050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Onze partners

Van Gogh Museum

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

Vincent van Gogh, De kerk van Auvers-sur-Oise, 1890, Musée d’Orsay, Dist. RMN-Grand Palais / Patrice Schmidt
Van Gogh in Auvers
Te zien van 12 mei tot en met 3 september 2023
De tentoonstelling is een bekroning van het jarenlange onderzoek dat naar deze laatste periode van Van Goghs leven is gedaan.

Trotse partner van het Van Gogh Museum

SRC Reizen is sinds 1 november 2016 trotse partner van het Van Gogh Museum in Amsterdam! Als reispartner verzorgen wij de exclusieve reizen voor sponsoren en vrienden van het museum naar onder meer Frankrijk en Japan. Daarnaast organiseert SRC voor haar gasten enkele unieke Van Gogh-reizen die u meenemen in het voetspoor van Nederlands bekendste schilder.

Tentoonstelling Van Gogh in Auvers

In het jubileumjaar 2023 organiseert het Van Gogh Museum samen met Musée d’Orsay een grootse tentoonstelling over de periode die Vincent van Gogh de laatste maanden van zijn leven doorbracht in Auvers-sur-Oise. Vincent van Gogh woonde in het Franse dorp Auvers-sur-Oise van 20 mei tot aan zijn dood op 29 juli 1890. Hij was in die maanden zeer productief en maakte er enkele van zijn allergrootste meesterwerken, waaronder het beroemde Korenveld met kraaien en Boomwortels. Bijzondere bruiklenen uit privécollecties en musea wereldwijd laten zien dat Van Gogh in die periode een nieuwe artistieke ontwikkeling doormaakte. In de tentoonstelling volgt u Van Gogh vanaf zijn aankomst in Auvers-sur-Oise, waar hij hoopvol en vol ambitie aan het werk ging, tot zijn laatste weken. Toen kregen gevoelens van mislukking, eenzaamheid en melancholie de overhand, maar toch bleef hij enorm krachtige werken maken. Ook gaat de tentoonstelling in op wat Van Gogh toen betekende als kunstenaar, en hoe zijn reputatie groeide in de eerste jaren na zijn dood. De tentoonstelling is een bekroning van het jarenlange onderzoek dat naar deze laatste periode van Van Goghs leven is gedaan. Bovenal is het een unieke kans om ruim vijftig schilderijen en twintig tekeningen en schetsen van Vincent van Gogh te zien die nog nooit eerder samen getoond zijn. De tentoonstelling Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden is te zien vanaf 12 mei 2023.

Virtuele tour door het Van Gogh Museum

U kunt het Van Gogh Museum nu ook bekijken vanuit huis! Bekijk het eerste deel van de videotour door het museum hieronder.