050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Suriname | Suriname

Tropische regenwouden en koloniale geschiedenis

Suriname is een heerlijk vakantieland met een betoverende natuur, inheemse stammen en een smeltkroes van culturen. Een perfecte mix voor een ideale individuele reis! De Surinamers noemen hun land niet voor niets ‘Switi Sranan’, ‘mijn heerlijke Suriname’. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor onverwacht bezoek. U wordt dan ook gastvrij ontvangen door de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen als Hindoestanen, Chinezen, joden en Javanen. Al deze volkeren hebben hun eigen taal, gewoonten en religie, en geven zo kleur aan de Surinaamse samenleving. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in de exotische Surinaamse keuken met gerechten als roti en moksie metie. Deze culinaire specialiteiten zijn al reden genoeg om dit land te bezoeken!

Uw privéreis start in Paramaribo, waar u de koloniale geschiedenis proeft. De karakteristieke koloniale houten huizen en de ruim opgezette straten geven de stad een bijzondere uitstraling. Buiten de hoofdstad ontdekt u het ongerepte regenwoud, de exotische planten, wilde stroomversnellingen, grote rivieren en bergachtige gebieden. Ongeveer negentig procent van het land is bedekt met tropisch regenwoud. Orchideeën, fruitbomen, kleurrijke vlinders en indrukwekkende reuzenschildpadden: Suriname herbergt een schat aan overweldigend mooie flora en fauna.

Tijdens deze privéreis naar Suriname is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste locaties en maakt in een internationaal gezelschap onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids prachtige excursies. Uw gids zal u alles vertellen over zijn of haar land! We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld zodat u alle hoogtepunten van Suriname ziet. U reist per fiets door de oude plantages in het Commewijnegebied, per bus ontdekt u de verschillende kustdistricten en per boot vaart u naar het tropische regenwoud. Kortom, deze privéreis is een goede combinatie van de belangrijkste bezienswaardigheden, het koloniale verleden, het Amazonegebied en ontspanning!

Pluspunten
vluchten KLM of Surinam Airways
transfer luchthaven – hotel
sfeervolle middenklassehotels of -lodges
12x ontbijt, 7x lunch en 5x diner
3 nachten Amazonegebied
diverse excursies Nederlandssprekende gids
inclusief entreegelden
informatiepakket
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
stadstour Paramaribo
bezoek Fort Zeelandia
fietstocht Commewijnegebied
oude koffieplantage Peperpot
rijstplantage in Nickerie
boottocht Bigi Pan
boswandeling Brownsberg
junglewandeling
boottocht in een korjaal
kaaimannentocht
bezoek aan marrondorp
Sietske van der Maat, SRC Reizen
Sietske van der Maat
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: 3 nachten Amazonegebied
Per korjaal kaaimannen spotten, een bezoek aan het marrondorp en een wandeling door het mysterieuze regenwoud: verblijven in het Amazonegebied is een waar avontuur!

De reis in het kort

Amsterdam – Paramaribo
Fietstocht door het plantagegebied Commewijne
Stadstour Paramaribo
Paramaribo – Bigi Pan
Natuurgebied Bigi Pan
Terug naar Paramaribo
Vrije dag in Paramaribo
Brownsberg – Berg en Dal
Ontspannen in Berg en Dal
Anaula Nature Resort
Anaula
Anaula
Terug naar Parmaribo
Paramaribo
Terug naar huis
Aankomst

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Paramaribo

U vliegt rechtstreeks met KLM of Surinam Airways naar de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Paramaribo gebracht, waar u drie nachten verblijft.

