050 - 3 123 123

Tropische jungle en dampende nevelwouden

‘Imposante vulkanen, paradijselijke stranden, uitgestrekte jungle in alle tinten groen en een enorme verscheidenheid aan bijzondere vogels, exotische dieren en opmerkelijke reptielen: de natuur van Costa Rica is overdonderend mooi! Ik verwelkom u graag in dit prachtige Midden-Amerikaanse land, dat de meest intense biodiversiteit ter wereld heeft en de kleurrijke biologische en culturele brug vormt tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Tijdens deze afwisselende reis ontdekt u alles dat het veelzijdige Costa Rica te bieden heeft. Het land is een weelderige oase vol natuurlijke schatten! U wandelt door mystieke oerbossen in alle mogelijke tinten groen en verkent het tropische laaglandregenwoud, waar de brulapen graag van zich laten horen. In de uitgestrekte wetlands van Caño Negro geniet u van de vele vogelsoorten die hier voorkomen en onder een weldadige zon droomt u weg op de eindeloze, hagelwitte stranden. Het verblijf in de primaire jungle van nationaal park Tortuguero is een absoluut hoogtepunt van uw vakantie!

Dus reis naar Costa Rica, en ik zal u laten zien dat mijn land zijn naam eer aan doet! Want de “rijke kust” van Midden-Amerika is echt rijk, rijk aan natuurschoon die zelfs van de meest onverschillige stadsmens nog een natuurfanaat maakt. Mag ik u verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten KLM of United Airlines
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
14x ontbijt, 4x lunch en 11x diner
bezoek cacaoplantage
kookworkshop
ontmoeting Costa Ricaanse families
boottochten Tortuguero
boottocht Caño Negro
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
vulkanen Irazú en Arenal
nationaal park Tortuguero
laaglandregenwoud Sarapiquí
nationaal park Manuel Antonio
wetlands Caño Negro
La Fortuna
Caribische kust
kust Stille Oceaan
San Gerardovallei
bruisend San José
Mercado Central in San José
Reisleider Pieter Dercksen
SRC-reisleider sinds 2014
Het mystieke nevelwoud, het weelderige groen en de kleurrijke quetzal maken de San Gerardovallei tot een absolute must see!
Ontmoet onze beste reisleiders in Costa Rica
Reisleider Pieter Dercksen
Reisleider sinds 2010
Reisleider Bertus Breuker
Reisleider sinds 2003

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – San José
Irazú-vulkaan en bruisend San José
Braulio Carrillio en naar nationaal park Tortuguero
Varen door het primaire regenwoud
Laaglandregenwoud Sarapiquí
Cacaoplantage, vrije middag en kookworkshop
Ontmoeting met de tico’s en schitterende wetlands
Boottocht Caño Negro
Levendig La Fortuna
Nationaal park Arenal
Naar de kust van de Stille Oceaan
Nationaal park Manuel Antonio
Naar de San Gerardovallei
Het dampende nevelwoud
San José – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – San José

We vliegen van Amsterdam naar San José. Na aankomst op de luchthaven van de Costa Ricaanse hoofdstad worden we naar ons hotel in het hart van de stad gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 20 km)

dag 2: Irazú-vulkaan en bruisend San José

In de ochtend, wanneer het vaak helder is, gaan we naar de krater van de beroemde Irazú-vulkaan, die 3.432 meter boven zeeniveau ligt. De gifgroene kleur van het water wordt veroorzaakt door een mix van fosfor en zwavel. Het maanlandschap om ons heen is indrukwekkend! Na terugkomst in de stad maken we een wandeling en gaan we naar de Mercado Central, waar de tico’s, zoals de Costa Ricanen zich noemen, al sinds 1880 hun fruit, groente, vlees en vis kopen. We dineren in een gezellig restaurant in het centrum van de stad. (ca. 110 km)

dag 3: Braulio Carrillio en naar nationaal park Tortuguero

Via het ongerepte natuurschoon van nationaal park Braulio Carrillio reizen we richting de Caribische kust. Nadat we Guapiles en vele bananenplantages gepasseerd hebben, nemen we de boot naar het nationaal park Tortuguero. Dit prachtige junglegebied is alleen bereikbaar met de boot of het vliegtuig. In de weelderige tuin van onze lodge kunt u al luiaards, leguanen en aardbeigifkikkers spotten. (ca. 130 km)

dag 4: Varen door het primaire regenwoud

Het nationale park Tortuguero is vooral bekend vanwege de verschillende soorten, zeldzame zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen (juli – september). Maar het heeft meer te bieden dan alleen dit bijzondere natuurverschijnsel. We maken twee boottochten door het 19.000 hectare grote gebied en genieten van de unieke flora en fauna. Het regenwoud, de stranden, moerassen en lagunes zijn van grote schoonheid en het leefgebied van vele diersoorten zoals zeekoeien, rivierotters, apen en vele vogels, als ara’s en jacana’s.

