050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

De wondere wereld van een prachtig feeëriek landschap

Reisleider Bülent:
‘In Cappadocië, misschien wel het meest sprookjesachtige landschap ter wereld, raakt u nooit uitgekeken. Het is een van de grootste natuurwonderen ter wereld en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens deze reis maakt u uitgebreid kennis met dit wonderschone landschap. U ziet de beroemde vallei van Göreme met haar spectaculaire tufstenen rotsformaties en Byzantijnse rotskerkjes, maar ook de Rozenvallei in het idyllische Ortahisar. En eveneens de bijzondere feeënschoorstenen, rotsformaties die bekend staan als ''de drie schoonheden”.

Ook brengen we een bezoek aan de ondergrondse stad Derinkuyu waar mensen eeuwenlang onder de grond leefden en die bij toeval werd ontdekt. In Tarsus bezoeken we de geboorteplaats van de apostel Paulus en in Konya hoort u alles over de dansende derwisjen terwijl we het graf van de stichter bewonderen. U kunt uitrusten op het strand van Cleopatra dat ze van haar minnaar Marcus Antonius cadeau kreeg en in de beroemde badplaats Antalya zult u verrast worden door de schitterende Griekse en Romeinse beelden in het archeologisch museum.

Natuurlijk is er ook tijd te genieten van de culinaire specialiteiten van Cappadocië. Probeert u eens de “Testi Kebabi”, een heerlijk gerecht gekookt in een afgesloten aarden pot, of de “Manti”, een soort ravioli gevuld met gehakt of kaas. Ook de wijnen uit Cappadocië zijn de moeite waard! Kortom, deze heerlijke cultuurvakantie is een streling voor tal van zintuigen. Laat u zich verleiden door dit sprookje?’

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
goede middenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
vallei van Göreme en van Zelve
rotsformaties van Üç Güzeller
Mevlana-klooster in Konya
Tarsus en Anamur
Derinkuyu, de onderaardse stad
Ortahisar met de Rode en Rozenvallei
archeologisch museum in Antalya
fort van Alanya
SRC-reisleider Bülent
SRC-reisleidster sinds 1999
U logeert te midden van dit sprookjesachtige, buitenaardse landschap met aardpiramides en feeënschoorstenen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Turkije
SRC-reisleider Bülent
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Güldal
Reisleidster sinds 2022

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Antalya
Via Anamur naar Silifke
Tarsus, geboorteplaats Paulus en Derinkuyu, de onderaardse stad
Cappadocië, vallei van Göreme, Ortahisar en Cavusin
Üc Güzeller, Zelve en naar Konya
Konya met het Mevlana-klooster en naar Antalya
Antalya met de Hadrianuspoort en het archeologisch museum
Vrije tijd en terugvlucht Antalya – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Antalya

Via Istanbul vliegen we naar Antalya. Na aankomst worden naar ons hotel gebracht in Antalya voor de overnachting. (ca. 15 km)

dag 2: Alanya en Anamur en naar Silifke

We starten de dag rustig met een bezoek aan het fort in Alanya, dat stamt uit de tijd van de Seltsjoeken. Natuurlijk zien we de beroemde achthoekige rode toren, die Alanya moest beschermen tegen aanvallen vanaf zee. Ook bezoeken we het beroemde strand van Cleopatra, dat deze Egyptische schone cadeau kreeg van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius. Via een mooie route, met terrasvormige bananenplantages rijden we naar Anamur. Hier zien we het antieke Anamurium, dat getuigt van de enorme rijkdom van deze ooit zo bloeiende handelsstad. Bij helder weer kunt u in de verte het eiland Cyprus zien liggen. We overnachten in de omgeving van Silifke. (ca. 380 km)

dag 3: Tarsus en naar Cappadocië

We bezoeken de geboorteplaats van de apostel Paulus. We bezoeken de plek waar Paulus het eerste levenslicht zou hebben aanschouwd. Hier bevindt zich een bron die heilig water zou bevatten met een wonderbaarlijke geneeskrachtige werking. In de Romeinse tijd was Tarsus een belangrijke havenstad, hoofdstad van Cilicië en knooppunt van culturen. Ten tijde van Paulus was ze beroemd om haar wijsgerige scholen die konden wedijveren met scholen in Athene en Alexandrië. In Derinkuyu maken we kennis met de eerste ondergrondse stad van Cappadocië. De stad, die per toeval werd ontdekt in 1963, is minstens zo groot als de bovengrondse versie. Men denkt dat de stad zo’n 50.000 mensen kon huisvesten. Slechts 10 procent is toegankelijk voor bezoekers maar dat is meer dan voldoende om een idee te krijgen hoe mensen eeuwenlang onder de grond leefden. Aan het einde van de dag komen we aan in het hart van Cappadocië, waar we twee nachten verblijven. (ca. 330 km)

dag 4: Cappadocië, vallei van Göreme

We rijden door het sprookjesachtige tufstenen landschap van Cappadocië, een spectaculair voorbeeld van erosie van vulkanische tufsteensedimenten door wind en water. We brengen een bezoek aan schitterende Byzantijnse rotskerkjes in de vallei van Göreme. De unieke fresco’s zijn getuigenissen van een periode waarin het vervaardigen en vereren van afbeeldingen verboden was. Ook bekijken we het idyllische Ortahisar met de Rode en Rozenvallei waar de vele rood gevormde rotsformaties mooi kleuren tegen de groene omgeving. Ten slotte bezoeken we het dorpje Cavusin gelegen in een landschap van bijzondere rotsformaties. U kunt genieten van de lokale Anatolische specialiteiten in een van de vele restaurants. (ca. 150 km)