In 1613 is Paramaribo gesticht door Nederlanders, maar de stad kwam al vrij snel in Engelse handen terecht. In 1667 wisten de Nederlanders de Engelsen weer te verslaan: Suriname bleef ruim 300 jaar lang een Nederlandse kolonie. Het zal u dan ook niet verbazen dat u nog veel koloniale invloeden terugziet in Paramaribo. Naast de koloniale huizen en gebouwen herkent u ongetwijfeld de Nederlandse straatnamen zoals de Heerenstraat en de Gravenstraat. Er was in de omgeving meer hout dan steen voor handen, en dus bouwden de Nederlandse kolonisten rondom het Fort Zeelandia hun huizen van hout. Alleen belangrijke overheidsgebouwen werden gebouwd met steen, dat vanuit Nederland werd aangevoerd. Het fort dient tegenwoordig als museum, waar u alles kunt leren over de Surinaamse geschiedenis. (reisafstand ca. 50 km)

dag 2: Fietstocht door het plantagegebied Commewijne

Samen met een Nederlandssprekende gids stapt u op de fiets om de prachtige regio Commewijne te ontdekken. Vanuit Paramaribo vaart u met een tentboot over de Surinamerivier naar Meerzorg. In Meerzorg staan de fietsen klaar en begint uw fietstocht, die u over zandwegen langs oude en verlaten koffie- en cacaoplantages voert. U brengt een bezoek aan de plantage Peperpot. In deze voormalige plantage uit de 19e-eeuw neemt u een kijkje in de oude koffiefabriek. Op het complex ziet u ook de overgebleven plantagewoningen en de oude koffieloods, die op dit moment wordt gerenoveerd. Naast het fabrieksterrein ligt de nog altijd bewoonde kampong van de vroegere werknemers. De route voert u verder langs dorpjes. U ziet de gastvrije Javaanse bewoners, die druk zijn met hun dagelijkse werkzaamheden. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur met schitterend gekleurde vogels. Met een beetje geluk ziet u ook doodskopaapjes, kapucijnerapen of een sapakara, een reuze hagedis. Na de lunch in Meerzorg vaart u terug naar Paramaribo. (reisafstand ca. 15 km)

dag 3: Stadstour Paramaribo

Uw stadstour door Paramaribo begint bij het Onafhankelijkheidsplein. Samen met uw Nederlandssprekende gids wandelt u langs prachtige koloniale huizen. Hij vertelt u alles over de historische gebouwen die u onderweg tegenkomt, zoals Fort Zeelandia, het Corner House en de houten St.Petrus-en-Paulusbasiliek. Ook de moskee van Paramaribo, die naast de synagoge Neve Shalom staat, geeft u meer inzicht in de geschiedenis van de stad. Op de Noodmarkt ervaart u de multiculturele Surinaamse samenleving het best. U ziet hier een grote verscheidenheid aan voedsel, dat door de koopmannen in het lokale dialect sranang wordt aangeprezen. Er leven maar liefst 8 verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. Op 1 juli 1863 werd de slavernij in Suriname afgeschaft, waardoor er al snel een tekort aan arbeidskrachten op de plantages ontstond. Dit tekort trachtte men op te heffen door de aanvoer van arbeiders uit het buitenland: in eerste instantie voornamelijk Javanen en Portugese landarbeiders uit Madeira, maar vanaf 1870 ook hindoestaanse immigranten uit de Engelse kolonie India. U eindigt de stadstour met een rondrit door het rijkere zuiden van de stad. (reisafstand ca. 10 km)

dag 4: Paramaribo – Bigi Pan

In een touringcar reist u samen met een Nederlandssprekende gids in westelijke richting. U rijdt onder andere door het district Saramacca met de hoofdstad Groningen. In deze regio stichtte de Nederlandse boeren een nederzetting. Zij werden door de Surinamers de boeroes genoemd. Helaas hebben de boeren hier geen succes gehad. Vervolgens rijdt u via de vissershaven Boskamp naar het district Coronie. In de 18e eeuw richtten de Engelsen en Schotten katoenplantages op in dit vruchtbare gebied. Ook stonden er veel kokosplantages, waar kokosolie gemaakt werd. De bewoners van dit district wonen op een smalle strook met aan de ene kant de zee en aan de andere kant een moeras. Het is dan ook niet voor niets dat dit het dunst bevolkte gebied van Suriname is. Tegenwoordig wordt er veel rijst verbouwd en wordt in het water van de rijstvelden de Kwi-Kwi gevangen, een soort katvis. Na de lunch rijdt u langs het hart van de rijstindustrie, Wageningen, naar uw eindbestemming Nieuw Nickerie, dat in het district Nickerie ligt. Na aankomst brengt u een bezoek aan de Zeedijk. U waant zich even terug in Nederland wanneer u over de dijk wandelt en de eindeloze vlaktes met landbouwgrond ziet. U verblijft twee nachten in deze gezellige stad. (reisafstand ca. 250 km)

