050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Kleurrijk natuurparadijs

Reisleidster Claudia:
‘Een bestemming die op ieders bucketlist zou moeten staan, dat is Madagaskar! Het land is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De vele planten- en diersoorten hebben zich hier eeuwenlang in alle rust kunnen ontwikkelen, waardoor een uniek ecosysteem is ontstaan. Het landschap verandert per dag: van de groene vochtige regenwouden en rijstvelden tot het droge zuiden met cactussen en imposante baobabbomen. En overal op het eiland komt u vertederende lemuren (halfapen), zeldzame vogels en kleurrijke kameleons tegen.

Wie uit Madagaskar terugkeert, neemt herinneringen mee aan al dit overweldigende natuurschoon. Maar het zal mij niet verbazen dat juist de prachtige bevolking, met haar bijzondere tradities, ceremonies en geloven u het meest zal bijblijven. Tijdens onze bezoeken aan diverse markten en een bijzonder treinavontuur leert u de warme bevolking kennen. Reizen door het soms moeilijk begaanbare Madagaskar vergt enige flexibiliteit en geduld, maar is bovenal een avontuur om nooit te vergeten! Mag ik u in Madagaskar verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten met Turkish Airlines
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
13x ontbijt, 1x lunch en 13x diner
barbecuelunch in Isalo N.P.
treinrit Manakara - Fianarantsoa
boottochtje Canal des Pangalanes
inclusief entreegelden
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Andasibe National Park
Ranomafana National Park
Isalo National Park
Anja Community Reserve
privéreservaat VOIMMA
baobabwoud van Ifaty
Canal des Pangalanes
Manakara en Fianarantsoa
Antsirabe
Reisleidster Claudia in het Simiengebergte, Ethiopië
SRC-reisleidster sinds 2001
De treinreis die we maken is een onvergetelijk avontuur. De ontmoeting met de locals is hartverwarmend en de vergezichten zijn om bij weg te dromen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Madagaskar
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Caroline
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Antananarivo
Aankomst in Antananarivo en transfer naar het hotel
Naar het tropische regenwoud van Andasibe; bezoek aan VOIMMA en avontuurlijk wandeling in het donker
Verkenning van nationaal park Andasibe, bezoek aan het lemureneiland en het krokodillenreservaat
Prachtige rit via de Route Nationale naar Antsirabe
Verkenning van Antsirabe en haar omgeving
Adembenemende vergezichten, kleurrijke markt en naar Ranomafana
Bezoek Ranomafana National Park en verkenning van het gelijknamige dorpje
Naar Manakara en bijzonder boottochtje over het Canal des Pangalanes
Onvergetelijke rit per trein van Manakara naar Fianarantsoa
Bezoek aan de ringstaartlemuren van het Anja Community Reserve en verblijf te midden van het massief van Isalo
Prachtige wandeling naar een oase door de bergen van Isalo en mooie zonsondergang bij la Fenêtre
Naar strandparadijs Ifaty en bezoek aan het baobabwoud
Binnenlandse vlucht naar Antananarivo
Terugvlucht Antananarivo – Istanbul – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Antananarivo

We vliegen via Istanbul naar Madagaskar.

dag 2: Aankomst in ‘Tana’

Na aankomst op de luchthaven van de hoofdstad Antananarivo, ook wel ‘Tana’ genoemd, worden we naar ons hotel in of aan de rand van de stad gebracht. We verblijven hier een nacht. (ca. 20 km)

dag 3: VOIMMA en avontuurlijke wandeling in het donker

We rijden naar het tropische regenwoud van Andasibe, een van de populairste en mooiste natuurreservaten van het land. Hier verblijven we twee nachten in een prachtige lodge in het regenwoud. Tijdens de rit zien we schitterende landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien. Na aankomst verkennen we het aangrenzende privéreservaat VOIMMA, dat enkele jaren geleden werd opgericht door lokale gidsen uit de regio en dat minder druk bezocht is dan zijn buur. We moeten hier meer moeite doen om de dieren te vinden, maar wanneer de gids ze gespot heeft, is de kans groter dat we in alle rust kunnen genieten van de fauna van dit reservaat. Zodra de avond valt, komen de nachtdieren in beweging. Tijdens een wandeling krijgen we de kans deze fascinerende wereld te ontdekken. Dankzij de vreemde natuurgeluiden van de nachtdieren is deze wandeling een geweldige ervaring voor iedere natuurliefhebber! (ca. 160 km)

