050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Tropische jungle en dampende nevelwouden

Reisleider Vincent:
‘Imposante vulkanen, paradijselijke stranden, uitgestrekte jungle in alle tinten groen en een enorme verscheidenheid aan bijzondere vogels, exotische dieren en opmerkelijke reptielen: de natuur van Costa Rica is overdonderend mooi! Ik verwelkom u graag in dit prachtige Midden-Amerikaanse land, dat de meest intense biodiversiteit ter wereld heeft en de kleurrijke biologische en culturele brug vormt tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Tijdens deze afwisselende reis ontdekt u alles dat het veelzijdige Costa Rica te bieden heeft. Het land is een weelderige oase vol natuurlijke schatten! U wandelt door mystieke oerbossen in alle mogelijke tinten groen en verkent het tropische laaglandregenwoud, waar de brulapen graag van zich laten horen. In de uitgestrekte wetlands van Caño Negro geniet u van de vele vogelsoorten die hier voorkomen en onder een weldadige zon droomt u weg op de eindeloze, hagelwitte stranden. Het verblijf in de primaire jungle van nationaal park Tortuguero is een absoluut hoogtepunt van uw vakantie!

Dus reis naar Costa Rica, en ik zal u laten zien dat mijn land zijn naam eer aan doet! Want de “rijke kust” van Midden-Amerika is echt rijk, rijk aan natuurschoon dat zelfs van de meest onverschillige stadsmens nog een natuurfanaat maakt. Mag ik u verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
14x ontbijt, 5x lunch en 11x diner
bezoek cacaoplantage
wandeling hangbruggen La Fortuna
op zoek naar de quetzal met een gids
kookworkshop
ontmoeting Costa Ricaanse families
boottochten Tortuguero
boottocht Caño Negro
boottocht eiland Damas
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
vulkanen Irazú en Arenal
nationaal park Tortuguero
laaglandregenwoud Sarapiquí
nationaal park Manuel Antonio
wetlands Caño Negro
La Fortuna
Caribische kust
kust Stille Oceaan
San Gerardovallei
mangrovebos eiland Damas
bruisend San José
Mercado Central in San José
Reisleider Vincent
SRC-reisleider sinds 2007
Tijdens een kookworkshop en bezoeken aan twee Costa Ricaanse families komen we in contact met de tico's. Bijzonder om de lokale bevolking zo te ontmoeten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Costa Rica
Reisleider Pieter
Reisleider sinds 2010
SRC-Reisleider Bertus
Reisleider sinds 2003
Reisleider Vincent
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – San José
+ lees meer
Braulio Carrillo en naar nationaal park Tortuguero
+ lees meer
Varen door het primaire regenwoud
+ lees meer
Laaglandregenwoud Sarapiquí
+ lees meer
Cacaoplantage, vrije middag en kookworkshop
+ lees meer
Ontmoeting met de tico’s en schitterende wetlands
+ lees meer
Boottocht Caño Negro
+ lees meer
Wandeling over hangbruggen in de omgeving van La Fortuna
+ lees meer
Nationaal park Arenal
+ lees meer
Naar de San Gerardovallei
+ lees meer
Op zoek naar de quetzal in het dampende nevelwoud
+ lees meer
Naar de subtropische kust van Manuel Antonio
+ lees meer
Bezoek aan natuurreservaat Manuel Antonio en vrije middag
+ lees meer
Boottocht door het mangrovebos van het eiland Damas en bruisend San José
+ lees meer
Irazú-vulkaan en vlucht San José - Amsterdam
+ lees meer
Aankomst op Schiphol
+ lees meer
Routekaart Puur Costa Rica
1315 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Raften Sarapiquírivier
Raften Sarapiquí-rivier
Avontuur op de rivier
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 60,- per persoon
Als u zin heeft in een avontuur, kunt u raften op de Sarapiquí-rivier. Het is een leuke tocht stroomafwaarts, die ook geschikt is voor beginners. De tocht gaat door een prachtig stuk natuur, waarin u met een beetje geluk dieren langs de waterkant kunt zien, zoals apen, vogels en schildpadden. Een nat pak halen is gegarandeerd, dus u kunt beter geen camera mee nemen!
Canopytour
Canopytour
Zweef tussen de boomtoppen van het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 60,- per persoon
Als u op een andere manier sportief bezig wilt zijn, is een canopytour een leuke excursie. Dit is een van de populairste sportieve activiteiten in Costa Rica. U gaat ongetwijfeld een middag vol plezier tegemoet! U ‘zweeft’ via stalen kabels van platform naar platform en beleeft zo een spectaculaire tocht tussen de boomtoppen van het regenwoud.
Ananasplantage
Ananasplantage
Met een gids de ananasvelden in
Duur: circa 2 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 45,- per persoon
Tijdens uw bezoek aan een ananasplantage gaat u met een gids de ananasvelden in. U ziet onder andere van dichtbij hoe de ananas groeit en hoe deze vrucht wordt geoogst. U krijgt een compleet beeld van het gehele proces. Erg interessant! Na afloop mag u natuurlijk ook ananas proeven.
Twilight walk
Twilight walk
Avontuurlijke wandeling door het regenwoud
Duur: circa 2 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 32,- per persoon
Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een spannende excursie. Als de schemering in valt, maakt u een wandeltocht door het vlakbij gelegen regenwoud. Rond deze tijd zoeken de dagdieren hun slaapplaats op en ontwaken de nachtdieren. Dit is het ideale tijdstip voor een avontuurlijke wandeling door de jungle! Tijdens deze ‘twilight walk’ volgt u de deskundige gids die u met een zaklamp voorgaat en veel vertelt over de flora en fauna. Hopelijk spot u verschillende junglebewoners.
Kikker, Costa Rica
Verken het Tirimbinareservaat
Wandeling door het laaglandregenwoud
Duur: circa 2-3 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa US$ 32,- per persoon
Nadat u een hangbrug over bent gestoken wandelt u het laaglandregenwoud van het Tirimbinareservaat in. Uw gids vertelt u over de flora en fauna in het gebied. Wie weet ziet u apen, luiaards, leguanen, slangen en vogels. Het is altijd een verrassing wat u tegenkomt!
Warmwaterbronnen in Costa Rica
De warmwaterbronnen van La Fortuna
Heerlijk ontspannen en genieten!
Duur: naar eigen invulling
Geen minimumaantal deelnemers.
Prijs: circa US$ 44,- per persoon
Bent u toe aan wat ontspanning? Breng dan enkele uren door in Eco Termales! Door de activiteit van de Arenalvulkaan worden de waterbronnen hier op natuurlijke wijze verwarmd. Er zijn baden van verschillende temperaturen en er zijn handdoeken, kluisjes en kleedruimtes aanwezig. En in de bar kunt u een heerlijke tropische cocktail bestellen!
Op zoek naar dolfijnen - catamarantocht over de Stille Oceaan
Catamarantocht over de Stille Oceaan
Op zoek naar dolfijnen en meer!
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa US$ 80,- per persoon
Vaar met een catamaran de zee op en ga op zoek naar dolfijnen! Aan boord bevinden zich een toilet en snorkelspullen en onderweg wordt een hapje en een drankje geserveerd. Echt genieten! Als u geluk heeft ziet u ook zeeschildpadden en tijdens het seizoen (augustus t/m oktober) is er zelfs een kans walvissen te spotten. Laat u verrassen door de natuur en vaar mee!

