050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

van-gogh-museum.jpg
Jean-François Millet. Zaaier van de moderne kunst
Te zien van 4 oktober 2019 – 12 januari 2020
Wat kunstenaars als Van Gogh, Monet, Munch en Dalí gemeen hebben? Zij werden allemaal geïnspireerd door de Franse kunstenaar Jean-François Millet. Ontdek zijn oeuvre en het werk van de vele kunstenaars die hij inspireerde in deze najaarstentoonstelling.

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Collectie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt met de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen het leven en het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Jean-François Millet. Zaaier van de moderne kunst

Wat kunstenaars als Van Gogh, Monet, Munch en Dalí gemeen hebben? Zij werden allemaal geïnspireerd door de Franse kunstenaar Jean-François Millet. Met zijn radicale schildertechniek, moderne stijl en inspirerende verbeelding van het boerenbestaan werd Millet een ware zaaier van de moderne kunst. Ontdek zijn oeuvre en het werk van de vele kunstenaars die hij inspireerde in deze najaarstentoonstelling.

In de tentoonstelling Jean-François Millet. Zaaier van de moderne kunst is te zien hoe vooruitstrevend het werk van Jean-François Millet (1814-1875) is voor de tijd waarin hij leefde. Zijn stijl en techniek waren verre van traditioneel, ondanks zijn klassieke kunstopleiding in Parijs. In deze tentoonstelling is voor het eerst te zien hoe de schilderijen, tekeningen en pastels van Millet als inspiratiebron dienen voor het werk van een groot aantal internationale kunstenaars uit de 19e en vroege 20e eeuw, zoals Vincent van Gogh, Camille Pissarro, Georges Seurat, Claude Monet, Giovanni Segantini, Winslow Homer, Paula Modersohn-Becker, Edvard Munch en Salvador Dalí.