050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Noorwegen | Winters Lapland

Beleef Arctische cultuur en natuur in Noorwegen

Reisleidster Claudia:
‘Wilt u een echt winters avontuur beleven? Vol sneeuwpret en bijzondere cultuur? Reis dan met mij mee naar hoge noorden! Want hier boven de poolcirkel vindt u een unieke flora en fauna en een inspirerende cultuur, die zich volledig hebben aangepast aan de soms barre omstandigheden. Tijdens deze avontuurlijke reis neem ik u mee naar het prachtige Noorwegen, dat zich in de winter op zijn mooist laat zien!

De eerste dagen is het moderne Tromsø, het Parijs van het noorden, onze uitvalsbasis. U bezoekt hier de bijzondere IJszeekathedraal en het karakteristieke museum Polaria. Vanuit Tromsø maakt u ook een slederit met huskyhonden. Heerlijk warm gehouden door rendierhuiden geniet u van de magische omgeving: een hoogtepunt van uw reis. Ook dompelen we ons onder in de cultuur van de Samen. U gaat op bezoek bij deze oorspronkelijke inwoners, ook wel Lappen genoemd, die al 4.000 jaar lang rondtrekken in dit ruige gebied. Ook zien we in Alta eeuwenoude rotstekeningen die door UNESCO worden beschermd.

Uiteraard hopen we dat we op een van de avonden getrakteerd worden op de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit magische verschijnsel heeft een bijna verslavende werking: als u het één keer heeft meegemaakt, wilt u dit absoluut vaker zien! In Tromsø staat ons hotel in het oude centrum, vlakbij de haven. Vanaf hier kijkt u prachtig uit over het water. Een mooie plek om ook het Noorderlicht te spotten. Ons hotel in Alta staat eveneens in het centrum. Deze stad ligt direct onder het Noorderlichtovaal en heeft vaak een heldere hemel. Tijdens deze heerlijke winterse reis voelt u hoe machtig en groots de natuur is. En als verrassende afsluiter verkennen we ook nog de hoofdstad van Noorwegen: Oslo! Gaat u deze winter met mij mee op dit onvergetelijke avontuur?'

Pluspunten
vluchten SAS
ruimbagage
centraal gelegen hotels
5x ontbijt, 2x lunch en 3x diner
entreegeld IJszeekathedraal
entreegeld Polaria
entreegeld Altamuseum
entreegeld en rondleiding ijshotel
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tromsø, Alta en Oslo
ontmoeting met Samen en rendieren
slederit met huskyhonden
ijshotel Sorrisniva
UNESCO-rotstekeningen in Altamuseum
museum en aquarium Polaria
IJszeekathedraal in Tromsø
Noorderlichtkathedraal in Alta
wellicht Noorderlicht
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
De Samencultuur, rendieren, husky’s, het verstilde landschap en de kans op het Noorderlicht maken van deze reis een échte droomreis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Tromsø
Kennismaking met de Samen, IJszeekathedraal en stadswandeling Tromsø
Sledetocht met huskyhonden en bezoek Polaria
Natuurtocht naar Alta
UNESCO-rotstekeningen in Altamuseum en ijshotel
Terugvlucht met stadsrondrit door Oslo

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Tromsø

Via Oslo vliegen we naar Tromsø, volgens velen een van de beste plekken om het noorderlicht te zien. De stad wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Het moderne Tromsø is de grootste stad in dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied. In 1794 kreeg Tromsø stadsrechten. De havenstad groeide uit tot een bloeiende handelsplaats, waar bont het belangrijkste verkoopproduct was. We verblijven drie nachten in een hotel in het centrum van Tromsø, waar we vanavond gezamenlijk dineren. (ca. 10 km)

dag 2: Kennismaking met de Samen, IJszeekathedraal en stadswandeling Tromsø

We maken kennis met de inheemse bewoners van Lapland, de Samen. We leren meer over de cultuur van dit van oorsprong nomadische volk en zien de rendieren, die onmisbaar zijn voor de Samen. Na een heerlijke lunch (inclusief) bij de Samen rijden we terug naar Tromsø, waar we een bezoek brengen aan de IJszeekathedraal. Het ontwerp van deze kerk staat symbool voor de ijsbergen, het magische poollicht en de lange nachten in dit gebied. De kerk wordt weleens vergeleken met het Sydney Opera House. Vanaf het uitzichtpunt bij de IJszeekathedraal genieten we van een wijds uitzicht over Tromsø, waar we in de namiddag samen doorheen wandelen. Onderweg zien we onder andere de kathedraal uit 1861, de enige houten kathedraal in Noorwegen. Ook komen we langs de haven waar verschillende restaurants zijn waar u deze avond op eigen gelegenheid kunt dineren. Kijkt u als u buiten bent uit naar het poollicht? (ca. 20 km)

dag 3: Sledetocht met huskyhonden en museum Polaria

We maken ons op voor een bijzonder avontuur! Op de huskyboerderij krijgen we uitleg over de huskyhonden en het slederijden. Vervolgens maken we een sledetocht met huskyhonden. Ervaren sledebestuurders nemen u mee op een mooie tocht. Warm gehouden door rendierhuiden genieten we van de magische omgeving. Na de tocht wacht ons een heerlijke Samenlunch (inclusief). Vervolgens rijden we terug naar Tromsø, waar we een bezoek brengen aan het museum Polaria. Hier leren we meer over het Noordpoolgebied en de invloed van het smelten van het poolijs op de natuur. Ook het exterieur van het museum is de moeite van het bekijken waard: het karakteristieke gebouw stelt een aantal ijsschotsen voor die tegen het land zijn opgedrukt. Hierna heeft u nog wat vrije tijd. Een aanrader is een bezoek aan het Polarmuseum, waar u meer leert over de Arctische jacht- en poolexpedities. Of gaat u liever naar de top van de berg Storsteinen met de Fjellheisen? Het uitzicht over de stad en de kust is fantastisch! Mocht het Noorderlicht zich laten zien, dan is de top van de berg de beste plek om dit fenomeen te aanschouwen. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. (ca. 50 km)

dag 4: Natuurtocht naar Alta

We laten Tromsø achter ons en rijden naar Alta, het commerciële centrum van de Noorse Samen en de stad van het Noorderlicht! De tocht voert ons langs de prachtige ruige kust en het Lyngenfjord. Het besneeuwde landschap van de Lyngenalpen dat aan ons voorbij glijdt, is van een adembenemende schoonheid! Twee korte ferryovertochten brengen ons naar het centrum van Alta waar we de laatste twee nachten verblijven en tevens dineren. Met een ligging direct onder het Noorderlichtovaal heeft Alta een stabiel landklimaat met een heldere hemel waardoor het Noorderlicht de meeste nachten zichtbaar is. (ca. 300 km)

dag 5: Altamuseum en ijshotel

We beginnen de dag met een bezoek aan het Altamuseum. Hier zien we rotstekeningen uit deze streek die tussen de 7.000 en 2.000 jaar oud zijn. Deze tekeningen worden door UNESCO beschermd. We wandelen door Alta en zien de bijzondere architectuur van de Noorderlichtkathedraal die vlakbij ons hotel staat. Tijdens de vrije tijd kunt u de kerk van binnen bewonderen. In de middag krijgen we een rondleiding in het Sorrisniva Igloo Hotel. Dit is het meest noordelijke ijshotel ter wereld en werkelijk alles dat we zien is van sneeuw en ijs gemaakt! Alle kamers worden elk jaar opnieuw ontworpen, waardoor elke kamer een heel eigen uitstraling heeft en een kunstwerk op zich is. Neemt u een drankje in de Icebar? Hierna keren we terug naar ons hotel in Alta voor het diner en de overnachting. (ca. 50 km)

dag 6: Alta – Oslo – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Alta voor de terugvlucht naar Nederland. We kunnen onze bagage al door laten labelen naar onze eindbestemming Amsterdam. Zelf stappen we uit op de luchthaven van Oslo voor een kennismaking met deze vriendelijke hoofdstad van Noorwegen. Tijdens de stadsrondrit komen we langs het koninklijke paleis, de nieuwe bibliotheek en het operagebouw. Na deze verkenning van Oslo vliegen we verder naar Amsterdam. Een prachtige afsluiter van dit Noorse avontuur! (ca. 120 km)

NB
Afhankelijk van de groepsgrootte is het mogelijk dat de excursies naar de Samen (dag 2) en de sledetocht met huskyhonden (dag 3) in combinatie met een ander reisgezelschap worden uitgevoerd.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Scandinavian Airlines

Amsterdam - Oslo 10:40 - 12:30 uur
Oslo - Tromsø15:00 - 16:50 uur
Alta - Oslo 07:30 - 10:45 uur
Oslo - Amsterdam16:30 - 18:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Radisson Blu Hotel
Hotel Radisson Blu - Tromsø
Het hotel ligt aan de haven, bij de kade waar de beroemde Hurtigruten aanmeert. Binnen enkele minuten wandelt u naar het knusse centrum van de stad, waar u verschillende restaurants en winkels vindt. Het is beslist de moeite waard een kijkje te nemen op het balkon naast het fitnesscentrum van het hotel, op de 10e verdieping. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Arctische kathedraal en het Tromsøfjord. Ook de gratis toegankelijke sauna biedt dit magnifieke uitzicht. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een gezellige bar en een restaurant. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Met de elektrische waterkoker kunt u zelf een kopje koffie of thee zetten.

Bekijk de website van Radisson Blu Hotel
Scandic Hotel Alta
Hotel Scandic Alta - Alta
Dit moderne hotel ligt in het centrum van Alta, op 100 meter van de Noorderlichtkathedraal en op enkele minuten lopen van de centrale winkelstraat. Het hotel heeft gratis wifi, een lift en serveert een uitstekend ontbijtbuffet. Ook zijn er een sauna en een fitnessruimte aanwezig. De moderne kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic hotel Alta

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige natuurreis en kennismaking met het leven en de cultuur boven de Poolcirkel. Goed evenwicht in reistijd en vrije tijd. Indrukwekkend landschap, om nooit te vergeten.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, goed georganiseerd.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.20
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien