050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kleurrijk natuurparadijs

Reisleidster Caroline:
‘Een bestemming die op ieders bucketlist zou moeten staan, dat is Madagaskar! Het land is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De vele planten- en diersoorten hebben zich hier eeuwenlang in alle rust kunnen ontwikkelen, waardoor een uniek ecosysteem is ontstaan. Vertederende lemuren (halfapen) in alle soorten en maten, ringstaartmaki’s, zeldzame vogels, kleurrijke bladstaartgekko’s en kameleons: u spot ze alleen, maar dan ook echt alleen op Madagaskar. Bijna 90% van de flora en fauna op Madagaskar is uniek! En dat maakt dit Afrikaanse eiland een buitengewone vakantiebestemming.

Het landschap waar we doorheen reizen verandert per dag: van de vochtige groene regenwouden tot het droge zuiden met diepe kloven en imposante baobabbomen. Met plaatselijke gidsen verkennen we de prachtige nationale parken op zoek naar de bijzondere dieren. In Andasibe hopen we de schelle kreet van de Indri Indri-lemuur te horen en natuurlijk zal de gids zijn best doen om deze indrukwekkende lemuur voor ons te spotten. In de jungle van Ranomafana wandelen we door de weelderige tropische begroeiing op zoek naar de gouden bamboe-lemuur en in de schitterende geel-, rood- en bruingekleurde bergen van het Isalomassief vertelt de gids ons over de lokale flora en fauna en over de tradities van de Bara-bevolking. Elke dag van deze reis is anders, maar even betoverend!

Wie uit Madagaskar terugkeert, neemt herinneringen mee aan al dit overweldigende natuurschoon. Maar het zal mij niet verbazen dat juist de prachtige bevolking met haar bijzondere tradities, ceremonies en geloven u het meest zal bijblijven. In de dorpjes en op lokale markten wordt u hartelijk verwelkomd door de Malagassiërs, die door de mix van Afrikanen, Aziaten en Arabieren het ‘rode eiland’ een heel eigen sfeer geven. Reizen over de soms moeilijk begaanbare wegen in Madagaskar is vaak een uitdaging. Het vergt flexibiliteit en geduld, maar is bovenal een avontuur om nooit te vergeten! Mag ik u in Madagaskar verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten met KLM/Air France
binnenlandse vlucht
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
14x ontbijt, 1x lunch en 14x diner
barbecuelunch in Isalo N.P.
inclusief entreegelden
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Andasibe National Park
Ranomafana National Park
Isalo National Park
Anja Community Reserve
privéreservaat VOIMMA
baobabwoud van Ifaty
Antsirabe
Caroline in Madagaskar
SRC-reisleidster sinds 2011
Ik weet zeker dat juist de prachtige bevolking, met haar bijzondere tradities, ceremonies en geloven u het meest zal bijblijven.
Ontmoet onze beste reisleiders in Madagaskar
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Caroline in Madagaskar
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Amsterdam – Parijs – Antananarivo en naar het hotel
+ lees meer
Stadsrondrit Antananarivo en bezoek Koninklijk Paleis van Ambohimanga
+ lees meer
Naar het tropische regenwoud van Andasibe; avontuurlijke wandeling in het donker in VOIMMA
+ lees meer
Verkenning van nationaal park Andasibe, bezoek aan het lemureneiland en het krokodillenreservaat
+ lees meer
Prachtige rit via de Route Nationale naar Antsirabe
+ lees meer
Verkenning van Antsirabe en haar omgeving
+ lees meer
Adembenemende vergezichten, kleurrijke markt en naar Ranomafana
+ lees meer
Bezoek Ranomafana National Park en verkenning van het gelijknamige dorpje
+ lees meer
Bezoek aan de ringstaartlemuren van het Anja Community Reserve en verblijf in Ambalavao
+ lees meer
Naar het massief van Isalo, tijd voor ontspanning en zonsondergang La Fenêtre
+ lees meer
Prachtige wandeling naar een oase door de bergen van Isalo
+ lees meer
Naar strandparadijs Ifaty en het ongerepte Zombitse Vohibasia National Park
+ lees meer
Het baobabwoud en prauwtocht op de lagune van Ranobe
+ lees meer
Binnenlandse vlucht vanuit Tuléar terug naar Antananarivo
+ lees meer
Bezoek project Père Pedro en terugvlucht Antananarivo – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Uniek Madagaskar
1970 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Parijs 06:45 - 07:55 uur
Parijs - Antananarivo10:25 - 22:00 uur
Antananarivo - Parijs 00:10 - 10:35 uur
Parijs - Amsterdam11:45 - 13:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Dit is een hele mooie reis! Je kunt de dieren die we gezien hebben op plaatjes zien en vertellen over de natuur en de armoede en eindeloze lege vlakten maar in het echt zien is een heel bijzondere ervaring. Mede door onze enthousiaste reisleidster Caroline is het een onvergetelijke reis geworden, die we zeker bij andere mensen kunnen aanbevelen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 18 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.