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - San Jose12:40 - 17:25 uur
San Jose - Amsterdam19:10 - 14:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een mooie reis door een prachtig land met schitterende natuur. We hebben veel gezien, het programma was echter niet, zoals bij de reis vermeld stond, voor 80% gevuld.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten bij het nationaal park Manuel Antonio. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Let op! De verlenging start al op dag 14 van de rondreis. Dit betekent dat wanneer u de verlenging boekt, de laatste overnachting in San José, het afscheidsdiner daar én het bezoek aan de Irazú-vulkaan komen te vervallen. De korting die u krijgt voor het missen van deze programmaonderdelen is verrekend met de prijs voor de verlenging. De boottocht door de mangroven van Damas kan eventueel tijdens uw verlenging plaatsvinden.

Manuel Antonio
Aan het paradijselijke strand van Manuel Antonio is het puur genieten! Een langer verblijf hier is dan ook een fijne afsluiter van uw rondreis. U kunt een extra bezoek brengen aan het beeldschone natuurreservaat met haar hagelwitte stranden, idyllische baaien en nieuwsgierige doodskopaapjes. Vanaf uw hotel wandelt u in vijf minuten naar de ingang van het nationaal park. Wandel over de mooie paden door de weelderige jungle en wie weet welke junglebewoners u deze keer spot! Ook op het strand dicht bij het hotel en in het gezellige Quepos met haar vele barretjes en restaurants is het goed toeven.

Espadillas, Costa Rica
Hotel Espadilla - Quepos
Dit hotel ligt in een tropische groene omgeving op circa 200 meter van de entree van het natuurreservaat Manuel Antonio. Het strand bevindt zich op twee minuten afstand. Het hotel beschikt over een ontbijtruimte, een tennisbaan, een zwembad en er is gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Espadilla