050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Geniet van het onontdekte Cuba

Cuba is het land van sigaren, van rum, van oude auto’s in koloniale stadjes en van swingende salsa in de casas de la trova. Het is ook het land van Che Guevara, van Fidel Castro, van de invasie in de Varkensbaai en van de revolutie. Maar dit prachtige Caribische eiland heeft veel meer te bieden. De westerse invloeden zijn nu nog beperkt, waardoor het een nog een relatief authentiek eiland is. Tijdens deze avontuurlijke reis ontdekt u alle facetten van het gastvrije Cuba onder andere wanneer u overnacht bij Cubaanse families thuis. Maar deze fly drive gaat nog verder van de gebaande paden en dieper Cuba in. Alleen zo komt u bij… het onontdekte Cuba!

U start deze fly drive in het westen van dit Caribische eiland, waar u in Havana uw eerste indrukken kunt op doen. Salsa, sigaren, rum, oldtimers, koloniale gebouwen en de meest kleurrijke Cubanen heten u welkom in hun leven. In Santa Clara neemt Che Guevara u mee in de historie van de revolutie en Trinidad laat u swingen door de kronkelstraatjes onder het genot van cuba libres en de canchanchara.

Vervolgens maakt u de overstap van west naar het oosten en daarmee naar het onbekendere deel van het veelzijdige Cuba. In steden Ciego de Avila en Sancti Spiritus zijn de sporen van de Spaanse overheersing nog duidelijk zichtbaar. Verdwaal niet in het stadje Camagüey, dat is gebouwd als een doolhof als verdedigingsstrategie tegen piraterij. Het onherbergzame Sierra Maestra bood een veilige schuilplaats voor de mannen van de revolutie. Wandel door de bergen naar de Comendancia de la Plata en geniet van het Cubaanse plattelandsleven. Santiago de Cuba is een en al muziek, trots en levenslust . Dit is de plek waar de revolutie begon en waar het socialisme nog steeds levend is.

Maar het best bewaard gebleven geheim van Cuba is waarschijnlijk Baracoa, dat vroeger alleen met een boot bereikbaar was en daardoor weinig invloeden van buitenaf heeft gekend. De wegen in dit deel van het eiland zijn niet allemaal in goede staat, maar de prachtige Carretera de la Farola maakt dat meer dan goed met de prachtige uitzichten. Na al dit avontuur is het heerlijk bijkomen aan de parelwitte stranden van Guardalavaca. De perfecte plek om deze mooie fly drive in gedachten nogmaals de revue te laten passeren.

Maar vergeet niet; het land van zon, sigaren, oldtimers en salsa verandert snel. Dus wacht niet te lang. U kunt nu nog het echte authentieke Cuba ervaren!

Pluspunten
Vluchten met Air Europa
ruimbagage
17 dagen een huurauto met airconditioning
transfers luchthaven – hotel per oldtimer
toeristenklassehotels en casa particulares
17x ontbijt en 2x all inclusive
3 nachten Oud-Havana
3 nachten Trinidad
tour met een cocotaxi in Havana
route door het onbekende Cuba
bijkomen aan het strand van Guardalavaca
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Havana en Oud-Havana
Playa Larga en de Varkensbaai
Santiago de Cuba
Trinidad en suikerrietplantages
onbekende Oost-Cuba
Ciego de Ávila
doolhof-stratenplan van Camagüey
Sierra Maestra
Baracoa
Guardalavaca
SRC-reisexpert Niels
SRC-reisexpert sinds 2022
Bijzonder aan deze reis: ontdekking Oost-Cuba
Cuba is een bestemming als geen ander! Tijdens deze avontuurlijke fly drive reist u een stukje verder van de gebaande paden en dieper Cuba in. Alleen zo komt u bij…het onontdekte Cuba!

Reisprogramma

Amsterdam – Havana
+ lees meer
Havana
+ lees meer
Heerlijk Havana
+ lees meer
Havana – Santa Clara
+ lees meer
Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad
+ lees meer
Trinidad en omgeving
+ lees meer
Trinidad
+ lees meer
Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey
+ lees meer
Camagüey – Sierra Maestra
+ lees meer
Sierra Maestra
+ lees meer
Sierra Maestra – Bayamo – El Cobre – Santiago de Cuba
+ lees meer
Santiago de Cuba
+ lees meer
Santiago de Cuba – Baracoa
+ lees meer
Baracoa
+ lees meer
Baracoa – Cayo Saetía
+ lees meer
Cayo Saetía – Guardalavaca
+ lees meer
Guardalavaca
+ lees meer
Guardalavaca – Ciego de Avila
+ lees meer
Ciego de Avila – Santa Clara
+ lees meer
Santa Clara – Havana – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Onontdekt Cuba
1875 KM