dag 5: Laaglandregenwoud Sarapiquí

We laten Tortuguero achter ons en reizen langs veel ananas- en palmhartplantages naar het laaglandregenwoud van Sarapiquí, genoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. Het is een tropisch gebied waar veel dieren en vogelsoorten te spotten zijn, zoals de karakteristieke toekan. (ca. 100 km)

dag 6: Cacaoplantage, vrije middag en kookworkshop

Door het tropisch regenwoud wandelen we naar een cacaoplantage, waar we meer horen over het leven op de plantage en hoe chocolade wordt gemaakt. Uiteraard mag er geproefd worden! Tijdens de wandeling door het reservaat wordt u geattendeerd op de rijke flora en fauna. Vanmiddag kunt u kiezen uit een aantal prachtige optionele excursies (kosten niet inbegrepen). Een canopy tour is een echt avontuur! U zweeft dan via stalen kabels van platform naar platform tussen de boomtoppen van het regenwoud. Of kiest u voor een ontspannen middag bij de lodge, waar u in de weelderige tuinen op zoek kunt gaan naar leguanen, brulapen en vele vogelsoorten? Ook kunt u gaan raften op de Sarapiquí-rivier. In de namiddag genieten we van een bijzondere kookworkshop. Van afstammelingen van de indianen horen we hoe hun culinaire tradities bewaard zijn gebleven. (ca. 40 km)

dag 7: Ontmoeting met de tico’s en schitterende wetlands

Ons volgende reisdoel is de wetlands van Caño Negro, een echte must voor de natuur- en vogelliefhebber. Het moerasachtige gebied is 9.970 hectare groot en herbergt een enorme verscheidenheid aan dieren, zoals kaaimannen, leguanen, apen en kroonbasilisken. Vogelliefhebbers komen hier ook zeker aan hun trekken. Het hele jaar door leven hier maar liefst 350 vogelsoorten. Dit maakt Caño Negro tot een van de ecologisch meest diverse gebieden van het land! Maar eerst stoppen we onderweg in het kleine dorpje Valle Azul de San Carlos. Hier ontmoeten we twee Costa Ricaanse families. De ene familie laat ons zien hoe zij op een kleinschalige manier biologische ananas verbouwen. Bij de andere familie krijgen we te zien hoe tortilla’s gemaakt worden, dat bij vrijwel alle Costa Ricaanse gerechten gegeten wordt. Aansluitend genieten we een heerlijke traditionele lunch en drinken we een kopje koffie, bereid op de ouderwetse Costa Ricaanse manier. Hierna reizen we door naar het kleine dorpje Caño Negro, waar we na aankomst in onze lodge al kans hebben de eerste watervogels te spotten, zoals de bijzondere ijsvogel. (ca. 160 km)

dag 8: Boottocht Caño Negro

Vanuit Los Chiles maken we een boottocht over de Rio Frio door het schitterende natuurgebied van Caño Negro. We gaan op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen, zoals bijvoorbeeld kapucijnaapjes, luiaards en de bedreigde jabiru. Als we veel geluk hebben, kunnen we ook grotere zoogdieren spotten, zoals de tapir! De middag is ter vrije besteding. Wandelt u door het kleine dorpje of geniet u van een goed boek in de tuin of bij het zwembad van de lodge? (ca. 40 km)

dag 9: Levendig La Fortuna

We rijden naar het levendige La Fortuna aan de voet van de Arenal-vulkaan, waar we twee nachten verblijven. De omgeving van La Fortuna is schitterend. Waar u ook bent, bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de imposante vulkaan. Hoewel de Arenal nog steeds actief is, zijn er momenteel geen lavastromen te zien, maar dat maakt de kolos niet minder indrukwekkend. Geniet aan het eind van de middag van een verfrissend drankje bij de lodge én dat mooie uitzicht! (ca. 100 km)

