050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Tropische jungle en dampende nevelwouden

Reisleider Vincent:
‘Imposante vulkanen, paradijselijke stranden, uitgestrekte jungle in alle tinten groen en een enorme verscheidenheid aan bijzondere vogels, exotische dieren en opmerkelijke reptielen: de natuur van Costa Rica is overdonderend mooi! Ik verwelkom u graag in dit prachtige Midden-Amerikaanse land, dat de meest intense biodiversiteit ter wereld heeft en de kleurrijke biologische en culturele brug vormt tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Tijdens deze afwisselende reis ontdekt u alles dat het veelzijdige Costa Rica te bieden heeft. Het land is een weelderige oase vol natuurlijke schatten! U wandelt door mystieke oerbossen in alle mogelijke tinten groen en verkent het tropische laaglandregenwoud, waar de brulapen graag van zich laten horen. In de uitgestrekte wetlands van Caño Negro geniet u van de vele vogelsoorten die hier voorkomen en onder een weldadige zon droomt u weg op de eindeloze, hagelwitte stranden. Het verblijf in de primaire jungle van nationaal park Tortuguero is een absoluut hoogtepunt van uw vakantie!

Dus reis naar Costa Rica, en ik zal u laten zien dat mijn land zijn naam eer aan doet! Want de “rijke kust” van Midden-Amerika is echt rijk, rijk aan natuurschoon dat zelfs van de meest onverschillige stadsmens nog een natuurfanaat maakt. Mag ik u verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
14x ontbijt, 5x lunch en 11x diner
bezoek cacaoplantage
wandeling hangbruggen La Fortuna
op zoek naar de quetzal met een gids
kookworkshop
ontmoeting Costa Ricaanse families
boottochten Tortuguero
boottocht Caño Negro
boottocht eiland Damas
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
vulkanen Irazú en Arenal
nationaal park Tortuguero
laaglandregenwoud Sarapiquí
nationaal park Manuel Antonio
wetlands Caño Negro
La Fortuna
Caribische kust
kust Stille Oceaan
San Gerardovallei
mangrovebos eiland Damas
bruisend San José
Mercado Central in San José
Reisleider Vincent
SRC-reisleider sinds 2007
Tijdens een kookworkshop en bezoeken aan twee Costa Ricaanse families komen we in contact met de tico's. Bijzonder om de lokale bevolking zo te ontmoeten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Costa Rica
Reisleider Pieter
Reisleider sinds 2010
SRC-Reisleider Bertus
Reisleider sinds 2003
Reisleider Vincent
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – San José
Braulio Carrillo en naar nationaal park Tortuguero
Varen door het primaire regenwoud
Laaglandregenwoud Sarapiquí
Cacaoplantage, vrije middag en kookworkshop
Ontmoeting met de tico’s en schitterende wetlands
Boottocht Caño Negro
Wandeling over hangbruggen in de omgeving van La Fortuna
Nationaal park Arenal
Naar de San Gerardovallei
Op zoek naar de quetzal in het dampende nevelwoud
Naar de subtropische kust van Manuel Antonio
Bezoek aan natuurreservaat Manuel Antonio en vrije middag
Boottocht door het mangrovebos van het eiland Damas en bruisend San José
Irazú-vulkaan en vlucht San José - Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – San José

We vliegen van Amsterdam naar San José. Na aankomst op de luchthaven van de Costa Ricaanse hoofdstad worden we naar ons hotel in het hart van de stad gebracht, waar we overnachten. (ca. 20 km)

dag 2: Braulio Carrillo en naar nationaal park Tortuguero

Via het ongerepte natuurschoon van nationaal park Braulio Carrillo reizen we richting de Caribische kust. Nadat we Guapiles en vele bananenplantages gepasseerd hebben, nemen we de boot naar het nationaal park Tortuguero, waar we rond de lunch aankomen. Dit prachtige junglegebied is alleen bereikbaar met de boot of het vliegtuig. In de weelderige tuin van onze lodge kunt u al luiaards, leguanen en aardbeigifkikkers spotten. (ca. 130 km)