dag 5: De feeën van Cappadocië en naar Konya

Liefhebbers kunnen in de vroege ochtend, bij zonsopgang een ballonvaart maken boven het spectaculaire landschap van Cappadocië. Vandaag zien we de beroemde rotsformaties van Üç Güzeller, ‘de drie schoonheden’. Vele legendes zijn verbonden aan deze drie ‘feeënschoorstenen’. Een ervan is dat ooit een prinses verliefd werd op een herder en deze samen een kindje krijgen. De koning is woest en wil ze uit elkaar halen! De prinses smeekt de goden dat ze bij elkaar mogen blijven waarop deze het gezin in tufsteen vereeuwigt. Ook bezoeken we de prachtige vallei van Zelve, waar de bevolking nog tot in de jaren ’60 in grotwoningen woonde. Onderweg naar Konya bezoeken we een karavanserai, gebouwd door de Seltsjoeken met een mooi versierde ingangspoort. Aan het einde van de dag komen we aan in Konya, waar we overnachten. (ca. 220 km)

dag 6: Konya, Mevlana klooster en naar Antalya

Konya staat vooral bekend om de dansende derwisjen. Deze monniken draaien tijdens een rituele dans, gekleed in karakteristieke gewaden en taps toelopende fezzen, steeds sneller in het rond, waardoor ze in extase raken en zo hun ziel met het allerhoogste kunnen verenigen. Wij bezoeken het graf van de stichter in het Mevlana-klooster. Na dit bezoek vervolgen we onze weg via het Taurusgebergte waar we tot 1.810 meter boven de zeespiegel komen en bereiken in de loop van de middag Antalya, gelegen aan de Turkse rivièra. De laatste twee nachten verblijven we in Antalya. (ca. 340 km)

dag 7: Antiek Antalya

We maken een wandeling door de sfeervolle, gezellige straten van het centrum van Antalya. Natuurlijk bewonderen we de triomfboog die opgericht werd ter ere van het bezoek van de Romeinse keizer Hadrianus en is opgenomen in de latere stadsmuur. In het beroemde archeologische museum zien we antieke Griekse en Romeinse vazen, bustes en beelden, getuigenissen van de rijkdom van deze stad in de oudheid. In de middag kunt u op eigen gelegenheid genieten van het gezellige Antalya. Gaat u op zoek naar de laatste souvenirs?

dag 8: Vrije tijd en terugvlucht naar Nederland

De ochtend is ter vrije besteding. In de loop van de dag worden we naar de luchthaven van Antalya gebracht voor de terugvlucht via Istanbul naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul14:45 - 19:10 uur
Istanbul - Antalya21:20 - 22:40 uur
Antalya - Istanbul16:25 - 17:55 uur
Istanbul - Amsterdam19:15 - 21:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ring Downtown, Antalya
Hotel Ring Downtown - Antalya
Het elegante hotel Ring Downtown is gelegen in het levendige centrum van de badplaats Antalya. Het hotel bevindt zich op loopafstand van de oude jachthaven en de beroemde Romeinse Hadrianuspoort. Het hotel beschikt over een lift, een bar en een restaurant. De luchthaven van Antalya is circa 15 kilometer van het hotel verwijderd. De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi, een kluisje, airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ring Downtown
Hotel Kilikya
Hotel Kilikya - Silifke
Hotel Kilikya ligt circa 25 kilometer van de stad Silifke. Voor het hotel bevindt zich een zandstrand en in zee ziet u het zogenaamde 'Maiden's Castle', een massief kasteel, liggen. Het hotel beschikt over gratis wifi, een restaurant en een lift. Het is heerlijk vertoeven in de tuin waar zich een klein zwembad en een bar bevindt. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een kluisje, balkon en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Kilikya
Burcu Kaya, Turkije
Hotel Burcu Kaya - Ürgüp
Burcu Kaya Hotel is een goed 4-sterrenhotel in het hart van Cappadocië. In 5 minuten lopen bent u in het centrum van Ortahasir en op 5 kilometer vindt u het centrum van Ürgüp. Het hotel heeft een bar, een restaurant, een buitenzwembad, een tuin en een groot terras. U heeft vanaf hier prachtige uitzichten op de tufsteenformaties. Er is gratis wifi in de openbare ruimtes. De kamers beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv met satellietontvangst, een minibar, een kluisje, een bureau en een badkamer met een douche of een bad, een toilet, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Burcu Kaya Hotel
Balikcilar Hotel, Turkije
Hotel Balikçilar - Karatay/Konya
Het goede 4-sterrenhotel Balikçilar ligt vlak bij het Mevlana-klooster en op 15 minuten lopen van het archeologische museum. Er is gratis wifi in het hotel, dat ook beschikt over een lift, 24-uursreceptie en spafaciliteiten met een hamam, massagekamers en een fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een minibar, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een douche of een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Balikçilar Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.