dag 10: Nationaal park Arenal

We bezoeken het nationaal park Arenal, waar in 1968 de heftigste uitbarsting van de Arenal plaats vond. We maken een wandeling door het vulkanische landschap waarbij we lopen over gestolde lavastromen. We genieten van een spectaculair uitzicht op de omgeving. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bij het zwembad ontspannen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk (kosten niet inbegrepen). Een wandeling in het regenwoud is een aanrader! U loopt dan via wandelpaden en hangbruggen door het overweldigende groen, langs een waterval en zelfs tussen de hoge boomtoppen. Bij helder weer heeft u op sommige punten een prachtig uitzicht op de vulkaan en onderweg kunt u, met een beetje geluk, slangen, vogels en brulapen zien. Aan het eind van de middag kunt u een avontuurlijke twilight walk maken. Als de schemering valt, gaat u met een gids in het bos op zoek naar de dagdieren die hun warme nest voor de nacht opzoeken, en naar de ontwakende nachtdieren. (ca. 30 km)

dag 11: Naar de kust van de Stille Oceaan

We reizen in zuidelijke richting naar de warme kust van de Stille Oceaan, waar we twee nachten bij nationaal park Manuel Antonio zullen verblijven. Met haar warmere temperaturen, tropische regenwoud en paradijselijke stranden is het hier goed toeven. Na aankomst in onze lodge kunt u relaxen bij het zwembad, of maakt u liever een heerlijke strandwandeling? (ca. 280 km)

NB Indien de accommodatie in Manuel Antonio niet beschikbaar is, overnachten we in Dominical.

dag 12: Natuurreservaat Manuel Antonio

We brengen aan bezoek aan het relatief kleine, maar beeldschone natuurreservaat Manuel Antonio. We wandelen over de brede paden door het tropische regenwoud en spotten mogelijk wasberen, luiaards en andere junglebewoners. We eindigen de wandeling op de hagelwitte stranden van het park met haar idyllische baaien, waar zeldzame doodskopaapjes vaak brutaal een kijkje komen nemen. Na de wandeling kunnen liefhebbers een duik nemen in de Stille Oceaan en snorkelaars kunnen het koraalrif van dichtbij bewonderen. In het dorpje Manuel Antonio kunt u op eigen gelegenheid genieten van een lunch in een van de gezellige restaurantjes. (ca.20 km)

dag 13: Naar de San Gerardovallei

We vervolgen onze route naar de San Gerardovallei, die op ruim 2.000 meter hoogte ligt. Bereidt u zich voor op een groot contrast! Het is hier een stuk frisser dan aan de warme, subtropische kust van de Stille Oceaan. De weg slingert door een overweldigend mooie, bergachtige omgeving, waar de schoonste rivier van Midden-Amerika stroomt: de Savegre. In dit gebied komt de schitterende quetzal voor. Deze beroemde, kleurrijke vogel laat zich niet makkelijk zien, maar de kans is groot dat we hier een glimp opvangen van deze voor de Maya’s heilige vogel. Na aankomst kunt u de omgeving van de lodge, waar we twee nachten verblijven, alvast verkennen. Maakt u een wandeling naar een nabijgelegen kleine waterval? Misschien ziet u in de rivier, waar u langs loopt zalmforellen zwemmen! (ca. 50 km)

dag 14: Het dampende nevelwoud

In de omgeving van onze comfortabele lodge maken we een prachtige wandeling door de omgeving. Deels leiden de wandelpaden ons door een primair oerbos, waar door de neveldampen een mystieke sfeer hangt. U zult versteld staan van de vele kleuren groen van de bomen, varens en het mos. Natuurlijk hopen we de quetzal te zien! Na de inspanningen kunt u bij de lodge heerlijk bijkomen. Geniet in de gezellige bar van een glas wijn bij de open haard of ga in de tuinen de uitdaging aan om de vliegensvlugge kolibri te fotograferen!

