050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is altijd al een multifunctioneel gebouw geweest. Ook nu is het een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Er worden grote tentoonstellingen, plechtige bijeenkomsten en culturele manifestaties gehouden. Dit alles in een prachtige ambiance waarin het roemrijke verleden zichtbaar en tastbaar is.

de_nieuwe_kerk_reis_in_de_tijd.jpg
Reis in de tijd
13 juli 2019 t/m 14 september 2019 | Dagelijks 10 - 17 uur
Stap terug in de geschiedenis van de beroemde middeleeuwse kerk aan de Dam!

Reispartner van De Nieuwe Kerk

We zijn trots dat we de officiële reispartner van De Nieuwe Kerk zijn! De prachtige tentoonstellingen geven, net als onze reizen, een brede blik op de wereld. Ze inspireren ons om prachtige themareizen te ontwikkelen, die net zo cultuurrijk zijn als de exposities.

Reis in de tijd

Op zaterdag 13 juli gaan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor een bijzondere editie van de jaarlijkse zomerpresentatie Reis in de tijd. Stap terug in de geschiedenis van de beroemde middeleeuwse kerk aan de Dam en ontdekken zelf de grootse historische momenten die er hebben plaatsgevonden in de Nederlandse en Amsterdamse geschiedenis. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk, maar tijdens de zomerattractie wordt de hele kerk, in alle pracht en praal, geopend voor het publiek. Daarbij worden ook bijzondere plekken toegankelijk gemaakt, zoals de Kerkmeesterskamer en de ruimte achter het grootste historische orgel van Nederland. Met video’s, projecties, een audiotour en elke dag orgelconcerten is straks zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven. Een reis langs middeleeuwse geheimen, de Beeldenstorm, koninklijke ceremonies, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse admiraals die hier begraven liggen.