dag 4: Uniek Andasibe

Het nationaal park Andasibe heeft een unieke flora en fauna en herbergt veel vogel- en amfibieënsoorten. We gaan op zoek naar de meest bijzondere bewoner van dit park, de indri-indri. De befaamde schelle roep van deze grote lemuur zult u niet snel vergeten! Ook betreden we na een korte kano-overtocht een eiland, waar verschillende lemurensoorten leven. De diertjes zijn gewend aan de aanwezigheid van mensen, dus u kunt eenvoudig foto’s nemen van de vriendelijke halfaapjes. Nabij het fameuze lemureneiland ligt het krokodillenreservaat. Dit reservaat met een prachtige locatie, oorspronkelijk bedoeld als krokodillenkwekerij, is tegenwoordig een dierentuin waar bijzondere diersoorten te bewonderen zijn. Naast enorme nijlkrokodillen, die in de rivier leven, kunnen we endemische vogels, zeldzame schildpadden, boa's en vooral de endemische fossa observeren. De fossa is na de mens de grootste vijand van de lemuren en wordt wel de kleine poema van Madagaskar genoemd. Dit uitzonderlijk nachtdier is in het wild heel moeilijk te spotten. (ca. 20 km)

dag 5: Couleur locale

Tijdens een prachtige rit over de Route Nationale zien we indrukwekkende graftombes van de Merina-stam. Jaarlijks vinden hier bijzondere rituelen ter herinnering aan de overledenen plaats. We bezoeken tevens een kleurrijke markt en een ambachtelijk aluminiumfabriekje. We dineren op deze avond in een gezellig restaurantje in Antsirabe, waar we twee nachten verblijven. (ca. 300 km)

dag 6: Antsirabe en haar omgeving

Over de rode zandwegen verkennen we het platteland van de hoogplateaus van Madagaskar. We rijden naar de mooie kratermeren van Andraikiba en Tritriva en bezoeken onderweg een kleurrijk Merina-dorpje. We zien enkele prachtige familiegraven en hebben tijd om rustig rond te wandelen. ’s Middags maken we kennis met het mooie koloniale Antsirabe, waar roestrode huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. (ca. 40 km)

dag 7: Rijstvelden en houtsnijwerk

Tijdens onze rit tussen heuvels en bergen genieten we van adembenemende vergezichten. De indrukwekkende terrassen getuigen van de uitstekende landbouwvaardigheden van de Betsileo-bevolking. Tijdens onze stops maken we zeker kennis met de enthousiaste Betsileo-kinderen, die ons verwelkomen met een brede glimlach. In Ambositra bezoeken we de kleurrijkste markt van het land. Een intens, fotogeniek bezoek, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. We verblijven twee nachten in de mooiste lodge in de vallei van het Tanaladorpje Ranomafana. (ca. 260 km)

dag 8: Ranomafana National Park

Ranomafana National Park heeft een onbeschrijflijk rijk dieren- en plantenleven. Talloze endemische lemuursoorten, vogelsoorten, amfibieën en reptielen bevolken het park dat wordt gekenmerkt door de weelderige tropische begroeiing. Een echt junglegevoel is gegarandeerd! Na een wandeling door het park brengen we een bezoek aan het dorpje Ranomafana, dat in een prachtige groene vallei ligt. (ca. 30 km)

dag 9: Madagaskar vanaf het water

We rijden richting de oostkust van Madagaskar naar het vissersdorp Manakara, dat aan het Canal des Pangalanes ligt. Onderweg trekken de mooiste landschappen weer aan ons voorbij, die soms een verrassende gelijkenis vertonen met de beroemde Schotse hooglanden! In de namiddag maken we een bijzondere tocht met een prauw, een traditionele vissersboot. We varen over het Canal des Pangalanes, waar we vissers hun werk zien doen. We verblijven in een comfortabel hotel in Manakara. (ca. 200 km)

dag 10: Onvergetelijk treinavontuur

We beleven een onvergetelijke dag in de trein! Samen met de bevolking reizen we van Manakara naar Fianarantsoa, de hoofdstad van de Betsileo-bevolking. Niet alleen de omgeving waar we doorheen reizen maakt deze treinrit geweldig. We zullen onze ogen vooral uitkijken tijdens de stops op de verschillende stations: telkens weer een sfeervol spektakel. De vriendelijkheid van de charmante bevolking en de magnifieke vergezichten maken diepe indruk! We overnachten in het hart van Fianarantsoa. (ca. 160 km)

dag 11: Ringstaartlemuren en naar Isalo

We vertrekken richting Ranohira en maken onderweg een korte stop in Ambalavao, waar we het Anja Community Reserve bezoeken. Dit ecologische project is een groot succes en zorgde ervoor dat de populatie ringstaartlemuren in deze streek in minder dan 20 jaar verdriedubbelde. We zien er talrijke van deze pluizige beestjes, die we op korte afstand kunnen observeren en fotograferen. We vervolgen onze rit en passeren de poort van het zuiden, waar het klimaat steeds warmer en de vegetatie steeds droger wordt. Aan het einde van de dag komen we aan bij het massief van Isalo. We verblijven twee nachten in een schitterende en prachtig gelegen accommodatie te midden van het Isalomassief. (ca. 350 km)

dag 12: Actief in de bergen van Isalo

We maken een prachtige wandeling door de schitterende geel-, rood- en bruingekleurde bergen van het massief van Isalo. Ons doel is een oogverblindende oase, waar we na een stevige wandeling kunnen genieten van het koele water van het natuurlijke zwembad. Tijdens een heerlijke barbecue-lunch genieten we na en komen we bij van de inspanningen. In de namiddag vertrekken we naar la Fenêtre, een bijzondere rotsformatie. Hier genieten we onder het genot van een aperitiefje van een mooie zonsondergang. (ca. 40 km)