dag 15: San José – Amsterdam

We reizen terug naar San José, waar we naar de luchthaven worden gebracht voor de vlucht naar Nederland. Hiermee komt er een einde aan een afwisselende rondreis door een geweldig land, dat door de schitterende flora en fauna ongetwijfeld uw hart veroverd heeft! (ca. 110 km)

dag 16: Aankomst op Schiphol

We landen deze dag in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Raften Sarapiquírivier
Raften Sarapiquí-rivier
Avontuur op de rivier
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Als u zin heeft in een avontuur, kunt u raften op de Sarapiquí-rivier. Het is een leuke tocht stroomafwaarts, die ook geschikt is voor beginners. De tocht gaat door een prachtig stuk natuur, waarin u met een beetje geluk dieren langs de waterkant kunt zien, zoals apen, vogels en schildpadden. Een nat pak halen is gegarandeerd, dus u kunt beter geen camera mee nemen!
Canopytour
Canopytour
Zweef tussen de boomtoppen van het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Als u op een andere manier sportief bezig wilt zijn, is een canopytour een leuke excursie. Dit is een van de populairste sportieve activiteiten in Costa Rica. U gaat ongetwijfeld een middag vol plezier tegemoet! U ‘zweeft’ via stalen kabels van platform naar platform en beleeft zo een spectaculaire tocht tussen de boomtoppen van het regenwoud.
Wandeltocht regenwoud
Wandeltocht regenwoud
Avontuur in het overweldigende groen van Costa Rica
Minimaal 8 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa US$ 30,- per persoon
U kunt een schitterende wandeltocht maken door het vlakbij gelegen regenwoud. U loopt via wandelpaden en hangbruggen tussen het overweldigende groen van de vele planten en bomen, langs een waterval en zelfs tussen de hoge boomtoppen. Bij helder weer heeft u op sommige punten een spectaculair uitzicht op de vulkaan! Onderweg kunt u, met een beetje geluk, dieren als reptielen, vogels en brulapen zien.
Twilight walk
Twilight walk
Avontuurlijke wandeling door het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 28,- per persoon
Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een spannende excursie. Als de schemering in valt, maakt u een wandeltocht door het vlakbij gelegen regenwoud. Rond deze tijd zoeken de dagdieren hun slaapplaats op en ontwaken de nachtdieren. Dit is het ideale tijdstip voor een avontuurlijke wandeling door de jungle! Tijdens deze ‘twilight walk’ volgt u de deskundige gids die u met een zaklamp voorgaat en veel vertelt over de flora en fauna. Hopelijk spot u verschillende junglebewoners.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - San Jose14:30 - 19:15 uur
San Jose - Amsterdam21:15 - 14:35 uur
Amsterdam - Houston 11:15 - 14:05 uur
Houston - San Jose18:15 - 21:50 uur
San Jose - Houston 05:30 - 10:15 uur
Houston - Amsterdam17:00 - 08:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklasseaccommodaties, vaak met gratis wifi. Niet alle accommodaties beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Aorola Holiday Inn, Costa Rica
Hotel Aurola Holiday Inn - San José
Dit hotel ligt in het hart van San José. Op enkele minuten loopafstand vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van San José. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een restaurant.

Bekijk de website van Aurola hotel
Mawamba Lodge, Costa Rica
Lodge Mawamba - Tortuguero
Deze lodge ligt op circa vijf minuten varen van het nationale park Tortuguero. De lodge wordt omringd door de kanalen van Tortuguero en ligt zelf aan het hoofdkanaal. De kamers zijn gesitueerd in een prachtig onderhouden subtropische tuin.

Bekijk de website van Mawamba
Ara Ambigua Lodge in Sarapiqui
Lodge Ara Ambigua - Puerto Viejo de Sarapiquí
Deze door een familie gerunde lodge ligt in het laaglandregenwoud van Sarapiquí en wordt omringd door tropische vegetatie. Met een beetje geluk kunt u rondom de lodge dieren spotten. Een heerlijk zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik!

Bekijk de website van Ara Ambigua Lodge
Natural Lodge Caño Negro in Caño Negro
Lodge Natural Caño Negro - Alajuela, Los Chiles
Deze lodge ligt midden in de natuur en de kamers liggen verspreid over een mooi aangelegde tuin waar u veel vogels kunt spotten. Ook brengen aapjes vaak een bezoek aan de lodge. Het mooie zwembad nodigt zeker uit tot een verfrissende duik!