dag 5: Natuurgebied Bigi Pan

In het natuurgebied Bigi Pan leven maar liefst 122 verschillende soorten kustvogels, waaronder de visarend, de rode ibis en de steltloper. Per boot verkent u dit schitterende natuurreservaat. U vaart door de mangroves en geniet van de vele soorten vogels die hier leven. Heeft u geluk en ziet u hier ook de kleine kaaimannen rondzwemmen? Na de boottocht kunt u op eigen gelegenheid heerlijk rondstruinen door de tweede stad van Suriname, Nieuw Nickerie. (reisafstand ca. 20 km)

dag 6: Terug naar Paramaribo

Voor u terugkeert naar Paramaribo, leert u tijdens een rondleiding op een van de vele rijstplantages in Nickerie alles over rijst. Dit district wordt niet voor niets de rijstschuur van Suriname genoemd. Na alle opgedane kennis over rijst rijdt u terug naar Paramaribo. Onderweg luncht u in Coronie. U overnacht in Paramaribo. (reisafstand ca. 250 km)

dag 7: Vrije dag in Paramaribo

U kunt genieten van een vrije dag. Gaat u ontspannen aan het zwembad van uw accommodatie, of maakt u een wandeling door de levendige stad Paramaribo?

¡ Extra
U kunt ook een boottocht maken over de Commewijnerivier. U brengt een bezoek aan de prachtig gerestaureerde plantages ‘Rust en Werk’ en ‘Frederiksdorp’. Aansluitend gaat u op zoek naar Surinaamse dolfijnen. Deze dolfijnen staan bekend om hun speelse karakter: ze duiken vaak onverwachts op naast de boot! (kosten ca. € 68,- per persoon.)

dag 8: Brownsberg – Berg en Dal

U vertrekt naar het natuurpark Brownsberg in de jungle van Suriname. Na een uur rijden maakt u een korte stop in het savannelandschap, waar u onder het genot van een broodje en een lekker kopje koffie meer hoort over de vegetatie van dit gebied. Het natuurpark Brownsberg heeft een hoge biodiversiteit en u kunt hier genieten van het zeer indrukwekkende planten- en dierenrijk. Er leven hier ook acht verschillende apensoorten. Bij aankomst boven op de berg geniet u van een overweldigend uitzicht over het stuwmeer. Uw Nederlandssprekende gids neemt u mee voor een boswandeling naar de lager gelegen watervallen, waar u een heerlijk verfrissende douche onder de watervallen kunt nemen. Hierna rijdt u naar het resort Berg en Dal, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 150 km)

dag 9: Ontspannen in Berg en Dal

Uw resort ligt aan de oever van de Surinamerivier, te midden van een tropisch landschap. U kunt uw dag zelf invullen. Er zijn ontelbare veel mogelijkheden. Gaat u ontspannen aan de rand van het zwembad, of in de bar van uw resort? Wilt u liever iets actiefs doen? Boek dan bij het activiteitencentrum van uw resort een bijzondere excursie. Aanraders zijn een kayaktocht en een canopy-tocht! U kunt hier ook terecht voor een boottocht of een wandeling door het tropische woud (kosten niet inbegrepen en ter plaatse te voldoen en te reserveren).

dag 10: Anaula Nature Resort

U reist vanaf Berg en Dal per bus samen met een Nederlandssprekende gids naar Atjoni. Vanaf Atjoni vaart u met een gemotoriseerde korjaal, een open boot die gemaakt is van een uitgeholde boomstam, naar Anaula. Terwijl u over het water glijdt, ziet u langs de rivier kleine dorpjes, waar de kinderen spelen en de vrouwen hun was doen. Anaula ligt in het Boven-Surinamegebied op een eiland in de Ferulasi-stroomversnelling. Hier beleeft u midden in het adembenemende Amazonegebied een onvergetelijke avontuur! Na aankomst kunt u genieten van de lunch. Vervolgens kunt u een verfrissende duik nemen in een van de vele stroomversnellingen. Na het diner informeert de gids u over de verschillende activiteiten en excursies die hier mogelijk zijn. U verblijft drie nachten in dit schitterende gebied. (reisafstand ca. 150 km)

