U bent hier: Home | Noorwegen | Winters Lapland

Beleef arctische cultuur en natuur

Reisleidster Åshild Goudbeek:
‘Het leven boven de poolcirkel is met niets op aarde te vergelijken. Hier vindt u een unieke flora en fauna en een inspirerende cultuur, die zich volledig hebben aangepast aan de soms barre omstandigheden. Tijdens deze avontuurlijke reis neem ik u mee naar de prachtige noordelijke landen, die zich in de winter op hun mooist laten zien! U heeft de ene bijzondere ontmoeting na de andere: u maakt kennis met de Samen en ziet verschillende dieren die dit gebied als thuis hebben.

De eerste dagen is het moderne Tromsø, het “Parijs van het Noorden”, onze uitvalsbasis. U bezoekt hier de bijzondere IJszeekathedraal en het karakteristieke museum Polaria. Vanuit Tromsø maakt u ook een slederit met huskyhonden. Heerlijk warm gehouden door rendierhuiden geniet u van de magische omgeving: een hoogtepunt van uw reis. Een rit per Arctische trein brengt ons door een adembenemend landschap naar het Zweedse Kiruna. Hier dompelen we ons onder in de cultuur van de Samen. U gaat op bezoek bij deze oorspronkelijke inwoners, ook wel Lappen genoemd, die al 4000 jaar lang dit ruige gebied bewonen. Ook woont u een feest van de Samen bij.

Uiteraard hopen we dat Moeder Natuur ons op een van de avonden trakteert op de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit magische verschijnsel heeft een bijna verslavende werking: als u het één keer heeft meegemaakt, wilt u dit absoluut vaker zien! Tijdens deze heerlijke, nieuwe reis voelt u hoe machtig en groots de natuur is. Gaat u deze winter mee mij op een onvergetelijke avontuur?'

Pluspunten
vluchten SAS
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
centraal gelegen hotel Tromsø
5x ontbijt, 3x lunch en 2x diner
entreegeld Polaria
entreegeld Polar Park
entreegeld en rondleiding Icehotel
entreegeld IJszeekathedraal
arctische treinreis Narvik – Kiruna
de beste SRC-reisleider
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tromsø, Narvik en Kiruna
museum en aquarium Polaria
slederit met huskyhonden
Polar Park in Bardu
Arctische trein Narvik – Kiruna
Icehotel
ontmoeting Samen
wellicht Noorderlicht
Reisleidster Ashild Goutbeek-Paulsen
SRC-reisleidster sinds 2000
Favoriete plek: Tromsø
De Noord-Europese landen zijn voor mij de mooiste reisbestemming. Schitterende natuur en onverwachte toppers van cultuur vindt u in Scandinavië. Ik beloof u ongelofelijke vergezichten en fantastisch natuurschoon met bergtoppen, fjorden en gletsjers om nooit te vergeten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Edith Lindenburg
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Léonie Wisse-De Waal
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Aankomst in Tromsø
Stadsrondrit met bezoek Polaria en kennismaking met Samen
Sledetocht met huskyhonden en arctische kathedraal
Polar-dierenpark in Bardu en op weg naar Narvik
Arctische treinrit naar Kiruna en bezoek aan Icehotel
Via Stockholm terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht naar Tromsø

Via Kopenhagen reizen we naar het prachtige Tromsø, volgens velen een van de beste plekken om het noorderlicht te zien. De stad wordt ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd. Het moderne Tromsø is de grootste stad in dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied. Snel na de stichting, zo’n 200 jaar geleden, groeide Tromsø uit tot een bloeiende handelsplaats, waar bont het belangrijkste verkoopproduct was. We verblijven drie nachten in een hotel in het centrum Tromsø. (ca. 10 km)

dag 2: Stadswandeling en kennismaking met de Samen

Tijdens een stadswandeling maken we kennis met Tromsø. We zien onder andere de kathedraal uit 1861, de enige houten kathedraal in Noorwegen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het museum Polaria, waar we meer leren over het Noordpoolgebied en de invloed van het smelten van het poolijs op de natuur. Ook het exterieur van het museum is de moeite van het bekijken waard: het karakteristieke gebouw stelt een aantal ijsschotsen voor die tegen het land zijn opgedrukt. In de middag maken we kennis met de inheemse bewoners, de Samen. We leren meer over de Samencultuur en ontmoeten de rendieren die onmisbaar zijn voor de Samen. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. Het hotel ligt in de haven, op loopafstand van verschillende restaurants. Kijkt u als u buiten bent uit naar het poollicht? (ca. 20 km)

