050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken
U bent hier: Home | Onze partners

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is altijd al een multifunctioneel gebouw geweest. Ook nu is het een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Er worden grote tentoonstellingen, plechtige bijeenkomsten en culturele manifestaties gehouden. Dit alles in een prachtige ambiance waarin het roemrijke verleden zichtbaar en tastbaar is.

De Nieuwe Kerk Amsterdam
History & Royalty
Te zien t/m 11 april 2021 (nu gesloten) | dagelijks van 10 tot 18 uur
De Nieuwe Kerk voert u in de tentoonstelling 'History & Royalty. 600 jaar geschiedenis van De Nieuwe Kerk' terug in haar eigen geschiedenis.

Reispartner van De Nieuwe Kerk

We zijn trots dat we de officiële reispartner van De Nieuwe Kerk zijn! De prachtige tentoonstellingen geven, net als onze reizen, een brede blik op de wereld. Ze inspireren ons om prachtige themareizen te ontwikkelen, die net zo cultuurrijk zijn als de exposities.

History & Royalty

De Nieuwe Kerk voert u in de tentoonstelling 'History & Royalty. 600 jaar geschiedenis van De Nieuwe Kerk' terug in haar eigen geschiedenis, die onlosmakelijk verbonden is met die van Nederland en de stad Amsterdam. Met als hoogtepunt Panorama Nieuwe Kerk, een nieuwe, meters hoge filminstallatie die de lange geschiedenis van deze nationale kerk aan de Dam in beeld brengt. De tentoonstelling is een tijdreis van ruim 600 jaar. Van de oudste delen van het middeleeuwse gebouw, zoals de kapel waar het graf van de ‘Ridder van Jeruzalem’ te vinden is, tot de inhuldigingen vanaf de negentiende eeuw en de koninklijke huwelijksceremonie van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Van de Beeldenstorm, de grote brand en de wederopbouw in de zeventiende eeuw, tot het literaire pantheon van De Nieuwe Kerk, met gedenkstenen voor grote schrijvers als Hella S. Haasse, P.C. Hooft, Johan Huizinga, Multatuli en Vondel.