050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol
U bent hier: Home | Noorwegen | Winters Lapland

Beleef Arctische cultuur en natuur

Reisleidster Claudia:
‘Wilt u een echt winters avontuur beleven? Vol sneeuwpret en bijzondere cultuur? Reis dan met mij mee naar hoge noorden! Want hier boven de poolcirkel vindt u een unieke flora en fauna en een inspirerende cultuur, die zich volledig hebben aangepast aan de soms barre omstandigheden. Tijdens deze avontuurlijke reis neem ik u mee naar de prachtige noordelijke landen, die zich in de winter op hun mooist laten zien! U heeft de ene bijzondere ontmoeting na de andere: u maakt kennis met de Samen en ziet verschillende dieren die dit gebied als thuis hebben.

De eerste dagen is het moderne Tromsø, het Parijs van het noorden, onze uitvalsbasis. U bezoekt hier de bijzondere IJszeekathedraal en het karakteristieke museum Polaria. Vanuit Tromsø maakt u ook een slederit met huskyhonden. Heerlijk warm gehouden door rendierhuiden geniet u van de magische omgeving: een hoogtepunt van uw reis. Een rit per Arctische trein brengt u door een adembenemend landschap naar het Zweedse Kiruna. Hier dompelen we ons onder in de cultuur van de Samen. U gaat op bezoek bij deze oorspronkelijke inwoners, ook wel Lappen genoemd, die al 4.000 jaar lang dit ruige gebied bewonen.

Uiteraard hopen we dat Moeder Natuur ons op een van de avonden trakteert op de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit magische verschijnsel heeft een bijna verslavende werking: als u het één keer heeft meegemaakt, wilt u dit absoluut vaker zien! Tijdens deze heerlijke winterse reis voelt u hoe machtig en groots de natuur is. Gaat u deze winter met mij mee op dit onvergetelijke avontuur?'

Inspirerende foto's van deze reis
Onze ‘huisfotograaf’ Peter van de Wiel maakte de reis Winters Lapland en legde de winterse schoonheid van Lapland vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Lapland!

Pluspunten
vluchten SAS
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
centraal gelegen hotel Tromsø
5x ontbijt, 4x lunch en 3x diner
entreegeld Polaria
entreegeld Polar Park
entreegeld en rondleiding Icehotel
entreegeld IJszeekathedraal
Arctische trein Narvik – Kiruna
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tromsø, Narvik en Kiruna
museum en aquarium Polaria
Polar Park in Bardu
Icehotel bij Kiruna
ontmoeting met de Samen
slederit met huskyhonden
wellicht Noorderlicht
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
De sledetocht met huskyhonden door het betoverende sneeuwlandschap is het hoogtepunt van deze reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Tromsø
Kennismaking met de Samen en stadswandeling Tromsø met bezoek Polaria
Sledetocht met huskyhonden en Arctische kathedraal
Polar-dierenpark in Bardu en op weg naar Narvik
Treinrit naar Kiruna en bezoek aan Icehotel
Vlucht Kiruna - Stockholm - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Tromsø

Via Oslo vliegen we naar het prachtige Tromsø, volgens velen een van de beste plekken om het noorderlicht te zien. De stad wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Het moderne Tromsø is de grootste stad in dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied. Snel na de stichting, zo’n 200 jaar geleden, groeide Tromsø uit tot een bloeiende handelsplaats, waar bont het belangrijkste verkoopproduct was. We verblijven drie nachten in een hotel in het centrum van Tromsø. (ca. 10 km)

dag 2: Kennismaking met de Samen en stadswandeling Tromsø

We maken kennis met de inheemse bewoners van Lapland, de Samen. We leren meer over de cultuur van dit van oorsprong nomadische volk en zien de rendieren, die onmisbaar zijn voor de Samen. Na een heerlijke lunch (inclusief) bij de Samen maken we een stadswandeling door Tromsø. We zien onder andere de kathedraal uit 1861, de enige houten kathedraal in Noorwegen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het museum Polaria, waar we meer leren over het Noordpoolgebied en de invloed van het smelten van het poolijs op de natuur. Ook het exterieur van het museum is de moeite van het bekijken waard: het karakteristieke gebouw stelt een aantal ijsschotsen voor die tegen het land zijn opgedrukt. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. Het hotel ligt in de haven, op loopafstand van verschillende restaurants. Kijkt u als u buiten bent uit naar het poollicht? (ca. 20 km)