dag 3: Varen door het primaire regenwoud

Het nationale park Tortuguero is vooral bekend vanwege de verschillende soorten, zeldzame zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen (juli – september). Maar het heeft meer te bieden dan alleen dit bijzondere natuurverschijnsel. We maken twee boottochten door het 19.000 hectare grote gebied en genieten van de unieke flora en fauna. Het regenwoud, de stranden, moerassen en lagunes zijn van grote schoonheid en het leefgebied van vele diersoorten zoals zeekoeien, rivierotters, apen en vele vogels, als ara’s en jacana’s.

NB De boottochten worden gepland wanneer de weersomstandigheden het beste zijn. Het zou daarom kunnen dat u reeds in de ochtend de twee boottochten maakt. In dat geval is de middag ter vrije besteding.

dag 4: Laaglandregenwoud Sarapiquí

We laten Tortuguero achter ons en reizen langs veel ananas- en palmhartplantages naar het laaglandregenwoud van Sarapiquí, genoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. In de loop van de middag komen we aan in dit tropische gebied, waar veel dieren en vogelsoorten te spotten zijn. Nadat we zijn ingecheckt heeft u even de tijd om zich te settelen. Vergeet uw camera niet wanneer u een wandeling door de tuin maakt. Wie weet ziet u de karakteristieke toekan, die hier een graag geziene gast is! (ca. 100 km)

dag 5: Cacaoplantage, vrije middag en kookworkshop

Door het tropisch regenwoud wandelen we naar een cacaoplantage, waar we meer horen over het leven op de plantage en hoe chocolade wordt gemaakt. Uiteraard mag er geproefd worden! Tijdens de wandeling door het reservaat wordt u geattendeerd op de rijke flora en fauna. Vanmiddag kunt u kiezen uit een aantal prachtige optionele excursies (kosten niet inbegrepen). Een canopy tour is een echt avontuur! U zweeft dan via stalen kabels van platform naar platform tussen de boomtoppen van het regenwoud. Of kiest u voor een ontspannen middag bij de lodge, waar u in de weelderige tuinen op zoek kunt gaan naar leguanen, brulapen en vele vogelsoorten? Ook kunt u gaan raften op de Sarapiquí-rivier, een wandeling maken door het Tirimbinareservaat of een ananasplantage bezoeken. In de namiddag genieten we van een bijzondere kookworkshop. Locals vertellen ons over de producten uit het gebied en hoe deze verwerkt worden in de gerechten. (ca. 40 km)

dag 6: Ontmoeting met de tico’s en schitterende wetlands

Ons volgende reisdoel is de wetlands van Caño Negro, een echte must voor de natuur- en vogelliefhebber. Het moerasachtige gebied is 9.970 hectare groot en herbergt een enorme verscheidenheid aan dieren, zoals kaaimannen, leguanen, apen en kroonbasilisken. Vogelliefhebbers zullen hier zeker genieten! Het hele jaar door vindt u hier maar liefst 350 vogelsoorten. Dit maakt Caño Negro tot een van de meest ecologisch diverse gebieden van het land! Maar eerst stoppen we onderweg in het kleine dorpje Valle Azul de San Carlos. Hier ontmoeten we twee Costa Ricaanse families. De ene familie laat ons zien hoe zij op een kleinschalige manier biologische ananas verbouwen. Bij de andere familie leren we hoe tortilla’s gemaakt worden, dat bij vrijwel alle Costa Ricaanse gerechten gegeten wordt. Aansluitend genieten we van een heerlijke traditionele lunch en drinken we een kopje koffie, bereid op de ouderwetse Costa Ricaanse manier. Hierna reizen we door naar het kleine dorpje Caño Negro, waar we in de loop van de middag arriveren. Na aankomst in onze lodge hebben we al kans de eerste watervogels te spotten, zoals de bijzondere ijsvogel. (ca. 160 km)

