050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Madrid, Toledo, Segovia en Salamanca

Reisleidster Qurina:
‘Het hart van Spanje wordt gedomineerd door de grootsheid van Madrid, en terecht want het is een schitterende stad met koninklijke allure! Niet voor niets is de reis Madrid en Castilië al jaren succesvol. Maar het hart van Spanje heeft meer te bieden. Het charmante Toledo met zijn majestueuze kathedraal en het fraaie Segovia met zijn Romeinse aquaduct zijn niet alleen geweldig om overdag te verkennen. Met deze nieuwe cultuurvakantie overnacht u in deze middeleeuwse steden zodat u op uw gemak door de straatjes kunt slenteren. Als de dagjesmensen weg zijn, strijkt u neer in een gezellige taverna of op een van de vele terrassen met uitzicht op een verlicht Alcázar of een prachtig park. In Segovia verblijft u zelfs in een eeuwenoud kloosterhotel dat aan het begin van het beroemde aquaduct ligt.

Tijdens deze reis verkent u ook meer van de regio Castilla y León. Aan de voet van het Guadarramagebergte bezoekt u pittoreske middeleeuwse plaatsjes als Pedraza en Sepúlveda. Er is een grote kans dat u enorme roofvogels ziet, zoals gieren die hier door de lucht zweven. Deze regio was ook zeer geliefd bij vele Spaanse koningshuizen die in de zomer in het koninklijk paleis van La Granja de San Ildefonso verbleven. Nu wandelt u door de royale kamers vol wandtapijten en door de schitterende paleistuin. Koninklijk Madrid wordt uiteraard niet over geslagen en in het gezellige en studentikoze Salamanca geniet u van de fraaie kathedraal en het mooiste Plaza Mayor van het land. U ervaart de bijzondere sfeer van het volledig ommuurde Ávila en via de vele musea, kerken en paleizen leid ik u door de geschiedenis van Spanje. Ga mee en geniet tijdens deze afwisselende reis van het hart van Spanje!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotels
3 nachten in kloosterhotel in Segovia
2 nachten in Toledo en in Salamanca
7x ontbijt en 3x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Toledo en Madrid
Segovia, Ávila en Salamanca
paleis van La Granja de San Ildefonso
Pedraza en natuur bij Sepúlveda
kathedraal van Toledo
El Greco in Toledo
Romeins aquaduct in Segovia
Alcázar en kathedraal in Segovia
Casa de los Picos in Segovia
La Casa de las Conchas in Salamanca
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Dit is een zeer afwisselende reis: van de zichtbare grootsheid van de Spaanse geschiedenis tot roofvogels in het natuurgebied bij Sepúlveda!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Madrid en transfer naar Toledo voor overnachting en diner
+ lees meer
UNESCO-stad Toledo met El Grecomuseum, Santo Tomé en kathedraal
+ lees meer
Bezoek aan de highlights van Madrid en diner en overnachting in kloosterhotel in Segovia
+ lees meer
Hele dag Segovia met bezoek aan het aquaduct, de kathedraal en het Alcázar
+ lees meer
Zomerpaleis La Granja, pittoresk Pedraza en roofvogels spotten bij Sepúlveda
+ lees meer
Ávila en naar Salamanca
+ lees meer
Verkenning van Salamanca en vrije middag
+ lees meer
Terugvlucht Madrid – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Het hart van Spanje
850 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Madrid - Amsterdam17:10 - 19:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.