelijk geweldig! Uw gids en bootsman zorgen voor een heerlijke lunch: een vis-barbecue.

dag 6: Riung – Bajawa

Onderweg naar Bajawa kunt u een korte stop maken om een laatste blik te werpen op de eilanden waarvan u de dag ervoor zo genoten heeft. In Soa kunt u lunchen en genieten van het heerlijke warme water dat op natuurlijke wijze door een vulkaan wordt verwarmd. Het water heeft meerdere natuurlijke badkuipen in de rotsen uitgesleten. Aan het einde van de middag komt u aan in Bajawa, waar u twee nachten verblijft. Bajawa ligt op een hoogte van zo’n 1100 meter, in de meest traditionele streek van Flores. Vergeet niet om warmere kleding mee te nemen, want het kan hier ’s nachts behoorlijk afkoelen. (reisafstand ca. 75 km)

dag 7: Bajawa

Met een lokale gids gaat u op deze ochtend een wandeling maken rond Bajawa, in de omgeving van Gurusina. Tijdens het wandelen zal de gids u van alles vertellen over deze bevolkingsgroep: de Ngada. Na de wandeling gaat u terug naar uw accommodatie in Bajawa. De middag is vrij.

¡ Extra
U kunt er ook voor kiezen de hele dag een wandeling met gids te maken rondom Belaragi.

Met een lokale gids gaat u deze dag op pad. U loopt van dorp naar dorp en ziet onderweg dat de mensen hier nog heel traditioneel leven. Ze zijn zeer vriendelijk en mogelijk nodigen ze u zelfs uit om hun huis te bekijken. Tijdens het wandelen zal de gids u van alles vertellen over deze bevolkingsgroep: de Ngada. Onderweg moet u klimmen en dalen, maar zodra u het prachtige uitzicht over het landschap voor u heeft bent u dit snel weer vergeten! U overnacht bij een lokale familie thuis. U verblijft hier heel eenvoudig: er is een slaapmat aanwezig en buiten een Indonesische badkamer (mandikamer). Na uw overnachting en het ontbijt bij de Ngada wandelt u in ongeveer één uur bergafwaarts tot aan de plek waar u wordt opgehaald door uw chauffeur om de reis te vervolgen. (reisafstand ca. 60 km)

dag 8: Bajawa – Ruteng

U heeft op deze dag een mooie rit op het programma staan. Onderweg maakt uw chauffeur een stop, zodat u in een restaurant kunt lunchen (niet inclusief) voordat u verder rijdt. Langs de weg ziet u mensen aan het werk. Ze maken de lokale soort jenever, ‘arak’, of ze maken kokosolie. Als u wilt, kunt u ook stoppen in een prachtig stukje oerbos met exotische vogels. Overleg dit met uw chauffeur, hij weet waar dit het beste mogelijk is. U verblijft een nacht in de bergen in Ruteng. (reisafstand ca. 100 km)

dag 9: Ruteng – Labuan Bajo

Samen met een gids verkent u ’s ochtends op de fiets de prachtige omgeving van Ruteng. U fietst voornamelijk bergafwaarts langs dorpjes en rijstvelden. Op sommige stukjes moet u even afstappen vanwege de kwaliteit van het asfalt. Ondanks dit is het een hele mooie tocht over het platteland. ’s Middags vertrekt u weer met uw chauffeur. U rijdt door een van de meest vruchtbare plekken van Flores, het Manggaraigebied, naar Labuan Bajo. Er zijn hier nog een aantal ronde rijstvelden te vinden, die volgens eeuwenoude tradities zijn verbouwd. Als u deze velden van bovenaf kijkt, lijken het net spinnenwebben. Labuan Bajo is een rustig vissersplaatsje waar veel huizen zijn gebouwd op palen en gedeeltelijk in zee staan. Het is ook een van de weinige dorpjes die grotendeels islamitisch zijn, vanwege de Buginezen uit Zuid-Sulawesi die hier wonen. U verblijft hier een nacht. (reisafstand ca. 125 km)

