050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kunst, kastelen en kolen

Reisleidster Wendy:
‘Net aan de andere kant van onze landsgrens, onder handbereik van Nederland eigenlijk, begint direct het fascinerende vakantieland Duitsland. Indrukwekkend industrieel erfgoed, statige kuuroorden, robuuste kastelen en sierlijke barokpaleizen worden hier afgewisseld met bruisende steden. In deze heerlijk korte reis doen wij een verrassende greep in dit afwisselend cultuuraanbod.

In Essen kijken we terug op mijnbouw in het Ruhrgebied en daarmee ook een beetje op ons eigen verleden. In Fulda bezoeken we het prachtige barokslot Fasanerie, een voormalige zomerresidentie nota bene van een van de Oranjes. We verblijven in Giessen in het stroomgebied van de rivier de Lahn die ons prachtige decors biedt van kastelen en stadjes die tegen de heuvels. Het is in deze streek ook waar de wortels liggen van onze Oranjedynastie: er heeft altijd veel “Duitsen bloed” in de familie gezeten. In Braunfels ontmoeten we dan ook de stammoeder van het Nederlandse koningshuis, Amalia von Solms. In Limburg an der Lahn bezoeken we de indrukwekkende roodwitte dom en genieten we van de schilderachtige pleintjes en vakwerkhuizen. Men noemt de streek daar niet voor niet de Romantische Mittellahn.

In het financiële hart van Europa, Frankfurt, brengen we een bezoek aan het Städel Museum waar we een expositie over de aansprekende Duitse kunstenaar Käthe Kollwitz bezoeken. We besluiten deze veelzijdige reis met een bezoek aan de kastelen van het plaatsje Siegen, geboortestad van Rubens. Men zegt dan wel ”wat je van ver haalt is lekker”, maar deze trip naar Duitsland laat zien dat wat dichtbij is, zeker ook niet te versmaden is! Gaat u met me mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekend middenklassehotel in Giessen
4x ontbijt en 4x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Zeche Zollverein in Essen
Limburg an der Lahn en Braunfels
Frankfurt, Fulda en Siegen
Dom Limburg
Schloss Braunfels
Museum Schloss Fasanerie
Käthe Kollwitz in Frankfurt
SRC -reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
In het Städel Museum in Frankfurt kunt u een expositie over Käthe Kollwitz bezoeken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Industrieel erfgoed in Essen en naar Giessen
+ lees meer
Schloss Fasanerie en Fulda
+ lees meer
Limburg an der Lahn en Schloss Braunfels
+ lees meer
Frankfurt met expositie over Käthe Kollwitz in het Städel Museum
+ lees meer
Via Siegen terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Veelzijdig West-Duitsland
1260 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.