050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is altijd al een multifunctioneel gebouw geweest. Ook nu is het een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Er worden grote tentoonstellingen, plechtige bijeenkomsten en culturele manifestaties gehouden. Dit alles in een prachtige ambiance waarin het roemrijke verleden zichtbaar en tastbaar is.

giordano-sint-michaël-de-nieuwe-kerk-amsterdam.jpg
De Nieuwe Kerk Amsterdam
Te zien vanaf 16 februari t/m 7 april 2019
Meesterwerk 2019: Luca Giordano, Sint Michaël (circa 1633)
Dit kunstwerk van Giordano is een echt meesterwerk van de Italiaanse barok!

Reispartner van De Nieuwe Kerk

We zijn trots dat we de officiële reispartner van De Nieuwe Kerk zijn! De prachtige tentoonstellingen geven, net als onze reizen, een brede blik op de wereld. Ze inspireren ons om prachtige themareizen te ontwikkelen, die net zo cultuurrijk zijn als de exposities.

Meesterwerk 2019: Sint Michaël van Luca Giordano

Ook voor 2019 toont De Nieuwe Kerk Amsterdam weer in de achtste editie van de serie Meesterwerken weer een bijzonder kunstwerk. Dit keer is dat het imponerende kunstwerk Sint Michaël (circa 1633) van Luca Giordano, een van de grootste kunstenaars uit de Italiaanse barok. Normaal gesproken hangt dit werk in de Gemäldegalerie in Berlijn, maar voor twee maanden nu exclusief in Amsterdam! Het kunstwerk is niet alleen imposant vanwege zijn afmeting (ongeveer 1,50 x 2 meter), maar ook vanwege de dynamiek en schoonheid in het schilderij. Het is een typisch product van de contrareformatie: de Rooms-katholieke kerk in de figuur van aartsengel Michael die het kwaad van het opkomend protestantisme bestrijdt.

Dit schilderij is een typisch barok kunstwerk. Het is te herkennen aan de sterke licht-donkercontrasten, dynamische compositie en dramatische voorstelling. Giordano was een enorm productief kunstenaar. Hij stond bekend als ‘Luca Fa Presto’ (Luca, werk snel) en was in staat om in slechts 24 uur een altaarstuk te schilderen. Uiteindelijk maakte hij maar liefst 1200 werken, waarvan de kerk de grootste afnemer was.

Achtste editie Meesterwerk
In de serie Meesterwerken schitteren kunstwerken die zó bijzonder zijn dat ze bijna nooit worden uitgeleend: te kwetsbaar of de publiekslieveling van een museum. Steevast zijn dit werken met een – soms onverwachte – religieuze of spirituele lading, die vragen om contemplatie en introspectie en die uitblinken in de gotische ruimte van De Nieuwe Kerk. De achtste editie van het Meesterwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot.