050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Vier dit jubileum in Parijs, Rouen en aan de Normandische kust!

Reisleidster Wendy:
‘150 jaar geleden zette een groep kunstenaars de Parijse kunstwereld op zijn kop. Omdat ze zich niet meer thuis voelden in de klassieke Salon de Paris organiseerden Claude Monet, August Renoir, Edgar Degas, Camille Pissarro en Berthe Morisot een alternatieve expositie om hun schilderijen aan het Parijse publiek te tonen. Op 15 april 1874 vond de opening plaats in het atelier van Nadar aan de Boulevard des Capucines. Een datum die we nu zien als de geboorte van het impressionisme. Een term die overigens ontleend is aan het schilderij ‘Impressie van een opgaande zon’, geschilderd door Claude Monet, vanaf een nevelige haven van Le Havre in Normandië.

In Parijs en Normandië, waar de impressionisten veelvuldig vertoefden, wordt met unieke exposities groots aandacht besteedt aan dit 150-jarig jubileum. Alle reden dus om tijdens deze speciale kunstreis u te verdiepen in de mooiste impressionistische werken! Zo ziet u in het Musée Marmottan het schilderij waarnaar het impressionisme is vernoemd en bezoekt u het Musée de l’Orangerie in de tuinen van de Tuilerieën, waar u kunt genieten van de beroemde waterlelies van Monet (‘Les Nymphéas’). Na kennismaking met het Parijs van de impressionisten reist u door naar Rouen, maar niet voordat u in Giverny het huis en de tuin van Monet, waar hij zijn vele waterlelieschilderijen maakte, heeft bezocht. In Rouen bewondert u de gotische kathedraal die Monet in een serie schilderingen zo prachtig heeft vastgelegd en natuurlijk gaat u ook naar de Normandische kustplaatsen Étretat, Le Havre en Honfleur, plekken die de impressionistische kunstenaars inspireerden.

Maar deze kunstreis is pas echt bijzonder omdat u in Parijs en in Giverny twee speciale tentoonstellingen bezoekt. Het beroemde Parijse Musée d’Orsay pakt uit met de tentoonstelling ‘Paris 1874; Inventer l'impressionnisme’, die ruim 130 werken van alle grote impressionisten toont. Bijzonder! En in Giverny bezoekt u de tijdelijke expositie ‘L’impressionisme et la mer’ in het Musée des Impressionismes. Kortom 2024 is hét jaar om deze kunstreis te maken! Reist u mee in de voetsporen van de impressionisten?’

Het impressionisme
‘Ik wil het onmogelijke! De andere schilders schilderen een brug, een huis, een boot. Ik wil de atmosfeer schilderen waarin de brug, het huis, de boot zich bevindt, de schoonheid van de stemming, en dat is niets anders dan het onmogelijke.’ Met deze woorden beschreef Claude Monet zijn visie op de schilderkunst en daarmee de essentie van het impressionisme: het vastleggen van de stemming en de atmosfeer. Het impressionisme ontstond in Frankrijk in de tweede helft van de 19e eeuw en wordt gezien als de eerste moderne kunststroming. Het was vooral een reactie op de heersende opvattingen in de kunst, die werden bepaald door de strakke regels van het classicisme. Kunstenaars als Degas, Renoir, Monet en Morisot probeerden het alledaagse leven zo direct mogelijk weer te geven. De naam ‘impressionisten’ werd in eerste instantie door een spottende journalist gebruikt, maar werd uiteindelijk door de kunstenaars van deze stroming met trots gedragen.

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
verblijf in Parijs aan de rand van Le Marais
6x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Parijs, Rouen, Honfleur, Étretat en Le Havre
Musée d’Orsay en Musée de l’Orangerie
tuinen van Monet in Giverny
Jardins d’Étretat en kliffen van Étretat
Montmartre en Le Marais in Parijs
‘L’impression soleil levant’ in Musée Marmottan
Musée des Impressionismes in Giverny
gotische kathedraal van Rouen
Musée Malraux in Le Havre
SRC-reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
U bezoekt twee exposities die speciaal voor het jubileum zijn samengesteld: ‘Paris 1874; Inventer l'impressionnisme’ in het Parijse Musée d’Orsay en ‘L’impressionisme et la mer’ in het Musée des Impressionismes in Giverny!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Naar Parijs en het gezellige Le Marais
+ lees meer
Musée Marmottan met het schilderij ‘L’impression soleil levant’ en Montmartre
+ lees meer
Franse meesterwerken in het hart van Parijs; bijzondere tentoonstelling Musée d’Orsay en de waterlelies van Monet in Musée de l’Orangerie
+ lees meer
Giverny; de tuinen van Claude Monet en ‘L’impressionisme et la mer’ in het Musée des Impressionismes
+ lees meer
Stadswandeling door mooi Rouen, bezoek aan de gotische kathedraal en vrije middag
+ lees meer
De magie van de kust; bezoek aan Jardins d’Etretat, de beroemde kliffen, Musée Malraux in Le Havre en Honfleur
+ lees meer
Terugreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart 150 jaar impressionisme in Frankrijk
1475 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda| vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.