dag 11: Anaula

Deze ochtend bezoekt u samen met uw gids een marrondorp. De marrons zijn afstammelingen van de gevluchte slaven. Zij hebben zich hier lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd. Door hun geïsoleerde manier van leven ontwikkelde zij een eigen cultuur met sterke invloeden uit Afrika. De gastvrije bevolking laat u graag kennis maken met hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken. Na de lunch kunt u heerlijk relaxen in een hangmat en genieten van de prachtige uitzichten vanaf het eiland. Na het diner maakt u een spannende nachtelijke excursie, de kaaimannentocht. U gaat per korjaal kaaimannen spotten! Vergeet ook vooral niet naar boven te kijken en te genieten van de schitterende sterrenhemel.

dag 12: Anaula

U trekt er deze dag op uit: u maakt samen uw gids een wandeling door het fascinerende regenwoud. De gids vertelt u meer over de geheimen van het mysterieuze woud. U leert onder andere hoe de bevolking de planten en bomen gebruikt voor medicinaal gebruik. De rest van de dag kunt u nog eenmaal vanuit uw luie stoel luisteren naar het stromende water en de oerwoud geluiden.

dag 13: Terug naar Parmaribo

Na een overheerlijk ontbijt stapt u voor de laatste keer in een korjaal. De kinderen die in de rivierbedding spelen zullen zeker nog een keer naar u zwaaien. U keert terug naar Paramaribo, waar u de laatste twee nachten van uw reis verblijft. (reisafstand ca. 180 km)

dag 14: Paramaribo

Op deze laatste dag kunt u de bijzondere stad Paramaribo nog een keer ervaren. Brengt u een bezoek aan de wijk Blauwgrond en proeft u hier de overheerlijke Javaanse hapjes? Of neemt u op gepaste manier afscheid van Suriname, en wandelt u nog een keer door een natuurpark tijdens een optionele excursie naar Overbridge?

¡ Extra
Het idyllische strand van Overbridge wordt omringd door het mysterieuze Amazonegebied, een ongerepte wildernis waar u de vogels hoort zingen, de kikkers hoort kwaken en de apen hoort brullen. U kunt hier een wandeling maken door het oerwoud, ter plaatse een kano huren of heerlijk relaxen aan strand (kosten ca. € 55,- per persoon).

dag 15: Terug naar huis

Na een ontspannen ochtend in Paramaribo gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

dag 16: Aankomst

U komt op deze dag aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Boottocht over de Commewijnerivier, Suriname
Boottocht over de Commewijnerivier
Op ontdekkingstocht op het Surinaamse plattenland

Duur: 6 uur
Inclusief: boottocht, lunch, water, siroop en een Nederlandssprekende gids
kosten: € 68,00 per persoon
Deze dag kunt u vanuit Paramaribo een optionele excursie op naar Commewijne maken. Per boot vertrekt u vanuit Paramaribo over de Surinamerivier naar de hoofdstad van het district Commewijne, Nieuw Amsterdam. Na een wandeling door het historische bestuurscentrum en een bezoek aan Fort Amsterdam vaart u naar een tweetal prachtig gerestaureerde plantages, ‘Rust en Werk’ en ‘Frederiksdorp’. In koloniale sfeer geniet u van een overheerlijke lunch. Na de lunch hoort u tijdens een rondleiding meer over deze ooit bloeiende koffieplantages. U sluit deze excursie af met een boottocht, waarbij u op zoek gaat naar de Surinaamse dolfijnen. Tijdens de tour kunt u onder het genot van een drankje en een verkoelend rivierbriesje, het schitterende uitzicht op de Surinamerivier bewonderen.
Overbridge
Overbridge
Ontspannen in het mysterieuze Amazonegebied
Duur: 8 uur
Inclusief: transfer per bus en boot en entree
kosten: € 68,00 per persoon
Vandaag kunt u een excursie maken naar Overbridge. Per bus en boot vertrekt u naar de ongerepte wildernis van Zuid-Amerika, Overbridge. Overbridge ligt aan de oever van de Surinamerivier en wordt omringd door het mysterieuze Amazonegebied. U kunt uw dag ter plaatse zelf invullen. Maak een wandeling door het woud en geniet van het gezang van de vogels, de brullende apen en de kwakende kikkers. U kunt ook een kano huren en op uw eigen manier rond peddelen. Of wilt u liever vanuit uw luie stoel op het strand genieten van de omgeving en de geluiden?

