050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Indrukwekkende paasprocessies langs kerken en kloosters

Reisleidster Léonie:
‘Braga is het kerkelijk hart van Portugal. Hier wordt de Semana Santa, de heilige week voor Pasen, dan ook optimaal en uitbundig gevierd. De straten zijn versierd met heel veel bloemen en lichtjes en overal ziet u paasversieringen en zogeheten “Passos”, altaartjes op straat. Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag zijn we in Braga getuige van de indrukwekkende paasprocessies die door de straten trekken. Laat in de avond lopen de broederschappen blootsvoets en in het zwart gekleed met ratels of in doodse stilte door de straten. Een bijzondere belevenis, waar u bij kunt zijn!

Daarnaast verkennen we ook overdag dit prachtige noordwestelijke deel van Portugal. We bezoeken pittoreske dorpjes en magnifieke steden zoals Porto. De gevels van veel huizen zijn hier bekleed met azulejos, de typisch Portugese blauwwitte tegeltjes. En de hellende straatjes van Porto zijn vaak prachtig bedekt met calçada (kleine vierkante steentjes) die gelegd zijn in een mozaïek en uitnodigen om op ontdekking te gaan. Langs de kade van de rivier de Douro staan de beroemde porthuizen. Hier liggen de bootjes die eeuwenlang de portvaten vervoerden. Ook bekijken wij de glooiende wijngaarden vanaf de boot. Tijdens een cruise over de Douro hebben we een prachtig zicht hierop. Met een glaasje port of ander drankje in de hand, is het optimaal genieten tijdens deze Semana Santa in dit wonderschone deel van Portugal!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed middenklassehotel in Braga
4x ontbijt, 1x lunch en 3x diner
cruise over de Douro
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Braga, Porto en Guimarães
Ecce Homo-processie op Witte Donderdag
Goede Vrijdag-processie
Barcelos, Viana do Castelo en Ponte de Lima
heiligdom Bom Jesús do Monte
Dourovallei
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Wilt u het echte paasgevoel beleven dan is een verblijf tijdens de Semana Santa, de Heilige Week, in Portugal echt een aanrader!
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Porto en wandeling door historisch Braga
+ lees meer
Witte Donderdag: bezoek aan de Noord-Portugese plaatsjes Barcelos, Viana do Castelo en Ponte de Lima en avondprocessie Ecce Homo in Braga
+ lees meer
Dourocruise tussen de wijngaarden en Goede Vrijdag-processie
+ lees meer
Wandeling door Porto en vrije tijd in het culturele district WOW
+ lees meer
Eerste Paasdag met vrije ochtend voor kerkbezoek, bezoek Bom Jesús do Monte, afscheidslunch in Guimarães en terugvlucht Porto – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst op Schiphol
+ lees meer
Routekaart Semana Santa in Noord-Portugal
680 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Porto09:00 - 10:45 uur
Porto - Amsterdam20:30 - 00:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.