050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Noorwegen | Winters Lapland

Beleef Arctische cultuur en natuur in Noorwegen

Reisleidster Claudia:
‘Wilt u een echt winters avontuur beleven? Vol sneeuwpret en bijzondere cultuur? Reis dan met mij mee naar hoge noorden! Want hier boven de poolcirkel vindt u een unieke flora en fauna en een inspirerende cultuur, die zich volledig hebben aangepast aan de soms barre omstandigheden. Tijdens deze avontuurlijke reis neem ik u mee naar het prachtige Noorwegen, dat zich in de winter op zijn mooist laat zien!

De eerste dagen is het moderne Tromsø, het Parijs van het noorden, onze uitvalsbasis. U bezoekt hier de bijzondere IJszeekathedraal en het karakteristieke museum Polaria. Vanuit Tromsø maakt u ook een slederit met huskyhonden. Heerlijk warm gehouden door rendierhuiden geniet u van de magische omgeving: een hoogtepunt van uw reis. Ook dompelen we ons onder in de cultuur van de Samen. U gaat op bezoek bij deze oorspronkelijke inwoners, ook wel Lappen genoemd, die al 4.000 jaar lang rondtrekken in dit ruige gebied. Ook zien we in Alta eeuwenoude rotstekeningen die door UNESCO worden beschermd.

Uiteraard hopen we dat we op een van de avonden getrakteerd worden op de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit magische verschijnsel heeft een bijna verslavende werking: als u het één keer heeft meegemaakt, wilt u dit absoluut vaker zien! In Tromsø staat ons hotel in het oude centrum, vlakbij de haven. Vanaf hier kijkt u prachtig uit over het water. Een mooie plek om ook het Noorderlicht te spotten. Ons hotel in Alta staat eveneens in het centrum. Deze stad ligt direct onder het Noorderlichtovaal en heeft vaak een heldere hemel. Tijdens deze heerlijke winterse reis voelt u hoe machtig en groots de natuur is. En als verrassende afsluiter verkennen we ook nog de hoofdstad van Noorwegen: Oslo! Gaat u deze winter met mij mee op dit onvergetelijke avontuur?'

Pluspunten
vluchten SAS
ruimbagage
centraal gelegen hotels
5x ontbijt, 2x lunch en 3x diner
entreegeld IJszeekathedraal
entreegeld Polaria
entreegeld Altamuseum
entreegeld en rondleiding ijshotel
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tromsø, Alta en Oslo
ontmoeting met Samen en rendieren
slederit met huskyhonden
ijshotel Sorrisniva
UNESCO-rotstekeningen in Altamuseum
museum en aquarium Polaria
IJszeekathedraal in Tromsø
Noorderlichtkathedraal in Alta
wellicht Noorderlicht
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
De Samencultuur, rendieren, husky’s, het verstilde landschap en de kans op het Noorderlicht maken van deze reis een échte droomreis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Tromsø
+ lees meer
Kennismaking met de Samen, IJszeekathedraal en stadswandeling Tromsø
+ lees meer
Sledetocht met huskyhonden en bezoek Polaria
+ lees meer
Natuurtocht naar Alta
+ lees meer
UNESCO-rotstekeningen in Altamuseum en ijshotel
+ lees meer
Terugvlucht met stadsrondrit door Oslo
+ lees meer
Routekaart Winters Lapland
550 KM

Vluchtschema
Scandinavian Airlines

Amsterdam - Oslo 10:40 - 12:30 uur
Oslo - Tromsø15:00 - 16:50 uur
Alta - Oslo 07:30 - 10:45 uur
Oslo - Amsterdam16:30 - 18:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Prachtige natuurreis en kennismaking met het leven en de cultuur boven de Poolcirkel. Goed evenwicht in reistijd en vrije tijd. Indrukwekkend landschap, om nooit te vergeten.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, goed georganiseerd.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Een geweldige reis!! Hele leuke afwisselende belevenissen. De huskytocht en de rendieren waren onbeschrijfelijk mooi. Als je dit zelf samenstelt ben je veel duurder uit. Bedenk wel van te voren dat je het noorderlicht misschien niet kan zien en dat het schemerig is overdag. Maar dat geeft ook een bijzondere charme aan de reis. Wij gaan zeker een keer terug, liefst met SRC.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.20