050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

van-gogh-museum.jpg
Van Gogh Museum
Te zien van 21 juni t/m 1 september 2019
Van Gogh en de Zonnebloemen
Hoe kwam Van Goghs beroemde schilderij van zonnebloemen tot stand? Welke betekenis hechtte Vincent van Gogh aan het werk? Hoe kunnen we dit meesterwerk optimaal bewaren voor de toekomst? Kom dit alles te weten in de zomertentoonstelling 'Van Gogh en de Zonnebloemen'.

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Collectie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt met de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen het leven en het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Van Gogh en de Zonnebloemen

Het schilderij Zonnebloemen uit 1889 behoort tot de bekendste schilderijen van Van Gogh. Hij schilderde vijf versies van deze grote bos zonnebloemen in een vaas. Waarom koos Van Gogh voor de zonnebloem en welke betekenis had deze bloem voor hem? Wat gebeurde er met het schilderij nadat het Van Goghs atelier verliet en zijn de kleuren nog hetzelfde als in Van Goghs tijd?

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar Zonnebloemen. Er is nu meer bekend over de fascinerende ontstaansgeschiedenis en de materiaal-technische conditie van het werk. In de tentoonstelling Van Gogh en de Zonnebloemen ontdek je hoe belangrijk de zonnebloem was voor Van Gogh en krijg je antwoord op prangende vragen zoals: hoe kan dit schilderij optimaal worden bewaard voor de toekomst?