050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Weihnachten en Noël in bijzondere steden

Reisleidster Wendy:
‘Een dik pak sneeuw verandert ’s winters het met sparrenbossen bezaaide landschap van de Franse Vogezen en het Duitse Zwarte Woud in een magisch winterwonderland. Dit schitterende gebied vormt het sprankelende decor voor deze heerlijke kerstreis. Hier maakt u kennis met steden als Freiburg, de geheel in kerstsfeer gehulde hoofdstad van het Schwarzwald. Ons knusse hotel aan de Franse kant van de grens is gezellig versierd en onder de balken brandt een openhaardvuur.

Kerst wordt hier in Frankrijk uitgebreid gevierd en de kerstmarkten gaan vaak wel door tot 29 december! Zo ook in het charmante Colmar waar we wandelen langs de kleurrijke, feestelijk uitgelichte vakwerkhuizen en schilderachtige straatjes en grachten. De binnenstad is hier een aaneenschakeling van verschillende kerstmarkten tot één grote Marché de Noël. In Straatsburg, ook wel la Capitale de Noël genoemd, ziet u de schitterende kathedraal van roze zandsteen en wandelt u door de feestelijk versierde straten. En natuurlijk proeven we ook hier van de gezelligheid op de kerstmarkt. Ga mee en vier Weihnachten en Noël in de Elzas en het Zwarte Woud!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed gelegen middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
Glühwein op 24 december
kerstdiner op 24 en 25 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
verschillende kerstmarkten
Freiburg, Straatsburg en Colmar
kathedraal in Straatsburg
Augustinenmuseum in Freiburg
Petit Venise in Colmar
Münster in Freiburg
SRC-reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
De combinatie van Franse charme en Duitse Gemütlichkeit bezorgen u gegarandeerd heerlijke feestdagen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Naar Kruth in de Franse Vogezen
+ lees meer
Stadswandeling in Straatsburg, Capitale de Noël
+ lees meer
De magie van kerst in schilderachtig Colmar
+ lees meer
Hoofdstad van het Zwarte Woud Freiburg
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kerst in het Zwarte Woud
1940 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het was een geweldige kerstreis met het juiste kerstgevoel en een fijn hotel. Steven is een uitmuntende en sociale gids die zijn kunsthistorische en historische kennis op een aangename wijze deelt met de groep en daarnaast heel creatief omgaat met de beperkingen van de feestdagen in Duitsland.
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
In elk opzicht een geslaagde kerstreis.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 9
Enthousiaste en deskundige reisleider en chauffeur. Er werd prima geïmproviseerd wanneer voorgestelde programma geen doorgang kon vinden.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 20 deelnemers.