NB Tijdens de reis met vertrek op 8 november 2023 reist u op deze dag eerst voor twee nachten naar La Fortuna, voor het programma daar. Daarna gaat u voor twee nachten naar Caño Negro. Alle programmaonderdelen worden gewoon uitgevoerd.

dag 7: Boottocht Caño Negro

Vanuit Los Chiles maken we een boottocht over de Rio Frio door het schitterende natuurgebied van Caño Negro. We gaan op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen, zoals bijvoorbeeld kapucijnaapjes, luiaards en de bedreigde jabiru. Als we veel geluk hebben, kunnen we ook grotere zoogdieren spotten, zoals de tapir! De middag is ter vrije besteding. Wandelt u door het kleine dorpje of geniet u van een goed boek in de tuin of bij het zwembad van de lodge? (ca. 40 km)

dag 8: Wandeling over hangbruggen La Fortuna

We rijden naar het levendige La Fortuna aan de voet van de Arenal-vulkaan, waar we twee nachten verblijven. De omgeving van La Fortuna is schitterend. Waar u ook bent, bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de imposante vulkaan. Hoewel de Arenal nog steeds actief is, zijn er momenteel geen lavastromen te zien, maar dat maakt de kolos niet minder indrukwekkend. We maken een wandeling door het regenwoud via wandelpaden en hangbruggen door het overweldigende groen, langs een waterval en zelfs tussen de hoge boomtoppen. Bij helder weer hebben we op sommige punten een prachtig uitzicht op de vulkaan en onderweg kunnen we, met een beetje geluk, slangen, vogels en brulapen zien. Geniet aan het eind van de middag van een verfrissend drankje bij de lodge én wederom van dat mooie uitzicht! (ca. 100 km)

dag 9: Nationaal park Arenal

We bezoeken het nationaal park Arenal, waar in 1968 de heftigste uitbarsting van de Arenal plaats vond. We maken een wandeling door het vulkanische landschap waarbij we lopen over gestolde lavastromen. We genieten van een spectaculair uitzicht op de omgeving. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bij het zwembad ontspannen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk (kosten niet inbegrepen). Gaat u naar Eco Termales? Een bezoek aan deze natuurlijke warmwaterbronnen, die verwarmd en gevoed worden door de vulkaan, staat garant voor een heerlijke ontspannen middag. Aan het eind van de middag kunt u een avontuurlijke twilight walk maken. Als de schemering valt, gaat u met een gids in het bos op zoek naar de dagdieren die hun warme nest voor de nacht opzoeken en naar de ontwakende nachtdieren. (ca. 30 km)

dag 10: Naar de San Gerardovallei

We vervolgen onze route naar de San Gerardovallei, die op ruim 2.000 meter hoogte ligt. De weg slingert door een overweldigend mooie, bergachtige omgeving, waar de schoonste rivier van Midden-Amerika stroomt: de Savegre. In dit gebied komt de schitterende quetzal voor. Deze beroemde kleurrijke vogel laat zich niet makkelijk zien, maar de kans is groot dat we hier een glimp opvangen van deze voor de Maya’s heilige vogel. Na aankomst kunt u de omgeving van de lodge, waar we twee nachten verblijven, alvast verkennen. Maakt u een wandeling naar een nabijgelegen kleine waterval? Misschien ziet u in de rivier waar u langs loopt zalmforellen zwemmen! (ca. 230 km)

dag 11: In het dampende nevelwoud op zoek naar de quetzal

In de omgeving van onze comfortabele lodge maken we samen met een gids een prachtige wandeling en gaan we op zoek naar de quetzal. Deels leiden de wandelpaden ons door een primair oerbos, waar door de neveldampen een mystieke sfeer hangt. U zult versteld staan van de vele kleuren groen van de bomen, varens en het mos. Natuurlijk kijken we uit naar de quetzal! Na de inspanningen kunt u bij de lodge heerlijk bijkomen. Geniet in de gezellige bar van een glas wijn bij de open haard of ga in de tuin de uitdaging aan om de vliegensvlugge kolibri te fotograferen!