dag 10: Labuan Bajo – boottocht

U wordt op deze ochtend door uw chauffeur naar de haven gebracht. Hier stapt u op uw drijvende ‘hotel’ voor de komende twee nachten. Tijdens deze dagen is er een gids aanwezig. U geniet van een schitterende boottocht, terwijl u vaart door een van de prachtigste gebieden van Indonesië. Onderweg wordt het anker in het water gelaten bij het overweldigende koraalrif bij Pulau Bidadari. Hier kunt u naar hartenlust snorkelen (materiaal niet inbegrepen)! Tijdens de boottocht bereidt uw kapitein en zijn assistent alle overheerlijke maaltijden voor u. De meest unieke ervaring moet nog komen: u overnacht op de boot, heel eenvoudig op het dek onder de sterrenhemel, vlak bij het eiland Rinca. Er is geen hut aan boord, maar wel een kleine wc. U kunt zich afspoelen op het dek.

dag 11: Rinca – Pulau Kalong

Op het vulkaneneiland Rinca leeft de Komodovaraan, die pas in 1910 is ontdekt door biologen. Het is de grootste hagedis ter wereld: hij kan wel 3 meter lang worden! U maakt een wandeling op dit eilandje en de kans is groot dat u een van deze monsters spot. U vaart verder naar een onbewoond eilandje, waar u kunt snorkelen en ontspannen. Daarna gaat u naar Pulau Kalong, waar u aanlegt voor de avond. Dit eiland heeft een indrukwekkende verrassing in petto: hier vindt u talloze vliegende honden die in bomen hangen en rond schemering uitvliegen. U overnacht nogmaals op de boot.

dag 12: Komodo – Labuan Bajo

Met de gids maakt u een wandeling over het eiland Komodo. U heeft hier een goede kans om de Komodovaraan te spotten en tijdens de wandeling zult u zeker hun sporen kunnen zien. Vroeger werden de varanen gevoerd, zodat de toeristen daar naar konden kijken. Dit zorgde ervoor dat de varanen niet meer gingen jagen en daarom zijn ze gelukkig hiermee opgehouden. Na de wandeling vaart u terug naar Labuan Bajo, waar uw hotel voor de komende nacht staat.

dag 13: Labuan Bajo – Lombok – Tetebatu

U wordt naar de luchthaven van Labuan Bajo gebracht voor de vlucht naar Lombok. Uw chauffeur brengt u naar uw hotel in Tetebatu, waar u twee nachten verblijft. Tetebatu is een dorpje aan de voet van de heilige Rinjanivulkaan. Als de tijd het toelaat, maakt u met een gids een wandeling door de rijst- en tabaksvelden. (reisafstand ca. 50 km)

dag 14: Tetebatu – Pringgasela – Tetebatu

In de vroege ochtend is het uitzicht op de top van de Rinjanivulkaan werkelijk prachtig. Uw gids staat na het ontbijt klaar om u mee te nemen op een wandeling langs de vulkaan. Onderweg loopt u langs vruchtbare groene rijstterrassen, traditionele dorpjes en een stukje regenwoud. Misschien heeft u geluk en komt u de zwarte langgoeraap tegen... En wat dacht u van een verfrissende ijskoude douche onderweg onder een waterval? Na de wandeling neemt u afscheid van de gids. U reist vervolgens met de auto naar de plaats Pringgasela, waar u op uw gemak kunt rondlopen en kunt zien hoe de inwoners weven. (reisafstand ca. 40 km)