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM of Surinam Airways. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van KLM en Surinam Airways voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Paramaribo11:20 - 16:35 uur
Paramaribo - Amsterdam17:55 - 07:50 uur
Amsterdam - Paramaribo15:15 - 20:45 uur
Paramaribo - Amsterdam22:20 - 12:20 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

Tijdens deze reis zijn de accommodaties eenvoudiger dan u mogelijk gewend bent bij een SRC-reis. Een flexibele houding is dus vereist! In Paramaribo en Nieuw-Nickerie verblijft u in middenklassehotels met gratis internet. De kamers hebben een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. In de omgeving van Anaula zijn weinig hotels. U verblijft wel in de betere accommodaties in deze gebieden, maar die zijn toch eenvoudig in vergelijking met de hotels in de stad. Er is bijvoorbeeld niet altijd warm water. Mede hierdoor heeft de reis een avontuurlijker karakter. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn
Regency Hotel in Nieuw-Nickerie
Hotel Golden West - Nieuw-Nickerie
Dit hotel ligt in het centrum van Nieuw-Nickerie: u kunt zo te voet naar de markt. Het hotel beschikt over een mooi restaurant en in de tropische tuin kunt u heerlijk ontspannen op het terras.

Bekijk de website van Golden West Hotel
Berg en Dal ecoresort, Suriname
Resort Berg en Dal Eco & Cultural River - Berg en Dal
Gelegen aan de oever van de Surinamerivieren in een prachtig tropisch landschap biedt Berg en Dal Eco & Cultural River Resort haar gasten ontelbare mogelijkheden op het gebied van ontspanning, avontuur en luxueuze verwennerij. Het resort beschikt over 45 authentieke, stijlvolle lodges, waarin elke gast in comfort heerlijk tot rust kan komen na de hele dag genoten te hebben van alles dat Berg en Dal te bieden heeft. Alle lodges zijn voorzien van airconditioning, een moderne badkamer met warm en koud stromend water, smaakvol ingerichte slaapkamers en een ruim open terras met een spectaculaire uitzicht.

Bekijk de website van Berg en Dal Eco & Cultural River Resort
Anaula Nature, Suriname
Resort Anaula Nature - Anaula
Het Anaula Nature Resort ligt aan de oever van een prachtig eiland in de Boven-Surinamerivier dicht bij de Ferulassivallen. De lodges van Anaula zijn geschikt voor twee tot vijf personen, beschikken over hemelbedden die zijn voorzien van een klamboe, comfortabel meubilair, een badkamer met een douche en een toilet en een eigen veranda met een adembenemend uitzicht over de rivier.