dag 12: Naar Manuel Antonio

We reizen naar de subtropische kust van de Stille Oceaan, waar we twee nachten bij nationaal park Manuel Antonio verblijven. Bereidt u zich voor op een groot contrast met het frisse nevelwoud dat we achter ons laten! Met haar warmere temperaturen, tropische regenwoud en paradijselijke stranden is het hier goed toeven. Na aankomst in onze lodge kunt u relaxen bij het zwembad. Of maakt u liever een heerlijke strandwandeling? (ca. 140 km)

NB Indien de accommodatie in Manuel Antonio niet beschikbaar is overnachten we in Dominical.

dag 13: Manuel Antonio

We brengen aan bezoek aan het relatief kleine, maar beeldschone natuurreservaat Manuel Antonio. We wandelen over de brede paden door het tropische regenwoud en spotten mogelijk wasberen, luiaards en andere junglebewoners. We eindigen de wandeling op de hagelwitte stranden van het park met haar idyllische baaien, waar zeldzame doodskopaapjes vaak brutaal een kijkje komen nemen. Hierna is de middag ter vrije besteding. Ontspant u bij het hotel, laat u zich afzetten bij het strand of gaat u het water op en maakt u deze keer een catamarantocht (kosten niet inbegrepen)? Tijdens deze tocht over de Stille Oceaan heeft u de kans zeeschildpadden en dolfijnen te spotten. (ca. 20 km)

dag 14: Het mangrovebos van het eiland Damas en San José

We maken een boottocht door de mangroves van het eiland Damas. Terwijl we langs de hoge bomen van het mangrovebos varen en omringd worden door het groene, weelderige plantleven hopen we een glimp op te vangen van de vele dieren die in het dit unieke ecosysteem leven. Met behulp van de scherpe blik van onze deskundige gids zien we hopelijk krokodillen, boa constrictors en mooie vogels. Vergeet niet omhoog te kijken! In de bomen hangen soms luiaards en er trekken regelmatig groepen apen voorbij. Na dit avontuur reizen we terug naar San José. Hier maken we een wandeling en gaan we naar de Mercado Central, waar de tico’s, zoals de Costa Ricanen zich noemen, al sinds 1880 hun fruit, groente, vlees en vis kopen. We dineren in een gezellig restaurant in het centrum van de stad. (ca. 180 km)

dag 15: Irazú-vulkaan en naar huis

In de ochtend, wanneer het vaak helder is, gaan we naar de krater van de beroemde Irazú-vulkaan, die 3.432 meter boven zeeniveau ligt. De gifgroene kleur van het water wordt veroorzaakt door een mix van fosfor en zwavel. Het maanlandschap om ons heen is indrukwekkend! Met de terugvlucht naar Nederland komt er een einde aan een afwisselende rondreis door een geweldig land, dat door de schitterende flora en fauna ongetwijfeld uw hart veroverd heeft! (ca. 125 km)

