050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Husky’s, rendieren, noorderlicht en knisperende sneeuw

Reisleidster Marianne:
‘Wilt u in de decembermaand een echt winters avontuur beleven? Vol sneeuwpret, bijzondere cultuur en een vleugje kerstsfeer? Reis dan met mij mee naar hoge noorden! Want hier, boven de poolcirkel vindt u een unieke flora en fauna en een inspirerende cultuur, die zich volledig hebben aangepast aan de soms barre omstandigheden. Tijdens deze avontuurlijke reis neem ik u mee naar het prachtige Noorwegen, dat zich in de winter op zijn mooist laat zien!

Overdag zoeken we de winterse avonturen op waar deze regio zich zo goed voor leent. Want wie wil er nou niet een onvergetelijke sledetocht met husky’s maken? Dwars door de knisperende sneeuw, warm gehouden onder een rendiervacht, trekken de uitgelaten honden ons voort om te genieten van het weidse Noorse landschap. De Samen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, vertellen ons graag over hun leefstijl en laten ook hun ‘joik’ horen. Dit traditionele Samilied maakt diepe indruk op elke toehoorder. Een sledetocht met hun rendieren mag natuurlijk niet ontbreken! Uiteraard bezoeken we in Tromsø ook de bijzondere IJszeekathedraal en het karakteristieke museum Polaria en heeft u vrije tijd om van de gezellige stad te genieten. En dat alles in een decor van de rust en ruimte. U bent een lang weekend weg. Écht weg! Weg in de tijd en weg in een witte magische wereld.

De dagen én nachten voor kerst kunnen op deze reis niet donker genoeg zijn! We gaan er zelfs apart voor naar Sommarøy, op een verstild eiland in de Atlantische Oceaan. Met meer sterren aan de hemel dan lichtbronnen op de grond, is dit de ideale plek om het Noorderlicht te aanschouwen. Mocht de Aurora Borealis zich op de eerste avond toch niet laten zien, dan is de haven van Tromsø de perfecte uitvalsbasis voor een sfeervolle herkansing op dit lichtfenomeen. Spot u het gekleurde licht vanaf de kade of vanuit het reuzenrad dat hier in de decembermaand staat opgesteld? Het natuurlijke licht mag in het gezellige centrum wedijveren met de sfeervolle verlichting van de kerststallen. Noren komen samen rondom de grote kerstboom op het centrale plein. De handschoenen om een kop warme chocolademelk of 'gløgg', de Scandinavische versie van glühwein, heen gevouwen. Kerst is nog nooit zo mooi begonnen als nu. Reist u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
3x ontbijt, 3x lunch en 1x diner
inclusief huskysafari
inclusief rendiersledetocht
entreegeld Polaria
entreegeld IJszeekathedraal
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerstmarkt en IJszeekathedraal in Tromsø
huskysafari en rendiersledetocht
ontmoeting met Samen
Sommarøy aan de Atlantische Oceaan
museum en aquarium Polaria
wellicht Noorderlicht
SRC-reisleidster Marianne
SRC-reisleidster sinds 2018
De Samencultuur, rendieren, husky’s, het verstilde landschap en de kans op het Noorderlicht maken van deze kerstsfeer-reis een échte droomreis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2018

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Tromsø, museum Polaria en kans op het noorderlicht in Sommarøy
Sledetocht met huskyhonden, IJszeekathedraal en kerstwandeling door Tromsø
Kennismaking met de Samen, rendieren-sledetocht en vrije middag in Tromsø
Terugvlucht Tromsø – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tromsø, museum Polaria en Sommarøy

Vanuit Amsterdam vliegen we rechtstreeks naar Tromsø in Noorwegen. De stad wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Het moderne Tromsø is de grootste stad in dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied. In 1794 kreeg Tromsø stadsrechten. De havenstad groeide uit tot een bloeiende handelsplaats, waar bont het belangrijkste verkoopproduct was. We brengen een bezoek aan het museum Polaria, dat in de stad ligt. Hier leren we meer over het Noordpoolgebied en de invloed van het smelten van het poolijs op de natuur. Ook het exterieur van het museum is de moeite van het bekijken waard: het karakteristieke gebouw stelt een aantal ijsschotsen voor die tegen het land zijn opgedrukt. Na een lichte lunch in het museum rijden we in ongeveer een uur naar ons hotel in het kustplaatsje Sommarøy. Het hotel is idyllisch gelegen op een eiland en kijkt uit over zee. Het is de ideale plek om de rest van de dag de rust en ruimte van dit gebied te ervaren. Maakt u een wandeling langs de Atlantische Oceaan of ontspant u liever in de sauna? We dineren gezamenlijk in het hotel. Zodra het duister invalt, en dat is in deze tijd van het jaar rond 15.30 uur, kijkt u dan vooral ook naar de lucht. Want doordat in Sommarøy nauwelijks lichtvervuiling is, is dit de ideale plek om het Noorderlicht op zijn mooist te zien. We hopen dit lichtwonder hier dan ook te kunnen aanschouwen! (ca. 60 km)

