050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De wondere wereld van een prachtig feeëriek landschap

Reisleider Bülent:
‘In Cappadocië, misschien wel het meest sprookjesachtige landschap ter wereld, raakt u nooit uitgekeken. Het is een van de grootste natuurwonderen ter wereld en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens deze reis maakt u uitgebreid kennis met dit wonderschone landschap. U ziet de beroemde vallei van Göreme met haar spectaculaire tufstenen rotsformaties en Byzantijnse rotskerkjes, maar ook de Rozenvallei in het idyllische Ortahisar. En eveneens de bijzondere feeënschoorstenen, rotsformaties die bekend staan als ''de drie schoonheden”.

Ook brengen we een bezoek aan de ondergrondse stad Derinkuyu waar mensen eeuwenlang onder de grond leefden en die bij toeval werd ontdekt. In Tarsus bezoeken we de geboorteplaats van de apostel Paulus en in Konya hoort u alles over de dansende derwisjen terwijl we het graf van de stichter bewonderen. U kunt uitrusten op het strand van Cleopatra dat ze van haar minnaar Marcus Antonius cadeau kreeg en in de beroemde badplaats Antalya zult u verrast worden door de schitterende Griekse en Romeinse beelden in het archeologisch museum.

Natuurlijk is er ook tijd te genieten van de culinaire specialiteiten van Cappadocië. Probeert u eens de “Testi Kebabi”, een heerlijk gerecht gekookt in een afgesloten aarden pot, of de “Manti”, een soort ravioli gevuld met gehakt of kaas. Ook de wijnen uit Cappadocië zijn de moeite waard! Kortom, deze heerlijke cultuurvakantie is een streling voor tal van zintuigen. Laat u zich verleiden door dit sprookje?’

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
goede middenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
vallei van Göreme en van Zelve
rotsformaties van Üç Güzeller
Mevlana-klooster in Konya
Tarsus en Anamur
Derinkuyu, de onderaardse stad
Ortahisar met de Rode en Rozenvallei
archeologisch museum in Antalya
fort van Alanya
SRC-reisleider Bülent
SRC-reisleider sinds 1999
U logeert te midden van dit sprookjesachtige, buitenaardse landschap met aardpiramides en feeënschoorstenen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Turkije
SRC-reisleider Bülent
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Güldal
Reisleidster sinds 2022

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Antalya
+ lees meer
Via Anamur naar Silifke
+ lees meer
Tarsus, geboorteplaats Paulus en Derinkuyu, de onderaardse stad
+ lees meer
Cappadocië, vallei van Göreme, Ortahisar en Cavusin
+ lees meer
Üc Güzeller, Zelve en naar Konya
+ lees meer
Konya met het Mevlana-klooster en naar Antalya
+ lees meer
Antalya met de Hadrianuspoort en het archeologisch museum
+ lees meer
Vrije tijd en terugvlucht Antalya – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Cappadocië
1450 KM

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:20 - 15:50 uur
Istanbul - Antalya18:25 - 19:50 uur
Antalya - Istanbul10:45 - 12:20 uur
Istanbul - Amsterdam14:05 - 16:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.