dag 15: Tetebatu – Labuan Pandan – Senaru

Deze ochtend bezoekt u een prachtig koraaleilandje vlak voor de kust van Labuan Pandan. Hier kunt u snorkelen en genieten van de rust en de mooie omgeving. U luncht ook in deze prachtige omgeving met een lunchbox van het hotel. Uw chauffeur brengt u verder naar Senaru, waar nog veel aanhangers van de oude Wetu Telu-godsdienst wonen. Deze godsdienst is een mix van de islam, het Balinese hindoeïsme en het animisme van de Sasak, de inheemse bevolking van Lombok. Het getal drie speelt een belangrijke rol in Wetu Telu. Dit getal verwijst naar de drie godsdiensten, maar ook naar Allah, Mohammed en Adam, die gelijkstaan aan de zon, de maan en de sterren, die weer verwijzen naar de hemel, de aarde en het water. U verblijft de komende twee nachten in een bungalow op een camping in de heuvels. Het uitzicht is vanaf hier adembenemend: aan de ene kant ziet u de Rinjanivulkaan en de rijstvelden, en aan de andere kant de zee. (reisafstand ca. 100 km)

dag 16: Senaru

Met een gids maakt u een wandeling langs prachtige uitzichtpunten. U loopt via oude voetpaden, door bamboebossen naar een open landschap bij de rijstvelden. Uiteraard vertelt de gids u onderweg veel over het leven van de Sasak. In de middag heeft u tijd om te ontspannen en u voor te bereiden op de reis naar Nederland.

dag 17: Vlucht Lombok – Denpasar – Jakarta – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Lombok gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam via Denpasar en Jakarta. (reisafstand ca. 125 km)

dag 18: Aankomst Amsterdam

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Belaragi wandeling met overnahcting, Indonesië
Traditioneel dorp – Belaragi
Wandeling naar Belaragi met overnachting

kosten: € 120,00 per persoon
Op dag 7 kunt u er ook voor kiezen een hele dag met een lokale gids op pad te gaan. U loopt van dorp naar dorp en ziet onderweg dat de mensen hier nog heel traditioneel leven. Ze zijn zeer vriendelijk en mogelijk nodigen ze u zelfs uit om hun huis te bekijken. Tijdens het wandelen vertelt de gids u alles over de bevolkingsgroep die hier leeft: de Ngada. Onderweg moet u klimmen en dalen, maar zodra u het prachtige uitzicht over het landschap voor u heeft bent u dit snel weer vergeten! Onderweg luncht u in de vrije natuur: u krijgt een lunchpakket van het hotel mee. In Belaragi wordt u onthaald door de gastvrije inwoners. Het dorp Belaragi ligt midden in een bos en bestaat uit 16 huizen die in twee rijen naast elkaar staan. De inwoners staan heilig achter hun eigen ideeën en tradities en maken daarom geen gebruik van ‘moderne’ veranderingen aan hun woningen, zoals cement en tinnen daken. Ze renoveren de huizen regelmatig volgens hun eigen gebruiken en daarom zijn ze nog in zeer mooie staat. De woningen zijn versierd met prachtige uitgehouwen motieven, zoals een paard, kip of drakenslang. U wordt traditioneel verwelkomd in het heiligste en belangrijkste plekje van een Ngada-huis en overnacht bij een lokale familie thuis. U verblijft hier heel eenvoudig: er is een slaapmat aanwezig en buiten een Indonesische badkamer (mandikamer). Na uw overnachting en het ontbijt bij de Ngada wandelt u in ongeveer één uur bergafwaarts tot aan de plek waar u wordt opgehaald door uw chauffeur om de reis te vervolgen.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Garuda Indonesia of KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Garuda Indonesia en KLM. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals bijvoorbeeld Singapore Airlines of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Denpasar 18:35 - 19:20 uur
Lombok - Denpasar 18:35 - 19:20 uur
Denpasar - Amsterdam20:35 - 07:15 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle, maar eenvoudige en kleinschalige hotels geselecteerd. Deze hotels hebben simpel ingerichte, maar schone kamers met een eigen douche en een toilet en soms een ventilator in plaats van airconditioning. Niet in alle hotels is (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Tamukami, Indonesië
Hotel Tamukami - Sanur
Dit hotel is van alle gemakken voorzien en ligt op slechts een minuut van het strand van Sanur. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een tropische tuin, een restaurant en een eigen spa (tegen betaling). De kamers zijn allen in Balinese stijl ingericht en hebben een eigen balkon met uitzicht op het zwembad of de tropische tuin. Bekijk de website van Tamukami.

