050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Lieflijk Lazio

Het onontdekte zuiden van Lazio

Reisleidster Diane:
‘Deze bijzondere reis door Lazio is een aaneenschakeling van verrassingen in het voetspoor van keizers, pausen en kardinalen. U zult verbaasd zijn over de villa’s en de imposante optrekjes die u rond Rome kunt vinden. De indrukwekkende restanten van de villa van Hadrianus voeren u mee naar vervlogen eeuwen. Op zijn talrijke reizen met zijn vriend Antinoüs zag deze Romeinse keizer zoveel moois, dat hij besloot zich er thuis mee te omringen. Zijn ideeën waren zo origineel dat we nu slechts kunnen raden naar de functie van de verschillende gebouwen.

Ook keizer Tiberius zocht in de zomer zijn verkoeling buiten Rome en liet een villa aan de Tyrreense Zee bouwen. In een grotto onder de villa, waar hij graag met vrienden dineerde, plaatste hij beelden die de spannende avonturen van de Griekse held Odysseus vertellen. Pas in de vorige eeuw zijn de levensgrote beeldengroepen ontdekt en nu te zien zijn in het plaatselijk museum. Ook in later eeuwen waren de heuvels rond Rome in trek. Zo verwende kardinaal Ippolito d’Este, zoon van de beroemde Lucrezia Borgio, zichzelf met een villa in Tivoli en liet daarbij een schitterende tuin vol met fonteinen aanleggen.

We genieten van al deze pracht en meer. Op weg naar het gezellige kuuroord Fiuggi brengen we een bezoek aan een van de meest romantische tuinen van Italië, Ninfa. We maken mooie tochten door de bergen, bezoeken op heuvels gelegen middeleeuwse stadjes, bewonderen met fresco’s versierde kloosters en kerken en zien een bijzondere antieke apotheek. In Palestrina bekijken we een prachtig Romeins mozaïek dat zich ooit in een heiligdom heeft bevonden. Natuurlijk geniet u ook van de heerlijke wijnen die ten zuiden van Rome worden verbouwd en de lokale specialiteiten tijdens een diner in een sfeervol restaurant in het middeleeuwse centrum van Fiuggi. Kortom, dit is een bijzondere reis met vele nieuwe indrukken!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 5x diner
1x diner in authentiek Italiaans restaurant
1x lunch in Frascati
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Villa Adriana en Villa d’Este in Tivoli
tuin van Ninfa
Nijl-mozaïek in Palestrina
de villa van Tiberius in Sperlonga
de kathedraal van Anagni
Sermoneta en Cori
kartuizerklooster in Trisulti
grotten van Collepardo
Reisleidster Diane
SRC-reisleidster sinds 1999
In Sperlonga aan de kust van de Tyrreense Zee bezoeken we de grot van keizer Tiberius en het bijbehorende museum, waar we grootse beeldengroepen zien die het verhaal van Odysseus vertellen: erg bijzonder!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Reinoud
Reisleider sinds 2005

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Rome, lunch in Frascati en naar omgeving van Tivoli
+ lees meer
Tivoli met bezoek aan de villa van Hadrianus en de villa d’Este
+ lees meer
Romantische tuin van Ninfa, Sermoneta, Cori en naar Fiuggi
+ lees meer
Middeleeuws Anagni en Romeins Palestrina
+ lees meer
Trisulti en grotten van Collepardo
+ lees meer
Sperlonga en de grot van Tiberius en naar Terracina
+ lees meer
Terracina en terugvlucht Rome – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Lieflijk Fiuggi
710 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Rome Fiumicino09:35 - 11:50 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam19:40 - 22:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.