050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

Van Gogh, Bruggen over de Seine bij Asnieres
Van Gogh aan de Seine
Te zien van 13 oktober 2023 t/m 14 januari 2024
Waarom schilderden de kunstenaars Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand aan de Seine vlak buiten Parijs?

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Tentoonstelling Van Gogh aan de Seine

Het jubileumjaar van het Van Gogh Museum eindigt met een bijzondere tentoonstelling over kunst aan de Seine. Waarom schilderden de kunstenaars Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand aan deze rivier vlak buiten Parijs? In de 19e eeuw werden plaatsen vlak buiten Parijs beter bereikbaar via bruggen en treinen. Tegelijkertijd domineerden rokende schoorstenen van fabrieken steeds vaker de horizon. Vijf ambitieuze kunstenaars, Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand, trokken naar de oevers van de Seine om te schilderen. Met hun ezel in het groen legden ze de veranderingen vast die de opkomende industrie met zich meebracht. Ze vonden er nieuwe, eigentijdse motieven en ontwikkelden hun kleurgebruik en schildertechnieken. Met name de plaats Asnières vlak buiten Parijs aan de Seine was bepalend voor de artistieke ontwikkeling van deze kunstenaars. De tentoonstelling Van Gogh aan de Seine kunt u bekijken van 13 oktober 2023 t/m 14 januari 2024.

Virtuele tour door het Van Gogh Museum

U kunt het Van Gogh Museum nu ook bekijken vanuit huis! Bekijk het eerste deel van de videotour door het museum hieronder.