Bekijk de website van Tamukami Hotel
Kelimuto Eco, Indonesië
Lodge Kelimutu Eco - Moni
Dit resort ligt prachtig tegen een bergwand met uitzicht op rijstvelden en nabij de Kelimutu Crater Lakes. De lodges zijn ruim opgezet en voorzien van een badkamer.

Bekijk de website van Kelimutu Eco Lodge
Delmar Café, Indonesië
Delmar Café - Riung
Deze kleinschalige accommodatie heeft een prachtige ligging. Het beschikt over een restaurant en bij deze accommodatie kunt u prachtig snorkelen.
Happy Happy, Indonesië
Hotel Happy Happy - Bajawa
Dit comfortabele hotel ligt in de levendige stad Bajawa in de buurt van alle belangrijke trekpleisters. De ruime kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer.

Bekijk de website van Hotel Happy Happy
Belaraghi, Indonesië
Hotel Belaraghi - Bajawa
U overnacht bij een lokale familie thuis. U slaapt op een slaapmat op de grond en buiten is er een Indonesische badkamer (mandikamer).
SMBC, Indonesië
Guesthouse SMBC -
Dit lieflijke hotel ligt op korte loopafstand van het centrum van Ruteng. Vanaf het hotel heeft u een mooi uitzicht over Ruteng en omgeving.
Puri Sari Beach, Indonesië
Hotel Puri Santrian Beach - Ruteng
Het hotel ligt aan het strand van Labuan Bajo en beschikt over een restaurant en een buitenzwembad. Daarnaast heeft het hotel een prachtige tuin, waar u lekker kunt ontspannen en genieten van al het groen.

Bekijk de website van Puri Sari Beach Hotel
Bintang Laut Boat Charter, Indonesië
Boot - Ruteng
Op de boot overnacht u op het dek. Er is geen hut, maar wel een kleine wc. U kunt zich afspoelen op het dek. Naast een gids gaat de kapitein en een hulpje mee. Zij zullen voor u koken.

De boot op de foto kan afwijken van de boot tijdens uw reis.
Tetebatu Mountain Resort, Indonesië
Resort Tetebatu Mountain Resort - Tetebatu
Dit kleinschalige hotel ligt in het dorpje Tetebatu, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de rijstvelden en de hoogste vulkaan van Lombok, de Rinjani. Het hotel is omgeven door een prachtige tuin, waar u heerlijk kunt wandelen en ontspannen.
Rinjani Mountain Gardens, Indonesië
Lodge Rinjani Mountain Garden - Senaru
Dit prachtige hotel ligt op de hellingen van de vulkaan Rinjani nabij het dorp Bayan. Vanuit dit hotel heeft u een prachtig uitzicht op de vulkaan en de jungle.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Jakarta – Denpasar en vice versa met Garuda Indonesia (in de laagste boekingsklasse), óf
Vlucht Amsterdam – Jakarta – Denpasar en vice versa met KLM (in de laagste boekingsklasse).
Binnenlandse vlucht Denpasar – Ende.
Binnenlandse vlucht Labuan Bajo – Lombok.
Binnenlandse vlucht Lombok – Denpasar.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
10 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief 7 lunches en 3 diners.
Bezoek traditionele Lio-dorpje Saga met een gids.
Excursie naar kratermeren Mount Kelimutu met een gids.
Boottocht op privéboot bij Riung, inclusief lunch.
Wandeling rond Bajawa en langs traditionele Ngada-dorpen met een gids.
Fietstocht door de omgeving van Ruteng met een gids.
Boottocht bij Bintang Laut langs de eilanden van Pulau Tujuhbelas N.P. met bezoek aan het eiland Komodo, 3 dagen en 2 nachten op basis van volpension met gids en kapitein in een eenvoudige boot.
Wandeling door rijst- en tabaksvelden met gids (als de tijd het toelaat).
Wandeling langs de Rinjanivulkaan met een gids.
Wandeling in de omgeving van Senaru met een gids.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met 3 nachten / 4 dagen op drie verschillende locaties. Kiest u voor het prachtige en rustige koraaleiland Gili Meno met exotische en hagelwitte stranden waar u heerlijk kunt ontspannen? Of gaat u voorkeur uit naar het populaire Gili-eiland: Gili Trawangan? Hier kunt u ook heerlijk relaxen en in de avond gezellige restaurantjes en barretjes bezoeken. Of blijft u liever gewoon op Lombok, in Sekotong? Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Verlenging Gili Trawangan
Gili Trawangan is het laatste eiland voor de kust van Lombok, en ook het populairste. U vaart langs de andere twee Gili-eilanden, Gili Meno en Gili Air. Vanaf Gili Trawangan heeft u bij helder weer een goed uitzicht op Lombok en de Rinjanivulkaan. Naast de witte stranden en de helder blauwe zee zijn er op dit eiland vele restaurantjes en barretjes. Er hangt een gezellige eilandsfeer. In de avond kunt u genieten van livemuziek in een van de kroegen. Overdag kunt u over het eiland wandelen, een fietstocht maken, snorkelen of gewoon genieten van strand en zee. Op Gili Trawangan zijn tevens vele duikscholen te vinden. Ook op dit eiland zijn geen gemotoriseerde voertuigen toegestaan. U kunt eventueel gebruik maken van een fiets of een traditionele paardenkar.