NB Voor de Samen-excursie zijn privétransfers geboekt. Afhankelijk van de groepsgrootte is het mogelijk dat de excursie in combinatie met een ander reisgezelschap wordt uitgevoerd.

dag 3: Sledetocht met huskyhonden en arctische kathedraal

We maken ons op voor een bijzonder, arctisch avontuur! Op de huskyboerderij krijgen we uitleg over de huskyhonden en het slederijden. We maken een sledetocht met huskyhonden. Ervaren sledebestuurders nemen u mee op een mooie tocht. Warm gehouden door rendierhuiden genieten we van de magische omgeving. Na de tocht genieten we van een heerlijke Samenlunch. Vervolgens rijden we terug naar Tromsø, waar we een bezoek brengen aan de IJszeekathedraal. Het ontwerp van deze kerk staat symbool voor de ijsbergen, het magische poollicht en de lange nachten in dit gebied. De kerk wordt weleens vergeleken met het Sydney Opera House. In de namiddag heeft u nog wat vrije tijd. Een aanrader is een bezoek aan het Polarmuseum, waar u meer leert over de arctische jacht en poolexpedities. Of gaat u liever naar de top van de berg Storsteinen met de Fjellheisen? Het uitzicht over de stad en de kust is fantastisch! Mocht het Noorderlicht zich laten zien, dan is de top van de berg de beste plek om dit fenomeen te aanschouwen. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. (ca. 50 km)

dag 4: Polar Park en naar Narvik

We laten Tromsø achter ons en rijden naar Bardu, waar we een bezoek brengen aan het Polar Park. Dit dierenpark is de thuisbasis van de grootste roofdieren van Noorwegen, zoals lynxen, wolven en beren. We leren hier meer over het Arctische ‘wildlife’. Na een heerlijke lunch (inclusief) maken we ons op voor het vertrek naar Narvik, waar ons hotel voor de komende nacht staat. Als de tijd het toelaat, maken we een stadswandeling door het centrum van Narvik. Het diner is deze dag inbegrepen. (ca. 280 km)

dag 5: Arctische treinreis en Icehotel

We nemen afscheid van Noorwegen en maken een prachtige treintocht naar Kiruna, in het noorden van Zweden. Het besneeuwde berglandschap dat aan ons voorbij glijdt, is van een adembenemende schoonheid! Na een mooie reis genieten we van een lekkere lunch (inclusief). Vervolgens krijgen we een rondleiding in het Icehotel, waar werkelijk alles dat we zien van sneeuw en ijs is gemaakt! Alle kamers worden elk jaar opnieuw ontworpen en gemaakt door verschillende kunstenaars, waardoor elke kamer een hele eigen uitstraling heeft. De kamers zijn kunstwerken op zich en worden niet als hotelkamers gebruikt. Neemt u een drankje in de Icebar? Zelfs de glazen zijn van ijs gemaakt! Deze avond genieten we van een gezamenlijk afscheidsdiner. (ca. 240 km)

dag 6: Terugvlucht

Via Stockholm vliegen we terug naar Amsterdam. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
scandinavian_airlines.png

Kiruna - Stockholm Arlanda13:40 - 15:15 uur
Stockholm Arlanda - Amsterdam16:10 - 18:15 uur
Amsterdam - Kopenhagen10:25 - 11:50 uur
Kopenhagen - Tromso14:20 - 16:50 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Alle hotels beschikken over een lift en gratis wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Radisson Blu Hotel
Hotel Radisson Blu - Tromsø
Het hotel ligt aan de haven, bij de kade waar twee keer per dag de beroemde Hurtigruten aanmeert. Binnen enkele minuten wandelt u naar het knusse centrum van de stad, waar u verschillende restaurants en winkels vindt. Het is beslist de moeite waard een kijkje te nemen op het balkon naast het fitnesscentrum van het hotel, op de 10e verdieping. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Arctische kathedraal en het Tromsøfjord. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een gezellige bar en een restaurant. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Radisson Blu Hotel
Scandic Hotel Narvik
Hotel Scandic Narvik - Narvik
Aan de hoofdstraat van Narvik ligt het Scandic hotel. Het hotel heeft een moderne inrichting. Vanuit de Skybar heeft u een verbluffend uitzicht over de stad en het omringende natuurschoon, dat bestaat uit bergen en fjorden. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Hotel
Arctic Eden
Hotel Arctic Eden - Kiruna
Op wandelafstand van het centrum van Kiruna ligt hotel Arctic Eden, dat is gevestigd in een voormalige school. In het interieur van het hotel komt de Samencultuur en -kunst terug. Arctic Eden beschikt onder andere over een restaurant, een bar, een zwembad eneen sauna. De kamers zijn ruim van opzet en voorzien van een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Arctic Eden

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.