050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is altijd al een multifunctioneel gebouw geweest. Ook nu is het een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Er worden grote tentoonstellingen, plechtige bijeenkomsten en culturele manifestaties gehouden. Dit alles in een prachtige ambiance waarin het roemrijke verleden zichtbaar en tastbaar is.

boeddha-tentoonstelling.jpg
De Nieuwe Kerk Amsterdam
Te zien t/m 3 februari 2019
Het leven van Boeddha, de weg naar nu
Naast antieke voorwerpen die het verhaal van Boeddha vertellen, worden speciaal voor deze tentoonstelling kunstwerken door beroemde kunstenaars gemaakt: erg bijzonder!

Reispartner van De Nieuwe Kerk

We zijn trots dat we de officiële reispartner van De Nieuwe Kerk zijn! De prachtige tentoonstellingen geven, net als onze reizen, een brede blik op de wereld. Ze inspireren ons om prachtige themareizen te ontwikkelen, die net zo cultuurrijk zijn als de exposities.

Het leven van Boeddha, de weg naar nu

U kunt in de Nieuwe Kerk Amsterdam een tentoonstelling over het boeddhisme bewonderen. Deze expositie toont zowel eeuwenoude antieke voorwerpen, waarvan het oudste dateert uit de 3 e eeuw v.Chr., als hedendaagse kunst, waarbij sommige stukken speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt.

De antieke kunst vertelt over het leven van Siddhartha Gautama, oftewel de Boeddha. Hij werd in de vijfde eeuw v.Chr. geboren als rijke prins maar koos op zijn 29e voor een ander leven waarin alles draaide alles om spirituele ontwikkeling. De fases in zijn leven (zijn geboorte, de grote ommekeer, de verlichting, de leerrede en zijn dood) staan aan de bron van het boeddhisme en vormen het verhaal van de tentoonstelling.

Binnen het boeddhisme draait het om de persoonlijke verlichting die bereikt kan worden door een bewustwording van het hier en nu. Daarom wordt het ‘nu’ in deze tentoonstelling vertegenwoordigd door het werk van 13 hedendaagse kunstenaars, zoals Yoko Ono Kohei Nawa, Salvador Breed en Al Weiwei. Enkele van kunstwerken zijn speciaal voor deze expositie gemaakt: zeer bijzonder! Wilt u deze tentoonstelling met korting bezoeken? Download dan de kortingsbon.

Korting voor vrienden

Vrienden van De Nieuwe Kerk krijgen met hun vriendenpas 5% korting op de reizen van SRC, met een maximumbedrag van € 105,- per persoon. Vraag ernaar bij uw telefonische boeking.