050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Husky’s, rendieren, noorderlicht en knisperende sneeuw

Reisleidster Claudia:
‘Wilt u in de decembermaand een echt winters avontuur beleven? Vol sneeuwpret, bijzondere cultuur en een vleugje kerstsfeer? Reis dan met mij mee naar hoge noorden! Want hier, boven de poolcirkel vindt u een unieke flora en fauna en een inspirerende cultuur, die zich volledig hebben aangepast aan de soms barre omstandigheden. Tijdens deze avontuurlijke reis neem ik u mee naar het prachtige Noorwegen, dat zich in de winter op zijn mooist laat zien!

Overdag zoeken we de winterse avonturen op waar deze regio zich zo goed voor leent. Want wie wil er nou niet een onvergetelijke sledetocht met husky’s maken? Dwars door de knisperende sneeuw, warm gehouden onder een rendiervacht, trekken de uitgelaten honden ons voort om te genieten van het weidse Noorse landschap. De Samen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, vertellen ons graag over hun leefstijl en laten ook hun ‘joik’ horen. Dit traditionele Samilied maakt diepe indruk op elke toehoorder. Een sledetocht met hun rendieren mag natuurlijk niet ontbreken! Uiteraard bezoeken we in Tromsø ook de bijzondere IJszeekathedraal en heeft u vrije tijd om van de gezellige kerstsfeer in de stad te genieten. En dat alles in een decor van de rust en ruimte. U bent een lang weekend weg. Écht weg! Weg in de tijd en weg in een witte magische wereld.

De dagen én nachten voor kerst kunnen op deze reis niet donker genoeg zijn! We gaan er zelfs apart voor naar Sommarøy, op een verstild eiland in de Atlantische Oceaan. Met meer sterren aan de hemel dan lichtbronnen op de grond, is dit de ideale plek om het Noorderlicht te aanschouwen. Mocht de Aurora Borealis zich op de eerste avond toch niet laten zien, dan is de haven van Tromsø de perfecte uitvalsbasis voor een sfeervolle herkansing op dit lichtfenomeen. Spot u het gekleurde licht vanaf de kade of vanuit het reuzenrad dat hier in de decembermaand staat opgesteld? Het natuurlijke licht mag in het gezellige centrum wedijveren met de sfeervolle verlichting van de kerststallen. Noren komen samen rondom de grote kerstboom op het centrale plein. De handschoenen om een kop warme chocolademelk of 'gløgg', de Scandinavische versie van glühwein, heen gevouwen. Kerst is nog nooit zo mooi begonnen als nu. Reist u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
3x ontbijt, 3x lunch en 1x diner
inclusief huskysafari
inclusief rendiersledetocht
entreegeld IJszeekathedraal
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerstmarkt in Tromsø
IJszeekathedraal in Tromsø
huskysafari en rendiersledetocht
ontmoeting met Samen
Sommarøy aan de Atlantische Oceaan
wellicht Noorderlicht
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 20
De Samencultuur, rendieren, husky’s, het verstilde landschap en de kans op het Noorderlicht maken van deze kerstsfeer-reis een échte droomreis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2018

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Tromsø, IJszeekathedraal en kans op het noorderlicht in Sommarøy
+ lees meer
Sledetocht met huskyhonden en kerstsfeer in Tromsø
+ lees meer
Kennismaking met de Samen, rendieren-sledetocht en vrije middag in Tromsø
+ lees meer
Terugvlucht Tromsø – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerstsfeer in Lapland
250 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Tromsø06:05 - 09:20 uur
Tromsø - Amsterdam10:05 - 13:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een geweldige reis!! Hele leuke afwisselende belevenissen. De huskytocht en de rendieren waren onbeschrijfelijk mooi. Als je dit zelf samenstelt ben je veel duurder uit. Bedenk wel van te voren dat je het noorderlicht misschien niet kan zien en dat het schemerig is overdag. Maar dat geeft ook een bijzondere charme aan de reis. Wij gaan zeker een keer terug, liefst met SRC.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Het was een fantastische ervaring!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.