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Bekijk excursies+
Salsales Havana
Salsales - Havana
Salsales in Havana
Duur: 2x 45 minuten
Inclusief: lokale danspartner
Kosten: € 25,- per persoon
Muziek en dans zit de Cubanen in het bloed. Danst u mee? Een lokale danspartner zal u de beginselen van de salsa leren.
Wandeling Havana, Cuba
Citytour - Havana
Ervaar het cubaanse leven in Havana
Duur: circa 3 uur
Inclusief: wandeling, gids, citytour in oldtimer
Kosten: € 50,- per persoon
U kunt Havana verkennen. U wandelt dan eerst met een gids door de oude stad van Havana. U komt hierbij langs de meest belangrijke en indrukwekkende plekken van Oud-Havana, die u zelf misschien niet zou bezoeken of zou kunnen vinden. Vervolgens maakt u een citytour in een klassieke Amerikaanse auto: een bijzondere manier om de stad te verkennen! U komt tijdens deze tour door de drie belangrijkste wijken van Havana, en komt zo ook bij de onbekende plekken die te voet niet te bereiken zijn. Het is een geweldige ervaring om door een Cubaan rondgeleid te worden en alle verhalen over deze mooie en uitbundige stad te horen!
Voetstappen Ernest Hemingway Havana, Cuba
Ernest Hemingway - Havana
In de voetsporen van Hemingway
Duur: circa 4 uur
Inclusief: gids
Kosten: € 135,- per persoon
U kunt in de voetsporen van deze Nobelprijswinnaar treden, die lange tijd op Cuba heeft gewerkt en gewoond. Samen met de gids gaat u op pad in een klassieke Amerikaanse auto. De tour start bij de villa waar Hemingway zijn boeken schreef. Zijn huis staat er bij alsof hij nog steeds zo de deur kan open doen. Hierna gaat u naar Cojimar, waar zijn schip lag. Het personage Santiago, de ‘oude man’ uit ‘the Old Man and the Sea, is gebaseerd op Gregorio Fuentes, die in Cojimar woonde. Hier kreeg Hemingway de verhalen van de schippers en vissers te horen die hem inspireerde tot het schrijven van dit verhaal. U drinkt een drankje in La Terraza, waar het vol hangt met foto’s. U luncht in La Bodeguita del Medio, het restaurant waar Hemingway zijn dagelijkse mojito dronk. Na de lunch heeft u de tijd om nog te genieten van Oud-Havana.
 Comandancia de la Plata, Cuba
Wandeling Comendancia de la Plata
Ontdek meer van de Cubaanse revolutie
Duur: circa 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, transport en lunch
Kosten: € 50,- per persoon
U start deze excursie vanuit uw hotel in Santo Domingo, waar u wordt opgehaald door uw Engelssprekende gids, die u tijdens de wandeling van de nodige achtergrond informatie voorziet. Met een 4-wheel drive rijdt u het nationale park Sierra Maestra in naar de start van de wandeling. Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht heeft op de Pico Turquino, met zijn 1974 meter de hoogste berg van Cuba. De wandeling gaat over onverharde paden, dus als het net veel heeft geregend kan het hier erg modderig zijn. U wandelt zo’n 3 kilometer door het heuvelachtige nevelwoud. Onderweg komt u een klein ziekenhuisje tegen en de post van radio Rebelde, waarvandaan Fidel Castro en Che Guevarra de bevolking op de hoogte hielden van de vorderingen van de revolutie. Uiteindelijk bereikt u het huisje van Fidel Castro, waar zijn bed en bureau nog staan. Na de wandeling kunt u in het dorp ontspannen bij de rivier.

Vluchten

Deze reis heeft een standaard vlucht van Air Europa. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste klasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Air Europa voor deze vlucht.

Vluchtschema
Air Europa

Amsterdam - Madrid11:00 - 13:40 uur
Madrid - Havana16:10 - 20:45 uur
Havana - Madrid21:45 - 12:40 uur
Madrid - Amsterdam15:00 - 17:35 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is als huurauto een Bestune T55 (of gelijkwaardig) met airconditioning inbegrepen. De bestuurder van de auto moet minimaal 21 jaar zijn, en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Gps- of satellietconnecties zijn niet toegestaan in Cuba. Dit geldt ook voor mobiele telefoons met gps. Voor het betalen van de verplichte borg moet u een creditcard hebben. Wij gaan er van uit dat u bekend bent met de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Reistijd/rijafstanden

De meeste Cubanen hebben geen auto. Daarom is het op de meeste wegen rustig. Hou wel rekening met uw snelheid: de weg wordt ook gebruikt door paarden- en ossen(karren). GPS- of satellietconnecties zijn niet toegestaan in Cuba. Dit geldt ook voor mobiele telefoons met gps. U ontvangt een zeer uitgebreide routebeschrijving waarmee u eenvoudig uw weg kunt vinden.

Hotels en casas particulares

We hebben voor u sfeervolle toeristenklasse- of middenklassehotels en casas particulares geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Casas particulares in Havana, Cuba
Casas particulares Havana - Havana
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Hotel La Granjita bij Santa Clara, Cuba
Hotel La Granjita - Santa Clara
Hotel La Granjita ligt net buiten Santa Clara, in een natuurlijke omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad. U verblijft in een bungalow voorzien van een balkon of een terras. De kamers zijn ruim en voorzien van een kluisje, airconditioning en een badkamer met eem bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel La Granjita
Casa particular Playa Larga, Cuba
Casas particulares Playa Larga - Playa Larga
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Trinidad - Trinidad
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Hotel el Rueda in Ciego de Avila, Cuba
Hotel La Rueda - Ciego de Avila
Hotel el Rueda ligt in de plaats Ciego de Avila. Het hotel beschikt over gratis parkeerplaatsen, een restaurant en een loungebar. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een föhn en een kluisje.
Casa particular Camagüey, Cuba
Casas particulares Camaguey - Camaguey
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Villa Santa Domingo, Cuba
Hotel Santo Domingo - Sierra Maestra
Villa Santa Domingo ligt in de buurt van de rivier Yara. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een tuin met ligstoelen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een tv, een badkamer met een douche en een toilet en een balkon of een terras.
Hotel Casa Granda in Santiago de Cuba, Cuba
Hotel Casa Granda - Santiago de Cuba
Hotel Casa Granda ligt in het stadscentrum van Santiago de Cuba, op loopafstand van de bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een restaurant, een loungebar, een dakterras en een 24-uursreceptie. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje, airconditioning en een badkamer met een douche, een föhn en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Casa Granda
Hotel el Castillo in Baracoa, Cuba
Hotel El Castillo - Baracoa
Hotel El Castillo ligt in de plaats Baracoa. Deze plaats is niet alleen prachtig, maar kent ook een boeiende geschiedenis. Eeuwen geleden werd hier een fort gebouwd om Baracoa te beschermen tegen piraten. Het hotel beschikt over een zwembad, een terras en een restaurant. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje, een balkon en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel el Castillo
Villa Cayo Saetia bij Holguin, Cuba
Hotel Cayo Saetia - Holguin
Villa Cayo Saetia heeft een is ideaal gelegen voor een bezoek aan Holguin. Deze accommodatie beschikt over gratis parkeerplaatsen, een lounge en een restaurant. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Villa Cayo Saetia
Hotel Sol Rio de Luna y Mares, Cuba
Hotel Sol Rio de Luna y Mares - Guardalavaca
Hotel Sol Rio de Luna y Mares ligt direct aan het prachtige witte strand van Playa Esmeralda en bestaat uit het rustigere Luna-gedeelte en het levendigere Mares gedeelte. Het hotel beschikt over meerdere restaurants en bars, een door palmen omgeven zwembad, een jacuzzi en een wellnesscentrum. In het Mares-gedeelte worden er sportlessen en animatie- en dansshows gegeven. Daarnaast kunt u boogschieten, minigolfen, waterfietsen, zeilen en windsurfen. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken over een tv, een koelkast, een kluisje en een minibar.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Havana met een overstap in Madrid en visa versa met Air Europa.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
17 dagen autohuur met airconditioning en een ongelimiteerd aantal kilometers.
Transfer luchthaven Havana – hotel Havana.
11 overnachtingen in toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
8 overnachtingen bij Cubaanse families thuis in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Excursie Havana met de cocotaxi.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten in Cuba, bijvoorbeeld aan het strand van de Caribische Zee in Varadero. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verlengingsmogelijkheden.

Verlenging Varadero
Varadero heeft een van de mooiste stranden ter wereld! De stad ligt op een schiereiland dat zich ver in de kalme wateren van Atlantische Oceaan uitstrekt. Door de ligging waait er constant een aangename tropische wind. De fantastische stranden en het helder blauwe zeewater maken van deze badplaats een waar paradijs.