dag 3: Sledetocht met huskyhonden en Arctische kathedraal

We maken ons op voor een bijzonder avontuur! Op de huskyboerderij krijgen we uitleg over de huskyhonden en het slederijden. We maken een sledetocht met huskyhonden. Ervaren sledebestuurders nemen u mee op een mooie tocht. Warm gehouden door rendierhuiden genieten we van de magische omgeving. Na de tocht genieten we van een heerlijke Samenlunch (inclusief). Vervolgens rijden we terug naar Tromsø, waar we een bezoek brengen aan de IJszeekathedraal. Het ontwerp van deze kerk staat symbool voor de ijsbergen, het magische poollicht en de lange nachten in dit gebied. De kerk wordt weleens vergeleken met het Sydney Opera House. In de namiddag heeft u nog wat vrije tijd. Een aanrader is een bezoek aan het Polarmuseum, waar u meer leert over de Arctische jacht- en poolexpedities. Of gaat u liever naar de top van de berg Storsteinen met de Fjellheisen? Het uitzicht over de stad en de kust is fantastisch! Mocht het Noorderlicht zich laten zien, dan is de top van de berg de beste plek om dit fenomeen te aanschouwen. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. (ca. 50 km)

dag 4: Polar Park en naar Narvik

We laten Tromsø achter ons en rijden naar Bardu, waar we een bezoek brengen aan het Polar Park. Dit dierenpark is de thuisbasis van de grootste roofdieren van Noorwegen, zoals lynxen, wolven en beren. We leren hier meer over het Arctische ‘wildlife’. Na een heerlijke lunch (inclusief) maken we ons op voor het vertrek naar Narvik, waar ons hotel voor de komende nacht staat. Als de tijd het toelaat, maken we een stadswandeling door het centrum van Narvik. Het diner is deze dag inbegrepen. (ca. 280 km)

dag 5: Treinreis en Icehotel

We nemen afscheid van Noorwegen en maken een prachtige treintocht naar Kiruna, in het noorden van Zweden. Het besneeuwde berglandschap dat aan ons voorbij glijdt, is van een adembenemende schoonheid! Na een mooie reis genieten we van een lekkere lunch (inclusief). Vervolgens krijgen we een rondleiding in het Icehotel, waar werkelijk alles dat we zien van sneeuw en ijs is gemaakt! Alle kamers worden elk jaar opnieuw ontworpen en gemaakt door verschillende kunstenaars, waardoor elke kamer een hele eigen uitstraling heeft. De kamers zijn kunstwerken op zich en worden niet als hotelkamers gebruikt. Neemt u een drankje in de Icebar? Zelfs de glazen zijn van ijs gemaakt! (ca. 240 km)

dag 6: Kiruna - Stockholm - Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Kiruna. Via Stockholm vliegen we terug naar Amsterdam. (ca. 10 km)

NB
Afhankelijk van de groepsgrootte is het mogelijk dat de excursies naar de Samen (dag 2) en het Polar Park (dag 4) in combinatie met een ander reisgezelschap worden uitgevoerd.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Scandinavian Airlines

Amsterdam - Oslo 10:45 - 12:30 uur
Oslo - Tromsø13:50 - 15:40 uur
Kiruna - Stockholm13:50 - 15:30 uur
Stockholm - Amsterdam16:10 - 18:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Scandic Ishavshotel in Tromsø
Hotel Scandic Ishavshotel - Tromsø
Het stijlvolle Ishavshotel ligt direct aan de haven van Tromsø. Vanuit het hotel heeft u een schitterend uitzicht over de haven. Het centrum, waar u onder andere een supermarkt en verschillende restaurants vindt, ligt op wandelafstand van het hotel. In het restaurant kunt u genieten van typische Noorse gerechten. Er is gratis wifi beschikbaar in het hotel en er is een lift aanwezig. De kamers zijn modern en comfortabel. Ze beschikken over een kluisje, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Ishavshotel
Scandic Hotel Narvik
Hotel Scandic Narvik - Narvik
Aan de hoofdstraat van Narvik ligt het Scandic hotel. Het hotel heeft een moderne inrichting. Vanuit de Skybar heeft u een verbluffend uitzicht over de stad en het omringende natuurschoon, dat bestaat uit bergen en fjorden. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Hotel
Hotel Bishops Arms
Hotel Bishops Arms - Kiruna
In het centrum van Kiruna verblijft u in het Bishops Arms Hotel. Het hotel beschikt over een gezellige pub, waar het diner en het ontbijt worden geserveerd. Verder beschikt het hotel over een lift en gratis wifi. De nette kamers zijn onder andere voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Bishops Arms

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige natuurreis en kennismaking met het leven en de cultuur boven de Poolcirkel. Goed evenwicht in reistijd en vrije tijd. Indrukwekkend landschap, om nooit te vergeten.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, goed georganiseerd.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.