050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

david-hockney-the-arrival-of-spring-in-woldgate-web.jpg
Van Gogh Museum
Te zien t/m 26 mei 2019
Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature
Vincent van Gogh is een duidelijke inspiratiebron voor David Hockney

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Collectie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt met de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen het leven en het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature

Als u naar de kleurrijke schilderijen van David Hockney kijkt, dan kunt u zich vast goed voorstellen dat Vincent van Gogh een grote bron van inspiratie voor hem is. Op deze tentoonstelling ontdekt u meer parallellen tussen deze twee kunstenaars.

De wereldberoemde kunst van David Hockney (1937) is kleurrijk en kolossaal. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Ook Vincent van Gogh hield zich hier mee bezig. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Vincent van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. In de tentoonstelling zijn enkele meesterwerken van Van Gogh te zien naast Hockneys imposante landschappen. Een van de hoogtepunten op deze expositie is The Arrival of Spring in Woldgate uit 2011.