050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | IJsland | Winter in IJsland

Voel de energie van de natuur op winters IJsland

Reisleidster Léonie:
‘IJsland is ronduit spectaculair: een geologisch wonder met imposante gletsjers, vuurspuwende vulkanen, spuitende geisers, legendarische watervallen, kokende modderpoelen en bemoste lavavelden als decor. Tijdens deze unieke winterreis beleeft u het ‘land van vuur en ijs’ op zijn puurst. U ervaart de krachten van de natuur en de zeer geringe invloed die wij hierop hebben.

U ziet geisers met volle kracht hun water spuwen, bekijkt het magnifieke landschap van het Eldhraun lavaveld en bewondert de grootste gletsjer ter wereld. Bij het gletsjermeer Jökulsárlon heeft u een adembenemend uitzicht over drijvende ijsbergen en bij het fonkelende Diamond Beach rusten ijsblokken op het zwarte zand voordat ze de zee in drijven. Bij het geothermische dorp Hveragerði ziet u hoe het kokende water vele tuinbouwkassen van energie voorziet en in nationaal park Thingvellir kunt u de geologische grens tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent, de Midden-Atlantische Rug, niet missen!

De winter is de perfecte tijd om IJsland in al zijn pracht te ontdekken: de rust, de stilte, de prachtige natuur, mogelijk voorzien van maagdelijk witte sneeuw, zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Want zeg nu zelf, de gouden waterval Gullfoss is in de winter met sneeuw bedekt en deels bevroren helemaal imposant. En wie weet trakteert Moeder Aarde u op een van de avonden wel op het noorderlicht! Mag ik u verwelkomen in imposant IJsland?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristen- en middenklassehotels
4x ontbijt en 4x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Reykjavík en Thingvellir NP
Geysir, Strokkur en waterval Gullfoss
Skaftafell NP en gletsjer Vatnajökull
gletsjermeer Jökulsárlón
Diamond Beach
Seljalandsfoss en Skógarfoss
zwarte zandstrand Reynisfjara
Dyrhólaey en Eldhraun lavaveld
Reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
De winter is de perfecte tijd om IJsland in al zijn pracht te ontdekken: rust, stilte, prachtige natuur, maagdelijk witte sneeuw en wellicht het noorderlicht!
Ontmoet onze beste reisleiders in IJsland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Reykjavik
+ lees meer
De zuidkust van IJsland met Hveragerði, watervallen Seljalandsfoss en Skógarfoss, vogelreservaat Dyrhólaey en Eldhraun lavaveld
+ lees meer
Nationaal park Vatnajökull, natuurreservaat Skaftafell en gletsjermeer Jökulsárlon
+ lees meer
Zwarte zandstrand van Reynisfjara, Geysir en Strokkur en de gouden waterval Gullfoss
+ lees meer
Thingvellir National Park, wandeling door bruisend Reykjavik en terugvlucht Reykjavik – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst op Schiphol
+ lees meer
Routekaart Imposant IJsland
1055 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Reykjavik16:45 - 19:05 uur
Reykjavik - Amsterdam20:00 - 00:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.