050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

Zelfportret Vincent van Gogh
In the Picture
Te zien tot en met 30 augustus 2020
De tentoonstelling In the Picture vertelt het verhaal over identiteit en imago, in 75 portretten van en door kunstenaars.

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Collectie

Het Van Gogh Museum in Amsterdam maakt met de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen het leven en het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

'In the Picture'

Een portret vertelt meer dan je in eerste instantie denkt. Welk beeld wilden kunstenaars als Vincent van Gogh, Edvard Munch, Charley Toorop en Paul Cézanne neerzetten met hun portretten? Ontdek het in de tentoonstelling 'In the Picture'. Hoe presenteren wij onszelf in de huidige beeldcultuur? Wat laten we zien? Wat niet? De tentoonstelling In the Picture vertelt het verhaal over identiteit en imago, in 75 portretten van en door kunstenaars.

In the Picture laat zien dat een portret meer vertelt dan je in eerste instantie denkt. Schildert de kunstenaar naar de werkelijkheid? Of naar een zorgvuldig gekozen illusie van die werkelijkheid? De 19de-eeuwse kunstenaar zoekt steeds de balans tussen verhullen en onthullen, verleiden en misleiden, bevestigen en verrassen. De tentoonstelling toont een topselectie van grote namen en nieuwe gezichten. De zelfportretten van Vincent van Gogh worden samengebracht met kunstenaarsportretten van onder anderen Edvard Munch, Charley Toorop, Gustave Courbet, Paul Cézanne en Helene Schjerfbeck. Daarnaast reageren ook moderne en hedendaagse kunstenaars als Francis Bacon en Julian Schnabel op de zelfportretten van Van Gogh.

Virtuele tour door het Van Gogh Museum

U kunt het Van Gogh Museum nu ook bekijken vanuit huis! Bekijk het eerste deel van de videotour door het museum hieronder.