Bekijk de website van Natural Lodge Caño Negro
La Pradera del Arenal, Costa Rica
Hotel La Pradera del Arenal - La Fortuna
Deze accommodatie ligt op 15 km van het Arenal-meer en op 5 minuten rijden van het park La Fortuna Central. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een grote tuin en een gemeubileerd terras. De kamers zijn voorzien van een tv met satelliet- of kabelzenders, airconditioning en een terras. U kunt overal gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van La Pradera del Arenal
Mimos Hotel, Costa Rica
Hotel Mimos - Quepos
Het middenklassehotel Mimos ligt op circa vijf minuten rijden van het strand. Het centrum van het bruisende plaatsje Quepos vindt u op twee kilometer afstand en er zijn winkels en restaurantjes aan het strand. De ingang van het natuurreservaat Manuel Antonio ligt op circa vijf kilometer van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een tuin, een terras, een bar, een restaurant en gratis wifi. Elke kamer heeft airconditioning, een douche, een toilet, een tv en een zithoek.

Bekijk de website van Hotel Mimos
Savegre Hotel, Costa Rica
Lodge Savegre - San Gerardo de Dota
Diep in de San Gerardovallei ligt dit comfortabele hotel. Het wordt omgeven door prachtige tuinen met kolibris en het dampende nevelwoud. Het hotel heeft een sfeervol restaurant, een gezellige bar met open haard en er zijn spafaciliteiten. Ook is er overal in de accommodatie gratis wifi.

Bekijk de website van Savegre Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een mooie reis door een prachtig land met schitterende natuur. We hebben veel gezien, het programma was echter niet, zoals bij de reis vermeld stond, voor 80% gevuld.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Dhr P. van Sijl
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met drie nachten in het plaatsje Punta Leona. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. U verblijft in het Punta Leona hotel in de Selvamar superior-kamers die aan een binnenplaats liggen, een terrasje hebben en uitzicht op de tropische tuin. De transfers (exclusief voor SRC-gasten) zijn inbegrepen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Wilt u na uw rondreis uitrusten, dan kan dat aan het strand van Punta Leona, waar zich ook verschillende restaurants en bars en bevinden. Heeft u nog zin in actie? Dan is het mogelijk om vanuit uw hotel verschillende excursies te boeken, zoals bijvoorbeeld een wandeling onder leiding van een gids door de bosrijke omgeving waar veel vogels, apen, leguanen en ook neusberen leven. Of maakt u liever een boottocht door een deels mangrove bos waar u spitssnuitkrokodillen en watervogels zult zien?

Punta Leona, Costa Rica
Punta Leona - Punta Leona
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 380 p.p.
Deze accommodatie, omgeven door dichte bossen, ligt op 3 minuten lopen van het strand en biedt een prachtig uitzicht op het ongerepte strand Playa Blanca. Op 15 minuten rijden ligt het dichtstbijzijnde dorp, Jaco. Het gebied is ideaal om te vissen, te snorkelen, te zonnebaden en te duiken. Het is ook een fantastische plek voor natuurliefhebbers en vogelaars. Het centrum van San José en de internationale luchthaven Juan Santamaría bevinden zich op ongeveer 1,5 uur rijden. De accommodatie, ook zeer geliefd bij de Costa Ricanen zelf, beschikt over twee zwembaden, 3 restaurants en 2 snackbars. Ook is er een animatieteam aanwezig. De kamers in dit hotel zijn ruim en comfortabel. Elke kamer biedt uitzicht op de tuin en is voorzien van een tv, een eigen badkamer, een koffiezetapparaat en een terras met zitje. Er is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Punta Leona
Punta Leona, Costa Rica
Punta Leona - Punta Leona
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 380 p.p.
Deze accommodatie, omgeven door dichte bossen, ligt op 3 minuten lopen van het strand en biedt een prachtig uitzicht op het ongerepte strand Playa Blanca. Op 15 minuten rijden ligt het dichtstbijzijnde dorp, Jaco. Het gebied is ideaal om te vissen, te snorkelen, te zonnebaden en te duiken. Het is ook een fantastische plek voor natuurliefhebbers en vogelaars. Het centrum van San José en de internationale luchthaven Juan Santamaría bevinden zich op ongeveer 1,5 uur rijden. De accommodatie, ook zeer geliefd bij de Costa Ricanen zelf, beschikt over twee zwembaden, 3 restaurants en 2 snackbars. Ook is er een animatieteam aanwezig. De kamers in dit hotel zijn ruim en comfortabel. Elke kamer biedt uitzicht op de tuin en is voorzien van een tv, een eigen badkamer, een koffiezetapparaat en een terras met zitje. Er is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Punta Leona