Verlenging Gili Meno
Gili Meno is het rustigste koraaleiland van de drie Gili-eilanden en heeft hagelwitte stranden begroeid met palmen en een azuurblauwe zee. Aangezien het koraalrif net voor de kust begint, hoeft u alleen maar vanaf het hotel de zee in te stappen. Overdag kunt u naar hartenlust snorkelen, zwemmen en zonnebaden! Op het eiland zijn geen gemotoriseerde voertuigen toegestaan en alles is op loopafstand. Mocht u toch gebruik willen maken van vervoer, dan is dat mogelijk in een traditionele paardenkar.

Verlenging Sekotong
Sekotong ligt op het vasteland, aan het water in het zuidwesten van Lombok. Het is omgeven door vele palmbomen en is gemakkelijk te bereiken. Hier zijn verschillende duikmogelijkheden, maar u kunt ook een surftrip maken naar een van de in de buurt gelegen surfspots. U hoeft zich zeker niet te vervelen, maar u kunt vanzelfsprekend ook hier rust vinden.

Kontik Meno, Indonesië
Hotel Kontiki Meno - Gili Meno
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 190 p.p.
Dit eenvoudige hotel ligt in een prachtige tuin en beschikt over een privéstrand. Dit hotel is een ideale uitvalsbasis om te zwemmen, te snorkelen en te duiken. Het is ook mogelijk om te vissen.
De kamers beschikken over muskietennetten en een ventilator of airconditioning. De badkamers zijn uitgerust met een douche. Er is gratis WIFI in de kamers.
Alam Gili, Indonesië
Hotel Alam Gili - Gili Trawangan
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 370 p.p.
Dit hotel ligt op een rustige plek, weg van de drukte van de rest van het eiland, in een goed onderhouden tuin.
Het hotel beschikt over een buitenzwembad en de mogelijkheid om fietsen te huren. U vindt hier een van de beste snorkel- en duikgelegenheden van het eiland (tegen betaling).
De Garden Bungalows zijn gelegen in de tuin. Ze hebben een ventilator en beschikken over een badkamer in de buitenlucht.
Cocotinos, Indonesië
Hotel Cocotinos - Sekotong
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 350 p.p.
Dit hotel ligt in een afgelegen tropisch palmenbos en aan een prachtig hagelwit strand. Hier kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de mooie omgeving. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van het zwembad en de spa. De Terrace Rooms hebben een fijn uitzicht over de mooie tuinen. Ze hebben een ventilator en airconditioning. Vanaf uw veranda kunt u heerlijk genieten van uw vakantie.

Bekijk de website van