050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

charles-laval-landschap-martinique-1887.jpg
Van Gogh Museum
Te zien t/m 13 januari 2019
Gauguin en Laval op Martinique
Gauguin en Laval maakten op Martinique een bijzondere reeks kleurrijke en warme schilideren: erg mooi!

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Collectie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt met de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen het leven en het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Gauguin en Laval op Martinique

In het Van Gogh Museum kunt u een bijzondere tentoonstelling zien: ‘Gauguin en Laval op Martinique’. In 1887 woonden en werkten deze kunstenaarsvrienden op Martinique, in de Caribische zee. Voor het eerst zijn de kleurrijke werken die ze daar maakten samen te zien.

Paul Gauguin en Charles Laval vertrokken uit onvrede over het decadente leven in Parijs naar Martinique. In de korte tijd dat ze op dit exotische eiland in de Caribische zee (ten noorden van Venezuela) verbleven, maakten ze een fraaie reeks kleurrijke kunstwerken. De periode dat hier verbleven, is allesbepalend voor hun verdere artistieke leven. In de tentoonstelling ‘Gauguin en Laval op Martinique’ zijn de warme, kleurrijke schilderijen die Gauguin en Laval hier maakten te zien, samen met hun prachtige voorstudies en grote, uitgewerkte pastels. Dat is erg bijzonder, want deze werken zijn nog nooit eerder bij elkaar gebracht. Een unieke tentoonstelling dus!