dag 2: Huskysafari, IJszeekathedraal en kerstwandeling door Tromsø

Na een heerlijk uitgebreid Scandinavisch ontbijt, waarbij we ook een lunchpakket mogen samenstellen, laten we het rustieke Sommarøy achter ons. Deels langs de Atlantische Oceaan rijden we naar ons hotel in het historische centrum van Tromsø, waar we twee nachten verblijven. Nadat we onze bagage hebben afgegeven, maken we ons op voor het volgende avontuur! Op de huskyboerderij in Breivikeidet horen we meer over de huskyhonden en het rijden met de slede. Vervolgens maken we een sledetocht met de huskyhonden. Ervaren sledebestuurders nemen ons mee op een mooie tocht. Warm gehouden door rendierhuiden genieten we van de magische omgeving. Vervolgens rijden we terug naar Tromsø, waar we een bezoek brengen aan de IJszeekathedraal. Het ontwerp van deze kerk staat symbool voor de ijsbergen, het magische poollicht en de lange nachten in dit gebied. De kerk wordt weleens vergeleken met het Sydney Opera House. Er worden ook regelmatig kerstconcerten gehouden (bekijk het programma). Vanaf het uitzichtpunt bij de IJszeekathedraal genieten we van een wijds uitzicht over Tromsø. Via de imposante Tromsøbrua wandelen we naar de sfeervolle kerstmarkt in het centrum van de stad. Onderweg zien we onder andere de kathedraal uit 1861, de enige houten kathedraal in Noorwegen. Deze wordt nog actief gebruikt voor kerkdiensten en culturele activiteiten, ook rondom kerst! Ons hotel bevindt zich zo centraal dat u daarna gemakkelijk uw eigen plan kunt trekken. Drinkt u 'gløgg', de Noorse versie van glühwein, bij een van de kraampjes of dineert u vanavond in een van de restaurants in de haven? Kijkt u als u buiten bent, tussen de kerstverlichting door, vooral ook uit naar het poollicht? (ca. 160 km)

dag 3: Kennismaking met de Samen en hun rendieren en vrije middag in Tromsø

Vandaag maken we kennis met de inheemse bewoners van Lapland, de Samen. We leren meer over de cultuur van dit van oorsprong nomadische volk. Hun verhalen, gebruiken en ook de ‘joik’, een traditioneel Samilied, maken diepe indruk. Ook zien we de rendieren, die onmisbaar zijn voor de Samen. We mogen ze voeren en een korte sledetocht met ze maken door de knisperende sneeuw. Na een heerlijke warme lunch (inclusief) bij de Samen rijden we terug naar Tromsø. Hier heeft u de rest van de dag vrije tijd, want er is genoeg te doen in de stad. Een aanrader is een bezoek aan het Polarmuseum, waar u meer leert over de Arctische jacht- en poolexpedities. Of gaat u liever naar de top van de berg Storsteinen met de Fjellheisen? Het uitzicht over de stad en de kust is daar fantastisch! Mocht het Noorderlicht zich laten zien, dan is de top van de berg ook de beste plek om dit fenomeen te aanschouwen. (ca. 20 km)

dag 4: Tromsø – Amsterdam

Vol nieuwe energie, bijzondere indrukken en prachtige ervaringen verlaten we Noorwegen. Na een korte transfer zijn we op de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)

NB
Afhankelijk van de groepsgrootte is het mogelijk dat de sledetocht met huskyhonden op dag 2 en de excursie naar de Samen op dag 3 samen met een ander (internationaal) reisgezelschap worden uitgevoerd.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Tromsø06:05 - 09:20 uur
Tromsø - Amsterdam10:05 - 13:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Sommarøy Arctic Hotel
Hotel Sommarøy Arctic - Sommarøy
Het Sommarøy Arctic Hotel ligt prachtig aan de Atlantische Oceaan in het pittoreske kustplaatsje Sommarøy, op circa 60 kilometer van het centrum van Tromsø. In de wijde omtrek ervaart u rust en ruimte en is er nauwelijks lichtvervuiling. De ideale omstandigheid voor het aanschouwen van het Noorderlicht! Het hotel beschikt over een receptie, een gezellige bar en een restaurant. Vanuit de gratis toegankelijke sauna heeft u uitzicht op zee. SRC Reizen heeft de standaard kamers gecontracteerd. Deze zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en beschikken over een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In het gehele hotel is wifi gratis beschikbaar.

Bekijk de website van Sommarøy Arctic Hotel
Thon hotel Tromsø
Hotel Thon Tromsø - Tromsø
Dit moderne hotel ligt centraal in het hart van Tromsø. De belangrijkste winkelstraat ligt om de hoek. Het Kirkeparken met de Tromsøkathedraal ligt op slechts 170 meter afstand, de haven op 450 meter en het Polarmuseum op 950 meter. Het hotel beschikt over een receptie, liften, gratis wifi en een ontbijtrestaurant, waar u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet. In de directe omgeving van het hotel zijn restaurants. De compacte kamers zijn modern ingericht en beschikken over een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Thon hotel Tromsø

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien