050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De etalage van het socialistische Duitsland

Reisleider Theo:
‘De Trabantjes zijn bijna geheel uit het straatbeeld verdwenen en een hele generatie groeide alweer op nadat de Berlijnse Muur viel, maar toch is de DDR voor velen nog steeds een levendige herinnering. De geschiedenis van De Koude Oorlog en de afloop en nasleep ervan bepalen ook nu nog voor een groot deel ons wereldbeeld. Daarom is een DDR-themareis naar Berlijn zowel een boeiende tijdreis naar de bizarre 40-jarige geschiedenis van de socialistische heilstaat alsook een gids naar gebeurtenissen in de wereld van vandaag.

Het verschijnen van Berlijn, een gids door de hoofdstad van de DDR van Jaap Visser en Erik Timmermans over de DDR-historie van de Duitse hoofdstad is een prachtige gelegenheid om die tijdsreis weer eens te maken, helemaal als de schrijvers ons zelf vergezellen op die reis. Onderweg naar Duitsland verzorgen zij een lezing en in de stad wandelen we met hen langs verschillende plekken waar ooit de Muur stond. We zien de monumenten die herinneren aan de slachtoffers die bij vluchtpogingen om het leven kwamen, we bekijken de imposante architectuur van Stalinistisch Oost-Berlijn en bezoeken indrukwekkende musea als de voormalige Stasi-gevangenis Hohenschönhausen. Naast een uitgebreide kennismaking met de geschiedenis van de DDR-dictatuur, komen tijdens deze reis ook de verhalen over zogenaamde ‘Ostalgie’ en de eenwording ter sprake. Reist u met ons mee naar fascinerende wereld van de voormalige DDR?’

Erik Timmermans en Jaap Visser in hun boek Berlijn, een gids door de hoofdstad van de DDR
….Blije gezichten, huilende mensen, ongeloof….. De Berlijnse Muur, het symbool van de Koude Oorlog is gevallen. Krap een jaar later bestaat de DDR niet meer, maar verdwenen is het land niet. Niet uit de hoofden van de voormalige bewoners en ook niet uit Berlijn, de stad die als etalage van het socialistische Duitsland gold….

Erik Timmermans is beeldend kunstenaar en tekstschrijver, Jaap Visser werkt als adviseur in de media- en cultuursector. Samen delen zij een passie voor Duitsland en met name voor Berlijn, waar Jaap zelfs geruime tijd woonde. Deze passie en fascinatie mondde in 2019 uit in het boek Berlijn, een gids door de hoofdstad van de DDR, waarin Jaap en Erik op boeiende wijze de geschiedenis van de Koude Oorlog in Berlijn nog eens de revue laten passeren. In het prachtig geïllustreerde boek komen diverse ooggetuigen aan het woord en wordt op genuanceerde wijze de schijnwerper gezet op een van de belangrijkste kantelpunten van onze moderne geschiedenis. Op bescheiden schaal leidden zij ook al wel eens mensen rond door 'hun' Berlijn en toen zij in contact kwamen met SRC Reizen was de kiem voor een themareis rond hun boek snel gelegd.

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekend middenklassehotel in Berlin Mitte
4x ontbijt en 1x diner
ontmoeting met Jaap Visser en Erik Timmermans
lezing door de schrijvers in de touringcar
ooggetuigenrondleiding Hohenschönhausen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Karl-Marx-Allee
Alexanderplatz
Hohenschönhausen
Stasi-Museum
DDR Museum
Museum Die Mauer | The Wall
Checkpoint Charlie
Tränenpalast
SRC-reisleider Theo
SRC-reisleider sinds 2007
Samen met Erik Timmermans en Jaap Visser, schrijvers van het boek 'Berlijn, een gids door de hoofdstad van de DDR', maakt u een boeiende tijdreis naar de bizarre 40-jarige geschiedenis van de DDR!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Kennismaking met Berlijn en met Jaap Visser en Erik Timmermans
+ lees meer
Architectuur als ideologische etalage
+ lees meer
De onderdrukking door de Stasi
+ lees meer
Rond Friedrichstrasse en Checkpoint Charlie
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Berlijn, hoofdstad van de DDR
1270 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:

• Zwolle | vertrek 09.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 11.00 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.