dag 16: Aankomst op Schiphol

We landen deze dag in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Raften Sarapiquírivier
Raften Sarapiquí-rivier
Avontuur op de rivier
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 60,- per persoon
Als u zin heeft in een avontuur, kunt u raften op de Sarapiquí-rivier. Het is een leuke tocht stroomafwaarts, die ook geschikt is voor beginners. De tocht gaat door een prachtig stuk natuur, waarin u met een beetje geluk dieren langs de waterkant kunt zien, zoals apen, vogels en schildpadden. Een nat pak halen is gegarandeerd, dus u kunt beter geen camera mee nemen!
Canopytour
Canopytour
Zweef tussen de boomtoppen van het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 60,- per persoon
Als u op een andere manier sportief bezig wilt zijn, is een canopytour een leuke excursie. Dit is een van de populairste sportieve activiteiten in Costa Rica. U gaat ongetwijfeld een middag vol plezier tegemoet! U ‘zweeft’ via stalen kabels van platform naar platform en beleeft zo een spectaculaire tocht tussen de boomtoppen van het regenwoud.
Ananasplantage
Ananasplantage
Met een gids de ananasvelden in
Duur: circa 2 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 45,- per persoon
Tijdens uw bezoek aan een ananasplantage gaat u met een gids de ananasvelden in. U ziet onder andere van dichtbij hoe de ananas groeit en hoe deze vrucht wordt geoogst. U krijgt een compleet beeld van het gehele proces. Erg interessant! Na afloop mag u natuurlijk ook ananas proeven.
Twilight walk
Twilight walk
Avontuurlijke wandeling door het regenwoud
Duur: circa 2 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 32,- per persoon
Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een spannende excursie. Als de schemering in valt, maakt u een wandeltocht door het vlakbij gelegen regenwoud. Rond deze tijd zoeken de dagdieren hun slaapplaats op en ontwaken de nachtdieren. Dit is het ideale tijdstip voor een avontuurlijke wandeling door de jungle! Tijdens deze ‘twilight walk’ volgt u de deskundige gids die u met een zaklamp voorgaat en veel vertelt over de flora en fauna. Hopelijk spot u verschillende junglebewoners.
Kikker, Costa Rica
Verken het Tirimbinareservaat
Wandeling door het laaglandregenwoud
Duur: circa 2-3 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa US$ 32,- per persoon
Nadat u een hangbrug over bent gestoken wandelt u het laaglandregenwoud van het Tirimbinareservaat in. Uw gids vertelt u over de flora en fauna in het gebied. Wie weet ziet u apen, luiaards, leguanen, slangen en vogels. Het is altijd een verrassing wat u tegenkomt!
Warmwaterbronnen in Costa Rica
De warmwaterbronnen van La Fortuna
Heerlijk ontspannen en genieten!
Duur: naar eigen invulling
Geen minimumaantal deelnemers.
Prijs: circa US$ 44,- per persoon
Bent u toe aan wat ontspanning? Breng dan enkele uren door in Eco Termales! Door de activiteit van de Arenalvulkaan worden de waterbronnen hier op natuurlijke wijze verwarmd. Er zijn baden van verschillende temperaturen en er zijn handdoeken, kluisjes en kleedruimtes aanwezig. En in de bar kunt u een heerlijke tropische cocktail bestellen!
Op zoek naar dolfijnen - catamarantocht over de Stille Oceaan
Catamarantocht over de Stille Oceaan
Op zoek naar dolfijnen en meer!
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 4 deelnemers.
Prijs: circa US$ 80,- per persoon
Vaar met een catamaran de zee op en ga op zoek naar dolfijnen! Aan boord bevinden zich een toilet en snorkelspullen en onderweg wordt een hapje en een drankje geserveerd. Echt genieten! Als u geluk heeft ziet u ook zeeschildpadden en tijdens het seizoen (augustus t/m oktober) is er zelfs een kans walvissen te spotten. Laat u verrassen door de natuur en vaar mee!

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - San Jose12:40 - 17:25 uur
San Jose - Amsterdam19:10 - 14:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Aorola Holiday Inn, Costa Rica
Hotel Aurola Holiday Inn - San José
Dit hotel ligt in het hart van San José. Op enkele minuten loopafstand vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van San José. Het hotel is modern ingericht en beschikt over gratis wifi, een restaurant en er is een lift aanwezig. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van airconditioning, koffie-en theefaciliteiten en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Aurola hotel
Laguna Lodge in Tortuguero, Costa-Rica
Lodge Laguna - Tortuguero
De Laguna Lodge ligt aan het water tussen Tortuguero's lagune en de Caribische Zee. De lodge is omgeven door prachtige natuur en biedt directe toegang tot het strand. Ook is er een restaurant, een buitenzwembad en een terras aanwezig. De kamers zijn voorzien van een kluisje, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Lodge Laguna
Sarapiquis Rainforest Lodge, Costa Rica
Lodge Sarapiquis Rainforest - Puerto Viejo de Sarapiquí
Deze unieke ecolodge is gebouwd in pre-Columbiaanse stijl. Deze stijl ziet u ook terug in de kamers. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de Sarapiquí-rivier. In de tuin kunt u genieten van de natuur. Met uitzicht over het regenwoud en de Sarapiqui-rivier kunt u heerlijk ontbijten en/of dineren. De kamers zijn ingericht met Spaans-koloniale en inheemse details en zijn uitgerust met airconditioning, een kluisje en een eigen badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Rainforest Lodge
Hotel de Campo Caño Negro
Hotel de Campo - Alajuela, Los Chiles
Binnen de grenzen van het wildreservaat Canõ Negro, aan de lagune, ligt het comfortabele Hotel de Campo. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant, een bar en in bepaalde ruimtes is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een plafondventilator, airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel De Campo
Arenal Montechiari Hotel, La Fortuna, Costa Rica
Hotel Arenal Montechiari - La Fortuna
In de netjes onderhouden tuinen van dit hotel liggen 40 cabañas, die een comfortabel onderkomen bieden in La Fortuna. Het gezellige hart van het plaatsje ligt op ongeveer 10 minuten wandelen. Vanaf de tuin heeft u zicht op de Arenal-vulkaan, die hier het landschap domineert. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. Bij de receptie kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van Arenal Montechiari Hotel
Sueños del Bosque in San Gerardo de Dota, Costa-Rica
Lodge Sueños del Bosque - San Gerardo de Dota
Sueños del Bosque Lodge ligt aan de rand van het nationale park Los Quetzales. Het hoofdgebouw is voorzien van een restaurant.
Alle bungalows beschikken over een balkon, gratis wifi, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Sueños del Bosque
Pacific Paradise Resort Quepos, Costa Rica
Resort Pacific Paradise - Quepos
Op ongeveer 8 kilometer van Manuel Antonio National Park en nét buiten Quepos bevindt zich het rustig gelegen Pacific Paradise Resort. Maak een wandeling over de aangelegde wandelpaden rondom het resort en ontspan daarna in de mooi aangelegde tuin bij het zwembad! Het resort beschikt over een restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Pacific Paradise Resort

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een mooie reis door een prachtig land met schitterende natuur. We hebben veel gezien, het programma was echter niet, zoals bij de reis vermeld stond, voor 80% gevuld.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten bij het nationaal park Manuel Antonio. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Let op! De verlenging start al op dag 14 van de rondreis. Dit betekent dat wanneer u de verlenging boekt, de laatste overnachting in San José, het afscheidsdiner daar én het bezoek aan de Irazú-vulkaan komen te vervallen. De korting die u krijgt voor het missen van deze programmaonderdelen is verrekend met de prijs voor de verlenging. De boottocht door de mangroven van Damas kan eventueel tijdens uw verlenging plaatsvinden.

Manuel Antonio
Aan het paradijselijke strand van Manuel Antonio is het puur genieten! Een langer verblijf hier is dan ook een fijne afsluiter van uw rondreis. U kunt een extra bezoek brengen aan het beeldschone natuurreservaat met haar hagelwitte stranden, idyllische baaien en nieuwsgierige doodskopaapjes. Vanaf uw hotel wandelt u in vijf minuten naar de ingang van het nationaal park. Wandel over de mooie paden door de weelderige jungle en wie weet welke junglebewoners u deze keer spot! Ook op het strand dicht bij het hotel en in het gezellige Quepos met haar vele barretjes en restaurants is het goed toeven.

Espadillas, Costa Rica
Hotel Espadilla - Quepos
Dit hotel ligt in een tropische groene omgeving op circa 200 meter van de entree van het natuurreservaat Manuel Antonio. Het strand bevindt zich op twee minuten afstand. Het hotel beschikt over een ontbijtruimte, een tennisbaan, een zwembad en er is gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Espadilla