Bekijk de website van Anaula Nature Resort

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een fantastische reis door een prachtig land! Wat hebben we genoten van de schitterende natuur, de junglegeluiden en alle vriendelijke Surinamers. Paramaribo is een stad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De koloniale gebouwen zijn prachtig en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Een absolute aanrader als je van lekker eten houdt: ga naar Blauwgrond en doe je te goed aan overheerlijke Javaanse hapjes. Wat hebben wij gesmuld. Kortom, een superreis en goed georganiseerd!
Met vriendelijke groet, Familie Kuit – Arnhem
Beste Ivo,
Wat hebben wij ontzettend veel beleefd! Gewandeld door Parmaribo, gefietst langs plantages en gevaren door de jungle. Ivo: heel erg bedankt voor de goede organisatie en je fijne manier van communiceren!
Groeten, Dhr. van TrechtReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Paramaribo en vice versa met de KLM of Surinam Airways in de laagste boekingsklasse.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Transfer luchthaven – hotel en vice versa.
Vervoer tijdens de excursies in een airconditioned auto, minibus of touringcar.
Verblijf in middenklassehotels of -lodges in een 2-persoonskamer met douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, zeven lunches en vijf diners.
Fietstocht Commewijne inclusief fietshuur, boottocht en Nederlandssprekende gids.
Stadstour en -wandeling Paramaribo.
Fietstocht met gids door het Commewijnegebied.
Rondleiding op de oude koffieplantage Peperpot.
Bezoek aan natuurreservaat Bigi Pan met gids.
Bezoek en rondleiding op een rijst- en bananenplantage met gids.
Boswandeling met gids door Brownsberg natuurpark.
Boottocht in een korjaal naar Anaula.
Junglewandeling met gids door het tropisch regenwoud.
Nachtexcursie met gids om kaaimannen spotten.
Bezoek aan een marrondorp met gids.
Entreegelden.
De excursies worden uitgevoerd in een internationaal gezelschap.
De excursies worden begeleid door een Nederlandssprekende gids.
Informatiepakket.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis op drie verschillende manieren verlengen: een of meerdere nachten in Paramaribo, een bezoek aan het bijzondere natuurreservaat Galibi of een strandverlenging op het prachtige Curaçao. Hieronder vindt u informatie over deze verlengingsmogelijkheden en de kosten. U kunt bij uw boeking aangeven welke verlenging u wilt maken.

Verlenging Paramaribo
Het is bijzonder aangenaam uw verblijf in Suriname in de charmante hoofdstad van dit land te verlengen! U kunt op uw gemak heerlijk dwalen door de charmante straten van de oude stad van Paramaribo, of genieten van de faciliteiten van het hotel.

Verlenging Curacao
U kunt uw reis naar Suriname ook verlengen met een aangenaam verblijf op Curacao, een schitterend eiland dat voor de kust van Venezuela ligt. Het Nederlandse koloniale verleden vindt u vooral terug in de hoofdstad Willemstad, een aangename stad waarvan het historische centrum op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Ook heeft het eiland een aantal aangename stranden, waar het na uw vakantie in Suriname goed toeven is!

Verlenging natuurreservaat Galibi
Galibi is een zeer bijzonder gebied in Suriname! Hier leven al jaren de inheemse indianen. U maakt kennis met deze gastvrije mensen en leert meer over hun tradities en gewoontes. Galibi is ook bijzonder vanwege de zeeschildpadden die hier elk jaar tussen februari en augustus hun eieren komen leggen. De kust in deze streek is uniek, het is de enige plaats in Suriname, waar u kunt genieten van de prachtige witte zandstranden! Let op: u begeeft zich hier in een beschermd natuurgebied en u kunt daarom niet overal zwemmen!

Eco Resort Inn in Paramaribo
Hotel Eco Resort Inn - Paramaribo
Reisduur: 0 nachten
v.a. € 51 p.p.
Dit hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis. Het oude centrum van Paramaribo bevindt zich op een steenworp afstand. De kamers hebben een balkon en kijken uit op de tropische tuin. Het is heerlijk toeven in het buitenzwembad en aan de poolbar, vanwaar u uitzicht heeft op de Surinamerivier.

Bekijk de website van Eco Resort Inn
Torarica, Suriname
Hotel Torarica - Paramaribo
Reisduur: 0 nachten
v.a. € 90 p.p.
Dit hotel ligt in het centrum van Paramaribo met een prachtig uitzicht op de Surinamerivier. Op slechts 2 minuten wandelen vindt u winkeltjes, restaurants en barretjes. Torarica heeft de grootste tropische tuin van Suriname en veel faciliteiten, zoals een casino, een restaurant, 3 bars, een zwembad met zonneterras, een fitnessruimte, een sauna, een jacuzzi, verlichte tennisbanen, een beach volleybalveld en een kinderspeelplaats. In de achtertuin, die uitkijkt op de Surinamerivier, is er een in koloniaal stijl opgetrokken bar met terras en een aanlegsteiger met een pier om heerlijk te genieten van een lekker briesje.

Bekijk de website van Torarica Hotel