050 - 3 123 123
Kosteloos annuleren
Geld retour, géén voucher
Kosteloos omboeken
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

Van Gogh Museum
‘Je liefhebbende Vincent’. Van Goghs mooiste brieven
9 oktober t/m 10 januari 2021
Ontdek de prachtige brieven van Vincent van Gogh! De brieven worden vanwege hun kwetsbaarheid slechts zelden getoond. Een unieke kans om zijn mooiste brieven te zien in combinatie met zijn meesterwerken.

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Collectie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt met de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen het leven en het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

‘Je liefhebbende Vincent’ - Van Goghs mooiste brieven

Vincent van Gogh was niet alleen kunstenaar, maar ook een gepassioneerd briefschrijver. De brieven zijn een belangrijke bron om Van Gogh als mens beter te begrijpen. Hij schreef over onderwerpen waarmee iedereen zich kan identificeren, zoals zijn visie op het leven, zijn worsteling met eenzaamheid en zijn behoefte aan liefde en verbintenis. In de tentoonstelling 'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven ziet u een selectie van ruim 40 brieven in combinatie met wereldberoemde schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh zoals De slaapkamer, De aardappeleters en De zaaier. Het Van Gogh Museum bezit het grootste deel van de brieven – meer dan 800 – die Vincent van Gogh schreef, de meeste aan zijn broer Theo. Vanwege hun kwetsbaarheid worden deze documenten slechts zelden getoond.

Virtuele tour door het Van Gogh Museum

U kunt het Van Gogh Museum nu ook bekijken vanuit huis! Bekijk het eerste deel van de videotour door het museum hieronder.