dag 13: Naar Ifaty en het baobabwoud

Op weg naar de zuidwestkust zien we langs de weg bijzondere tombes van de Mahafaly-stam. De houtsnijwerken en beschilderingen vertellen veel over de rijkdom en status van de overledenen. Aangekomen in het strandoord Ifaty, waar we een nacht op een paradijselijke locatie verblijven, bezoeken we de botanische en ornithologische tuin Reniala, beter bekend als het baobabwoud. We zien er honderden baobabs, maar ook endemische medicinale planten, die de lokale Vezo-bevolking nog steeds gebruikt. (ca. 280 km)

dag 14: Binnenlandse vlucht naar Antananarivo

Vanuit Tuléar vliegen we terug naar Antananarivo voor de laatste overnachting. Als de tijd het toelaat, brengen we een bezoek aan het Koninklijk Paleis van Ambohimanga, een heilige plaats voor de Merina-bevolking. Nog altijd worden hier zebu’s, eenden of kippen geslacht als offer aan de koning Andrianampoinimerina. We krijgen hier een goede kijk in de eeuwenoude tradities van de lokale bevolking van de hoogplateaus. (ca. 90 km)

dag 15: Antananarivo – Istanbul – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan onze fantastische vakantie in Madagaskar. We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

dag 16: Aankomst Amsterdam

We komen aan op de luchthaven Schiphol.

NB Let op! Vanwege verplichtingen die wij vroegtijdig moeten aangaan is deze reis uitgesloten van onze kosteloze omboekingsregeling.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul18:40 - 23:05 uur
Istanbul - Antananarivo02:05 - 14:50 uur
Antananarivo - Istanbul16:10 - 05:00 uur
Istanbul - Amsterdam07:25 - 09:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel San Cristobal in Madagaskar
Hotel San Cristobal - Antananarivo
Op 5 kilometer van de luchthaven van Antananarivo ligt dit prettige boetiekhotel, dat over ruime, stijlvol ingerichte kamers beschikt. Het hotel beschikt over gratis wifi, een tuin, een restaurant en een lounge bar. Door het hotel heen hangen kunstwerken van lokale kunstenaars, die het bewonderen zeker waard zijn! Zij geven het hotel een bijzondere uitstraling. De kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel San Cristobal
Andasibe hotel in Andasibe, Madagaskar
Hotel Andasibe - Andasibe
Het Andasibe hotel is omgeven door de natuur en ligt op slechts 10 minuten rijden van het Andasibe Nationaal Park. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een zwembad. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn verspreid over verschillende bungalows die gelegen zijn in de tropische tuin en zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Andasibe
Royal Palace hotel in Antsirabe, Madagaskar
Hotel Royal Palace - Antsirabe
Het Royal Palace hotel ligt in het hart van de stad Antsirabe. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant, een bar, een spa en een fitnesscentrum. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis wifi. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Royal Palace
Thermal Ranomafana, Madagaskar
Hotel Thermal Ranomafana - Ranomafana
Het Thermal hotel is omgeven door groen en water met een heilzame werking. Vroeger was dit hotel een gezondheidscentrum en nog steeds biedt het alle thermale voordelen. Het hotel beschikt over een uitstekende keuken en het is een goede uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling. Er is geen lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Thermal Ranomafana
H1 hotel in MANAKARA, Madagaskar
Hotel H1 - Manakara
Het H1 hotel in Manakara beschikt over een zwembad, een restaurant, een bar en een terras. Gratis wifi is beschikbaar in de gehele accommodatie. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.
Zomatel hotel in Fianarantsoa, Madagaskar
Hotel Zomatel - Fianarantsoa
Hotel Zomatel is gelegen in het centrum van Fianarantsoa. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge, een tuin en een zonneterras. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Zomatel
Satrana Lodge in Madagaskar
Lodge Satrana - Ranohira
De Satrana Lodge heeft een prachtige ligging, bij de toegangspoort tot Isalo National Park. Het ligt in een ongerept landschap van ruige rotspartijen en groene palmen en beschikt over een zwembad, een restaurant en een bar. In het hoofdgebouw is gratis wifi. Het verblijf is in sfeervolle 'tented' bungalows, die voorzien zijn van een veranda en een badkamer met een binnen- en een buitendouche en een toilet.

Bekijk de website van Satrana Lodge
Le Paradisier, Madagaskar
Hotel Le Paradisier - Ifaty
Le Paradisier ligt prachtig met uitzicht op de lagune van Ranobe en het kanaal van Mozambique. Het hotel beschikt over een restaurant met wifi, een zwembad met een zonneterras en ligstoelen en een prachtig uitzicht. Er is een lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn gesitueerd in ruime comfortabele bungalows, die zijn uitgerust met een ventilator, een klamboe, een kluisje en een badkamer met een douche, een bidet en een toilet.

Bekijk de website van Le Paradisier

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 18 deelnemers.